Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan készül a fatörzs torta tésztája? fórum

Hogyan készül a fatörzs torta tésztája? (tudásbázis kérdés)


2013. dec. 21. 17:24
Annak a vékony tésztának nem sok a 20-25 perc?
2013. dec. 21. 17:23
Köszönöm! :)
2013. dec. 21. 16:33

A kihűlt piskótát megfordítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a papírt. A fényesebb felét lefelé fordítva (belocsolhatjuk egy kis rummal vagy konyakkal) megkenjük a párizsi krémmel. Lehet beletenni rumos mazsolát, konyakban eltett meggyet vagy cukrozott narancshéjat. Összetekerjük, és a sütőpapírral szorosan becsomagoljuk.


Másnap a maradék párizsi krémet felmelegítjük, kihabosítjuk és beborítjuk vele a tekercset.

3. Annuska00 (válaszként erre: 2. - Bb439e0ca9)
2013. dec. 21. 16:32

Szia.ez tuti..))

Karácsonyi fatörzs


CSOKOLÁDÉKRÉM MÁSKÉPPEN


15 dkg barna nádcukor

5 dkg folyékony tejszín

10 dkg tojássárgája (5 tojás)

50 dkg jó minőségű csokoládé (60-70%-os)

60 dkg tejszínhab

ELKÉSZÍTÉSE:


A cukrot kis vízzel habzásig forraljuk. A folyékony tejszínt felmelegítjük, hozzáöntjük a cukorsziruphoz és belekeverjük a tojássárgáját. A három anyagot 80 °C fokig melegítjük, majd az olvasztott csokoládéhoz keverjük. Úgynevezett ganázst kapunk. (Ganache: csokoládéból és tejszínből készült krém. párizsi krémnek hívták. Lazítjuk tetszés szerint tejszínhabbal.

CSOKOLÁDÉS PISKÓTAMASSZA


9 dkg tojásfehérje (3 tojás)

4 dkg cukor

6 dkg tojássárgája (3 tojás)

2 dkg cukor

5 dkg olvasztott csokoládé

4 dkg liszt

1 csipet sütőpor

ELKÉSZÍTÉSE:


A tojásfehérjét felverjük a 4 dkg cukorral, a tojássárgáját a 2 dkg cukorral. A felvert sárgájába beleöntjük az olvasztott csokoládét, majd a felvert fehérjét a csokoládés sárgájához keverjük. Lehet habverővel, de fakanállal kíméletesebb. A felverés során belejutott levegőbuborékokat ne keverjük ki belőle, mert akkor lapos és lángosszerű lesz a piskóta.


Tehát: kevés lassú, széles mozdulattal forgatjuk össze a két anyagot. Ezután beleszórjuk a lisztet a csipet sütőporral. A végén belecsurgathatunk egy kis olívaolajat, akkor rugalmasabb lesz, nem törik a piskóta a tekerésnél. Sütőpapírra kenjük kb.1 cm vastagságban. Előmelegített sütőben, 160 °C-on, 20-25 percig sütjük.

2013. dec. 21. 12:21
Meddig kell sütni a fatörzs tésztáját, hogy könnyű és puha maradjon? Az enyém mindig túl száraz és tömör. Írna valaki egy receptet?
2013. dec. 21. 12:20
Fatörzs torta-alaptészta

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook