Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Zajongás(gyermekek által) egy társasházban (2. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2 3 4

77. Peti.w2013-11-22 11:58
ilyenek az öregek
pár éve még mi is egy olyan társasházban laktunk ami tele volt öregekkel
két lehetőségünk volt
megvárjuk amíg kihalnak vagy elhúzúnk onnan
a másodikat választottuk
akkor még csak egy gyerekünk volt de már voltak problémák
nincs ezekenk unokájuk?
(válasz woroscsaj 1. hozzászólására)

76. woroscsaj2013-11-22 11:48
a léegelső rossz szó épp azért történt nálunk mert majdnem leszakadt a mosdónk és este 7:20-tól kb 7:40ig dekopírfűrésszel kivágott egy szekrényből egy darabot hogy alá tudjuk rakni ne essen rá valamelyik gyerek fejére!! A nő kiállt az ajtóba és ordított egyet hogy nem ilynkor kéne zörögni. A párom felment elnézést kérni, ugye ő reggel 7től este 6ig dolgozott és csak 7után ért haza, hogy értse meg hogy nem akar ő zajongani csak meg kell csinálni hogy ne szakadjon le,de csak ordíbálást hallottam amikor megnéztem nem a nőci ordított hanem a pasija. Másnap bezzeg lehajtott fejjel kértek elnézést, meg hogy megértik ők,csak nem tudták miért van. De hát azt tudják hogy milyen sokáig dolgozik, akkor meg nem értem!! Ja és mielőtt bárki mobndaná hétvégén is dolgozik a férjem!!!!
(válasz Durciful 62. hozzászólására)


75. woroscsaj2013-11-22 11:42
nem tudom nagyon sok betegsége-gondja van.
Érdekes amikor lent vagyunk a játszón akkor jól elbeszélgetünk,ez előtt a vita előtt két nappal(pénteken) is jót beszélgettünk vele lent az utcán, és akkor mondtam is neki hogy remélem nem voltunk hangosak mivel a kislányomat műtötték így egész nap otthon voltunk 4héten keresztül, akkor azt mondta hogy nem észre se vette, vasárnapra pedig ennyire felment volna a pumpája? miért nem mondta meg már akkor a szemembe ha valami baja van?? Megértem hogy nem könnyű mert két(-3) tűz között van vagyunk mi alatta két gyerekkel, mellette szintén két gyermekes család, de nem is a nénivel van itt a gond hanem a 3.tűzzel a pasija!!!! ő az akinek nem tetszik semmi,csak mivel nincvs tulajdona a házban nem szólhat semmiért, most odáig jutottunk hogy voltunk a közös képviselőnél a másik családdal és kértünk egy házirendet, bár sajnos olyan rendelkezés nincs benne hogy a gyerek nem zajonghat csak reggel 10-11 és délután 14-15ig, de a következő lépés egy lakógyülés és ha más nem valahogy kirakjuk a pasast, mert ő a fő gond!!!
(válasz LynxLynx 61. hozzászólására)

74. woroscsaj2013-11-22 11:34
Meg vannak nevelve, sőt már az az utcán meg is jegyezte nem egy idősebb ember hogy milyen jó gyerekek, és azt is hogy miért szólok rájuk állandóan, csak az aki felettünk lakik nem érti meg hogy nem hagyom őket állat módjára játszani!
(válasz Valakivagyok1984 35. hozzászólására)

73. woroscsaj2013-11-22 11:28
köszönöm szépen!!
(válasz bucibaba74 40. hozzászólására)

72. Durciful2013-11-22 09:43
Én az első perctől úgy szeretném tanítani a kisfiam, hogy ezek a játékok hazajövetelkor mennek a tárolóba. Anyukáméknak nem kellett félni, hogy bárkit is zavarnak az öcsém dömperei, alattuk senki nem lakott.

A házunkban van egy bicikli tároló, ahol sok kisgyerek biciklije, dömperei vannak. Remélem, ha a kisfiam meglátja, hogy más gyerekek ezt hogy csinálják, neki sem fog gondot jelenteni.
(válasz szurikáta111 71. hozzászólására)

71. szurikáta1112013-11-22 09:36
Az mondjuk nálunk nem sírás kérdése, hogy a motor, meg a dömper nem megy a lakásba. Se higiéniailag nem, se azért, mert az tényleg zajos, és azt tényleg nem kell elviselni a szomszédnak egy percig se. Meg balesetveszélyes is.

De csak a gyerekekkel való nehézségre: Mondjuk ott van a Te példád az öcséddel. Mit tud tenni a szülő? Vagy megengedi, hogy felvigye, és akkor azért zajos. B verzió, nem engedi, akkor meg hónapokig, évekig minden hazamenésnél hangos hiszti lesz, egy arra érzékeny gyereknél órákig.. Akkor meg jön a miért hisztizik a gyerek, miért üvölt??

Pedig csak annyi a tény, hogy egy kisgyerek lelke nem hiszi el, hogy nem fázik a biciklije..

Közben elmondhatják minden szemétnek őt is, a szülőt is, mert zaj van..

De a tény az, hogy van egy jólelkű kisgyerek. Valószínűje a szülő se sokkal rosszabb, mert egy egymást verő családba nem jut ilyen az eszébe egy gyereknek..
(válasz Durciful 70. hozzászólására)

70. Durciful2013-11-21 14:13
Az én kisfiam egy perpetuum mobile. Ő nem sírós baba, még meg is szokták a szomszédok viccesen kérdezni, hogy itt lakik-e még, mert nem hallják egyáltalán. Jó nagyokat játszik, jó nagyokat alszik, jó nagyokat nevet és jó nagyot fürdik a nagy kádban minden este. A mozgásfejlődésben nagyon gyors, sok kortársánál előrébb jár, már most látszik, nagyon fog szeretni mozogni. Én engedni is akarom, mert a mozgás az egészség alapja az én fejemben. Gondolom, nem lesz könnyű megtanítani neki, mit jelent a zaj, de valahogy csak menni fog. Már most nézegetem a lábbal hajtós biciklit neki, de úgy szeretném megtanítani, hogy a biciklizés után azt bevisszük a helyére, a babakocsi tárolóba. Remélem, nem csak terv, menni is fog. Az öcsémnél nem ment. Ő bizony együtt aludt a dömperrel, biciklivel, mindennel. Egy ideig nem tudta megemészteni a hírt, hogy a dömper nem fázik a tárolóban és nincs egyedül. Csak akkor aludt el, ha a dömper is ott 'aludt'. Aztán nagyobb lett és már nem volt a dolog többé kérdés.
(válasz szurikáta111 69. hozzászólására)

69. szurikáta1112013-11-21 13:38
Csak aztán lesz az a gyerek nagyobb is, és rájösz, hogy mennyi idődet veszi el az, hogy el kell messzebbre hordani.. Persze erre úgy nagy általánosságban erre nem sajnáljuk az időt, de már munka, vagy éppen másik kicsi mellett hatalmas segítség, hogy legalább pár percre le tudnád oda vinni kicsit levegőzni, ha éppen egy szombat délelőttbe bele kellene férnie egy fél életnek, és már nincs laza két óra a sétára meg a játszóházra.. És pont azért lenne jó, hogy kicsit ki lehetne mozdítani így is a gyereket, hogy otthon a lakásban ne zajongjon annyira..

Hát nem tudom, amíg mi voltunk gyerekek, azért nem csináltak ebből ilyen kérdést, hogy a gyerek az gyerek.. Ez tök természetes volt. Szerintem meg azért tök hüle már sok gyerek, és produkál tényleg idegesítő tüneteket, mert nem hagyják gyereknek lenni.. Egy ideig nekem sem volt gyerekem, de laktak mellettem gyerekek. Engem úgy neveltek, hogy ez nem téma.. Még ha halljuk is. Így eszembe se jutott, hogy zavarnia kellene. Azért, mert a fejemben helyén volt a dolog. Amikor egyszer baba született a szomszédunkban, és az anyuka előre elnézést kért a zajokért, anyám csak annyit mondott neki, hogy ő, még ha hallja is, örül, hogy nem neki kell végre hozzá felkelni, átfordul a másik oldalára, és annál jobban fog aludni... Pedig nekik is kellett menni reggel dolgozni..

Most is lakik mellettük két zajos kisgyerek egy kiabáló anyukával, és eszük ágában sincs bármit csinálni, vagy egyáltalán ezzel komolyan foglalkozni. Pedig anyám még a mai napig dolgozik.
(válasz Durciful 68. hozzászólására)

68. Durciful2013-11-21 13:17
Sajnos, van olyan ember, akivel nehéz szó érteni. Nagyon rossz lehet, ha ilyen szomszédra akad valaki. Nálunk nagyon jó lakóközösség van és mégis megesett ez a csúfos eset velem. A néni fia végül nem győzött bocsánatot kérni és nagy nehezen megértette, ha bármi gondja akadna a jövőben, csak bekopog és megbeszéljük, mert mindannyian emberek vagyunk. Mondjuk ő is nehéz helyzetben van, az anyukája majdnem süket és mégis zúgást meg vízcsobogást hall folyton, a fia elmondta, hogy az orvosok sem tudnak segíteni, a szegény néninek együtt kell élnie ezzel, ami biztosan embert próbáló lehet. Periódikusan elfogy a néni türelme és a fiát kezdi egrecíroztatni, hogy innen meg onnan zajok jönnek másoktól, annak meg egy idő után elfogy a cérna és akkor ilyen eredmények születnek. Nálunk a társasház közepén egy park van, játszótér és homokozó is van bent. A hinta az én ablakom alatt van, nyaranta este kb 2 órán át hallom, ahogy a kislányok énekelnek a hintázás közben. Engem nem zavar, este 7-kor úgyis elnémul minden, mennek a gyerekek fürdeni. A ház másik oldalán viszont lakik egy nő, akit ez a hinta nagyon zavar, vagyis a hangosan hintázó gyerekek és minden évben indítványozza a hinta leszerelését és óriási patáliát rendez a hangos gyerekekből a lakógyűlésen. A babám 6 hónapos, de már most tudom, bármilyen szép is a ház saját parkja, én nem fogom a babámat levinni oda játszani, mert nekem nem hiányzik a vita vele, mint ahogy látom más anyukákkal mit művel egy 5 perces kiabálós gyerekbujócska miatt az a nő. Elmegyek majd a gyerekemmel egy játszóházba, aztán ott senki nem fog vitázni velünk. Csak lesz nekünk is majd családi házunk hamarosan és ott aztán játszhat a gyerek majd a saját kertünkben.
(válasz szurikáta111 66. hozzászólására)

67. szurikáta1112013-11-21 12:01
Hagyjad már békén, semmi ilyesmit nem írt, ezt te magyarázod bele. Egy kicsit határozottabbra sikerült az a mondata, hogy márpedig 10 perc gurigázást ő hagy. De csak azért, mert a hsz. végén volt, és előtte éppen egy vele szemben történt igazságtalanságot írt le, pont azt hogy azért is piszkálták, amikor otthon se volt...
(válasz Valakivagyok1984 64. hozzászólására)

66. szurikáta1112013-11-21 11:58
Miért, akkor ezekután a gyerekes családdal beszéltek így?

Engem ebben az egészben az eleve kérdezés nélküli stílus zavar a legjobban. Mert még csak-csak érthető, hogy emberek vannak olyan életszakaszban, amikor éppen nem egy gyerekes szomszédra vágynak. Bár aki társasházba költözik, az nem tudja ezt szabályozni, lehet a szomszédja bármikor kutyás-macsakás, zongoratanár, sokgyerekes, koleszos fiatalok, vagy akármi. Szóval szerintem akit eleve mindenkitől kiver a víz, az ne menjen ilyen helyre, vagy ha lehet, akkor menjen a tetőtérbe, ahol a lehető legkevesebb zaj éri. Mert én úgy látom, hogy néha azért költöznek egyenesen a leves közepébe, hogy lehessen balhézni. Ha van rá ok egy kis valós ok, ha nincs..

A mi banyánk is már eleve, amikor minket még nem is látott, mert még nem laktunk ott, már beszólt a férjemnek, hogy hát "bátor", aki a mai világban három gyereket vállal... Aztán kiderült, hogy vele lakik a lánya, akinek nincs gyereke. No innentől kezdve lehetnénk némánk, és kinőhettek volna a szárnyaink, akkor se lettünk volna neki jók, mert a baj alapja mégiscsak az, hogy neki nincs unokája.. Ez azért kijött..

Ami a baj, hogy a sarki boltból hallom vissza, hogy mi milyen állatok vagyunk, "kitudja" miket csinálunk, stb.. Mivel egyébként mérnök vagyok, és a jóhíremből élek, azért annyira nem vagyok elragadtatva, hogy rosszhíremet kelti. Egyébként az elején hívtuk, jöjjön át, igyon egy teát, és nézze meg, hogy semmi extrát nem csinálnak a gyerekek, simán játszanak, és ez az a hang, ami őt zavarja, mert rossz a födém, régi a ház.. Teljesen felesleges valami törvényen kívüli titokzatos dolgot feltételezni, főleg terjeszteni rólunk, és eszünk ágában sincs őt főállásban idegesíteni..

Arról nem is beszélve, hogy napközben, reggel 7-du5-ig mindenki intézményben van. Éjszaka megintcsak alszunk...

De vele nem lehetett mit tenni, legalábbis nekem nem sikerült.
(válasz Durciful 65. hozzászólására)

65. Durciful2013-11-21 10:12
Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam? Én senkit nem zavarok. Kifejezetten csendesen élünk. a szituban, amiről írtam, konkrétan én voltam az áldozat. Egy 80 éves néni vádolt meg azzal, hogy bútort tologatok egész nap és ettől ő nem tud létezni. Dehogy tologattam én bútort, reggeltől-estig a munkahelyemen voltam. Mikor elmondtam ezt a száraz tényt, a néni fia üvöltve minden büdös k-nak elmondott, az egész ház kinn volt (nálunk ilyen sose történt még), a kezével csapkodott az arcom előtt. Több nap kellett nekik, hogy értelmezzék a mondatot, hogy nem tartózkodom otthon az említett időben, tehát nem tudok bútort tologatni. Így ahhoz is több nap kellett, hogy megtalálják a zaj forrását, egy két gyerekes családot, ahol a zajt az okozta, mint utóbb kiderült, hogy a kislányokat este fürdeti az anyukájuk és az a hang szűrődik át. Ezt hallotta a néni tőlem átszűrődő bútortologatásnak (?), ez lett a dolog vége, meg az, hogy a fiával egyetemben megkerestek és elnézést kértek tőlem a viselkedésükért. Az igaz, hogy a mai napig kissé ideges leszek, ha az esetre gondolok. A 6 hónapos babámnak meg megengedem, hogy 10 percig tologasson egy golyót napközben. Valaki írta, hogy a gyerekei este már csak suttogva mernek beszélni. Ez a mondat számomra inkább rémisztő, bár tudom, néha írásban nehezebb leírni egy szitut. Számomra az a helyzet, amikor két gyerek csak suttogva mer beszélni este a szomszédok megóvása miatt, az azt jelenti, hogy terrorizálják a szomszédok a családot. Nem ez a tolerancia, ez nem normális. Ha félreértettem valamit, akkor bocs.
(válasz Valakivagyok1984 35. hozzászólására)

64. Valakivagyok19842013-11-21 09:46
Értem amit mondasz és ez a normális hozzáállás de akinek irtam ezt parkettas dolgot teljesen mashogy gondolkodik,ő ezt èlvezi h zavarja a nènit..


63. szurikáta1112013-11-21 08:29
Nyilván alap, hogy amit lehet, azt megteszünk.. Amíg egy kislányom volt, esetleg plusz egy babatesó, addig nálunk se volt azért vészes.. De amióta már a két kisebb fiú igazi fiúk azért más a helyzet.. Őket olyan 5-6 éves korig szinte lehetetlen fegyelmezni. Egészen pontosan az a helyzet, hogy az állandó fegyelmezés, meg nevelés náluk kb. addigra érik be... Egy jó darabig azt hiszed a falnak beszélsz, meg hogy nem is hallanak.. Aztán 6 évesen már látszik, hogy de, minden átment, és nem volt értelmetlen a nevelés, és tényleg volt is nevelés..

De rajtuk nem látszik "azonnal". Kell idő, míg az agyuk, az idegrendszerük és az információk összeérnek. Pl. egy év után jöttem rá, hogy nem is érti, hogy a néni, aki balhézik az fizikailag tényleg alattunk van. Hiszen nekik a lakás földje, az a "föld". Évek kellettek ehhez.

Úgy meg nehéz állandóan balhézni, hogy tudod, hogy igazából normálisan játszanak, és még ráadásul nem is igazán értik, mi a baj..

Egy ösztönös műszaki érzékű fiúnak el nem mondod, hogy miért a szőnyegen álljon a torony, amikor a parkettán jobban megáll.. Ettől még próbálkozom, hidd el, szerintem 10000szer elmondtam már azt a mondatot, hogy nem a parkettán játszunk!! És vagy 1000-szer rámoltam oda a játékokat. Büntettem, kézre csaptam, stb.. Szóval próbálkozunk, de egy kínszenvedés, gyomorgörcs, stb..

És régen, amíg más lakott alattunk nem volt gond, pedig még én is ebben a lakásban voltam kisgyerek, és imádott minket az alattunk lakó. Sőt, anno felettünk is egy velem egykorú kislány lakott, és az én családom, tuti soha nem szólt semmit, 30 éve ez fel sem merült.. És az udvart is simán használtuk, ott kiskádaztattak nyáron, a földszinten lakó kutya hátán lovagoltunk, és az öregek vidám képpel ültek a gangon..

Tuti, hogy anyámnak nem volt gyomorgörcse azért, mert esetleg a parkettán volt a kisautó.
(válasz Valakivagyok1984 60. hozzászólására)

62. Durciful2013-11-20 20:28
Nekem igenis vannak elvárásaim mások felé. Pontosan ugyanazt várom el például egy szomszédtól, amit én is nyújtok a szomszádaimnak, nem többet, nem kevesebbet. Én szerencsés vagyok, a mi házunkban nagyon rendes emberek laknak, az alattam lakó idős hölgy az egyetlen, aki mindenkivel perlekedik időnként. Sajnos ő nem egészséges, a fia nagyon igyekszik a nénit csitítani, mivel a néninek olyan hallójárat betegsége van (érelmeszesedés), hogy állandó zúgást és neszezést hall és ettől az idegei sem jók többé - ezt a lentebb leírt vita után mondta el a fia, aki nagy nehezen megértette, hogy nem tudok bútort tologatni, ha nem vagyok otthon, mert reggeltől estig dolgozom. Egyébként a mi házunk kifejezetten csendes, a lakók pedig toleránsak (1 db két gyerekes család van, ahol este 6 és 8 között van egy kis hangoskodás, de gondolom az esti program hanggal jár két gyerek mellett, engem ők sem zavarnak). A panel az pedig panel, tudomásul kell venni. Én a lakásomat szigeteltettem 10 éve, így tőlünk senki nem hall át semmilyen zajt és én sem hallok nagyon mástól és egyébként pár perc fúrást-faragást vagy egyéb zajt, gyerekek játékát pedig napközben azért illik egymásnak tolerálni. Akinek viszont nincs szigetelve a lakása, az egy panelben sok mindent hallhat. Én még sose szóltam zajért senkinek, de lehet, hogy szerencsém volt, mert nem volt sose zajos szomszédom. Az előző lakásom a belvárosban volt, 70 cm vastag falakkal, 5 méteres belmagassággal. Mégis ott volt a legzajosabb élni. Az utcai zaj nagyon sokszor beszűrődött és ott nem akartunk költeni a hangszigetelős nyílászárókra, mert tudtuk, hogy költözni fogunk. Volt egy idős, 80 éves szomszédunk, aki minden reggel 4-kor kelt és bekapcsolta a rádiót, majd 1 órát hallgatta. Még ma is el tudom mondani, mi a menete a reggeli rádió kezdésnek, kívülről tudom a vízállás jelentésben egymás után szereplő helységek nevét is. Sose szóltunk a bácsinak. Idős volt, a feleségét és a fiát eltemette, nagyot hallott, nem volt se kutyája, se macskája, egyébként egy nagyon kedves öreg volt, hát had hallgassa azt a rádiót egy kicsit, az volt minden társasága. Minket nem zavart. A tolerancia csak akkor ér valamit, ha kölcsönös. Sokan élünk itt a Föld nevű bolygón és az együttélés kompromisszumokkal jár. Néha az a kompromisszum, hogy a szomszédnak elnézzük, ha 5 percig fúr egy lukat a falba, mer neki is fel kell valahogy rakni azt a polcot például, nála sem a szentek tartják. Pont idén nyáron volt nálunk a zajoskodásra egy nagyon aranyos példa. Egy reggel arra ébredtünk, hogy valami éktelen és elviselhetetlen macskazene szűrődik be a nyitott hálószoba ablakon, kb reggel 7 órakkor. Kinéztünk, jó ideig kerestük a hang forrását, de egy darabig csak azt láttuk, több ablakban, erkélyen kinn vannak és forgatják az emberek a fejüket, honnan jön a zaj. Végül csak sikerült meglátni. Az egyik erkélyen egy 7 év körüli kisfiú állt egy szintetizátorral és elmélyülten játszott és énekelt. Mint később kiderült, szülinapi ajándék volt a nagyszülőktől és már egy hete ezt hallgatta a lépcsőházuk. Ezen röhögött az egész környék. Volt olyan lakó, aki felvette csengőhangnak a telefonjára a nyivákolást, mert annyira nevetséges volt. Sokan mesélték a dolgot ugyanúgy, mint ahogy mi is megéltük, felébredtek, felidegesítették magukat a hangon, majd amikor meglátták, hogy mi az, azon már csak nevetni lehetett :) A szülők pedig azóta is nagy elnézéseket kérnek, bárhol feljön a téma.
(válasz Pms1 36. hozzászólására)

61. LynxLynx2013-11-20 11:06
Nem lehet, hogy simán "futamos"? Bocsánat, nem áll szándékomban tiszteletlennek lenni senki iránt... Én 5 évig laktam albérletben gyerek nélkül. Az alattam lakó számtalanszor feljelentett zajongásért, mire kiderült, hogy érelmeszedése van. Tényleg mindent igyekeztünk csendben-csak porszívózni nem tudtam csendben-csinálni. Zenét nem hallgattunk. 3-4-es hangerőn néztük a tv-t. Nem volt kopogós papucsom, cipőm. Majd mindennap feljött, hogy szerinte fúrunk-faragunk . Én 3-4x beengedtem, hogy lássa, hogy ilyenről nincs szó. Rájöttem, hogy csak beszélgetni akar.
(válasz woroscsaj 1. hozzászólására)

60. Valakivagyok19842013-11-20 11:00
Szia!

Cáfolnám,hogy nem ébresztheti fel,mi ahogy írtam is társasházba laktunk anno(nem is panelba)és kb hónapok után jöttem rá,hogy az akkor 1éves kislányom miért nem alszik.Napközben 20perceket aludt csak.Elment a barátnőm vidékre a 2fiával és lám 1órát aludt,ami csoda volt.Erre átköltöztettem a másik szobába és onnantól tudott végre aludni,annyira áthalladszódott a kisfiú visítása a falon keresztül,hogy arra ébredt fel mindig.Szóval ez gyerek függő!
A másik:Igen egy 6hónapos építsen,gurítsa a labdát,ez a dolga DE az én kislányom is tudja,hogy parkettán nem legózunk mert a tesó alszik..és gondolom azért ott is van szőnyeg a lakásba,azon is tudná gurítani a gyerek,meg építeni,csak így milyen poén már,hogy a nénike ezt hallgatja.Gusztustalan hozzáállása van ennek az anyukának.
(válasz szurikáta111 43. hozzászólására)

59. bucibaba742013-11-19 22:59
:)))
(válasz szurikáta111 57. hozzászólására)

58. szurikáta1112013-11-19 19:41
Ezt én is így gondolom, csak ma nem divat a gyerek, pláne a több.. És elsősorban azért, mert akkor már sérül az individuum valós vagy vélt joga.. Pedig a legnagyobbat pont a begubózásba sérül sajna, meg az ős és utódnélküliségbe.. De ezt hagyjuk is, mert messzire visz..

Sokszor ugyanúgy sajnálom az öregeket is, úgy általában nekik se jobb.
(válasz elbb 48. hozzászólására)

57. szurikáta1112013-11-19 19:37
Nem, csak az utolsó mondatodban rejlő fél gondolathoz csatlakoztam..
Persze, hogy velem értesz egyet, ki mással )))
(válasz bucibaba74 53. hozzászólására)

56. spinneli2013-11-19 19:36
Fú, összeteszem a kezemet, hogy normális szomszédaim vannak, pedig tele nyugdíjassal a ház, vannak bogaraik, de nem jelentgetnek.
(válasz szurikáta111 47. hozzászólására)

55. szurikáta1112013-11-19 19:35
Nem az az érdekes, hogy új építésű-e. Illetve a jogszabályi hátteret, és ennek érvényesíthetőségét tekintve számít. De a magyar építőipar rosszul rögzült menedzselése és az általában gyenge kivitelezés miatt a végén még akkor is sokszor nem kielégítő az eredmény, ha eredetileg a tervezésnél fordítottak gondot az akkusztikára.. De pontosan nagyon jól tudom, hogy már akkor se fordítanak, már csak azért se, mert általában mindent azonnal és tegnapra kell.. És ingyen is..

Meg mert sok építész tesz ilyen apróságokra, mint akkusztika, tűzvédelem, stb.. Nem mondom, nem könnyű szakma összehangolni a művészetet, a humánumot a kemény műszaki előírásokkal.. De hát elvileg ezért tanultunk volna oly sok évet..

Elvileg még a lakók is visszaperelhetnének a tervezőig, de általában ez a valóságban Mo.-on szinte lehetetlen.. Pedig amíg az oda-vissza felelősség meg nem valósul, nem is lesz jobb a helyzet.. Tisztelet a kivételnek..
(válasz Szanszi 54. hozzászólására)

54. Szanszi2013-11-19 19:20
Pedig mi újépítésűben lakunk, de azért még itt is hallatszik sok mindent. Nem is tudom mi lehet máshol.

Igen, valahogy tényleg nem kellemes kertesből ilyen helyre eljönni. Féltem is ettől és hát sok zaj idegesít is, de ez van. Meg kell szokni. :) Faluban is vannak azért zajok, bár ott azért jobb, hogy nem közvetlenül mellettem/fölöttem zuhognak.
(válasz szurikáta111 52. hozzászólására)

53. bucibaba742013-11-19 19:05
Ne harapd le a fülem,veled értek egyet :)
Félreérthető,amit írtam?
(válasz szurikáta111 46. hozzászólására)

52. szurikáta1112013-11-19 18:50
Igen, ezek panelban jellemző zajok..

Egyébként azt tényleg nem irigylem, aki kertesből meg társasházba, és nem oda születik bele..

Azt nem is gondolják az emberek, mennyire meg kell gondolni, mert a saját, és mások életét is meg lehet így keseríteni, mert sokan simán azt hiszik, hogy állatok laknak körülötte, pedig azok "csak" a normál zajok.

Hát bizti nem könnyű..
(válasz Szanszi 49. hozzászólására)


51. szurikáta1112013-11-19 18:48
Azért én ennyire laza nem tudok lenni sajna, pedig lehet kellene..

Én valahogy úgy képzeltem ezt el 3 éve, hogy majd valahogy jóban leszünk vele, segítek neki cipelni, a lányom néha lemegy, elbeszélget vele, vagy fel is jöhetne, és nem lenne mindig egyedül.. De sajna nem tudtam vele semmilyen kapcsolatot kialakítani.. Pedig ma már - az akkor még zajongó három és fél éves fiam - simán felcipelné neki a szatyrot, és még élvezné is, hogy segíthet.
(válasz elbb 50. hozzászólására)

50. elbb2013-11-19 18:38
Merthogy hülyék mindenhol vannak. Ne menekülj el. És ne is korlátozd a gyermekeidet.
(válasz szurikáta111 47. hozzászólására)

49. Szanszi2013-11-19 18:37
Érdeklődve olvasom most ezt a fórumot. :) Eddig néha olvastam csak bele az ilyen témájúakba. Viszont 3 hete költöztünk egy lakóparkba a párommal és furcsa, főleg nekem. Én kertes házban nőttem fel, a párom pedig eddigi élete felét panelban, a másikat kertes házban töltötte. Mondjuk én voltam koleszos, ott azért megismertem a zajokat, de azért itt mégis más. Igazából engem nagyon zavarnak a zajok, rossz alvó vagyok. Viszont eléggé toleráns is, mert pl amióta itt vagyunk (3 hete), azóta valamelyik lakásban minden nap fúr valaki és volt már egy lakó, aki kiragasztotta a lépcsőházban, hogy idegesíti. Engem is, de ha kell fúrnia, akkor kell. Nem hiszem, hogy direkt szívatja a lakókat. Az is igaz, hogy képtelenség eldönteni sokszor, honnan jön a zaj. Este szoktunk hallani zuhogást, de nem tudom eldönteni, hogy honnan is jön a hang. Ez is zavaró nekem nagyon, mert otthon ilyen nem volt, de most ilyenért minek szóljak? Meg amikor reggel arra ébredek, hogy a folyosón végigmegy párszor valaki a magassarkújában. Itt is vannak, akik hangszeren játszanak, de inkább nappal gyakoroljanak, mint éjjel. Itt is van, aki este indítja el a mosógépet.
Igazából tényleg minden a tolerancián múlik. Nehéz elviselni a zajokat, de biztosan tőlünk is hallatszik olyan hang, ami zavaró. Viszont tényleg vannak nagyon zsémbes lakók is szinte mindenhol, akinek semmi se tetszik.

Szóval ez igazán nehéz kérdés. Szerintem próbálj meg mindent megtenni. Ha úgy érzed, hogy igazságtalan és direkt piszkál már, akkor mond neki, hogy azt csinál, amit akar, mert te sem ragaszhatos a székhez a gyerekeket. Sajnos tényleg vannak végletek mindegyik szempontból.

Amúgy valaki itt írt szekrény tologatást. :) Ez tényleg érdekes, mert sokszor hallani itt is olyan hangokat, mintha átrendeznék a szobát. Meg olyat is, mintha valamit a padlón gurítanának.

48. elbb2013-11-19 18:37
Pontosan ez a lényeg. Te elviseled őt, neki is el kell viselni téged. De ez az amit sokan nem fognak fel. És nem annak kellene elbujdokolni a világ elől, aki tolerálni tud egy közösséget, hanem annak aki nem.
(válasz szurikáta111 43. hozzászólására)

1 2 3 4