Ha nem szilárdul meg a birssajt...? Mit lehet csinálni vele? (tudásbázis kérdés)
Én is így jártam:-((
Főztem egy adagot, Olvastam vhol itt a neten (nem a Hoxán) h 1 kg püréhez tett 4 evőkanál cukrot az illető (Receptek közt volt) Mivel a cukrom miatt nekem is jobb lenne a kevés cukor és nem is szeretjük a túl édeset, kiszámoltam h az én 2.50 kg pürémhez akkor 10 ek kell. Ez 20 dekának jött ki, gondoltam, még ráteszek 5 dekát. Megfőztem, persze lekvár lett csak. Visszaöntögettem a formákból és újrafőztem még plusz 1 kg 10 deka cukorral, tehát 1.30 volt a cukor. Tökéletes lett!!! Rá 1 hétre főztem még egy ugyanekkora adagot, pont ugyanígy. Az előző garnitúra másnap gyönyörűen kijött az üvegtálkából, ez napok óta benne van, a tetején keletkezett egy kéreg, de alatta lekvár. Most kikapirgáltam, rátettem egy porcelán pecsenyéstálra, lelapogattam h ne legyen annyira magas (ugyanakkora volt mint a múltkor) és betettem sütőbe, 50 fok légkeverésen volt egy darabig de nem sokáig.
Akkor azt mondjátok, bízhatok még és megszilárdul? Rakjam esetleg még vissza a sütőbe? CSak úgy símán v légkeverésre?
Létezhet h azért jártam így mert más volt a birs fajtája?
Végül reggeltől idáig voltak a sütőben. Szemmel láthatólag még sűrűbb lett a birs. Most már tuti jó lesz.
Köszönöm Mindenkinek a segítséget!:)
Vagy újból kell főzni.
A tavaly 2 helyről szereztem be, az elsőt 2x főztem, mert elsőre nem dermedt meg kellően, pedig sokáig főztem. Az újrafőzés segített.
A második beszerzés egészen más volt, nem voltak benne kősejtek, gyorsan megpuhult és kocsonyásodott. Tehát a birsalmától is függ, nemcsak az eljárástól.
A cukor lehet, hogy kicsit kevés, 3 kg-hoz 1,5 kg...
De nem hámoztam meg, és amelyiknek lehetett, a magházát is benne hagytam.
További ajánlott fórumok:
- Értem én, hogy járvány van, de mit lehet itthon csinálni hónapokig, ha minden bezár?
- Meg lehet csinálni!
- Mit lehet csinálni egy olyan anyóssal, aki úgy viselkedik, mint egy féltékeny szerető?
- Köldöksérvvel mit lehet csinálni?
- Hogyan lehet a naplónknak különféle háttereket csinálni?
- Szülés után mikorra megy le a has? Mit lehet csinálni, hogy hamarabb visszahúzódjon?