Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha nem szilárdul meg a birssajt...? Mit lehet csinálni vele? fórum

Ha nem szilárdul meg a birssajt...? Mit lehet csinálni vele? (tudásbázis kérdés)


20. 273206364e (válaszként erre: 19. - Rozália)
2013. nov. 18. 06:21
Grilles,de simára tettem be.Próbáld meg,inkább többször rövid időre és kevergesd!
2013. nov. 18. 06:04
A mikród az grillezős, vagy sima mikró? Mert pár percre én lehet, betenném az enyémet...
18. 273206364e (válaszként erre: 17. - Rozália)
2013. nov. 17. 15:44
Én többet biztosan nem főzöm újra, az enyém ehetetlen.Nincs az a fogsor ami bele ne törne.:)
17. Rozália (válaszként erre: 15. - Tejespite)
2013. nov. 17. 15:37
Tudjátok, én erre semmit sem merek mondani, még mindig nem biztos, hogy az enyém olyan lesz, mint szeretném:( Pedig már én is újrafőztem.
16. 273206364e (válaszként erre: 15. - Tejespite)
2013. nov. 17. 09:13
Na én meg így jártam!:( Az első adagom nagyon jó lett,finom,pont olyan kemény,mint amilyennek lenni kell.A másodikat pár nappal később csináltam,mert elég zöld volt a gyümölcs.Mindent úgy csináltam,mint előzőleg,ugyanolyan kérges lett,mint a tiéd,nem meredt meg teljesen.Másnap betettem a mikróba,na nekem utána olyan kemény lett,hogy nem lehetett vágni,szerintem túlszáradt.Ja az előző meg már elfogyott.
2013. nov. 16. 20:18

Én is így jártam:-((

Főztem egy adagot, Olvastam vhol itt a neten (nem a Hoxán) h 1 kg püréhez tett 4 evőkanál cukrot az illető (Receptek közt volt) Mivel a cukrom miatt nekem is jobb lenne a kevés cukor és nem is szeretjük a túl édeset, kiszámoltam h az én 2.50 kg pürémhez akkor 10 ek kell. Ez 20 dekának jött ki, gondoltam, még ráteszek 5 dekát. Megfőztem, persze lekvár lett csak. Visszaöntögettem a formákból és újrafőztem még plusz 1 kg 10 deka cukorral, tehát 1.30 volt a cukor. Tökéletes lett!!! Rá 1 hétre főztem még egy ugyanekkora adagot, pont ugyanígy. Az előző garnitúra másnap gyönyörűen kijött az üvegtálkából, ez napok óta benne van, a tetején keletkezett egy kéreg, de alatta lekvár. Most kikapirgáltam, rátettem egy porcelán pecsenyéstálra, lelapogattam h ne legyen annyira magas (ugyanakkora volt mint a múltkor) és betettem sütőbe, 50 fok légkeverésen volt egy darabig de nem sokáig.

Akkor azt mondjátok, bízhatok még és megszilárdul? Rakjam esetleg még vissza a sütőbe? CSak úgy símán v légkeverésre?

Létezhet h azért jártam így mert más volt a birs fajtája?

14. Rozália (válaszként erre: 12. - 273206364e)
2013. nov. 8. 14:21
Igen:)
2013. nov. 8. 14:21

Végül reggeltől idáig voltak a sütőben. Szemmel láthatólag még sűrűbb lett a birs. Most már tuti jó lesz.

Köszönöm Mindenkinek a segítséget!:)

12. 273206364e (válaszként erre: 1. - Rozália)
2013. nov. 8. 08:26
Jót mosolyogtam,de te tudod,hogy miért:)
11. zefex
2013. nov. 8. 08:25

Vagy újból kell főzni.

A tavaly 2 helyről szereztem be, az elsőt 2x főztem, mert elsőre nem dermedt meg kellően, pedig sokáig főztem. Az újrafőzés segített.

A második beszerzés egészen más volt, nem voltak benne kősejtek, gyorsan megpuhult és kocsonyásodott. Tehát a birsalmától is függ, nemcsak az eljárástól.

10. 273206364e (válaszként erre: 2. - Rozália)
2013. nov. 8. 08:24
Szerintem kevés a cukor,én egy kilóhoz 80 dkg,adtam,kivettem a magházat összemixeltem és 40 percig mikróztam.
2013. nov. 8. 08:12
HA még így sem sikerül, csinálj pitét, és a birsalmasajtból legyen a krémje.
8. Rozália (válaszként erre: 7. - 645b490433)
2013. nov. 8. 07:36
Nem, átpasszíroztam amikor megfőtt, a magházat meg kidobtam.
7. 645b490433 (válaszként erre: 5. - Rozália)
2013. nov. 8. 07:24
A cukor nem kevés. De sütőbe tényleg ki lehet szárítani. Magházát benne hagytad botmixerrel pépesítetted akkor??
6. Rozália (válaszként erre: 4. - 9c8432d068)
2013. nov. 8. 07:22
Köszönöm, ez tényleg jól hangzik:))
5. Rozália (válaszként erre: 3. - 645b490433)
2013. nov. 8. 07:22

A cukor lehet, hogy kicsit kevés, 3 kg-hoz 1,5 kg...

De nem hámoztam meg, és amelyiknek lehetett, a magházát is benne hagytam.

2013. nov. 8. 07:21
Tedd sütőbe alacsony hőre,hogy csak száradjon,de ne süljön.Pár órát igénybe vesz a művelet.
2013. nov. 8. 07:20
Kevés cukor vagy nem főzted meg eléggé.Nem pucoltad meg véletlenül??
2013. nov. 8. 07:12
Tegnap főztem, kiadagoltam és még a vékony sem szikkadt meg:( Mit csináltam rosszul?:(
2013. nov. 8. 07:12
Ha nem szilárdul meg a birssajt...? Mit lehet csinálni vele?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook