Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Miért izzad a marcipános torta?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

9. Mazsinka2013-11-06 14:30
Nincs spájzom. Állítsam kis hőmérsékletre a frigót?
(válasz Outback 8. hozzászólására)

8. Outback2013-11-06 14:16
Nyilván nem arra gondoltam, hogy tedd be a radiátor vagy kályha mellé :)) Nincs valami hűvösebb hely? Spájz? Vagy valami?
(válasz Mazsinka 6. hozzászólására)


7. Mazsinka2013-11-06 14:16
Vajkrém van alatta.
(válasz Stuncogo 5. hozzászólására)

6. Mazsinka2013-11-06 14:13
Nem bírok körbetekerni egy figurákkal teli tortát. Ha nem teszem egyből hűtőbe, akkor egy tojáskrémes tortát hagyjak a fűtött szobában, vagy? Hiába szárítom meg előre a figurákat, azok is újra beizzadnak...már nem tudok mit kezdeni velük.

5. Stuncogo2013-11-06 14:10
Nem szabad alá kenni tejszínes, vagy tejes krémet, csak sima vajkrémet. A tejes dolgoktól kezd el izzadni, a fondantosnál is így van.


4. Outback2013-11-06 14:08
És ha hűtőbe teszed, celofánnal körbe kell tekerni...

3. Outback2013-11-06 14:08
Nem akarok hülyeséget írni, de elvileg a marcipán levegőn szárad....nem szabad egyből hűtőbe tenni. Én is így csesztem el mindig :) Aztán egyszer ezt valaki mondta nekem...mondjuk azóta még nem próbáltam..

2. Mazsinka2013-11-06 14:03
Beburkoltam. Szép, jó. Frigóba be. Jó. Frigóból ki. Izzad, izzad, izzad. Ok, van teóriám, de mit tegyek ellene? Tegnap csináltam, holnap szolgálják fel. Hogy fog kinézni addigra az a szerencsétlen? Ma én még kiveszem. X hazaviszi, holnap utazik egy csomót... Mit csináljak vele, hogy ne menjen szét???

1. Mazsinka2013-11-06 14:01
Miért izzad a marcipános torta?