Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Baj, ha a kaukázusi kefírgombára friss, nem pasztőrözött tejet öntöttem, és így tároltam egy napig?

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Egészség


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

9. aki vagyok2013-10-20 15:52
nem baj, hamarabb készül el a kefír

8. Myra2013-10-20 14:20
Hülyeség, évekig friss tejből készült a kefí nekem.
Most kb. fél éve forralom csak fel a kecsketejet.
(válasz life14 2. hozzászólására)


7. kormi472013-09-03 12:58
Ki tudna nekem kefirgombát küldeni? Nekem már volt, szerettem, de költözésem folytán "eltünt". Akár fizetek is érte, - de betegségeimhez igen jó lenne.
Aki válaszol, annak megköszönöm. Heves megyében lakom, de Budapesten is sokszor fenn járok betegségem gyógyítása miatt.
További Kellemes Napot
(odavele47@freemail.hu

6. life142013-08-24 18:02
Koszi a választ.

Nem készítettem kefírt a pasztorozetlen tejbol, csak leontottem vele a gombákat, és egy napig tároltam benne oket, hogy ne legyen bajuk, és ma vettem pasztorozott kecsketejet, amibol a kefírt fogom készíteni.
(válasz bnedora 5. hozzászólására)

5. bnedora2013-08-24 17:32
Szerintem nem lesz baja. A következő adagot már forralt tejjel készítsd el.


4. gevi19312013-08-24 17:23
Nagyon sok kefirt készitettem életembe.
De mindig felforralat tejet lehütöttem, langyosra és 1 liter tejben kb 1 dl kefirt keverek, 4-5 óra alatt kész kefir lesz belőle.

3. life142013-08-24 16:59
*pasztorozetlen

2. life142013-08-24 16:57
Sziasztok!

Mindig pasztorozott kecsketejet használok a kefír készítésére, de amíg nem kezdtem el újabb adagot készíteni, pasztorozetlen kecsketejjel ontottem le a gombákat, és félretettem oket egy napra.
Az egyik fórumon valaki azt írta, hogy nem szabad friss, pasztorizálatlan tejet onteni a gombákra, mert a tejben lévo káros baktériumoktól elpusztulnak.
Mi az igazság?
Ti használtok friss tejet?

1. life142013-08-24 16:51
Baj, ha a kaukázusi kefírgombára friss, nem pasztorozott tejet ontottem, és így tároltam egy napig?