Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - A szoláriumok ellenőrzésénél mit figyelnek?

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Egyéb sz&e témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

4. jstefan2013-08-04 21:55
A szoláriumok üzemeltetését egyre több európai ország köti szigorú szabályokhoz. Az Európai Unió által is bevezetett szabályozás célja, hogy csökkenjen a szoláriumozás alatt a bőr UV-terhelése, ezáltal csökkenjen a leégés kockázata. A rendelet szerint a szolárium gépek UV-fény kibocsátását maximalizálták. A szolárium készülékek UV-teljesítménye maximum 0.3 W/m2 lehet, ami megfelel nyáron, az egyenlítőnél, délben mért sugárzás teljesítményének. A szabályozás a készülékek barnító erejére, a készülékben használt csövekre és a készülékek életkorára is vonatkozhatnak.
(válasz Nettike 1. hozzászólására)

3. Zanna012013-08-04 08:04
Már csak unios előírásnak megfelelő csöveket lehet használni. Azt nem kell mérniük az ellenőröknek, mert minden csövön rajta van minden adat amiből a számukra kiderül. Ép plexinek kell lenni, és megfelelő minőségű és hígítású fertőtlenítő szernek.


2. Suesue2013-08-04 07:23
Gondolom a higénés előírások betartását, a gépben lévő számlálót a csövek miatt, magát a plexit.
Utóbbi időben szerintem már nem kell hozzá kozmetikusi végzettség, mert általában fiatal lányokat keresnek alkalmazottnak.

1. Nettike2013-08-04 00:10
Mivel és hogyan mérik a csöveket az ellenőrök?
Kell még kozmetikusi végzettség?