Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kukoricát főzve vagy nyersen kell fagyasztani? fórum

Kukoricát főzve vagy nyersen kell fagyasztani? (tudásbázis kérdés)


17. Milup2
2013. júl. 19. 14:02
Meg kell főzni kicsit, majd hűlni hagyni, aztán fagyasztani.
2013. júl. 19. 12:38
Így is úgy is tettem el,semmi baja.
2013. júl. 19. 11:47
nyersen szokta anyum eltenni
14. reva81
2013. júl. 19. 11:21
Én félig főzve szoktam :)
2013. júl. 19. 11:09
Én is nyersen szoktam.
2013. júl. 19. 11:07
FAgyasztani én nyersen szoktam. FOgyasztani az alább leírt módon megfőzve, besózva :)Én négyesével kevés belső héjjal nylonba csomagolva teszem el, így csak előveszek egy csomagot, fazékba rakom, fél óra múlva ehető karácsonykor is a "friss" főtt kukorica :)
2013. júl. 19. 11:06

bocsánat félreolvastam...

fogyasztani olvastam...


Fagyasztásra szánva minden ugyanúgy,de ilyenkor nem szoktam teljesen megfőzni, hanem 5-10 perc forralás után lezárom a tűzhelyet. A fagyasztott csöveket télen lobogva forró vízbe teszem és így főzöm az újraforrástól számítva kb. negyed óráig.

Elméletileg nyersen is fagyasztható, de mivel én a csuhéval együtt szoktam főzni, így mindig előfőzöm valamennyire, különben fagyaszthatnám a csuhét is a csövek mellé. :) A teljesen megfőtt kukorica is lefagyasztható, ekkor a fagyasztott csöveket a víz újraforrása után elég 1-2 percig főzni. A mirelit kukorica télen elővéve nem 100% olyan, mint a friss, de rajongóknak nagyon is megteszi. :) 6 hónapnál tovább nem igazán érdemes tárolni.


ezt a két formát én is kipróbáltam, de ízhatása eltér a friss szezon kukoricáétól.

2013. júl. 19. 11:05

köszönöm a segítséget:)9

szép napot nektek:)))

2013. júl. 19. 11:05
Forrástól számitva 3 percig főzni, és ha lehet azonnal jó hideg vizben lehüteni. Majd lecsurgatni és ugy fagyasztani.
2013. júl. 19. 11:05
Forrástól számitva 3 percig főzni, és ha lehet azonnal jó hideg vizben lehüteni. Majd lecsurgatni és ugy fagyasztani.
7. 99279bb06f (válaszként erre: 6. - Mamcili)
2013. júl. 19. 11:03
...alulra is tegyél a lefejtett héjából, hogy ne égjen oda a cső az edény aljához.
2013. júl. 19. 11:02

főzve!


pucold le a héját és a haját,

tedd bele egy edénybe a kukoricacsöveket, ha kell törd ketté.

tegyél rá gyenge kukoricahéjat (belső héj)

tölsd fel vizzel hogy bőven ellepje, de az edény ne legyen túl teli...

tedd fel közepes lángon főzni 20-45 percet, attól függ milyen a kukorica


ha nagyon forr a víz vedd lejjebb a hőfokot.


hagyd fedő alatt pár percet ha kész, vigyázz forró!


Jó étvágyat hozzá!

2013. júl. 19. 11:00
Félig főzve.
2013. júl. 19. 10:59
Szia! Én nyersen fagyasztottam eddig, és nem volt az igazi. Nemrég tanácsolták, hogy főzzem meg, hűtsem le, és úgy fagyasszam le, sokkal inkább lesz frissen főzött hatása, mintha nyersen van fagyasztva, és utána főzve. (még nem próbáltam, de én idén így teszem majd)
2013. júl. 19. 10:58
köszi:)))
2013. júl. 19. 10:57
nyersen.
2013. júl. 19. 10:56
Kukoricát főzve vagy nyersen kell fagyasztani?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook