Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nagyon sűrű lett a meggylekvárom, mit tudok tenni, hogy megfelelő állaga legyen? fórum

Nagyon sűrű lett a meggylekvárom, mit tudok tenni, hogy megfelelő állaga legyen? (tudásbázis kérdés)


17. krautmanno (válaszként erre: 16. - Guruljka)
2013. júl. 29. 12:23
Mégegyszer köszönöm a segítséget.
16. Guruljka (válaszként erre: 15. - Krautmanno)
2013. júl. 29. 11:02

Örülök, ha segíthetek!

Nem kell sok citromlé, de annyi legyen, amennyivel alaposan ki lehet keverni a lekvárt, hogy egyenletes legyen.

Így a fánkba is sokkal könnyebb gusztusosan a közepébe tenni. Palacsintán is sokkal jobban elkenhető, stb.

15. krautmanno (válaszként erre: 14. - Guruljka)
2013. júl. 29. 10:49
Köszönöm a tippet.Ki fogom próbálni,hiszen ezek a régi jó praktikák mindig beválnak.
14. Guruljka (válaszként erre: 13. - Krautmanno)
2013. júl. 29. 08:58

Ha használni akarod, akkor kevés citromlével hígítsd. Csak annyit, amennyit kivettél az üvegből.

Nagymamám mindig így használta a lekvárt, nemcsak azt, ami nagyon sűrű volt, mert kicsit lazít az édes ízén. Nem utolsósorban könnyebb is elkenni a sütin, a palacsintában, stb.

2013. júl. 9. 13:06
Köszi a tippet,de már lehet most nem variálok vele.Közben érik a barack,most azt rakom el.
2013. júl. 9. 09:19
Én elég sok variációt kitaláltam lekvárfőzésre, ebben az esetben alighanem vennék egy kis ribizlit, jól átfőzném, és azzal keverném el a meggylekvárt. Ha kell, tennék még bele cukrot is, sőt, ha nagyon finomat akarsz, rumaromát.
11. krautmanno (válaszként erre: 10. - Vikyci)
2013. júl. 8. 10:14
Tegnap megcsináltam így,de nem lett folyósabb.:(
10. Vikyci
2013. júl. 8. 06:39

Nem lehetne egy kis vízzel áttörni és felforralni?

Amikor régen a szilvalekvárunk bekeményedett, így csináltuk.

9. krautmanno (válaszként erre: 8. - Spatifillum)
2013. júl. 7. 17:40

Akkor így jártam.:)

Ez a 6 üveg is elég lesz akkor évekig.:)

2013. júl. 7. 16:05

Semmit, szerintem.

Ugyanígy jártam anno, én az apósom kanalát törtem bele...szentségelt:)

Tartósnak bizonyult a lekvár, sokáig elég volt.

7. krautmanno (válaszként erre: 4. - 55416fb8e2)
2013. júl. 7. 15:35

A kiskanál elgörbült benne..)

Késsel tudtam az üvegből kiszedni.

6. krautmanno (válaszként erre: 3. - Martini64)
2013. júl. 7. 15:34
Oké,összeönthetjük.:)
5. andi6020 (válaszként erre: 3. - Martini64)
2013. júl. 7. 15:10
:D
4. 55416fb8e2 (válaszként erre: 1. - Krautmanno)
2013. júl. 7. 15:03
vegso esetben nevezd ki dzsemnek :) milyen az a borzasztoan suru?
2013. júl. 7. 13:07
Az enyém meg nagyon híg lett. Öntsük össze :)
2013. júl. 6. 14:40
Segítséget szeretnék kérni.Életemben először főztem meggylekvárt.Borzasztóan sűrű lett.Mit tudok tenni,hogy megfelelő állaga legyen?
2013. júl. 6. 14:39
Nagyon sűrű lett a meggylekvárom!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook