Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Mit csináljak a kovászos uborkámmal? Szombaton tettem el erre jött ez a "szép" idő. Hová tegyem, hogy tovább érjen?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

8. fiti482013-06-25 17:22
Igen, jól mondod!

Tulajdonképpen a kovászosnak nem kimondottan
a napon, hanem meleg helyen kell lenni, már akkor "megérik" :)
(válasz Zsuzsanka43 7. hozzászólására)

7. Zsuzsanka432013-06-25 17:12
Én is jártam már így..."semmi cicó", csak bevittem a konyhába és megérett. Igaz, egy-két nappal tovább tartott, de jó lett:)


6. zebracsikó2013-06-25 17:09
kovászosuborka-krémlevest csinálj belőle

5. Horn Mici2013-06-25 17:05
Meleg vízbe szoktam ilyenkor tenni.Megérik rendesen.
(válasz Anneeeeee 1. hozzászólására)


4. bnedora2013-06-25 17:04
Én is szombaton tettem el. Sajnos, a hűvös éjszaka miatt megállt a forrása, így az enyém sem lett annyira finom, mint a korábbi. Én már kivettem az üvegből, átraktam másik edénybe, átszűrtem a levét, és hűtőbe tettem.

Szoktam olyat csinálni, hogy egy nagyobb, vízzel teli edénybe állítom az üveget, és megmelegítem (nem forralom) a vizet, csak annyira, hogy ismét beinduljon az uborka forrása. Ruhát teszek az edény aljára, mintha dunsztba tenném.

3. Zebra252013-06-25 17:03
Hagyd kint, vagy rakd meleg helyre.

2. fiti482013-06-25 17:03
Ha a konyhában tartod (ott melegebb van mint a szabadban!) meg fog érni!

1. Anneeeeee2013-06-25 17:00
Hagyjam még kint pár napig? Jókedvűen elraktam szombaton gondolván, hogy ilyen jó időben egykettőre elkészül. Az lé íze már jó, de még nincsenek szépen megsárgulva az ubik, tudtok valami tanácsot adni?