Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szárított vargánya gombát hogyan használjam fel? fórum

Szárított vargánya gombát hogyan használjam fel? (tudásbázis kérdés)


2013. júl. 13. 17:21

Halihó!


Apukám rendszeresen jár gombát szedni ezért sosincs hiány nálunk a szárított gombából,mi tejfölös burgonyalevesbe ill paprikáskrumpliba szoktuk tenni,egy nagyobb adag paprikáskrumpliba 10 db-ot kb,mennyei lesz töle :)Nem kell elöáztatni,ha felforr a krumplid dobigáld csak bele és mire jó lesz a krumpli,ez is megpuhul.

2013. júl. 12. 20:44
Szeretném megköszönni így utólag is a sok sok ötletet. Azóta teljesen rákaptam erre a gombára. Már csináltam belőle sáfrányos gombarizottót és a rántottába is ezt teszem. Már alig várom, hogy kipróbáljak új recepteket, ezzel a finom alapanyaggal.
23. Konkie (válaszként erre: 22. - Mkriszti81)
2013. jún. 25. 18:27
Úgyúgy!!!! Imádjuk mi is :)
2013. jún. 25. 18:20
tejfölös gombaleves
2013. jún. 25. 18:01
Önmagában én sem használnám fel, de más gombákkal, egyéb ételek ízesítésére nagyon finom.
20. bowie
2013. jún. 25. 17:56
Fűszerként használva szinte mindenhez dobhatsz belőle egy keveset, nagyon feldobja a kajákat.
2013. jún. 25. 17:47
Leveshez, pörkölthöz, vadhúsokhoz fűszer gyanánt. Esetleg egy besamelmártást piritott baconnel és száriott vargányával összekevered és jó tésztafeltétnek.
18. Polka
2013. jún. 25. 17:45

Gombakrémleves is finom belőle :)

Ha pedig maroknyit zacskózol és lefagyasztod, sokáig eláll :)

17. Pné Veronika (válaszként erre: 15. - Zebracsikó)
2013. jún. 25. 17:22
:-))) A szagolgatás nálam is megy...
16. Pné Veronika (válaszként erre: 11. - Zebra25)
2013. jún. 25. 17:22

Nagyon finom a nyersből a vargányafőzelék.

Nem pörkölt, de csudafinom! Gyerekkorom egyik kedvence. :-)

Szárítottból nem az igazi, próbáltam, nem lett jó.

De másképp felhasználva nagyon jó.

2013. jún. 25. 17:20
nekem is van itthon vegyes erdei gomba szárítva, napok óta nézegetem, várom az ihletet, bele-beleszagolok az üvegbe :)))
14. zebracsikó (válaszként erre: 12. - Zebra25)
2013. jún. 25. 17:18

én barna vagy fehér csiperkével keverném, de mindegy.


intenzív, de nem kell azért elaprózni :) de önmagában nem annyira hazsnálatos

13. zebracsikó (válaszként erre: 7. - Zebra25)
2013. jún. 25. 17:17
üvegbe tedd, nekem is abban van
12. Zebra25 (válaszként erre: 10. - Zebracsikó)
2013. jún. 25. 17:17

Hú de jól hangzik. Folyik a nyálam is.

Mindegy milyen gombával keverem össze egyébként? magába túl intenzív lenne?

11. Zebra25 (válaszként erre: 9. - Pné Veronika)
2013. jún. 25. 17:15

Hú, köszi szépen.

De sok jó ötletet kaptam. Na, akkor holnap ki is próbálom, csak még nem tudom melyiket a sok finomság közül.

Gombát én maximum gombapöriként csináltam eddig, de ezt a fajtát nagyon dícsérik, hogy nagyon finom. Valami nagyon finomat szeretnék belőle csinálni.

2013. jún. 25. 17:14
vajon pirítasz hagymát és fokhagymát, rádobod az előre minimum 1 órát beáztatott gombát, (az áztatólevét tedd félre!), a többi gombát is szeletelve rádobod, fűszerezed kakukkfűvel,majorannával, (fehér)borssal, curryvel (ha szereted), felengeded alaplével/húslevessel (lehet kockából akár), majd mikor már majdnem megfőtt, behabarod tejszínnel (tejföllel), megszórod petrezselyemmel és rizzsel vagy tésztával tálalod, parmezánnal meghinted
2013. jún. 25. 17:13

Szia!

Porrá darálva akár nokedlitésztába is keverheted, vadhúsok mellé tökéletes ízesítő.

1-1 db-ka gomba a pörköltbe és isteni finom lesz.

A sima habart krumplifőzeléket is megbolondíthatod vele, de a gombalevesbe 1-1 db is csodákra képes.

Intenzív az íze, ezért a "kevesebb több" elvet használd. Nálunk sok fogy, a család és én is szeretem. Még egy "zacskós" gombalevest is felturbózhatsz vele... :-)

8. Zebra25 (válaszként erre: 6. - Zebracsikó)
2013. jún. 25. 17:12
Te jó ég, de jól hangzik:) Gondolom nyers gombával is lehet keverni, ha ezt beáztatom vízbe, ugye?
7. Zebra25 (válaszként erre: 5. - Gourmilla)
2013. jún. 25. 17:12

Húsos levesekbe mehet? vagy bármyelyik sós levesbe


Szeretném gyorsan felhazsnálni, mert állítólag molyosodik

2013. jún. 25. 17:11
ha nem túl sok, akkor végy még hozzá más gombát és csinálj egy finom tejszínes gombát rizzsel, vagy currys-tejszíneset
5. Gourmilla (válaszként erre: 3. - Zebra25)
2013. jún. 25. 17:10
Levesbe, mártásba teheted fűszerként. Egyszerűen morzsold bele! Rántottába is finom.
4. Zebra25 (válaszként erre: 2. - Bnedora)
2013. jún. 25. 17:01

és utána mit lehet belőle csinálni?

még sosem ettem és állítólag nagyon finom. Nincs valami fonom recepted esetleg hozzá?

2013. jún. 25. 17:00

Kaptam egy kis üveg szárított vargánya gombát. Sajnos foggalmam sincs, hogy ezt most hogyan hasznbáljam fel. Olvastam olyasmit, hogy áztatni kell vízben és akkor mit tudok belőle csinálni?

meg fűszerként is használható, de hogy? reszelve, vagy darálva? mit lehet vele ízesíteni?

2013. jún. 25. 17:00
Mosd meg, és áztasd egy kis vízben.
2013. jún. 25. 16:59
Szárított vargánya gombát hogyan használjam fel?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook