Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Szült valaki mostanában a veszprémi kórházban?

Kategória: Összes fórumtéma » Babák & mamák » Vajúdás és szülés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

7. ---Anita---2013-06-28 02:37
Sziasztok! Én tavaly novemberben szültem ott.... A babám lassan 8 hós és még mindig nem szívesen gondolok a kórházra.

6. Ede712013-06-20 21:25
sziasztok, én január 19-én szültem a kisfiam a veszprémi kórházban.
hajnali 5-kor mentem be hogy folyik a magzatvíz, Mester Attila vett fel, nagyon rendes fiatal doki, nagyon megértő, segítőkész és vicces is. volt beöntés és borotválás is, nem volt kérdéses. majd a vajúdóban nst, vizsgálat, ja az elején volt uh is.
elég nagy volt a sürgés forgás, az osztályról folyamatosan jöttek a kismamák nstre. a csomagom amit vittem, a vajúdóba az ágy alá került, sokat nem foglalkoztak velem a szülésznők, nem volt idejük szerintem.
a vajúdó 5 ágyas, mint egy kórterem, saját hálóingben voltam, igaz az elején megkérdezték hogy hoztam-e magammal, mondtam igen nem forszírozták a kórházit. vajúdni bugyiban és betétben kell, betétet adtak akkor. vizet lehet kortyolgatni és szerintem szőlőcukrot is, meg homeopátiás dolgokat is magaddal vihetsz.
volt egy másik csaj akivel együtt szültem, ő később jött be de előbb elvitték a szülőszobára, mivel én halkan és vizszintesen szenvedtem, nem igen zavartak, nekem kellett szólni, hogy jó lenne ha rámnéznének, mert mindjárt megszülők, úgy támogattak át a másik szobába a szülőágyra ( már 9cm nyitva voltam!), ott kaptam antibiotikumot, szó szerint erőből nyomta belém a dokinő, mert szerintem a branűr nem jó helyen volt ( délutánra már az egész karom feldagadt és belilult!). szüléskor a szülésznő segítette, egy fiatal rezidens szőkehajú bufurc kinézetű szülésznőnél szültem, nem segített, azt mondta majd mennek a dolgok maguktól, csak huzzam fel a lábam ha jönnek a tolófájások (könnyű azt mondani), szerencsére a fiam hamar megszületett (10.15kor), vágtak és repedtem, szülés után a babát rám tették. először azt hittem elvitték a kicsit, mert a 36+4 napra szültem, de kiderült hogy ott van, csak nem sírt, de teljesen egészséges volt, 9/10 kapott és 3450gr. a szülés után odajött a Körmöndi doktor, megnézte hogy állnak a dolgok odabenn, na az nem volt kellemes, a fiatal rezidens varrt össze, a doki meg ott áll a háta mögött és a kezével mutatta hogyan kanyarítsa a cérnát (utólag viccesnek tünik, de akkor nem volt az).
a szülőszobán 3 ágy van paravánnal elválasztva, egy kismama éppen velem együtt szült, szóval koncentrálni, magadba fordulni nem volt könnyű, amikor a másik szülésést hallod, ő fél órával később szült meg. miután rendbetettek, kivittek az ajtóhoz és a párom megnézte a kicsit, beszélgettük, képet csináltunk.
a vajúdóban voltam a babával még 2 órát, aztán tolószékben átvittek a gyermekágyasra, a szülésznők rendesek voltak, segítettek, igaz jól megnyomkodták a hasam.
5 ágyas kórterembe kerültem, a csajok rendesek voltak, a gyerekek egész éjjel velünk voltak, kivéve akik kékfény alá kerültek.
délután 4-kor kerültem osztályra, de kaptam ebédet ( a kaja jó volt, csak néha kevés), megkérdezték mikor hozzák ki a babát először, egyébként utána 24 órát velünk van.
a nővérek rendesek voltak, segítettek a gyereket mellretenni, ha fájt a mellünk a csecsemőknél volt aloe vera spray és bitron lámpa azt lehet használni. a kicsit megfürdették délutánonként, a babát be lehetett tolni a csecsemősökhöz, ha véletlenül nem volt ki vigyázzon rá.
egyik éjjel 4-re kellett vinni a babaát vérvételre, na azon ki voltam akadva.
a baba napi 4 pelenkát, egy pelenkázó alátétet, és köldök kezeléséhez hintőport és alkoholt kap, popsi törlőt és plusz pelenkát vigyetek, de a "Veszprémi kismamák "fórumban már leírtam mit tanácsos vinni.
cumit lehet vinni a babának aki akar adni, pótlást cumisüvegből adják.
lehet hogy túl hosszú voltam?!, ha van kérdésetek írjatok.


5. timike.baba2013-06-14 13:00
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=11071

Itt sok infót találsz.:)

4. pmjudit2013-06-11 21:21
??

3. pmjudit2013-06-11 14:54
A mostani gyermekágyas rendszer érdekelne. Mikor a fiam született, a babák éjszaka és fürdetéskor a másik oldalon voltak.
Hamarosan szülni fogok.

2. Napsugár....2013-06-11 12:12
Egy barátnőm igen.

1. pmjudit2013-06-11 12:03
Szült valaki mostanában a veszprémi kórházban?