Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Fehér lisztet mivel helyettesíthetem krémlevesekben?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

16. Vízarca2013-05-15 18:33
Teherbeesésig. :-)
Azért még cirka 30 van rajtam, de már -20 is jó volna. :-)
(válasz Vízarca 11. hozzászólására)

15. kszb2013-05-14 19:38
étkezési keményítő, rizsliszt, főtt krumpli :) pld ezek :)


14. Zsani1432013-05-14 19:25
De egyébként próbaképp a kukoricakeményítőt is megpróbálhatod, én azt úgy szoktam, hogy egy kis vízzel "feloldom" előbb, és úgy keverem az ételbe. A rizslisztet meg lehet csak úgy simán szórni :)
(válasz Zsani143 13. hozzászólására)

13. Zsani1432013-05-14 19:23
A rizsliszt teljesen jó lesz! Én már csak azt használok ilyesmihez. A sima fehér liszthez képest még annyival könnyebb dolgod is lesz a rizsliszttel, hogy az nem is csomósodik annyira.
(válasz Miryame 1. hozzászólására)

12. zebracsikó2013-05-14 15:52
Elképesztő vagy!! Gratulálok!! Mennyit szeretnél még leadni?
(válasz Vízarca 11. hozzászólására)

11. Vízarca2013-05-14 15:43
Én a töltött paprika paradicsommártását is ezzel sűrítem és egyáltalán nem lehet érezni.
Tény, hogy nem olcsó.
Egyébként 7. hónapja paleózom és mínusz 43 kilónál járok, talán hiteles lehetek. :-)

10. zebracsikó2013-05-14 15:37
kukoricakeményítővel is lehet
(válasz Miryame 7. hozzászólására)


9. zebracsikó2013-05-14 15:37
bio teljes kiőrlésű tönkölyliszttel
(válasz Miryame 7. hozzászólására)

8. Gourmilla2013-05-14 15:09
Így nehéz megmondani, hogy mi a megfelelő. Egyik liszt másikra cserélése kb. ugyanaz pepitában.
Ha nem viszitek magatokkal a melegbe, akkor tojással sűrítve is készítheted. Másik, verzió, próbáld meg, hogy több zöldséget főzöl, és azt turmixolod bele.
(válasz Miryame 7. hozzászólására)

7. Miryame2013-05-14 15:00
Kicsit szeretném "egészségesíteni" a háztartást, ezért gondoltam lecserélni a fehér lisztet valami jobbra. Első körben a krémleveseknél, mert nálunk az fogy a legtöbb...
(válasz Gourmilla 5. hozzászólására)

6. Miryame2013-05-14 14:58
Hú, megnéztem, nem olcsó...
Sós krémleveseknél is alkalmazható? Mármint gyümölcslevesnél gondolom a gesztenye íze, ha ki is érződik, nem gond. De mondjuk egy hagymalevesnél (nálunk az a nagyon menő)??
(válasz Vízarca 2. hozzászólására)

5. Gourmilla2013-05-14 14:58
Mi a helyettesítés célja? Valamelyik tápanyag (pl. glutén) kihagyása? Kalória redukálás?


4. Vízarca2013-05-14 14:56
Ha annyit teszel bele, mint a búzalisztből, szerintem 1-2-3 kanáltól nem kell több, akkor semmi különbség. És ugyanúgy sűrít-'pudingosít', mint a búzaliszt. :-)

3. szafaripók2013-05-14 14:47
A gesztenyelisztnél nem érződik a gesztenye jellegzetes íze? én eddig ezért nem mertem kipróbálni (na meg az ára miatt...)
(válasz Vízarca 2. hozzászólására)

2. Vízarca2013-05-14 14:44
gesztenyeliszttel tökéletesen helyettesítheted, még főzött krémekben is tökéletes :-)

1. Miryame2013-05-14 14:42
Az volna a kérdésem, hogy a hagyományos fehér liszt helyett lehet-e pl. rizslisztet használni krémleveseknél?
Vagy ha nem ajánljátok, akkor helyette mit??