Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Gyermekkori gégegyulladás

Kategória: Összes fórumtéma » Babák & mamák » Totyogók


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

15. Hanata2010-10-29 22:34
Kúpot mi is kaptunk, még nem adtam neki, szerencsére az nem kellett, de pipát nem kapott, azt mondta a gyerekorvos, hogy várjunk vele, de azt hiszem, hallgatok rád, és elmegyünk egy szakorvoshoz, biztos, ami biztos! Köszönöm!
(válasz Timcsi82 13. hozzászólására)

14. Timcsi822010-10-28 23:09
Gégegyulladásnál a belégzés nehezített, a hörgőgyulladásnál a kilégzés. Nézd meg, nektek melyik van.
Engem a szakorvos leállított a köptetőkről...
(válasz Hanata 11. hozzászólására)


13. Timcsi822010-10-28 23:06
Bocsánat: flexotidet.
Lemaradt, hogy a kruppos köhögésre Pulmicortunk van, plussz rohamra Rectodelt kúp.
(válasz Timcsi82 12. hozzászólására)

12. Timcsi822010-10-28 23:04
Szia!
A gégegyulladás általában rendeződik 1-2 nap alatt. Ez ugatós köhögéssel jár.
Ha már két hete tart valószínű, hogy ráment a hörgőire és azért köhög. Szinte törvényszerű ha valakinél megjelenik a gégegyulladás, lejjebb vándoról és jön utána a hörgőgyulladás. Ez is köhögési rohamokkal jár, nehezített légzéssel.
Nálunk ez úgy zajlik, hogy első nap a lányom kicsit taknyos, de nem köhög, láza sincs. Éjjel jön a kruppos köhögés. Másnap mintha jobban lenne és harmadik nap kezdődik a hörgőgyulladás. Én most vittem el pulmonológushoz mert a gyerekdoki szerint "csak" náthás volt, felírt orrsprayt, calciumot és köptetőt, ennyi... A szakorvos szóhoz sem jutott, annyira fulladt meg köhögött a gyerek. Kapott ventolint, fexotidet, oscillococcinumot, három nap alatt teljesen rendbejött.
Szerintem keress fel Te is szakorvost, nem normális dolog ha már két hete köhög!
Mihamarabbi jobbulást kívánok!
(válasz Hanata 10. hozzászólására)

11. Hanata2010-10-28 17:15
3 éves fiam nagyon köhög, fulladásszerű rohamok jönnek rá, és már 2 hete tart. Ma Spiropent szirupot kapott, eddig két másik köptetőt és nyákoldót szedett. Mikor lesz ennek vége? Lehet ebből akár asztma is?

10. Hanata2010-10-28 17:13
Laringhitis? Kisfiamnak gégegyulladása van, nagyon köhög két hete, keresztülmentetek már ezen? Mivel járhat, ha nem múlik?

9. mariannacska2010-06-25 12:51
Nekem a kisfiam tegnap este negyedszer fulladt be másfél hónap alatt.Az orvosok azt mondják,valamire allergiás:( Mindig éjjel jön elő,este még amikor lefekszik,semmi baja.Aztán éjjel rohanás a kórházba:( Bár utólag nem kellett.Volt itthon injekció és szerencsére tulment.Most akarok én is beszerezni kupot,hogy ne kelljen szurni.remélem,az majd segit ilyen esetekben.

8. gabima2008-09-30 10:55
Nekem mindkét fiamnál előfordult, a kezelés ugyanaz, mint amit itt leírtatok, Rectodelt kúp, Ventolin spray, hideg, párás levegő. Az orvosok mindenhol azt mondják, hogy majd kinövi, de ez nagyon egyénfüggő. A kicsinek 5 éves korában volt utoljára, a nagynak két hete. Most 12 és fél éves. Olyan súlyos volt a rohama, hogy kórházba kellett vinni.

7. lufi2008-04-29 12:47
Két éves volt a fiam, amikor először kijött ez a betegség. Egy hétig voltunk kórházban. Aztán ősszel megint voltunk kétszer, a háziorvos először nem akart adni semmilyen gyógyszert, de rábeszéltem, mert utáltam a kórházba szaladni az éjjel kellős közepén. Kapott rectodelt kúpot és ventolin sprayt. Párásítónk is van, de szerintem az nem sokat használ. Aztán másnaptól tengervizes orrspray (ami nagyon jól bevált), orrspray és köptető (mucopront, mert az annyira nem köhögteti meg a gyereket). A kúpot csak akkor adom neki, ha a spray nem használ. De szokott használni. Még csak egyszer adtam neki a kúpot. Féltem tőle, mert sokat olvastam, hogy izomgyengeség és mindenféle ilyesztő mellékhatásai vannak. Szerencsére neki nem volt egyik sem. Kicsit kiborító ez a betegség de mára már megszoktam. Nekem nehezebben ment mint a fiamnak. Az orvosok, ahogy tapasztaltam, olyan könnyedén veszik ezt. Majd kinövi, mondják. Én már nagyon várom. Most 4 hó után újra előjött, de hogy itt a jó idő könnyebb volt mint télen.

6. Moni32008-04-10 14:32
A nagylányom 15 hónapos volt,amikor először befulladt egy éjszakán.Azonnal ügyelet,haza már nem hozhattuk,elég veszélyes volt nála,1 napig intenzív osztályon feküdt.Összesen 3 hétig feküdt bent,mert ráment a tüdejére,aztán ott bent elkapott egy hasmenéses vírust,úgyhogy eléggé megszenvedtünk vele.Amikor hazaengedték sem volt teljesen meggyógyulva,7 fajta antibiotikumot kapott,próbálkoztak az orvosok....Akkor megfogadtam,hogy ide mégegyszer soha többet!!!!
A következő befulladásnál már a saját drnőnket hívtam,azonnal fogadott,megkapta a vénás injekciót,ez a második nem volt olyan durva,mint az első.Kb.7-8 éves korára nőtte ki teljesen,fokozatosan enyhébben jöttek elő a fulladások,a végefele már csak rekedtség formájában.
A kisfiamnál is előjött,de nála már az első sem volt olyan nagyon vészes,neki elég volt mindig a kúp is (Rectodelt).Neki 4-5 éves koráig volt.Persze nálunk is folyamatosan ment éjszaka a párásítás.
És most a harmadik babánál még nem történt semmi,de remélem már nem is fog!!

5. Csilla19802008-04-10 11:17
a kúp neve: Rectodelt, de ezt tényleg csak szükség esetén ajánlják az orvosok.


4. csingi-lingi2008-04-09 08:47
Sziasztok! Megkérdezhetem, hogy milyen kúpt kaptatok? Nálunk az okoz nagy problémát, hogy a köhögése annyira kínzó és "erőszakos", hogy mindig meghányatja szegénykémet. A dokinőnek hiába mondom, azt válaszolja, hogy ki fogja nőni, Ő ilyen alkat. Tényleg nem létezik valami jó gyógymód arra, hogy ne hányjon a köhögéstől? Amúgy hidegpárásítónk, és sólámpánk nekünk is van, de nem sok hasznát veszem, azért be van kapcsolva mindig.

3. csillu22008-04-03 16:22
szia! az én kisfiam a nyáron lesz öt éves.
először 8 hónapos korában fulladt be. Éjjel ügyelet, kapott kúpot, ment nekünk is a párásító..szegényem! utána nátha, ami ráment a fülére, fel kellett szúrni. azt mondták hogy idővel kinövi.. három hete éjjel megint befulladt. ügyelet.. kúp..most könnyebben kikeveredett belőle. Most várom a második babámat, az ember már talán rutinosabb lesz, ha nála is előfordul...

2. HUBERTUS 332008-04-02 23:26
A krupp-ra gondolsz?? Nekem is kruppos másfél éves korától. van amikor egy nap 3x is befullad, de van rá hidegpárásító gépünk így hamarabb oldódik a duzzanat! Sokat voltunk már az ügyeleten hajnalban..Remélem már hamarosan kinövi..

1. lufi2008-03-01 12:05
Várom mindenkinek a történetét, akinek a gyermeke ebben a betegségben szenved.