Hogyan kell főzni ezt a levest? (beszélgetős fórum)
Azt hallottam, hogy a húslevest nem szabad sózni, csak a vége fele, mivel a só a csontból olyan anyagokat old ki hosszú főzés révén, ami káros az
egészségre.
De, megnéztem. Egy ilyen kérdés soha nem elavult, hiszen bármikor bejöhet valaki, akinek ez még új. Amint látod, nem is konkrét receptet adtam, hanem egy általános választ.
De azért jó, hogy valaki figyel ilyesmikre is!
Én is jártam így :) :)
NYOLC HÓNAPJA ELAVULT kérdésre válaszoltam már Én is :)
Úgy látszik időnként előjönnek ilyen régi kérdések. Mint látom Te sem nézted a dátumot, csak automatikusan válaszoltál :) :)
Csirkeaprólék leves
Hozzávalók:
40 dkg csirkeaprólék (ebben van máj, zúza, szív, szárny, hát, far,nyak, láb és esetleg szépen pucolt fej)
10dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zöldborsó
pár db gomba
zeller
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
A csirkeaprólékot megtisztítjuk, s feldaraboljuk, majd olajon megpirítjuk (a máj kivételével). Adjuk hozzá a sárga- és fehérrépát, amit kockázzunk fel, zellert, és a gombát. Kis ideig pároljuk együtt ezeket, majd öntsük fel jó bő 1 liter meleg vízzel. Ekkor tegyük bele a vöröshagymát, a petrezselymet, ízesítsük borssal, sóval.
Lassú tűzön főzzük addig, míg a zöldségek félig megpuhultak, akkor tegyük bele a borsót és a májat is.
Amikor minden puha, elzárhatjuk, s tálalhatjuk.
(Tehetünk bele, ha laktatóbban szeretnénk apró 1 tojásból készült galuskát.)
Én mindig egyszerre rakom fel, és nem lesz zavaros. Én először felteszem a húst, szivet, májat, mikor felforr leszedem a habját, és utána egyszerre bele az összez zöldség, még a mirelitet és a frisset is egyszerre rakom bele. Bele só, bors, ha akarsz petrezselyem, és húsleveskocka.
Szerinem ne vacakolj azzal, hogy mikor mit...
Szióka ! Ez jó kérdés, de a májat sohasem rkjuk fel együtt a többivel, mert olyan zavaros lesz a levesed, mint a ...
Ha fiatal ( boltinál vékony csontú a csirke ) többi része, akkor pici vízen megpároljuk a zöldséget, majd mikor félig készen ven felengeded. Mikor majdnem 100% -ra kész, akkor megy a máj. Ugyanígy főzzük a borsólevest is.
Sziasztok!
Olyan levest szeretnek fozni, amiben van csirke szarny, csirke sziv, maj es zoldseg.
Ugy csinaljam, mint a sima huslevest vagy valahogy mashogy? Pl. a majnak sokkal kevesebb ido kell, mint a szivnek. Mikor tegyem bele oket, h a vegen egyszerre legyen kesz? Kezdo vagyok a fozesben es gyakorlott haziasszonyok tanacsat varom. Koszi!
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell úgy tarhonyás levest főzni, hogy ne főjön szét a tészta, de megpuhuljon a krumpli?
- Húslevest szeretnék főzni, hogyan kell?
- Hogyan kell az óvodai gyümölcsleves ízéhez hasonló gyümölcslevest főzni?
- Hogyan kell házi májgombóc (apró gombóc) levest készíteni? Valaki leírná nekem lépésről lépésre? Nagyon hálás lennék!
- Hogyan kell nagyon finom gombalevest készíteni? Mi kell bele?
- Hogyan kell készíteni a kassai ragulevest és a bogácsi csirkemell csíkokat?