Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Elektromos orrszívó vs. orrszívó-porszívó! Melyik hatásosabb, melyiket érdemes beszerezni? Érveket, ellenérveket várnék. (2. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Babák & mamák » Csecsemők


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2

16. Jutka22008-02-29 11:08
Nekem is úgy engedi,ha ő teheti oda,sőt már a kicsi is befogja magának egy zsepivel a másik orrlyukát
(válasz sunbird 15. hozzászólására)

15. sunbird2008-02-29 11:06
Először elektromost vettem sz..rt sem ért. A porszívós nagyon bevállt, nem félt tőle amikor kicsi volt. Nagyobb korában kellett egy kicsit harcolni, de elmagyaráztam, és a kezén megmutattam neki, hogy mennyire szív, sőt hagytam, hogy ő maga tegye oda, így megbékélt vele.


14. Jutka22008-02-29 11:00
nekünk volt hagyományos,vízcsapos,porszívós,az elektromosat nem ismerem.
A hagyományos pumpásbol nagy a választék,valószinüleg nem megfelelőt vettem mert nekem nem vált be.
A vízcsapos és a porszívós hasonlóan jó,talán a porszívós erősebb.Van aki fél a hangtol,azoknak jobb a vízcsapos.A porszívós előnye a mobolitása,úgy értem,könyebben odavittem egy kényelmes fotel vagy ágy mellé,könyebb volt a gyerek orrát kiszívni vele,a vízcsapos helyhez kötöttebb,nekem egyedül fognimorrlyukat befogni,szívni,azzal nehezebben ment...sőt....a porszívós könyen ment egyedül is,főleg ha rájött a lúrkó hogy megkönnyebbül,így maga is segített,szinte magának szívta már ki némi rávezetéssel.

13. kic2008-02-29 10:56
Csatlakozom, nekem ugyanez a tapasztalatom!!!
Nekem a gyerekek már maguknak is odatették a kis orrukhoz. Lehet egy kicsit brutálisnak tűnik a pórszívós megoldás, de próbáld ki magadon, én is ezt tettem, és abszolút semmi kellemetlenséget nem érzel, ugyan úgy a gyerek sem.
Ezért szeretném is eladni az elektromosat, nagyon megbántam, hogy vettem annak idején.
(válasz csingi-lingi 11. hozzászólására)

12. direne2008-02-29 10:48
Nekünk mindkét féle van.
A porszívós valóban erősebb. Hamarabb kikapja a trutyit.
A kézi könnyebben kezelhető. Nekünk living lab van. Kitanulható a technikája.Eleinte mi is bénáztunk, de ma már két pillanat alatt előkapjuk, kiszívjuk, kimossuk, és lépünk tovább. Fontos a másik orrlyukat befogni, hogy vákum képződhessen. Nagyobb - 5 éves - gyerekkel még a szájat is be kell csukatni, ugyanezért. És akkor beválik ez is. Nyaralásra, kirándulásra könnyen magatokkal vihető. Mi imádjuk.
Kb 10 ezer forint.
A porszívós 1600 körüli.

11. csingi-lingi2008-02-29 10:47
Amikor megszületett a lányom megvettem mindkettőt. Sajnos az elektromos még mindig úgy van a dobozában, ahogy elhoztam a gyógyszertárból. SEMMIT sem vett ki az orrából. Ezzel szemben a porszívós nagyon jó. Igaz, hogy le kell fognom, mert nem szívesen engedi, de a hatásan mindennél jobb szerintem. Az elektromos valóban praktikusabb, de nem tudom használni.

10. Szamó2008-02-29 10:47
Nekünk is a porszívós vált be!
Igaz, sajna nem szerette a gyerek, sokszor csapatmunka volt, mire végeztünk, de később megszokta és már ő kérte.
Szerencsére nagyon hamar megtanulta jó alaposan kifújni az orrát!


9. noédon2008-02-29 10:45
Szia!

Nekünk csakis a porszívós.Múltkor kicsit náthásak voltak,vettem majdnem 9 ezerért egy pesztonka elektromosat,mondom éjjel ne kelljen porszívóval zörögni,hát az égvilágon semmit nem szívott ki,még ami az orruk körül pici színtelen váladék volt,azt sem szívta ki,hanem szétkente az arcon:-((Szóval nagyon megbántam,hogy ennyit adtam egy semmitérő dologért:-((Azóta szekrény tetején pihen.

8. lufi2008-02-29 10:45
Amikor kicsi volt a fiam többféle orrszívót is kipróbáltunk, nem sok sikerrel. A porszívósat kicsit durvának tartottam, de mivel mi sokat járunk a kórházba egy gyerekbetegség miatt, a dokik javaslatára kipróbáltuk. Sokkal gyorsabban gyógyul a gyerek, és mélyebbről felszívja a váladékot. A kórházi orrszívás után a porszívós nem is volt olyan ijesztő.

7. BOM32008-02-29 10:42
Nekem van elektromos orrszívó(elemes) szuper!!
Volt mellszívóval kombinált az katasztrófa!!
Porszívós nem volt, de azt mondják annak az ereje a porszívó Wattszámától függ. Azt is dícsérik, meg olcsóbb is mint az elemes, DE:
hangos
a gyerek porszívózás alkalmával összeköti a rossz emlékeivel a hangot és a takarítást végigüvölti
este a szomszédok miatt nem túl jó panelban használni
konektorhoz vagy kötve
elemes verzió ezzel szemben:
mobil, tehát akár az udvaron, vagy az utcán is leszívhatod a gyerek orrát, nem kell egy porszívót is magaddal cipelned
nem konektorfüggő, csak aksifüggő
nem ébred fel este az egész család és szomszédság a berregéstől (csak a gyereksírástól)
Én az elemesre szavazok. Nagyon drága volt, de 3 gyerekem van megtérül!!!

6. nemesnérita2008-02-29 10:40
Én is a proszívósra szavazok, mert amíg csecsemők voltunk elég volt az elektromos. Igazán akkor nem is volt beteg.De most, hogy már ilyen nagyok vagyunk /2 éves :) / nem elég, még egy kicsit sem szívott ki.

5. Spring762008-02-29 10:40
Én a porszívósat javaslom. Csecsemőotthonban dolgozom és mi csak is a porszívósat használjuk és az legalább hatásos is.


4. Baltazár2008-02-29 10:37
Hát az elektromosat úgy tettem fel a polcra,ahogy megvettem.Meg sem mozdult a gyerek orrában a trutyi!Szerintem is porszívós!

3. Judye2008-02-29 10:37
A legjobb szeintem a csapra szerelhető, mert annak nincs hangja(nem ijed meg tőle a gyerek), illetve azt tudod szabályozni, h milyen erősen szívjon. Ha nagyon megnyitod a csapot, erősebben szív.

2. ALLICS2008-02-29 10:36
Szia!
Nekünk a porszívós változat jött be.A legnagyobb trutymót is ki tudja szívni:)
És pl az én gyerekem még röhög is közben.

1. krucifix2008-02-29 10:33
Elektromos orrszívó vs. orrszívó-porszívó! Melyik hatásosabb, melyiket érdemes beszerezni? Érveket, ellenérveket várnék.

1 2