Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha a hús nem nyálkás, és nincs elszíneződve, viszont volt kicsi szaga, akkor az fogyasztható még vagy romlott? fórum

Ha a hús nem nyálkás, és nincs elszíneződve, viszont volt kicsi szaga, akkor az fogyasztható még vagy romlott? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2013. jún. 15. 15:06
nem foznem meg tuti,hanem visszavinnem a boltban,
62. ce24db56a5 (válaszként erre: 61. - 13ef759670)
2013. jún. 12. 21:43
Hogy minek lenne szaga?
61. 13ef759670 (válaszként erre: 59. - Ce24db56a5)
2013. jún. 11. 14:42
Nem hiszem,hogy szeretném,ha szaga lenne!
60. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 59. - Ce24db56a5)
2013. jún. 11. 10:51
Inkább nem ennék, de soha nem vennék húst ilyen helyen.
59. ce24db56a5 (válaszként erre: 1. - Espirovector)
2013. jún. 7. 17:25

Az a baj, hogy az emberek elszoktak a valódi húsoktól.A teszkóban megvett "sétatálcás" termékekből a vér és az egyéb nedevesség kiszivárog, amelyet a tálca anyaga megköt.Ez az a fajta hús, amit úgy hívnak PSE hús azaz pail, soft, exudative - sápadt, puha, vizenyős, és ez is a szerek hatásának következménye.


Amúgy másnak is van szaga mégis szeretjük:)

58. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 56. - E32d76b828)
2013. ápr. 28. 20:19
Nem véletlen, hogy évek óta egy henteshez járok..még Tőle is hallok történeteket...Lehet, hogy a fürdőkádban kellene disznót hízlalni?:)
57. syria (válaszként erre: 9. - Espirovector)
2013. ápr. 28. 20:16

Azért legközelebb (amilyen nyár elé nézünk, bármi előfordulhat) áztasd ecetes vízbe, ahogy többen is ajánlották, többször mosd át, s csak utána főzzed.

Nem kell megvárni, hogy főzés közben érezd a szagát.

2013. ápr. 28. 18:59
ha nem rettentelek el akkor a husosok is enyhe ecetes vizben usztatjak mar ebben az allapotaban majd mehet a pultra
55. kszb (válaszként erre: 52. - Selena78)
2013. ápr. 28. 14:38
én is csak a vadhúsról beszéltem, ha alaposan visszaolvasol :)
54. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 48. - T.Ili)
2013. ápr. 28. 14:27
Ilike, elhiszem, hogy jó volt....csak én nagyon kényes vagyok...ha a gyanú felmerül, hogy valamit is éreztem, már vége... egy falat nem sok, de annyit nem tudnék enni belőle... és ha én nem eszem meg, mással sem etetném meg:)
53. t.Ili (válaszként erre: 51. - C6973617d3)
2013. ápr. 28. 14:26

Ez igaz!

A megvett hús amikor hazaviszed, meg kell nézni!

A tapasztaltabbaknak elég egy késvágás,hogy megállapítsák a vágás hozzávetőleges idejét.

Persze, hogy én is csak bedobom zacskóstól a hűtőbe, amikor megveszem :)

Viszont olyan helyről veszem a húst,ahová naponta járok, így tudom, mikor hoznak friss árút.Így két napot nyugodtan állhat.

52. selena78 (válaszként erre: 33. - Kszb)
2013. ápr. 28. 14:24

Nem igazán.


Pld. sem a baromfit, sem a disznót nem érlelik.

Maximum pácolják.


A vadat azt igen, meg a marhát is. Ha nem teszed, olyan, mind a gumi.

51. c6973617d3 (válaszként erre: 50. - T.Ili)
2013. ápr. 28. 14:19
ÓÓÓÓ, de ki tudja hányat áll előtte a boltban?, én efelől nem lennék azért nyugodt, ne felejtkezzünk el a lámpák jótékony hatásáról, és a vízzel átmosott többnapos csirke mell és combról ;)
50. t.Ili (válaszként erre: 49. - Féknyom)
2013. ápr. 28. 14:16

Akkor én még nem tudtam, hogy a túl friss hús nem jó!

Se íze, se bűze,ahogy a mondás szól :)

Azóta tudom,érlelni kell a húst.Sose főzd meg frissen!

Nyilván nem cél, hogy szagos legyen, de két,három napot nyugodtan állhat a hűtőben

49. féknyom (válaszként erre: 48. - T.Ili)
2013. ápr. 28. 13:58
Én elhiszem, érett húsból könnyű.:)
48. t.Ili
2013. ápr. 28. 13:54

Kezdő háziasszonykoromban jártam én is így :)

Két-három kilónyi lapockáról volt szó.Akkor még nem volt net,hogy megkérdezzem, de volt réges-régi szakácskönyvem, és utánanéztem mit lehet tenni.

Írta,hogy sózzam be vastagon egy éjszakára,aztán mossam át jól ultrával....meg hogy ecetes víz....Eszembe jutott,hogy disznóvágáskor a bélmosáshoz is ezt csináljuk nagyjából.

De idő nem volt, így maradt az ecetes víz :)

Feltettem a pörköltet, és akkor is éreztem a szagot!

Jajj, mit csináljak?

Akkor jött hozzánk épp a vadászrokonunk,aki amúgy legalább két év nem volt nálunk! Valami sorsszerű volt abban, hogy épp akkor jött....

Jajj, belépett,és nagyon szégyelltem nagyon a szagot, most mit szól.... Magyarázkodtam..szerintem kidobom majd a kutyának...de annak is csak megfőzöm már.... így még nem jártam sose...


Azt mondta:-Ki ne dobd! Ha nem kell,majd én elviszem! Még hogy a kutyának!


Nem hiszitek el! De életem legjobb pörköltjét csináltam akkor!

47. féknyom (válaszként erre: 44. - C6973617d3)
2013. ápr. 28. 13:14
Mi az, hogy SE? Én csakis kizárólag arra gondoltam, kérném szépen.:) Mélyen leköteleztél a harapnivalóddal, majd meghívlak a terülj, terülj asztalkámhoz, jó?:)
46. Csipkerózsika (válaszként erre: 3. - Espirovector)
2013. ápr. 28. 13:06

Nejlonzacskóban volt elrakva a hűtőbe?

Élelmiszerismeretből tudom, hogy van egy olyan jelenség a húsoknál, hogy ha hosszabb ideig zacskóban vannak tárolva, vagy olyan módon, hogy egymáson vannak és nem szellőznek, akkor enyhe szagot kapnak, ezt "befülledésnek" nevezik.

Ilyenkor nem büdös a hús, csak egy kis szaga van. Ez NEM romlás, semmi baja nincs ilyenkor, jól meg kell mosni és készíthető.

Ha romlás van, akkor sütés-főzés közben sem megy el a szag.

A fenti jelenséget megelőzendő, ha nem egyből készítjük el a megvett húst, akkor érdemes kiönteni egy tálba, hogy szellőzni tudjon.

2013. ápr. 28. 13:05

ki tudja mivel volt etetve az a disznó, a táptól is lehet büdös a húsa, lehet h nem romlott...

de én nem enném meg:P

44. c6973617d3 (válaszként erre: 41. - Féknyom)
2013. ápr. 28. 13:04
A főztömre SE volt panasz :), de a Te mintaétrended nagyon tetszik!:)
43. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 42. - Burkuska)
2013. ápr. 28. 13:02

Végre valaki, akinek az a véleménye, mint az enyém:)))

Már kezdtem szégyenkezni:)

2013. ápr. 28. 13:00
Én tuti hozzá se nyúlnék.De a szomszédom igen:-)Gyomor kérdése...engem már a tudat,hogy szaga van,a kuka fele vinne...
41. féknyom (válaszként erre: 40. - C6973617d3)
2013. ápr. 28. 12:52
Egyre gondoltunk, ez jó!:) Biztos én is nagyon elégedett leszek, mindenevő vagyok.:P
40. c6973617d3 (válaszként erre: 39. - Féknyom)
2013. ápr. 28. 12:49
Eddig még nem volt rá panasz ;)
39. féknyom (válaszként erre: 37. - C6973617d3)
2013. ápr. 28. 12:46
Nagyon szépen köszönöm! 2 hete nem ettem normális kaját, remélem valami finomat harapdálhatok.:)
38. kszb (válaszként erre: 36. - Féknyom)
2013. ápr. 28. 12:44
ja :D
37. c6973617d3 (válaszként erre: 35. - Féknyom)
2013. ápr. 28. 12:44
te szegény,...mi pedig itt galád módon húslevesről hadoválunk, na, küldtem egy kis harapnivalót :)
36. féknyom (válaszként erre: 29. - Kszb)
2013. ápr. 28. 12:31
Látom egy igazi kulináris kéjenc vagy.:)
35. féknyom (válaszként erre: 32. - C6973617d3)
2013. ápr. 28. 12:31
Eszek is egy konzervet.:)
34. kszb (válaszként erre: 32. - C6973617d3)
2013. ápr. 28. 12:15

igen :D

habár engem nem mozgat meg kicsit sem a vadhúsok ÉRLELÉSE, mivel soha nem ettem meg semmiylen vadhúst :)))

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook