Tudja valaki az arvacska sutireceptjet? (tudásbázis kérdés)
Nekem megvan a receptje, bár bevallom, eddig még soha nem készítettem el, így nem tudom megmondani, hogy pontos-e. Ha megsütöd, légyszi' írd majd meg, hogy sikerült!
Rózsaszín tészta:
2 tojás
1/2 sütőpor
1 puncs pudingpor
3 ek cukor
Sárga tészta:
2 tojás
1/2 sütőpor
1 vanília pudingpor
3 ek. cukor
Barna tészta:
5 tojás
1 sütőpor
2 csoki pudingpor
4 ek. cukor
Krém:
30 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
4 dl tej
1 vaníliás pudingpor
1 tk. kakaópor
A tésztákat külön felverjük. A tojások fehérjét felverjük, belekeverjük a sárgájával kikevert cukrot, a pudingport és a sütőport. A sárga és a rózsaszín tésztákat kivajazott, kilisztezett őzgerinc formában sütjük meg, a barna tésztát nagy tepsiben. Ha megsült a barna lap, feltekerjük. A sárga és a rózsaszín rudakat összefordítjuk, beletesszük a szétnyitott barna lapba, hogy együtt hüljenek ki.
Közben elkészítjük a krémet. A tejben sűrűre főzzük a pudingport. Amíg hűl, a margarint porcukorral, vaníliás cukorral elkeverjük, majd a kihűlt pudinggal habosra keverjük. A krém 3/4 részét fehéren hagyjuk, az 1/4-ébe kakaóport
keverünk.
A tésztát úgy állítjuk össze, hogy a barna lapot kitekerjük, rákenjük a fehér krémet. A színes rudakat hosszában kettévágjuk, és leteszünk a fehér krémbe egy rózsaszín és egy sárga darabot, egymás mellé. Rákenjük a kakaós krémet. Ellentétes színű darabot rakunk rá, és feltekerjük. Hűtőben dermesztjük egy-két órát, majd felszeleteljük.
Árvácska recept
Kategória:
Sütemények, édességek
Hozzávalók:
Tészta:
12db tojás
12 evőkanál cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
1 cs. puncs pudingpor
2 cs. csokis pudingpor
Krém:
1/2 liter tej
5 evőkanál liszt
20 dkg vaj vagy margarin
25 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
Sárga tészta:
3 tojás fehérjét, 3 kanál cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját és egy vaníliás pudingport. Egy őzgerincbe téve sütjük.
Rózsaszín tészta:
3 tojás fehérjét 3 kanál cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját és egy puncs pudingport. Egy őzgerincbe téve sütjük.
Barna tészta:
6 tojás sárgáját, 6 kanál cukorral összekeverjük, 6 tojás fehérjét felverjük, hozzáadjuk, majd a 2 cs. csokis pudingport. Sütőlapon sütjük. Ha megsült összetekerjük mint a piskótatekercset.
Krém:
1/2 liter tejet 5 kanál lisztel sűrűre főzünk. 20 dkg vajat 25 dkg porcukrot, 1 cs. vaníliás cukorral kikeverünk.Ha a főtt krém kihűlt a kettőt összekeverjük.
Elkészítés:
A barna tésztát kitekerjük és megkenjük a krém egy részével. A sárga és a rózsaszín tésztát hosszában kettévágjuk, rátesszünk egy sárgát és egy rózsaszínt közéje pedig krémet.Ennek a tetejét is megkenjük krémmel és a sárga tésztára rózsaszínt a rózsaszínre sárgát teszünk, közéje pedig krémet.Végül a barna tésztát feltekerjük.
További ajánlott fórumok:
- Nem tudja valaki, idén hol tartják a Cannes-i Filmfesztivált? :D
- Tudja már valaki, milyen új határozatot hozott ma a kormány a GYED-et ill. a GYES-t illetőleg?
- Soltvadkerti Takarékszövetkezet becsődölt, tudja valaki, hogy a befektetők hogyan jutnak a pénzükhöz?
- Tudja valaki a 2011-es Gyes és Családi pótlék postai, illetve a banki utalás időpontjait?
- Vásárolt kupont valaki kupont a Zsírpusztító szalonba (Bp.) és nem tudja őket elérni?
- Szerintetek létezik olyan, hogy valakinek akkora babája legyen, hogy ne tudja természetes úton megszülni?