Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Finom Sacher torta receptet tud valaki ajánlani? fórum

Finom Sacher torta receptet tud valaki ajánlani? (tudásbázis kérdés)


2013. ápr. 24. 18:19

A SACHER-SZAKÁCSKÖNYV RECEPTJE SZERINT

HOZZÁVALÓK:

13 dkg vaj,

11 dkg porcukor,

1 zacskó vaníliás cukor,

6 tojás,

13 dkg főzőcsokoládé,

13 dkg liszt,

20 dkg sárgabaracklekvár,

A bevonathoz:

20 dkg cukor,

1 dl víz,

15 dkg főzőcsokoládé

A megpuhított vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral

habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a 6 tojássárgáját, valamint

habverővel hozzákeverjük a megolvasztott, de már kihűlt csokoládét. A 6 tojás

fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Végül

óvatosan belekeverjük a lisztet is. A tortaforma alját

sütőpapírral kibéleljük, majd beletöltjük a tésztát. A tetejét elsimítjuk.

Előmelegített, forró sütőbe téve közepes lángon sütjük. A sütés első 10

percében kisujjnyi rést hagyunk a sütő ajtaján, hogy a sütőből a gőz

eltávozhasson. Ezután a sütőajtót becsukjuk, és a tésztát még kb. 1

órát sütjük tovább, mérsékelt lángon. (Akkor sült át eléggé, ha az ujjunk hegyével

könnyedén megnyomva a tésztát, az rögtön visszanyeri alakját.) A tésztát

formában hagyjuk kihűlni, majd késsel körül vágjuk és kiborítjuk a formából. A

papírt lehúzzuk, a tortát két lapba vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a kissé

felmelegített sárgabaracklekvárral, és ráillesztjük a felső lapot. Ezután

bevonjuk a csokoládémázzal. Ez utóbbihoz a cukrot vízzel 5-6 percig forraljuk,

majd félig kihűtjük. Eközben a csokoládét megolvasztjuk, és összekeverjük a már

langyos cukorsziruppal. Addig keverjük, amíg sima, de sűrű és még folyékony

marad. (Ha túl sűrűnek találjuk, hozzáönthetünk még egy kevés cukros vizet. Az

öntet hőfoka pedig akkor jó, ha ajkunkhoz érintve azzal kb. azonos hőfokúnak

érezzük: a túl meleg csokoládé nem lesz fényes.) Ezután a mázat rögtön a

tortára öntjük, a tetejét és az oldalát késsel elsimítjuk. Tortatálra

helyezzük, és néhány óráig "pihentetjük”, hogy az ízek jól összeérjenek, a

Sacher-tortát díszítés nélkül szokták az asztalra tenni. Minden szelet torta

mellé 1-1 kanál cukrozatlan tejszínhabot tesznek a tányérra, és egy tálban

külön is kínálnak hozzá habot, amiből mindenki tetszése szerint vehet.

2013. ápr. 24. 18:18
Szeretnék sütni egy Sacher tortát, a neten megannyi receptet találtam, de annyira megoszlanak a vélemények... Így örülnék ha valaki, valakik megosztanák itt velem jól bevállt receptjüket. :) Csak annyit változtatnék, hogy Xilittel készíteném, mert inzulinrezisztens vagyok sajnos. :( köszönöm!
2013. ápr. 24. 18:15
Finom Sacher torta receptet tud valaki ajánlani?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook