Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy főzitek a sonkát? fórum

Hogy főzitek a sonkát? (tudásbázis kérdés)


2013. ápr. 3. 05:27
Viszont idén sótlan lett a sonkám brrr. pedig nem áztattam ki , de lehet , h kevesebb sót raktak bele , nem tudom , de volt mikor kiáztattam , mégis eléggé sós maradt , amikor meg túl sós , azt szoktuk mondani, h mindenki , aki elment mellette , beleb....tt egy marékkal , attól sós ! Nem igazán van úgy , mint régen , h legközelebb is azt a minőséget kapom .
2013. ápr. 3. 05:18
A széna érdekes , még sose hallottam , de legközelebb / ha lesz szénám / kipróbálom , rengeteg klassz dolgot lehet tanulni itt a neten , / még vén fejjel is ./
2013. ápr. 3. 05:15
Lányok , én a 3-ik vagyok , kettőtök között , csak félig hagyom a lébe kihűlni , aztán alufóliába csomagolom , abba hűl ki teljesen . Spájzolok a somkaléből , az még jó lesz korhelyleveshez , v olyasmihez amihez kis füstölt íz kell , a maradék lébe megfőzöm a tojásokat abba marad egy pici zsír a sonkából , de tényleg csak pici , nem parasztsonkát veszek , hanem füstölt tarját , de ahány ház ....
27. 9678a02221 (válaszként erre: 26. - Iculi71)
2013. ápr. 2. 20:36

Nem tudom te milyen sonkat veszel,de az igazi sonkaban nem sok zsir van:)

Ha fozom en is mindig a fozovizeben hagyom kihulni,kulonben kiszarad..NEM szivja be a 'zsiros vizet'..

Ha kiveszed a fozolebol,akkor viszont rendesen kiszarad,szinte ehetetlen lesz.

Az igazi nagy szakacsok is a fozoleveben hagyjak kihulni a sonkat,pont azert hogy ne szaradjon ki,hiszen szintiszta hus..

2013. ápr. 2. 17:56
Én nagyon régen nem főztem igazi hagyományos sonkát, mert sajnos nem lehet kapni. De a boltban a legjobbat veszem meg. Ez így viszont akkor sem kell áztatni. Én csak sima vízben megfőzöm, nem mérem az időt, 2-3 órán át, amikor a nagy villa már simán belemegy.... és én NEM HAGYOM a vízében kihűlni, mert a víz amiben megfőzöd rendesen zsíros lesz, ha abban a zsíros lében marad benne.......jujjjj.... javaslom próbáljátok ki nélküle, ugyanolyan puha omlós, de nem tocsog benne a zsíros lé.
2013. márc. 31. 16:00
A szénától különleges(en) finom íze lesz:)
24. e32d76b828 (válaszként erre: 23. - Szabóné erzsi)
2013. márc. 31. 15:46
semmi baj...a hely jo es en arra szrttem volna valszni h ha jo sonkat akarsz kotyvaszni...na akkor mi az elso lepes:-P...hehe de ez senkit sem erdekel ami nem is gonddd prsze nekem...
23. szabóné erzsi (válaszként erre: 22. - E32d76b828)
2013. márc. 31. 15:15
elnézésed kérem de amit irtál annak semmi köze a sonka fözéséhez véletlenül nem cserélted össze a témákat
2013. márc. 30. 21:19

honnan akarod tunni mmint idoben?

7-hoval azelottrol is eltom mondani csak szolj mikor kezdhetem rendben?:-P

21. zebracsikó (válaszként erre: 18. - 9678a02221)
2013. márc. 30. 21:16

elolvastam a páromnak és holnap így készítem el, máz ázik :)

köszi az ötletet! :)

2013. márc. 30. 20:51
Sehogy. :)
19. Cucicsillag (válaszként erre: 18. - 9678a02221)
2013. márc. 30. 12:23
Nahat,mik vannak... Ez is jol hangzik!
2013. márc. 30. 11:54
En sutom:)Beaztatom a sonkat vizbe egy ejszakara,aztan megszurkalom szegfuszeggel,megszorom borssal,sutesallo zacsoba teszem,fokhagymaval,hagymaval es egy almaval..kb 2 ora hosszaig sutom (attol fugg mekkora)..A zacskoban hagyom kihulni,aztan mezes fuszeres mazzal vonom be.,Isteni finom.
17. Cucicsillag (válaszként erre: 16. - Zebracsikó)
2013. márc. 30. 11:49
Ez igazi hazisonka,ugyhogy kifejezetten javasoltak az aztatast:)
16. zebracsikó (válaszként erre: 12. - 342402de6d)
2013. márc. 30. 11:35
az igazi hagyományos sonka elég sós, egyszer nem áztattam, úgy főztem, hát, megbántam.
2013. márc. 30. 11:28
Én kuktafazékban főzöm és a saját levében hagyom kihűlni. Akkorlesz finom omlós.:)
2013. márc. 30. 11:26
fazékban...
2013. márc. 30. 11:26
vízben
12. 342402de6d (válaszként erre: 10. - Cucicsillag)
2013. márc. 30. 11:22
Nem kell áztatni,felesleges,1 kilót 1 óráig főzöl,kihűl benne és kiveszed,ennyi.
11. zebracsikó (válaszként erre: 10. - Cucicsillag)
2013. márc. 30. 11:18
én szoktam cserélgetni, mert telítődik sóval és akkor már nem ázik ki több a húsból és túl sós maradhat
2013. márc. 30. 11:16

En most fogok eloszor fozni,ugyhogy engem is erdekelne:)

Mar azik a sonka. Az aztatolevet azt nem kell cserelgetni?

2013. márc. 30. 10:22
hagyma bors babérlevél, a legvégén a tojásokat is megfőzöm.
2013. márc. 30. 10:12
Babérlevél,szemes bors,mézet teszek bele,az idő a lényeg,és abban a vízben kihűlni hagyni.
2013. márc. 30. 10:09
A szénától gondolom az íze lesz kicsit jobb,nem?
2013. márc. 30. 10:08
Én fokhagymát is szoktam tenni a vizébe.A többi ugyanúgy mint az előttem írók.Ja,a szénát én sem szoktam :)
2013. márc. 30. 10:05
Előtte nap beáztatom,úgy 12 órát,majd leöntöm a vizet és felteszem tiszta vízben főni.
4. forrest2010 (válaszként erre: 2. - Ekka)
2013. márc. 30. 10:00
Még nem is hallottam eddig , csak 1 fej hagymáról + egészbors néhány szem a főzésnél . Miért raknak bele szénát ?! / nem kekeckedni akarok , tényleg érdekelne ! érdekes ! /
3. acuko (válaszként erre: 2. - Ekka)
2013. márc. 30. 09:53
Én ugyanígy főzöm, csak éppen a szénát kihagyom. :) Fontos, hogy a főzőlében tartva kell hagyni kihűlni mert akkor nem szárad ki később sem. :)
2. Ekka
2013. márc. 30. 09:48

Én mindig beáztatom előtte, vagy 5-6 órára, vagy akár egy éjszakára is.:) (kiázik belőle az a sok felesleges só)

Aztán leöntöm róla a vizet, új vízben felteszem főlni.. ebbe teszek egy köteg szénát (igen, szénát), kevés borsot (egészet), babérlevelet.

Ha megfőtt, hagyom a főzőlében kihűlni.

Hát ennyi:)

2013. márc. 30. 09:45
Ki,hogy főzi a sonkát?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook