Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A vaj vagy a margarin egészségesebb? fórum

A vaj vagy a margarin egészségesebb? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6 7
2008. febr. 5. 21:50
Én rosszul vagyok a margarintól, nekem mindegyik "büdös". Olyan margarin szagú, amit bármilyen ételbe kiszúrok. Mi csak vajat eszünk!
82. direne
2008. febr. 5. 21:13
Vaj
2008. jan. 11. 16:13
VAJ
2008. jan. 11. 15:30
szerintem a margarin
79. pedit72 (válaszként erre: 66. - Erikpipi)
2008. jan. 11. 14:45
Én is emiatt száműztem a mindenfajta vaj helyettesítőt és használok csak VAJAT.
2008. jan. 5. 18:04
Egyértelmű, hogy a vaj.
77. supin
2008. jan. 5. 13:29
Margarin
76. Pirosalma (válaszként erre: 75. - Southwind)
2008. jan. 5. 13:05

Szia!


Ennek egészen egyszerű oka van: eltérő zsírtartalmú margarinokat lehet kapni. Sütéshez az alacsony víztartalmúak (70-80 %-os zsírtartalom) jók, kenyérre az alacsonyabbak (20-60 %-os zs.-tartalom) is. Az alacsonyabb zsírtartalmúak energiatartalma alacsonyabb.

2008. jan. 5. 11:18
Több helyen megfordultam a világba, hosszabb rövidebb időre. Ha rövidebb időre, akkor margarint vettem a főzéshez (pld. Görögország, Málta ...) Képzeljétek el, ezekkel a margarinokban még krumplit is lehet sütni, ugyanis NINCS bennük víz, az összes magyar margarinban viszont bőséggel van, ráadásul én úgy emlékszem, hogy nagyon nagyon nagyon régen még a Rámát is föl lehetett úgy olvasztani, hogy az edényben zsiradékszerű anyag volt és nem víz. Most olyan vacak az itt kapható margarinok minősége, hogy még krumplipürébe se ajánlatos tenni, mert egyszerüen nem olvad el. De az elsilányosításból mégis haszna lehet a cégnek, úgy tűnik nem érdekük a minőség, mert akik a vajat nem engedhetik meg maguknak (amik minősége szintén elég változó!) margarint vesznek.
2007. nov. 24. 08:34
vaj
2007. nov. 24. 08:21
Növényi margarin
2007. nov. 24. 01:04
A VAJ MERT TERMÉSZETES
2007. nov. 23. 23:11
a vaj
2007. nov. 10. 11:18
Ma már teljesen mindegy.
2007. nov. 10. 05:35
Koleszterint figyelembevéve a margarin. Light, növényi.
2007. nov. 10. 00:27
vaj...
67. Mocori
2007. nov. 9. 21:14
a vaj! Erikpipi, leírtad a valóságot!
2007. nov. 9. 11:36

A margarint eredetileg pulykák hízlalásához fejlesztették ki.


Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt, befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként.


Hogy tetszik?


Kitaláltak néhány ötletes új ízt is.


Tudod, hogy mi a külonbség a margarin és a vaj között?


Olvasd végig...nagyon érdekes lesz!


Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz.


A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gram, míg a margarinban 5 gram.


A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és érrendszeri megbetgedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi tanulmány szerint.


A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok felszívódását.


A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak.


A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli.


A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre sem.


És most a margarinról...


Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban.


Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát.


Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin) szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti.


A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli.


Rontja az anyatej minőségét.


Csökkenti az immunrendszer reakcióját.


Csökkenti az inzulin reakcióját.


És íme a legmegdöbbentőbb tény...


EZ A RÉSZE NAGYON ÉRDEKES!


A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MŰANYAG legyen. Ez a tény elegendő volt számomra, hogy kivonjam az életemből a margarint és minden mást, mely hidrogénezett (ez azt jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják).



Ki lehet próbálni a következőt:


Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban, vagy árnyékos helyen!



Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg:



Sem legyek, sem más egyéb, idegesítő muslica nem fog a közelébe menni (ez azért sejtet valamit)

Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke.


Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok nem fognak rajta kifejlődni.


Miért?


Mert a margarin majdhogynem műanyag.


Megolvasztanád a műanyag edényedet (Tupperware) és rákennéd a pirítósodra?


Oszd ezt meg a barátaiddal...(Amennyiben "kenyérre akarod őket kenni")!

2007. aug. 20. 17:28
A vaj egeszsegesebb is es nagyon finom.
2007. aug. 19. 09:42
a vaj
2007. aug. 14. 13:29
Én évek óta kizárólag vajat veszek. A margarin a nyomába sem érhet!
2007. aug. 13. 20:13

Nálunk harcot kell vívnom a vaj vásárlásnál mert én a ráma harmoniára voksolok a hugom a bords evere, igy nálunk mindig van legalább két féle!Néha van flora is!Ja és kocka ráma is van mert főzéshez, pároláshoz, sütikhez csak ezt használom!

Ritkán veszek teavajat is de hamar feladom mert csak szobahömérsékleten tudom megkenni a kenyert!

Boszantó de ha van erőm kivárni az "olvadást" akkor fincsi vele a brios!

2007. aug. 8. 06:05
A vaj nagyon finom, csak drága.
2007. aug. 7. 22:53
A vaj.
2007. júl. 18. 08:16

Bizonyos tekintetben összemérhető.


A vaj. Méginkábba az "olvasztott"-, "főzött"- vaj, a GIH.

2007. júl. 5. 13:38
Vaj.
2007. júl. 5. 13:17
A Ráma margarin mennyire jó vagy megbízható? Ki tudja?(Mert szeretem.)
2007. júl. 5. 09:46
Én azért szoktam le a vajról, mert hamar megavasodik, és nehéz kenni hidegen. Az un.vajkrémekhez nincs bizalmam.Ki tudja mit zutyulnak bele.
2007. júl. 4. 20:26
Vaj. Tetejébe szerintem finomabb is.
2007. júl. 4. 19:41
Nem összemérhető a kettő.
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook