FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Mi a véleményetek a Szulejmán c. török filmsorozatról (28. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1648. lipe2014-02-06 22:24
Bocsi de a 122-es részt most nem tudom fordítani,más gondom adódott.Forditás csak vasárnap este vagy hétfőn.

1647. KicsiBrigi2014-02-06 21:21
az egy év az valamikor márciusban már meglesz,azóta megy azt tudom,szval innentől 1 év még ha két évadot adnak le.
(válasz lipe 1646. hozzászólására)


1646. lipe2014-02-06 12:12
Ha csak az első két évadott adják le,ahogyan tudjuk akkor ezzel a tempóval kábé két év.Mind a 4évad 4év lenne.
(válasz Helena855 1645. hozzászólására)

1645. Helena8552014-02-05 20:03
Jó lenne, ha az RTL Klub egy teljes török részt vetítene. A 160 részt 320 részben közvetítenek, hány évig fog tartani? a Dallas volt ilyen maratoni film, de az nem ilyen rövid volt.

1644. lipe2014-02-04 23:14
2014.február.05. 66-dik magyar rész,34-dik török rész második fele,21:50-23:10h :

Izabellát megmarta a kigyó de a mérget a szultán azzonal kiszivta,ezzel megmentve.Ibrahimot megvizsgálja a szultán orvosa és közli hogy mérgezés álldozata.Már régòta mérgezik.Hatidze kitartóan ápolja,pont emiatt nagyon kimerült.Az esti etetésnél rádől és a kicsi megfullad.
Hatidze nem tudd megbocsátani magának és öngyilkoságot kisérel meg.Hürrem és Máhidevrán össze kapnak a lakosztályon ezért Válhidem azt Musztafának adja.
Ibrahim rájönn hogy a mérgezés mögött Hürrem ált.

1643. lipe2014-02-04 19:28
121-es török részből néhány fontosabb párbeszéd!

Mihrimah a palotájában van, mikor Rüstem megérkezik: „Rüstem! Azt mondják, a Szultán rohamosan gyógyul!” Rüstem: „Mindig ugyanazt mondják, Mihrimah! Fogadd már el! Arra is nagy az esély, hogy a Szultán már soha többé nem kel ki az ágyból!” Távozni akar, de észreveszi, hogy ezzel elszomorította nejét. Rosszul érzi magát, ezért visszamegy: „Mihrimah, szomorú vagyok… De nem álomvilágban élünk, mint ahogy azt többen is gondolják! Lásd meg az igazságot! Mindenkinek van vaj a füle mögött! Senki sem ártatlan! Rövidesen vérontás kezdődik.” Egy üvegcsét mutat neki. Mihrimah: „Mi ez?” Rüstem: „Zal Mahmud azt mondta, ez egy nagyon erős, hatékony méreg. Nagyon gyorsan végez áldozatával. Magamnak tartogatom. Hogy gyorsan megigyam, mikor kivégzőim megjelennek. Hürrem Szultánának is van egy. Magának és a Hercegeknek.” Mihrimah: „Rüstem!” Rüstem: „Ne aggódj… még nem adom fel! Kardommal a kezemben, végsőkig védelmezem Beyazit Herceget! De ahhoz, hogy véget vessünk ennek, egy módja van.” Mihrimah: „Mi az? Mondd el.” Rüstem: „Egyik oldalon Mustafa Herceg élete, a másikon az anyádé és a testvéreidé.” Átadja neki az üvegcsét, majd kezet csókol neki.

Mahidevran a Szultán ágyánál: „Sok háborút megnyertél, sok földet meghódítottál, és sok ellenségre tettél szert. A sors játéka, hogy most erőtlenül, reménytelenül látlak téged. Az orosz boszorka miatt dobtál engem és fiadat, Mustafát a sarokba. És nézd, te adod meg a választ. Szomorú akartam lenni miattad, és sírni akartam érted. De azok után, amit hagytál, hogy keresztülmenjünk, ha akarnám is, akkor sem tenném.” Megfogja a kezét. „Csak egy dolgot akarok, hogy békében halj meg. Mert ez lenne a legjobb mindenki számára. Még neked is.”
Kint a folyosón összetalálkozik Hürremmel. Hürrem: „Feketét hordasz. Temetést szeretnél. De álmaid porba hullnak, Mahidevran. Mert Szultánunk hamarosan talpra áll. Kinyitja szemét, és még hatalmasabban tér vissza, mint valaha!” Mahidevran: „Évek óta várok. Várok még egy keveset. Előbb vagy utóbb meghal. Az, hogy a Szultán ilyen állapotba került a te hibád is. Évek óta cipeli a bűneit magával, és most fizet meg érte.” Hürrem: „Az igazi bűnösök még köztünk vannak… de égni fognak.” Mahidevran: „Egy hajszál… egy hajszálnyira vagy a végzetedtől. Nézz körül. Senki más csak Rüstem áll mögötted. Mindenki elhagyott. Beyazit Mustafa oldalán áll. Cihangir ugyanúgy. Mert ők látják az igazságot. Ők állnak a jó oldalon.”

Sinan kint várja Rüstemet: „Méltóságos Pasa! Engedelmeddel beszélni szeretnék veled!” Zal: „A boszniai tartomány bégje, Sinan.” Rüstem: „Miért várt meg? Küldd el!” Sinan: „Méltóságos Nagy Vezír… Boris!” Rüstem megfordul. Sinan: „Én vagyok, Boris!” Rüstem: „Mit mondtál?” Sinan: „Boris… Évekkel ezelőtt ezt a nevet kaptad Bitomirban… egy disznópásztortól, az apádtól. Nem igaz?” Rüstem: „Mi a célod, Efendi? Ezt már mindenki tudja.” Sinan: „Én is horvát vagyok. Én is abban a házban születtem, mint te.” Rüstem elmegy. Sinan: „Én vagyok, Boris! A testvéred, Andro!”

1642. lipe2014-02-03 16:41
Idő ugrás 1553 tavasza,lényeges videó a későbiekre nézve.Képeket még nem találtam belőlük,de ebben mutatja a gyerekeket!

https://www.youtube.com/watch?v=kh8ESLg9uv0&feature=youtube_..

1641. Helena8552014-02-03 16:26
Cippore 1637:
a barátnőm mesélte, hogy van olyan szolgáltatás is egy vidéki vellness-ben, hogy a lábakól apró halak az elhalt hámsejteket lerágicsálják. Ő is kipróbálta.
Egyébként a jég a filmen biztos nem volt igazi (szegény színész), de a valóságban biztos az lehetett.

1640. Ficánka52014-02-03 15:04
Kik azok az ŐK? A filmesek? A való életben, a történelmi időkben szerintem elképzelhető volt, de a jegest nem szó szerint kell érteni.Bár a finnek, oroszok napjainkban is csinálnak ilyet per hecc, csak nem 7 órán át.
Régen olyan vad dolgokat elkövettek a gyógyulás érdekében, hogy azt mi elképzelhetetlennek tartanánk. A mai embernek - ha soha nem hallott volna róla - eszébe jutna, hogy piócával gyógyítsa magát, vagy hogy halakkal etesse le a testrészeiről az elhalt hámsejteket?
(válasz Cippora 1637. hozzászólására)

1639. lipe2014-02-01 20:18
Ez nagyon hosszù lett peddig sok mindent kihagytam belőle.Még muszáj lesz hoznom néhány fontos párbeszédett is.

1638. lipe2014-02-01 20:16
4-dik évad 121-dik török rész:

Szelim Rüsztem tanácsára elment a janicsárokat meggyőzni,hogy a szultán jól van.A janicsárok azonban nem hisznek neki és szóváltásba kerül Ferhat agával a janicsárok vezetőjével,végül kardott ránt.Ekkor a janicsárok is kardott rántanak és körülveszik.Rüsztem azért küldte oda Szelimet,mert tudta hogy a janicsárok elintézik és abban a hiszemben volt hogy Musztafa oda veszett a merényletbe ahol Yavuzz meghalt.Ìgy Bajazidot ültethete volna a trónra.
Nurbanu beront Hürremhez hogy Szelim a janicsárokhoz ment.Közben Musztafa megérkezett és az apjánál van.Hürrem odamegy Musztafához és megkéri segitsen.Nem azért mert ő kéri hanem mert Szelim a testvére.Ha nem akarja hogy megöljék hozza vissza.Rá halgatnak a janicsárok.
Musztafa bele egyezik és elindùl Szelimért.Hürrem egyszere aggódik a szultánért és fiájért,Nurbanu is nagyon aggódik Szelimért.Hürrem észre veszi hogy a szultán ég a láztól azonal kiállt Lokman agának hogy hivja az orvosokat.
Az orvos azzonal jeges fürdőtt javasol.Vagy leviszik a lázát vagy belehal a betegségébe.Musztafa időben érkezik a janicsárok fejet hajtanak neki.Musztafa lecseszi Ferhát agát a vezetőt.Hogy mer kardott rántani egy hercegre? Ha ezt a szultán megtudja azzonal a fejét veszi.Micsoda viselkedés ez?
Ferhát azt mondja hogy nem hisznek Szelimnek miszerint a szultán jól van és Szelim rántott először kardott.Musztafa:Most jövök a szultántól épp és egészséges ahogyan Szelim herceg mondta! Majd int Szelimnek hogy induljanak.Musztafa visza vezeti a palotába.Az ùt mentén az emberek mind Musztafát éjjenzik.
A palotában előkészültek a jeges fűrdővel.Hürrem,Bajazid,Dzsihangir az ajtó előtt agódva várnak.A szultánt belemerìtik a fürdőbe és még több jeget hoznak.A szultán hallucinációt látt.Először azt látja hogy sülyed a vìzben majd egy sötét folyósón találja magát fehér ruhában.A folyósó végén áll valaki harci öltözetben,elindùl arra.Közben a szultán hangját hallani.Szulejmán ki jött el érted? Ki akarja elragadni lelkedett? Ki a te halál angyalod? Majd odaér és az apját pillantja meg.Ekkor az apja előrántja kardját és felé suhint.Ekkor a szultán magához tér csak hogy ki nem ugrik a kádból.Rémülten kérdezi hogy mit müvelnek vele? Ki akar kelni a kádból.A szultánt visza viszik az àgyába ahol ismét eszméletlen lesz.Musztafa és Szelim visza ért.Fayhre jönn szólni.Bajazid azzonal elébük indùl.A kertben Szelimnek még mindig jár a szája.Szelim: Minek jöttél értem? Ùgyis mindenki téged akar a trónra! Musztafa:Örülj hogy időben érkeztem,hogy mertél kardott rántani a janicsároknál? Ekkor érkezik Bajazid.Musztafa visza siet apjához.Hürrem és Musztafa a szultán ágyánál beszél.Hürrem megköszöni hogy visza hozta Szelimet.Musztafa:Nem érted tettem szultána hanem azért mert Szelim is a testvérem.Hürrem:Mindegy hogy miért tetted,hálás vagyok érte.Nem számit velem mit teszel ha egyszer átvetedd a trónt de ők akkor is a testvéreid.
Nurbanu nagyon örül hogy Szelim épségben visza tért.Szelim láthatóan lehangolt.Elmondja hogy mindenki Musztafát éjjenezte és a testvérei is ellene vannak.Nurbanu elmondja hogy Hürrem küldte Musztafát érte.Nem szabad most feladni még soha nem volt ilyen közel a trón,mostmár anya is mellette áll.Az orvos ismét megvizsgálja a szultánt mindenki jelen van.Elmondja hogy lement a láza és javul.
Mihrimah és Cihangir maradnak. Cihangir: „Ebben az időszakban mindenki félelemben él.” Mihrimah: „Hogy érted ezt? Ki fél mitől?” Cihangir: „Mustafa Herceg legnagyobb félelme, hogy a Szultán nem bízik meg benne. Selim Herceg attól fél, hogy Mustafa vagy Beyazit kerül trónra, mert ez a trón az életet jelenti. Beyazit Herceg attól fél, hogy benne marad a játékban. Anyánk attól retteg, hogy elveszti a Szultánt és elveszti gyerekeit. És neked mi okozza a legnagyobb aggodalmat, Mihrimah? Az a dolog, ami miatt Rüstem visszaköltözött a palotába … és így egyedül maradsz. Te az egyedülléttől félsz a legjobban.” Mihrimah: „És te, Cihangir? Te nem félsz semmitől?” Cihangir: „Nekem mindegyik félelemből jutott egy kevés. Néhányszor éjszakánként egészen megfojtanak. De ha azt kérded, melyik a legfájdalmasabb, akkor azt mondom, hogy az emberektől félek, Mihrimah. Azoktól, akiknek nincs szíve, nincs lelkiismerete, és nincs érzéke az igazságszolgáltatáshoz.” Mihrimah: „Bárcsak mi is olyan bátrak és hatalmasok lehetnénk, mint a Szultán!”
Szümbül a piacon a pénzét számolgatja amikor meghalja a pletykák a Szelimel történtekről és Musztafáról.Elégé felháborodik,elhatározza este bemegy a palotába Hürremhez.Mihrimah mielőtt haza menne Szelimhez megy.Kérdezi minek ment a janicsárokhoz? Szelim elmondja hogy Rüsztem parancsára és világos hogy el akarják tenni lábalól.Ők mindanyian Bajazidott akarják a trónra.Mihrimah tagad,ez nem igaz.Szelim ránézz,Mihrimah az arcod mindent elárul.Hiába is tagadod annyira.
Hürrem Rüsztemel találkozik.Rüsztem mégis mit képzelsz hogy a hátam mögött cselekszel? Kit szolgálsz te? Halálba küldöd a fiam? Rüsztem elmondja mi vezérelte de Hürrem nagyon dühös.Rüsztem is haza megy.Otthon hátal áll Mihrimahnak nagyon el van gondolkodva.Mihrimah beszél hozzá de nem is halja.Mihrimah sìr ekkor Rüsztem méregcsés üveget ad át neki.Azt mondja a nászéjszakájukon kiöntöte de most ha akarja azzonal megisza.Hürrem a szultánál van aki végre ismét magához tér,Hürrem mindenkinek megüzeni.Mihrimah meghatódva a hirtől átöleli Rüsztemet.
Szümbül megérkezik Hürremhez.Hürrem elmondja mi minden történt.
Hürrem Szelimhez megy megnyugtatni a történtek ùtán.Sikerül megnyugtatnia.Másnap Máhidevrán is megérkezik a palotába.A szultánál Máhidevrán belekött Mihrimahba,de ő nem hagya magát.Mihrimah és a többiek távoznak.Máhidevrán a szultán mellé ül aki alszik.Ùtálatal beszél hozzá és a halálát kivánja.
Musztafa Bajazidal a kertben Mihrimahról beszélnek.Musztafa azt mondja Mihrimahnak van igaza nem az anyának.Bajazid nem akar hozzá szólni.
Rüsztemhez egy perzsa hírnök érkezik,de ő nem fogadja.A hírnök kitartó ekkor Rüsztem meghallgatja.Elmondja hogy Tapshman a perzsa ùralkodó azt tervezzi hogy háborùba lép a szultánnal.Musztafa Mihrimahhoz megy hogy beszéljenek Mihrimah és Máhidevrán között lezajlott beszélgetésről.Végül Mihrimah látszòlag megbékül.A szultán felébred és elég erősnek érzi magát hogy kimenyen a teraszra,Hürrem ott találja és mindenkinek megüzeni hogy jobban van a szultán.
Mindenki össze gyülik a szultán szobájába.Az ágya jobb oldalán Hürremék,bal oldalán Máhidevránék.Végig nézz rajtuk és látja mindegyikük gyülölködő pillantásait ahogy egymást figyelik.Este a szultán ismét a teraszon,Ibrahim hangját hallani.Majd leül és Ibrahim naplóját veszi kézbe.
Másnap miùtán az orvos megerősiti hogy a szultán fel fog épülni Hürrem értesiti a szultánt a Szelimel történtekről.A szultán lassan öltözködik közben azt látjuk hogy Musztafa is elmondja az ő szemszögéből,majd Szelim és Mihrimah.
Megáll a tükör ellőtt egy pillanatra apját látja bene majd saját magát.Ezùtán elindùl a janicsárokhoz készül.A folyósón már várják,végig nézz rajtuk majd indulnak.
A háremben pénzt és édességet osztogatnak ünnepléskép.
Fatma belekött Hürrembe majd Hürrem és Máhidevrán is egymásba.Megérkezik a szultán a janicsárokhoz.Ferhat beszél de a szultán leinti majd kiálltva mondja hogy jól jegyezék meg bárki aki a fiaira kardott mer emelni az ezt a büntetést kapja.Hirtelen kirántja Musztafa kardját és lecsapja Ferhat fejét a véres kardott visza teszi Musztafa tokjába és távoznak.
Mivel a szultán már jól van a hercegek visza indulnak a tartományaikba.A szultán teraszáròl figyeli ahogy Musztafa bùcsùzik.Majd a szultán egy szikla tetején látjuk odalent egy diszes dobozban eltemetik Ibrahim naplòját.
------idő ugrás,1553 tavasz------
Musztafa a fiával kardozni játszik,Atmaca felnevelte Yusufot,Szelim és Nurbanu a fiùkal nagyon boldogok majd három bölcsőben fekvő babát mutatnak előttük,Bajazid három fiával van a legkisebb Huridzsihántól,Mihrimah lánya peddig már tinédzser.
Hürrem papirokat olvasgat azon töri a fejét hogy szabaduljon meg Musztafától.A szultán és Sokollu egy épitkezést néznek.
A divánon ùjból perzsia és a keresztények a téma.A perzsiai helyzett tarthatatlan.Tapshman megindùlt Isztambùl ellen ìgy kénytelenek harcolni.
Huridzsihan Bajazid Lallájával beszél szintén Musztafa félre állitásáról.
Mihrimah a lányával Musztafához tart látogatóba.Látjuk amint anya megbizza egy feladatal.Máhidevrának rossz előérzete van.Megérkezik megismerkedik Mühriniszával és a kisfiával.
Dzsihangir apjàval beszélget perzsiáról.Rüsztemet ismét felkeresi a perzsa hírnök.A szultán már az ùj háborùt tervezi fogadja a követett.
Mihrimah Musztafával van,Atmaca érkezik magára hagyák Mihrimaht.Ekkor Mihrimah teljesiti feladatát elopja Musztafa pecsétjét majd egy másik hamisitványt hagy ott helyette.
Mihrimah visza tért a saját palotájába.Rüsztem hamis levelet írt Musztafáról majd Musztafa pecsétjével zárta le.Hürrem és Mihrimah is ott van,mosolyognak.Ez a levél hozza el Musztafának a véget.

1637. Cippora2014-01-31 21:48
Én is úgy gondolom nem volt igazi,de ők ezt állítják.Mondjuk akkor sem hiszem,pláne,hogy állításuk szerint 7 órán át...
(válasz Ficánka5 1634. hozzászólására)

1636. lipe2014-01-31 21:16
17kép a 121-es török részhez a naplóba.
Fordìtás holnap délùtán !

Ùgy tünik picit félre informálódtam.Musztafa a 122-dikben hal meg.Mentségemre legyen a török szöveg volt a hibás.

1635. Helena8552014-01-31 12:01
Tegnap megvolt a török 121.rész!!! A szultán meggyógyult, kiment a nép közé. Úgy felépült, olyan erős lett, hogy ott a nyilt színen egy nyisszantással levágta karddal a fővezére fejét.


1634. Ficánka52014-01-31 10:39
Nem vitatkozni szeretnék, de ki van zárva!! Egy filmalkotásért felelős személy sem vállalná fel a felelősséget, hogy bármelyik szinész, vagy statiszta megbetegedjen, már csak a film miatt sem, meg az embertelenség lenne. Az, hogy neked valódi volt a jeges fürdő, az természetes, mert szükséged volt rá, a gyógyulásodhoz.
(válasz lipe 1631. hozzászólására)

1633. megi042014-01-29 21:06
Az üveget,jeget,a filmekben,pótolják,égetett cukorral...Tudod...amikor pl. valaki kizuhan a kirakat,vagy ablak üvegen...Rengeteg,modern technikával megoldják már ezt!:) A nézők persze üvegnek,jégnek látják..Filmes trükk..:)
(válasz lipe 1631. hozzászólására)

1632. Helena8552014-01-29 20:56
Hát bizony kérdőjeles a dolog. Gondolom van a filmezésnek erre trükkje, és a szerencsétlen színésznek nem az igazi jégbe kellett elmerülni.
(válasz megi04 1630. hozzászólására)

1631. lipe2014-01-29 20:54
Szerintem igen,valódi a jeges fürdő.
(válasz megi04 1630. hozzászólására)

1630. megi042014-01-29 20:46
Lipe...gondolod,hogy az a víz,valóban jeges volt??? :D
(válasz lipe 1629. hozzászólására)

1629. lipe2014-01-29 20:17
Azért tartom faja gyereknek a jeges fürdő miatt,mert kétszer is volt hasonlóba részem gyereként.
Nem ment le a lázam,6éves voltam,vìzes lepedőbe csavartak és hűtő takarókat tetek rám aztán elájultam.Amikor magamhoz tértem mondták hogy hallucináltam.A mai napik emlegetjük ezt mert alig menekűltem meg.
A másik esett 12évesen történ,szintén hideg vìzes lepedőbe tekertek,hűtő takaró,jég a hónaljhoz és az ágyékhoz plusz ventilátor,42,5fok lázam volt,szintén hallucináltam is.
Akkor is alig maradtam meg.

Szóval arra akarok kilyukadni,hogy egy sorozat miatt én bizza nem válaltam volna ezt be,legyek bármilyen híres is.
Tudom milyen és ez borzasztó.
(válasz Helena855 1627. hozzászólására)

1628. urbanszkyviki2014-01-29 19:42
Tényleg a szultán él tovább - de hülye vagyok!! :D Pedig tudom.....csak az eszem felejtem el használni néha......:)
(válasz Helena855 1624. hozzászólására)

1627. Helena8552014-01-29 17:59
Szerintem: Azt hiszem Hürrem ötlete volt a jeges fürdő. A szultánnak nagy láza volt, ma is szokták alkalmazni a hidegvizes borogatást. Ha meggyógyult, akkor biztosan levitte a lázat a jeges víz.

1626. lipe2014-01-29 15:48
Azért faja gyerek ez a szultán hogy beválalja a 121-dik részben hogy jeges fürdőbe merìtsék! Szerintetek?

1625. lipe2014-01-29 15:47
A törököknél 121-dik rész,most hall meg Musztafa.A szultán felgyógyùl. Musztafát gyorsan követi Dzsihangir a sírba,majd Hürrem következik.Ezùtán Bajazid majd a szultán és legvégül Szelim trónra kerül.
(válasz urbanszkyviki 1623. hozzászólására)

1624. Helena8552014-01-29 14:53
Míg Lipe nem lép be a fórumba: a történelem szerint a szultán 8 évvel éli túl Hürremet, haláláig gyászolja. Lipe is megírta korábban, hogy a sorozatban is túléli őt a szultán . A 120.részben még mindketten élnek.
(válasz urbanszkyviki 1623. hozzászólására)

1623. urbanszkyviki2014-01-29 13:59
Sziasztok! :) Ne haragudjatok, nagyon ritkán jutok ide olvasni.....Én a magyar részeknél tartok, néha , ha van egy csepp időm belelesek törökül a következőkbe, de ennyire elől még nem járok, csak a történelmet ismerem kb.
Lipe, amikor olyan beteg a szultán, akkor meg is hal a sorozatban? A török részeknél hol járnak jelenleg, nagy vonalakban?
(válasz lipe 1600. hozzászólására)


1622. lipe2014-01-28 19:56
Hopp elírtam a megjegyzésem.Hatidze a 66-dik magyar részben veszti el gyermekét és öngyilkoságott követ el.
(válasz lipe 1619. hozzászólására)

1621. Helena8552014-01-28 16:52
Köszönöm a választ.
Ez az első fórum, amiben résztveszek, ezért nem vagyok rutinos, ezért értetlenkedtem. Mivel ez a sorozat megfogott, gondoltam, hogy véleményt cserélnék a többi rajongóval és ha kérdéseim vannak, akkor választ kaphatok. De vitatkozni nem szeretnék.
(válasz Ficánka5 1620. hozzászólására)

1620. Ficánka52014-01-28 16:26
Szerintem Szilvire írta az 1601.sz. beszólása miatt.
(válasz Helena855 1617. hozzászólására)

1619. lipe2014-01-28 15:51
2013.január.29. 65-dik magyar rész,34-dik török rész első fele,21:45-23:05h :

Hürrem és Validem nagyon össze vesznek Izabella miatt.Hürrem még meg is fenyegeti.Emiatt a Válidem kiköltözteti a lakosztályból és azt Máhidevrának adja.
Máhidevrán elégedett,ám este amikor meglátja hogy Hürrem és a szultán a teraszon ölelkezik már nem is akarja anyira azt a lakosztályt.Hürremet a szultán azzal nyugtatja hogy ne aggódjon a lakosztály miatt az ő helye ùgyis ott van mellette.
A szultán elmegy Izabellához,ahol Hürrem kigyója épp akkor marja meg Izabellát.A szultán kiszivja a mérget ezzel megmentve.Ibrahim ismét rosszùl lesz a divánon ezért haza viszik.Egyre roszabùl van,Hatidze ápolja de nagyon kimerült.

(következő részben tragédia Hatidze véletlenül megöli a gyerekét-aki nem birja az a 65-dik részt hagya ki).