FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Mi a véleményetek a Szulejmán c. török filmsorozatról (28. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

2071. ancsika6882014-06-08 00:00
Mahidevran nemesi származású,az apja fejedelem volt.A szultán még csak herceg volt,élt az apja,amikor összehozták őket,és megszületett Musztafa.

2070. Ardilla2014-06-07 22:56
Ágyas és ágyas között is volt különbség. Mahidevrán nem volt rabszolga, mint Hürrem. Sőt ha jól tudom, nem is akármilyen családból származott. Tehát rangban lényegesen felette állt.
(válasz ferré 2068. hozzászólására)


2069. ferré2014-06-07 20:14
Kissé furára sikeredett az egyik mondatom :) bocs.

2068. ferré2014-06-07 20:08
Komoly? Nem volt a felesége? De akkor meg azt nem értem én,hogy ha ő is csak egy ágyas volt akkor hürremnek miért kellet elötte régebben mindig fejet hajtania,meghajolnia? Akkor egyenrangúak nem volétak nem? Hiába szülte ő az első fiút. Hürrem meg aztán szült egy rakás fiút akkor ennyi erővel ő volt magasabb szinten.
(válasz maluka 2056. hozzászólására)

2067. lipe2014-06-07 13:48
Ibrahim fog haldokolni a mérgezett nyíl miatt,de nem hal meg.
Ez van az előzetesbe,bár elég rosszúl csinálták meg.
(válasz stokimagdi 2065. hozzászólására)

2066. lipe2014-06-07 13:46
Kicsit lejebb leírtam de megírom ismét.
Ibrahimot nem Hürrem embere sebesítette meg,hanem Ayaz pasa embere.Ayaz pasa lenne a Nagy Vezír ha Ibrahim meghalna,ez az oka.
A nyílal a szívét célozták de Ibrahim elfordúlt így került a hátába ! A nyíl mérgezett volt ennek még nagy jelentősége lesz!
Mostantól elég sokszor lesznek pár hónapos ugrások majd a második évad végénél több éves ugrások is.
(válasz grizus 2061. hozzászólására)

2065. stokimagdi2014-06-07 12:32
Nem.
Az Rtl-en a magyar előzetesre.
(válasz lipe 2059. hozzászólására)

2064. Nikolett932014-06-07 11:19
A sok csatázás alatt, hogy távol voltak egymástól biztos megedzette őket, mert én el nem tudnám képzelni, hogy hónapokat "haragban" vagyok a kedvesemmel :)

2063. Nikolett932014-06-07 11:16
Igen, elég sokat ugrottak most. Én azt hittem, hogy Hürrem a vadászházban csak pár napot, hetet fog tölteni, erre jó pár hónapot ott volt. Mikor visszakerült a palotába azt hittem akkor egyből ki is békülnek, de csak pár hónap múlva.

2062. grizus2014-06-07 02:59
Durva volt, ahogy Hatidze panaszkodott Hürremnek, hogy fél, hogy Ibrahim elhagyja, és főleg Jakup effendi jóslata miatt. Miközben ha jól emlékszem, pont Hürrem fizette le a jóst, hogy hazudjon Hatidzének! Azért ez a Hürrem is megéri a pénzét. Senki sincs a sorozatban, aki egyértelműen pozítív szereplő, még Nigar és Gül aga sem.

2061. grizus2014-06-07 02:56
Nem maradt ki, én láttam. Visszaemlékezésben volt asszem.
Ami furcsa nekem, hogy mintha nagyon nagyokat ugrottak volna most az időben. Hatidze kb. két résszel ezelőtt jelentette be, hogy terhes, erre most óriási hasa van már. Vagy pl. a múltkori rész végén Hatidze azt mondta Ibrahimnak, hogy az már hónapok óta tudott a szultán esküvőjéről, miközben Szulejmán a rész elején mondta meg Ibrahimnak. Furcsa.
Azt se értem, miért kellett hátbalőni Ibrahimot? A piros sapkás leállította a merénylőt, akkor miért? Pláne, hogy a sebesülése nem is volt veszélyes. Talán a gerincét akarta eltalálni?
(válasz dorka12345 2034. hozzászólására)

2060. dorka123452014-06-06 23:10
Igen de ugy tudom csak feliratok vannak..vagyis nem videó :(
(válasz lipe 2047. hozzászólására)

2059. lipe2014-06-06 22:48
A török előzetesre gondolsz ? Az Bajazid halála.
(válasz stokimagdi 2058. hozzászólására)

2058. stokimagdi2014-06-06 20:44
Mi volt ez a gyász-előzetes?
Látta valaki?


2057. lipe2014-06-06 20:14
Igen,lehetett ágyas.Gyakorlatilag amint a háremben érkezett egy lány onantól ágyasnak számított.Nem csak akkor lett egy nőből ágyas ha lefeküdt a szultánal vagy valamelyik herceggel.
(válasz maluka 2056. hozzászólására)

2056. maluka2014-06-06 19:46
Így már értem. Nem tudom, hogy miért gondoltam azt, hogy Mahidevrán is a felesége volt.Lehet tényleg azért, mert mindig őt emelték ki. Meg azért mert ő már azelőtt a szultánnal volt, mielőtt szultán lett volna belőle. Már akkor is lehetett ágyasa?

2055. lipe2014-06-06 18:44
4-dik évad 137-dik török rész befejezése:

Visszatérve Isztambulba, Mihrimah a piactéren találkozik Atmacával. Visszajátszást látunk. Beyazit: „Lépésről lépésre távolodom az otthonomtól és a fővárostól, Atmaca. Ebben a vad világban most csak egy feladatom van, életben maradni.” Atmaca: „Ne veszítsd el a hited. Egy nap visszatérünk.” Beyazit: „Nem tudom, velem mi lesz, de te visszatérsz, Atmaca.” Atmaca: „Hogy érted ezt?” Beyazit: „Évek óta ég benned a tűz, hogy bosszút állj Rüstemen. Ígéretet tettem neked. Hogy mikor trónra kerülök, személyesen nyújtom át az áruló fejét. De… úgy tűnik, a trón egyre messzebb kerül tőlem. Menj vissza a fővárosba, és vedd el te annak az áruló kutyának a fejét.” Atmaca: „Nem hagylak itt. A Hercegek is itt vannak.” Beyazit: „Mint ahogy vannak olyan fájdalmak, melyek sosem múlnak el, bizonyos árulások sem. Ez olyan, mint a vörösön izzó parázs példája. Amelyről azt hisszük, kiolthatjuk, de csak a megfelelő szélre vár, hogy újra lángra kapjon… Elmész… Már nincs itt semmi, amit értem tehetsz. A bátyámért, Mustafáért, kisfiáért Mehmetért, értem… menj, és öld meg Rüstemet.” Aztán látjuk, hogy Atmaca megnyugtatja Mihrimaht: „Beyazit Herceg és fiai jól vannak. Tiszteletét és üdvözletét küldi, és reméli, te jól vagy.” Mihrimah: „Amíg az én bátor, de szerencsétlen bátyám a perzsáknál van, hogy lehetnék jól? Még mindig nem tudom megérteni a történteket. Képes lesz a bátyám onnan visszatérni? Lesz alkalmam újból átölelni?” Atmaca: „Ez csak rajtunk múlik, Szultánám.” Mihrimah: „Több levelet is küldtem, de egy válasz nem érkezett.” Atmaca: „Talán Selim Herceg emberei akadályozták meg, hogy megkapja.” Mihrimah: „A dolgok egyáltalán nem alakulnak jól, Atmaca. Nem bízom Tahmaspban. Egyetlen megoldás az lenne, ha Beyazit Herceg valami biztonságos helyre tudna menni.” Atmaca: „Megtettük, amit tudtunk. De minden ajtót bezártak előttünk. Nem volt más választásunk, csak Perzsiába menni. A tűz kellős közepében vagyunk. Vagy megmérgezzük magunkat, mint a skorpió, vagy benne égünk a tűzben.” Mihrimah: „Akkor, hogy-hogy visszajöttél? Miért jöttél vissza? Miért hagytad magára a Hercegemet?” Atmaca: „Beyazit Herceg parancsát teljesítem. Igazságot akar szolgáltatni. Azt akarja, hogy fizessenek meg az árulók.” Mihrimah: „Rüstem Pasa?” Atmaca: „Vagy most ölj meg, Szultánám, vagy segíts nekem, hogy végleg megszabaduljunk ettől az ördögfajzattól!”
Defne Beyazit gyerekeihez beszél: „Szultán apátok ellenségeivel harcol. Legyőzi őket, aztán jön is. És attól a naptól kezdve, soha többé nem válunk szét.” Ayse: „Te mindig ezt mondod, de sose jön! Már két éve! El is felejtettem az arcát… Visszatér valaha?” Lokman érkezik: „Mihrimah Szultána üzenetet küldött.” A gyerekeket kiviszik, miközben Defne is és Lokman is abban reménykednek, jó hírt kaptak. „Bárcsak azt írná, hogy Nagyurunk megbocsátott Hercegünknek!” Defne végigolvassa a levelet. Lokman: „Mi történt?” Defne: „Nagyurunk tárgyalásba kezdett Tahmasp Shahhal Beyazit életéért. Lokman Aga, Hercegünket értesíteni kell ezekről a tárgyalásokról!” Lokman. „Képtelenség innen üzenetet küldeni Perzsiába! Mindannyian tudjuk, hogy jártak azok a küldöncök, akiket Perzsiába küldtünk a múltban! Kutakban találtuk meg a fejüket.” Defne: „Ha Hercegünket sikerül informálni, ha nem hagyja el Perzsiát, meghal… Miután nem bízhatjuk ezt küldöncre, én megyek.” Lokman: „Mi mondasz? Viccelsz?” Defne megrázza a fejét. Nagyon elszánt.
Rüstem a gyerekeit jött megnézni: „Ahogy múlik az idő, egyre gyönyörűbbek vagytok! Remélhetőleg, a jövő sok szépet tartogat számotokra! Osman, fiam!” Humashah észrevesz egy kalitkát, benne egy madárral: „Mi ez? Milyen madár ez? Milyen szép színei vannak!” Rüstem: „Egy indiai kapitány hozta. Papagájnak hívják. Ez az én ajándékom neked.” Humashah: „Csodálatos színei vannak!” Leülnek enni. Rüstem: „Csodálkoztam, hogy anyád elhívott, hogy együtt vacsorázzunk.” Humashah: „Az anyám nem olyan, mint gondolod, nem szívtelen. Gondol a gyerekei boldogságára. Biztos vagyok, most is látja, mennyire törődsz velünk.” Rüstem: „Reméljük. Na, együnk!”
Mihrimah a szobájában van, mikor Sümbül érkezik: „Rüstem Pasa megérkezett.” Visszajátszás. Atmaca: „Egy időben üldöztem Rüstem Pasát. De mindig megmenekült. Ezúttal nem fog, nem futhat el.” Mihrimah Atmacához: „Ha arra gondolsz, hogy megmérgezhetnénk, nem jó ötlet. Zal Mahmud saját maga ellenőriz mindent, amit az asztalára tesznek.” Atmaca: „Katona vagyok, Szultánám. Ha elveszem valaki életét, azt a saját két kezemmel teszem, erőből. Úgy akarom csinálni, hogy közben belenézek a szemébe.”
Később… A gyerekek a madárral játszanak, mikor Mihrimah belép: „A gyerekeknek most már ágyban a helyük. Késő van.” A gyerekek távoznak. Mihrimah közelebb lép férjéhez: „Hallottam, beteg voltál. Remélem, nem volt súlyos.” Rüstem: „Egy ideig rendetlenkedett a gyomrom. A mellkasom megfeszült, és alig kaptam levegőt. De az orvos gyógyszere segített. Ma már jobban vagyok.” Mihrimah. „Van egy-két fontos dolog, amiről beszélnünk kell. Találkozunk a szobádban…” Kint a folyosón Mihrimah a szolgálójának: „Vidd a gyerekeket a Topkapiba, és maradjatok ott.” Szolga: „Mi történt?” Mihrimah: „Tedd, amit mondtam.”
Atmaca közben kapucnival a fején belép a palta kapuján.
Rüstem várja Mihrimaht, aki meg is érkezik. Rüstem: „Igazság szerint, kíváncsi vagyok, minek köszönhetem figyelmedet. Azt hittem, gyűlölsz.” Mihirmah: „Amikor először megláttalak, te voltál a főlovász. Az uralkodó család lovait kellett ellátnod. Az én lovamat is beleértve. Anyám kegyének köszönhetően te egy vagy kettő lépcsőfokot is megtettél egyszerre. Egészen addig, míg Nagy Vezír lett belőled.” Rüstem: „Mit akarsz mondani?” Mihrimah: „Egy disznópásztor fiának ez egy hatalmas ugrás, nem?” Rüstem: „Én választottam az utam, Mihrimah. Különben, ha úgy lenne, ahogy mondod, akkor most egy távoli vidéken vigyáznám a disznókat. A te nyelvedre lefordítva, nem véletlenül értem el ezt a pozíciót. Mindeértt, amit elértem, foggal-körömmel megküzdöttem. Én vagyok e birodalom legerősebb Nagy Vezíre. Mi a célod? Azért hívtál ide, hogy ezekről beszélgessünk?” Kopognak. Sümbül az: „Szultánám, Herceged nem tud aludni. Téged hív.” Mihrimah: „Majd, ha elaludt Osman, folytatjuk a beszélgetésünket.”Mihrimah távozik. 
Zalt látjuk, hogy a folyosón ácsorog. Atmaca hirtelen feltűnik mögötte, és megragadja: „Zal Mahmud! Emlékszel arra a napra? Mikor megfojtottad Mustafa Herceget! Én egyáltalán nem felejtettem el!” Tőrével többször is beleszúr.
Rüstem szobája előtti folyosó tele van testőrrel. Észre se veszik Atmacát, csak mikor harcosunk kihúzza kardját hüvelyéből. Egyesével végez mindegyikkel. Rüstem meghallja, hogy odakint történik valami. Egy puskával megcélozza a bejárati ajtót. Mikor Atmaca feltűnik az ajtóban, rálő. Azonban Atmaca fel tud kelni, és a két férfi egymásnak esik. Atmaca: „Azt hitted, hogy ágyban, békésen fogsz meghalni?” Atmaca egy zsinórt teker a nyaka köré: „Emlékszel? Azt mondtam, hogy egy nap megöllek! Ideje, hogy bosszút álljak Mustafa Herceg miatt!” Rüstem holtan esik össze a padlón. Atmaca fájdalmaival küszködve lép ki a szobából. Eszébe jut családja, és Mustafa. Aztán katonák érkeznek, de már nincs dolguk, mert Atmaca holtan esik össze
Mihrimah érkezik, hogy megbizonyosodjon, hogy sikerült a tervük. Látja az összes férfit, Atmacát is beleértve a földön. Aztán Rüstemre is rátalál. Mihrimah Sümbülnek: „Takarítsátok fel. Dobjátok a holttesteket a vízbsse. Atmacát pedig szokásaink szerint temessék el. Rüstem egy ideje a gyomrával küzdött. Azt akarom, hogy mindenki azt higgye, ez vitte el.” Sümbül: „Szultánám, mit tegyünk Zal Mahmuddal?” Mihrimah: „Mondd meg neki, ha egy szót is mer szólni, saját magam fejezem le… Viszlát, Rüstem.”
Tahmasphoz küldönc érkezik levéllel a kezében: „Isztambulból érkezett. Az a Rüstem Pasa írt választ javaslatodra.” A levelet hangosan olvassa fel: „Perzsia uralkodójának, Tahmasp Shahnak! Megkaptuk leveled. Javaslatodat megtárgyaltuk Süleyman Szultán Hannal. Bagdadot és 1,2 millió aranyat kérsz Beyazit Hercegért cserébe. Készek vagyunk a kér összeget megadni. Viszont, hogy feladjuk Bagdadot, nem lehet kérdés tárgya. Nagyurunk hajlandó Kars várát odaadni helyette. Azonban, feltételül szabjuk, hogy Beyazit Herceget élve kapjuk vissza. Husrev Pasa és küldöttsége már elindult. Ha nem fogadod el a feltételeket, akkor nem mi leszünk a felelősek azért a véres háborúért, amit el kell indítanunk ellenetek. A Nagy Vezír, Rüsem Pasa.”
Hussain érkezik: „Hercegem, új híreim vannak!” Beyazit: „Atmaca?” Defne és Lokman lép be helyiségbe.
Lala megérkezett Perzsiába. Tahmasppal kíván tárgyalni.
Beyazit: „Hol vannak a gyerekeim?” Defne: „Amasyában hagytam őket. Nem tehettem ki őket vezélynek.” Beyazit: „Mi hozott ide?” Lokman: „Mihrimah Szultána küldött levelet.” Beyazit: „Mit írt?” Defne: „Tárgyalásba kezdtek Tahmasppal, aki pénzt és földet követel érted cserébe.”
Lala: „Méltóságos Tahmasp Shah! Van bégje vagyok, Mustafa Pasa. Selim Herceg parancsára jöttem hozzád. Üdvözletét és tiszteletét küldi.” Shah: „Hallgatlak, Mustafa Bey. Mit akar tőlem Selim Herceg?” Lala: „Azt szeretné, ha a lázadó Beyazit Herceget kiadnád neki.” Shah: „Süleyman Szultán Husrev Pasát küldi, hogy adjam át neki Beyazit Herceget. Ha nekik adom át a Herceget, busás ajándékot kapok cserébe.” Lala: „Természetesen, méltóságos Nagyurunk nemes és jómódú. Viszont senki sem akar Selim Herceg nagyvonalúságától elesni. Ha nekünk adod át Beyazit Herceget, megsokszorozzuk, amit megígértek neked. És ezzel szoros köteléket köthetnél a jövő királyával.” Látjuk, hogy Selim is ott áll hátul, mintha a küldöttségbe tartozna…

2054. lipe2014-06-06 18:21
A hitt szerint neki 4 hivatalos felesége lehet és bármennyi ágyasa.Hürrem a felesége lett míg Máhidevránt nem vette feleségül,ő továbbra is csak ágyas.Hürrem ezzel előnyben van!
(válasz maluka 2049. hozzászólására)

2053. megi042014-06-06 18:10
Mahidevrán nem volt a felesége.Ő csak azért volt első asszony,mert ő szülte az ELSŐ,vagyis a legidősebb trónörököst.
(válasz maluka 2049. hozzászólására)

2052. johigyőz2014-06-06 16:46
Borzasztó tragédia ez a trónörökös gyilkolászás,Szelim fia már 19 testvérét ölette meg.!!!Szerintem Hürrem is abba rákosodott bele,h belátta,h a Szulejmán nem fog a kedvéért törvényt változtatni,és a halálra ítélt gyereke vajon melyik. Akárhonnan nézzük,iszonyú barbár törvény volt ez!!
(válasz lipe 2033. hozzászólására)

2051. Ardilla2014-06-06 16:25
Többször utaltak rá a filmben, hogy évszázados szokás szerint az uralkodó nem nősül meg. Tehát Mahidevrán hivatalosan nem volt a felesége.
(válasz maluka 2049. hozzászólására)

2050. maluka2014-06-06 15:47
Bocsi és, hogy most már ő a szultán felesége.
(válasz maluka 2049. hozzászólására)

2049. maluka2014-06-06 15:47
Nekem az lenne a kérdésem, hogy azzal, hogy a szultán elvette Hürremet, így automatikusan elvált Mahidevrántól? Vagy így két felesége lett? Csak azért bizonytalanodtam el, amit Hürrem mondott neki, hogy ő most már csak egy ágyas, szolga és a szultán felesége.

2048. lipe2014-06-05 22:31
Sajna igen.
(válasz dorka12345 2046. hozzászólására)

2047. lipe2014-06-05 22:30
Csodálatos Század 2 Muhtezem Yüzyil - ez a facebook oldal.
(válasz dorka12345 2045. hozzászólására)

2046. dorka123452014-06-05 21:28
Akkor ezt is kivágták???
(válasz lipe 2043. hozzászólására)


2045. dorka123452014-06-05 21:28
Melyik oldalnak? Van kb 6 oldal:)))
(válasz lipe 2039. hozzászólására)

2044. Nikolett932014-06-05 21:15
Nagyon örültem, hogy most 2 részt adtak, viszont szerintem kicsit unalmas volt...én romantikusabb, hangsúlyosabb esküvőre számítottam. Nekem ez a rész olyan semmilyen volt.
Ahogy "öregszik" Szülejmán és Hürrem annál kevesebb romantikus pillanat van a sorozatban. De lehet csak az utóbbi részek voltak ilyenek. (Legalábbis remélem.)
Nekem ez a sok hónapos ugrás sem jött be...

2043. lipe2014-06-05 16:13
Hürrem bérgyilkosát Gül aga leállitotta,de Ibrahimnak más ellensége is van.Ayaz pasa haragszik amiért nem ő lett a Nagy Vezír ezért elrendelte hogy Ibrahimot öljék meg hisz akkor ő veszi át a helyét.Ayaz pasa embere lőtte a nyílat.
De ez nem fog kiderülni !
(válasz megi04 2042. hozzászólására)

2042. megi042014-06-05 14:57
Azt láttam,hogy odament egy piros sapkás izé,és szólt a "bérgyilkos" íjásznak,hogy mégsem kell lőni!!!!!-erre Ibrahimot hátba lőtte...Na most ennek mi az értelme??
(válasz lipe 2028. hozzászólására)