FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Mi a véleményetek a Szulejmán c. török filmsorozatról (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

2156. lipe2014-06-24 19:53
2014.junius.25. 86-dik magyar rész,44-dik török rész második fele,21:35-23:15h :

Ájbige Hürrem pártját fogja.Elkészül Hürrem nagy koronája.Elérkezik Nigar eskűvője is.Hatidze megszüli az ikreket.Ibrahim felépül és a piacra megy. Akkor Behram pasa beavatkozik, és arra kényszeríti a kereskedőt,hogy megegye,de az mérgezett volt és a kereskedő meghal.A teremben Nigart üdvözlik,amikor belép Hürrem hatalmas tiarával a fején. Gülfem és Mahidevran mellett neki is helye van a sorban, hiszen ő a hivatalos felesége a szultánnak. Valide megharagszik, és arra kéri őt, hogy vagye le a  koronát.Szulejmán a szobájába hívatja Validet, Gülfemet  és Mahidevran a  és azt mondja, hogy miután  hivatalosan feleségül vette Hürremet  és ő az ura a világnak, most Hürrem az első Szultána. Aki tiszteletlenül bánik a feleségével,az olyan,mintha vele tenné és az sértő! Matrakci a nászéjszakán kimegy a szobából otthagyja Nigart. Nigiar nagyon sír  és azt mondja ,hogy: "vajon mi az ő hibája, és kérte Istent, hogy meghaljon, hogy ne okozzon  neki  több fájdalmat..." ekkor az ajtó kinyílik, és belép Ibrahim!
A nászéjszakát Nigar és Ibrahim együtt töltik.
(Nem tudom meddig adták le a múltkor és meddig fogják most de izgi rész lesz)

2155. lipe2014-06-24 18:35
Holnap a te kérésed következik.Ilyan képeket szeretnél amin Hürrem a gyerekeivel van vagy olyanokat hogy külön csak Hürrem és külön csak a gyerekek? Illetve melyik évadból?
2-dikban még kicsik a 3-dikban felnőttek.
(válasz ferré 2150. hozzászólására)


2154. lipe2014-06-24 18:32
A te kérésed nehéznek bizonyult.Olyan képet ahol boldogok csúpán négyet találtam.Fent vannak a naplóban!
(válasz viknor 2149. hozzászólására)

2153. Cippora2014-06-24 16:49
köszike
(válasz lipe 2151. hozzászólására)

2152. l.luiselotte2014-06-23 22:04
Köszönjük a gyönyörűséges Bali Béget !

2151. lipe2014-06-23 21:58
Nurbanu is beköltözött a naplóba ! ;-)
(válasz Cippora 2148. hozzászólására)

2150. ferré2014-06-23 14:13
Csak Hürrem és a gyerekei. :)
(válasz lipe 2147. hozzászólására)

2149. viknor2014-06-23 10:12
Nigar és Ibrahim együtt, amikor mosolyognak, boldogok és szeretik egymást :-)
(válasz lipe 2147. hozzászólására)

2148. Cippora2014-06-23 07:29
Nurbanu :)
(válasz lipe 2147. hozzászólására)

2147. lipe2014-06-22 23:28
Ki legyen a következő lakója a naplónak ? ;-)

2146. ancsika6882014-06-22 21:06
Jól sikerült,az biztos...
(válasz ferré 2145. hozzászólására)

2145. ferré2014-06-22 20:44
Ahh ,de szép pasi!

2144. ancsika6882014-06-22 19:54
Köszi:)Nagyon jól néz ki:)Azért látszik a beállásain,hogy modellkedik,de ez nem ront a helyességén:-)
(válasz lipe 2142. hozzászólására)

2143. stokimagdi2014-06-22 19:18
helyes :D


2142. lipe2014-06-22 15:09
Báli Bég kérésetekre beköltözött a naplóba ! :-)

2141. ferré2014-06-20 23:25
Igaz. :) Biztos jó magas az a pasi..hmm.
(válasz Cippora 2138. hozzászólására)

2140. lipe2014-06-20 22:03
4-dik évad 139-dik befejező rész,harmadik részlet:
(első és második részletért kicsit vissza kell olvasni )

A háremben mindenki Nurbanut köszönti, aki Esmahanhoz fordul: Hol van férjed, Sokollu Mehmet Pasaa? Még nem köszöntött Eid alkalmából. Nagyon fontos ember számunkra. Már a legelejétől kezdve mellettünk állt, SZILVI ITT HIÁNYZIK FORDÍTÁS Mindent visszakapott szolgálataiért, először téged, majd a Nagy Vezíri tisztséget. Esmahan: Jó egészségnek örvend. Canfeda: Gratulálok Szultánám, Murat herceg sikeresen megérkezett Uskudarból. Nur: Köszönöm Istenem! Két éve nem láttam fiamat. Szelim a szobájában van, Sokolluval beszél: Hallottam, hogy problémák vannak a magyar határnál. Sok: Sajnos, Hercegem. Amióta Miksa trónra került, Ausztriával még nem épült ki megfelelően a kapcsolatunk. Először a sarccal késlekedtek, utána egy kis várost is feladtak. Szelim: Nagyurunk tud erről, igaz? Sok: Természetesen, régen sem fogadta el ezeket Nagyurunk és bosszút állt ellenségein, azt kapták amit érdemeltek. Szelim: Ismerjük az uralkodó állapotát. Hagyjuk a háborút, nem is tudná elhagyni a palotát. Igazából..nem is kell neki.. Te elmehetsz. Mint Nagy Vezír, szükség van erődre és tekintélyedre a csatatéren. A társadalom is jobban vélekedne rólad. Sok: Igazad van, de Szulejmán Szultán jelenléte nélkül még nem mentünk háborúba. Szelim: A szabályok változhatnak Sokollu.. Mihrimah az apjához megy látogatóba, Ferhat beengedi. Szulejmán a teraszon van, Mihrimah köszönti és áldott Eid-et kíván neki, amit az uralkodó viszont kíván. Mih: Hogy érzed magad? Ugye nincsenek fájdalmaid? Szul: Istennek hála, jól vagyok, most, hogy látlak, még jobban. Mih: Emlékszem a régi Eid-ekre.. már nincsen gyerekzsivaj.. Az ünnepek, dalok és versek.. Mindenki jól érezte magát.. Most csak egy fél Eid-et ünneplünk, hiánnyal a szívekben..Kívül Ferhat beszél Szümbülhöz: Már régóta tűnődök valamin Szümbül aga.. Megboldogult Hürrem Szultánánk felszabadított téged. Évek óta szabad vagy.. de még mindig itt vagy. Miért? Szüm: Hürrem Szultánánk miatt tértem vissza és igazából semmi okom nincs visszamenni Egyiptomba.. Mert ez a palota a házam és otthonom. Ha máshol lennék, partra vetett halként vergődnék. Te is a távozáson gondolkozol, igaz? Ha Nagyurunk engedné, egy perccel sem maradnál tovább. Ferhat: Szeretetem és hűségem Nagyurunk felé határtalan, de igazad van, ez a palota úgyérzem megfojt engem. Mintha a falak fájdalmak és az ajtók sikoltások lennének. Mind azt mondja menj..Menj.. Szüm: Minden azon az estén kezdődött, igaz? Valami történt veled azon az éjjel, mikor Gülfem asszony meghalt. Senki nem mondott egy szót sem. Ez egy hatalmas titok, de mindenki tudja. Egy félelmetes dolog történt akkor este. Ha nem beszélsz róla, felőröl belülről. Mondd el nekem mi történt, én mindenkinek bizalmasa vagyok ebben a palotában.
Visszaemlékezés, 1562-ben vagyunk: Gülfem érkezik a szultán szobájához. Ferhat: Nagyurunk nincs jól. Nem evett semmit, mióta megkapta Beyazid herceg halálhírét. Bár nehéz volt, mégis beleerőltettem egy kevés szirupot, amit az orvos írt fel. Isten segítse őt a békés alvásban. Gül: Biztosan Beyazid herceg halála miatt szomorú? Nehéz elhinni. Szívesen felnyitnám a mellkasát, hogy megnézzem van-e szíve.. Ferhat: Miféle beszéd ez Gülfem asszony? Természetesen tényleg azért szomorú Nagyurunk. Beyazid hercegünk nem érdemelt ilyen halált, szerencsétlenül járt. Nem nyilvánvaló, hogy ez sújtotta le Nagyurunkat? Gül: De, lehetséges.. A főorvos látni akar téged Ferhat aga. Ferhat elmegy, majd Gülfem bemegy a szobába, Szulejmán alszik. Gülfem a szultán fölé hajol: Nagyuram, nem tudsz aludni, igaz? Az a sok gyógyszer sem segít.. Amúgy sem tudnál. Hogy tudna az az apa nyugodtan aludni, aki a saját gyerekeit ölette meg? Először Musztafát, kinek halála szegény Cihangiromat is a túlvilágra vitte. Most pedig Beyazid. Közelebb megy, majd leül. Mondjon akárki akármit, te ölted meg. Az ellenség csapdájába dobtad Beyazidot. A testvére könyörületére bíztad. Így hát, nem mondhatod, hogy ártatlan vagy. Akármi történt velünk, minden miattad volt. Annak a trónnak a kedvéért, amire már rá sem tudsz ülni. Tüzet dobtál a kályhánkba. Nézd, vér folyik kupoláink alól. Megpróbálja megölni, de Ferhat megállítja és szíven szúrja. A jelenben Ferhat Szümbülnek: Ne haragudj Szümbül aga, de ezt nem tudom leírni senkinek.. Lehetetlen. Szümbül: Bár hallgatsz, nyelved néma marad, mint a többi agának, szemedben látom, hogy mi történt. Látom a tomboló vihart benne. Mihrimah és Szümbül visszatérnek Hürrem egykori szobájába, Szümbül vizet önt Mihrimah-nak. Szüm: Hogy van Nagyurunk? Isten akaratából, remélem jól. Mih: Hogyan lehetne? Nincs kedve semmihez, a régmúlt eid-jei zenétől voltak hangosak. Most gyászban ünnepelünk. Az ajtó nyílik, Szelim érkezik. Mih: Tehát összeszedted a bátorságod, hogy elém állj. Öt éve volt Szelim. Pontosan öt éve. Minden éjjel elátkozlak, mielőtt elalszom. Minden reggel ellened imádkozom. És te? Te tudsz testvéred kezedre száradt vérével aludni? Szelim: Eid alkalmából akartalak volna felköszönteni. Ha nem akarod, rajtad múlik. De nem tűröm, hogy így beszélj velem, mert előtted az Oszmán birodalom trónörököse áll. Mih: Igaz.. Egy trónörököst látok, kinek sorsa mélybe vezet. Ha akarod, magasztald egekig a trónod, de az én szememben csak egy testvérgyilkos vagy. Szelim: Az hiszed, hogy te egy jámbor nő vagy, aki tiszta mint a tej? Hah? Azt hiszed, nem tudom, hogy benne volt a kezed rég elhunyt Musztafa bátyám halálában? Mielőtt bennem keresnéd a hibát, nézz magadba.. Szelim: Mihrimah, én gyönyörű testvérem. Emlékszel, édesanyánk megmondta, hogy senki sem ártatlan e kupolák alatt. Mindenki úgy él, ahogy megérdemli. Ez volt az utolsó Mihrimah. Ha még egyszer túlléped a határaid, tőlem kapsz pofont. És az a pofon elpusztít téged.
Murat érkezik Safiyével az oldalán. Safiye: Már nagyon hiányzott ez a palota. Murat: Nekem is. Nagyurunk, apám és testvéreim is igazán hiányoznak. Murat érkezik, hogy anyját köszöntse a hárem előtt. Nur köszönti, majd így szól: Nagyon aggódtam, amiért ilyen későn értél ide. Murat: Küldtem leveleket, hogy rossz az utak állapota. Esmahan is köszönti őt, így szól: tudo, hogy anyánk mennyire aggódik.. Murat köszönti húgait, majd azt modja, hogy "Örülök, hogy újra látlak titeket" Mihrimah érkezik, köszönti Muratot: Boldogságom jövője, hercegem! Murat: Itt van a Nap és Hold szultánája! Mih: Délceg fiatalember lett belőled, Isten óvjon az irigységtől. Boldoggá tett ajándékom? Murat: Igazán boldoggá Sultanim, ez az arannyal ékesített kaftán kifinomultságod jelképe, szerettem volna, hogy lásd rajtam. Mihrimah: Nagyon jól áll rajtad. De én másra gondoltam.. A másik ajándékomra..Boldoggá tette szíved? Nur: Szultánám? Hercegem? Miről van szó? Murat: Kedvencemről, Safiyéről. Ő lett boldogságom napsugara. Bárhogyan köszönném meg, kevés lenne Sultanim. Itt az örömhír ideje: Safiye várandós. Istenünk akaratávan boldogságunkat egy kis herceg koronázza meg! Mihrimah: Milyen bájos. Gratulálok! Istenünk segedelmével hamarosan karodban tarthatod gyermeked!
Selimet testvére hangjának emléke kísérti.. Nurbanu érkezik. Nur: Murat herceg megérkezett, és nem kedvelem az ágyast, aki vele jött. Mihrimah Szultán ajándékozta neki..nem tudom mi szükség volt erre, de a lány már várandós! Selim? Hercegem, mit csinálsz? Hogy ihatsz ebben a palotában? Szelim: Ne avatkozz bele.Nurbanu: "Mihrimah Sultan, igaz? Isten tudja, miket mondott neked, ami elsötétítette szíved. Ne hallgass rá, csak bántani akar. Selim: Igaz, hogy csak bántani akart, de amit mondott, az igaz. Testvérgyilkos vagyok. Senki nem mondja ki, de ez az igazság. Sumbul Mihrimah-val beszél a kertben: Esküszöm Sultanim "men dakka dukka", bárki rosszat tesz, ugyanazt a rosszat kapja vissza. Boldoggá tett, ahogyan Nurbanu reagált, mikor meglátta Safiyét! Mih: Akkor azt is észre kellett venned, mennyire bosszantotta szeretetem és érdeklődésem unokaöcsém, Murat iránt, főleg, mikor Safiyéről volt szó! Sumbul: Esküszöm, megőrült attól! És még az arca, mikor megkérdezte, "Miről van szó?" Sultanim, szavamra, büszke lehetsz magadra: a szegény albán Safiyéből nemes velenceit faragtál. Nagyon helyes lány. Mihrimah: Erről senki nem tudhat Szümbül aga, higgye csak azt, hogy saját nemzetéből származik, így félhet tőle. Sumbul: Sultanim, inkább kikaparnám a szemem, mintsem Nurbanut lássam a hárem élén, vagy valide szultánaként. Mih: Ha anyám nem lehetett Valide, gondolod, hogy az Nurbanu sorsa, hogy ő legyen? Bízok Safiye hűségében. Helyesen tanítottam. Az ellenségesség csíráira, amit belé vetettem, mindig emlékezni fog. Tudhatod, hogy befolyásolom Murat herceget. Szelim herceg azt gondolja, hogy öccse létezésének megszűnésével riválisa sincs többé. Valójában, a saját fia lesz a legnagyobb riválisa! Sumbul: Meghajlok bölcsességed előtt. Nem hazudnék, ha azt mondanám, édesanyád lelke él benned! Mih: Ez volt a legértékesebb bók, amit valaha nekem mondtak! Mih: De látnunk kell a valóságot.. Az űrt, amit maga után hagyott (Hürrem) sem én, sem más nem képes betölteni.

2139. lipe2014-06-20 21:59
Végre megérkezett a 139-es fordításának folytatása !
A naplóba ezek szerint Báli Béget szeretnétek most látni ! :-)
Keresek róla képeket ! :-)

2138. Cippora2014-06-20 21:54
Meg amúgy sem :D
(válasz ferré 2137. hozzászólására)

2137. ferré2014-06-20 21:23
Vagy mondok jobbat. Raboljuk el Bali béget és követeljük a rendes részeket reklám nélkül. Addig nem kapják vissza Balit :DDD

2136. ferré2014-06-20 21:22
Engem is. És mindenkit. Tüntessünk :)))
(válasz stokimagdi 2135. hozzászólására)

2135. stokimagdi2014-06-20 19:50
És engem ku...ra idegesít, hogy 10 percenként reklám van.

2134. stokimagdi2014-06-20 19:44
Ennek csak felét láttuk szerdán Lipe.
(válasz lipe 2100. hozzászólására)

2133. megi042014-06-20 19:15
:D:D
(válasz ferré 2132. hozzászólására)

2132. ferré2014-06-20 19:04
:-DDD Én nem tudom mi van velem újabban,de,hogy mindig csak ...:DDD És akkor még megnézem a szulejmánt és ott illegeti magát ez a Bali Bég!
(válasz megi04 2131. hozzászólására)

2131. megi042014-06-20 19:02
Én ugyan azt mondanám...:D:D:D:D


2130. megi042014-06-20 19:02
El-el..:)
(válasz ferré 2129. hozzászólására)

2129. ferré2014-06-20 19:01
Hüü inkább nem megyek bele a dolgokba :DDD nem ások le a mélyre! :DDD De szerintem el tudod képzelni mit akarok mondani :DDDDDD
(válasz megi04 2126. hozzászólására)

2128. megi042014-06-20 18:54
Hűű...írtóra tudok fogalmazni! :D:D:D:D

Valahogy silabizáljátok ki...:D:D

2127. megi042014-06-20 18:53
Ne töröld Lipe! Itt,magyarországon még nem tartunk ott,ahogyan a képek fel vannak töltve.Igazán akkor értjük majd meg,amikor "ott tartanak" a részek..
A képek alapján már ledrébolták Musztafát,itt meg még (mindig csak)alig kamaszodik...
(válasz lipe 2118. hozzászólására)