FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Mi a véleményetek a Szulejmán c. török filmsorozatról (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

2077. lipe2014-06-09 22:43
4-dik évad 138-dik török rész,első fele:

Szulejmánt látjuk, ahogy fia testénél áll és vizet önt a fejére. "Oh Szulejmán, nem éreztél még elég bánatot és gyászt, tüzet, ami égetett, életed még egy részét el akarod veszíteni? Még egy darabot kitépsz magadból? Te tetted tűzbe a fejed. Megégtél. Saját kezeddel tépted ki a lelket a lelkedből. Az elmúlt évek lelkei és szellemei nem hagynak egyedül. A megválaszolatlan kérdésrk folyton körülötted lebegnek. És ezek a lelked egy csillapíthatatlan étvágyú szörnnyé tették. Sikertelenül próbáltad ezt a terhet levenni válladról. Oh Szulejmán. Újra tűzbe teszed a kezed és megégeted? Újra megégsz és elveszíted egyik részed? Majd az erkélyén látjuk és elesik. Beyazid imádkozik: Oh Istenem.. Hogy fogunk elmenekülni ebből a pokolból? Ülő gyermekeit figyeli.. A palotájában Mihrimah részvétnyilvánításokat fogad férje haláláért. Szulejmán érkezik, majd ő is részvétet nyilvánít. Mihrimah: Rüsztem Pasa hirtelen halála mindenkit megérintett. Szulejmán a lányával sétál és így szól: Mostantól magam mellett akarlak tudni. Fogd a gyermekeid és gyere a palotámba. Mostantól semmi nem köt ide. Mih: Ezen gondolkodtam én is, amilyen hamar lehet melletted leszek. Szulejmánnak fájdalmai vannak. Szul: Jól vagyok Mihrimah, kökvetem az orvos utasításait. Mih: Úgy döntöttél, élve akarod látni Beyazidot. Elmondhatlanul boldoggá tettél ezzel. Husrev Pasah elment Perzsiába, hogy visszahozza. Megbocsájtasz neki, igaz? Szul: Beyazid hiba után hibát követett el, nem tudta hol a határ, Mihrimah. Több ezer muszlim halt meg miatta. És ha ez még nem lenne elég, az ellenséghez menekült és a szárnyai alatt keresett menedéket. Mih: Tudod hogy ezt Beyazid mennyire sajnálta és hogy nem volt más választása, minthogy Sah Tahmasp-nál keressen menedéket. Mindent megmagyarázott a neked írt levelekben. Ha nem ismerné a határokat, egyenesen Szelim elé ment volna és az még több emberéletet követelt volna. Kérlek hallgasd meg az öcsém.. apa.. nincs elég fájdalmunk? Minden testvérem elveszítettem már.. Édesanyánk hiányát mindd érezzük szívünkben. Ettől senki nem tud szabadulni. Kérlek, Beyazid hadd ne tartozzon ide (elveszített testvéreim közé). Ha elrendeled Beyazid kivégzését, azzal együtt az enyémet is aláírod.
Konyában, Nurbanu: Amit tettél arra nincs mentség. Mi szükség volt erre? Mi lett volna, ha valaki felismer és elfog? Selim: Esélye npsem volt senkinek, hogy felismerjen. Egy őr egyszerű ruháját viseltem. Nur: Te nagyon fontos vagy nekem és az államnak is. Feleslegesen sodorod magad veszélybe, megijesztve ezzel engem. Selim: Honnan veszed hogy ez felesleges volt Nurbanu? Selim: Muszáj volt ottlennem, mivel Lala Beyazid életéről egyezkedett. Visszajátszás: Lala Tahmasp-hoz: Természetesen Nagyurunk bőkezű és gazdag. De Szelim herceg mindenkinél nagylelkűbb. Ha átadod nekünk Beyazid herceget, többszörösét kapod annak, amit kívánsz és már most jó kapcsolatot építettél ki a jövő padisah-jával. Tahmasp: Szulejmán Szultán ad nekem 1.2 millió aranyat és enyém a kars+i kastély is, Beyazid hercegért cserébe. Meg tudja ezt kétszerezni Szelim herceg? Elég erős hozzá? Lala: Természetesen. Ha átadod a lázadó Beyazid herceget nekünk, előkészítjük azt az aranymennyiséget amit kérsz és eljüldjük neked. Nur: Hogy lehet ez? Az arany, amit a Sah kért egy egész kincstár! Hogy szerezzük meg? Selim: Össze kell szednünk Nurbanu, muszáj. Nagyurunk élve akarja Beyazidot. Mihrimah is vele van és mindent megtesz, hogy megmentse Beyazidot. És talán sikerrel is járhat, befolyásolhatja Nagyurunk döntését. Semmilyen körülmények között nem hagyhatom, hogy Beyazid Nagyurunk elé járuljon.
Kopognak az ajtón, Gazanfer: Garcia Mendez érkezett Nur: Yessif nagynénje? Milyen okból jöhetett? Kazvinban, Defne Beyazidhoz: Azonnal el kell mennünk innen. Bey: Ha úgy van, ahogy mondtad és Tahmasp egyezkedik az életemről, akkor biztosan előkészületeket is tett és be vagyunk kerítve. Nem tudunk elmenni innen. Nem adnának engedélyt. Huseyin: Egyetlen mód van kijutni innen. Bey: Megölni a Sah-ot? Huseyin: Még mindig több ezer katonád van. Rajtaütünk, támadunk, megöljük a Sah-ot és Grúziába megyünk. Lok: Ez nagyon veszélyes, főleg, hogyha meghal a Sah, nagy az esélye hogy még mielőtt elérnénk a határokat, elfognának minket. Azután lehetetlen lenne elmenekülni. Bey: Van más javaslatod? Van más mód kitörni ebből a ketrecből? Szólj a katonáknak, hogy álljanak készen. Mindenre fel kell készülnünk lgjobb reményeink szerint. Alkalmas időben véghezvisszük. A legkisebb hiba is vesztünket okozhatja. P Huseyin: Ahogy kívánod. Gracia Selimhez és Nurbanuhoz: Kérlek bocsássátok meg, hogy üres kéhzel jöttem. Olyan ajándékot akartam hozni, ami méltó hozzátok, de hirtelen ért meghívásotok. Selim: Ez lényegtelen, Signora. Gracia: Azt hiszem új híreket kaptatok. Selim: Távol voltam egy ideig, milyen hírekre gondolsz? Garcia: Istenrm! Rüsztem Pasha meghalt! Selim: "Rüsztem Pasha? Biztos vagy ebben? Garcia: Igen, az idejövetelem alatt hallottam. Konstantinápolyt megrázta a Pasa halála. Nur: Mi volt a halálának oka Signora? Gracia: Már egy ideje gyomorbajjal küzdött, mérgező hasmenés (?) Igen nehéz ezt elhinni, nem? Selim: Késsel a hátunknak szegezve élünk. Ilyen világban ez egyáltalán nem meglepő. Isten bocsásson meg neki. Nur: Amen. De kit jelölnek ki a helyére? Semiz Ali Pasát? Gracia: Nem tudom, az uralkodó szerintem még nem döntött. Nur: Imádkozzunk, hogy Sokollu Mehmet Pasa legyen az, mert Semiz Ali Pasától még semmi jót nem láttunk.. Selim: Ne aggódj, senki nem olyan ostoba, hogy egy lázadó herceget pártoló embert támogasson, aki az ellenségtől kér menedéket. Egy nagy ládát hoznak be. Gracia: Rlhoztam egy részét a pénznek, amit kértél. De az összeg hatalmas, így időre van még szügségem. Selim: Mennyit hoztál? Garcia: Fél millió aranyat. Selim: 1.5 milliót kértem tőled. Garcia: Bocsáss meg Hercegem, de indulásomig képtelenség volt összeszedni a pénzt. Hirtelen hívtatok, még kell idő.Selim: Signora Mendez, szerintem Sokollu Mehmet Pasa nem érttette meg veled a helyzet súlyosságát. Most békében élsz az Oszmán birodalomban, de ki tudja, mit hoz a holnap? A jócselekedeteidet többszörösen fogják viszonozni. Ugyanúgy, mint a rosszakat. Gracia: Ami hatalmamban áll, megteszem Hercegem. Megígérem, hogy amilyen hamar lehet, átadom a maradék összeget. Selim: Nagyszerű.
 
Sumbul leszidja a szolgákat, hogy szedjék össze a dolgokat rendesen. Süm: Remélhetőleg Mihrimah Szultán rendet teremt majd visszatérésével. Mih: Gülfem mit csinált eddig? Süm: Mindent, ami csak erejéből kitelt, de ő az egyetlen biztos támaszpont, neki van egyedül ereje. Hümasah a madarát hozza, mire Mihrimah így szól: Hümasah vidd innen qzt a madarat, csinálj vele amit akarsz, de nem akarom látni! Hüm: Mi bajt okozhatna? Édesapám emlékét őrzi. Mih: Hümasah, ne tedd próbára a türelmem! Hümasah elmegy a madárral. Sumbul: Zavarnak Rüsztem Pasha emlékei? Mih: Többé a neve említését sem vagyok képes eltűrni. Kijelölte már Nagyurunk az új Vezírt? Sumbul: A hagyományokat követve Semiz Ali-nak kellene lennie, de nem világos hogy Nagyurunk kit választ majd. Nurbanu: Mit gondolsz, ekhozza Garcia a hiányzó aranyat? Selim: Sokkal tartozik nekem. Először elintéztem hogy a fővárosba jöjjön, azután megmentettem Rüsztem pasától. Ha nem teszi azt, amit mondok, egy szavamba kerül és elküldik a birodalomból. A határokon túl pedig nem fogják élni hagyni, rengeteg ott az ellensége. Nurbanu: Ha nem Garcia miatt aggódsz, akkor miért? Selim: Rüsztem halála nagyon gyanús, főleg miután már kezdtünk volna közös nevezőre jutni. Nurbanu: Rüsztem halála kedvez nekünk, mert Sokollu velünk van a kezdetektől és az uralkodó úgyis őt fogja kinevezni, nem igaz? Selim: Semiz következik a sorban. Nurbanu: Semmi nem garantálja, hogy az uralkodó követi majd a hagyományokat. Selim: Igaz, egyszer Ibrahimot is kinevezte, pedig nem számítottak rá. Nurbanu : Remélhetőleg most is így lesz. Selim: Várunk, és ki fog derülni. Visszajátszást látunk arról, mikor Szulejmán elnevezi Beyazidot. A jelenben: Van új hír Beyazidról? Sok: Husrev pasa már egy ideje elmet, bizonyára rövid időn belül megérkezik Kazvinba, Tahmasp palotájába. Reméljük, a Sah nem fog akadékoskodni és elfogadja a feltételeket. Suleyman: Szelimről mik a legújabb hírek? So: A parancsodra vár Konyában. Suleyman: Nagyszerű. Tisztában vagyok azzal a neveléssel és támogatással amit Szelim hercegnek nyújtasz. Erről a vezetői tehetségről meg is győződtem a konyai síkon. Ha nem lennél, a dolgok sokkal rosszabbul állnának. Elveszíthettük volna Szelim herceget. Sok: Istenünk védje meg őt, szerencsére épségben elhagyta a síkot. Én, alázatos szolgád csak parancsodat követem.
 
Tahmasp olvas, mikor küldönc érkezik: kíséretével megérkezett Istanbulból Husrev Pasa és látni kíván. Tahmasp fogadja, majd így szól: Engedjétek be, hadd halljuk, mit üzent Szulejmán szultán. Husrev belép: Méltóságos Shah, azért jöttem, hogy azonnal hazavigyem Beyazid Herceget a fővárosba.Úgy látszik ez lehetetlen most rögtön. A herceg katonái a közelben vannak. Tudsz arról a helyzetről, amit Rüsztem pasa írt meg neked levelében. Ha meg akarod kapni az ígért javakat, teljesítened kell az abban foglaltakat. Tahmasp: Teljesíteni fogom azokat Husrev pasa, de a megfelelő alkalomra várok. Türelem, Husrev pasa, türelem. A Díván összeül. Semiz: Nagyurunk biztosan gondolkozik már a következő Nagy Vezír személyén. Sok: Nagy valószínűséggel. Az államot muszáj egyben tartani. Ez a tisztség nem maradhat sokáig üresen. Szerettem volna gratulálni neked, de erre nincs sok esély. Nagyurunk tudja, hogy Beyazid herceghez vagy hűséges. Semiz: Ne tévessz össze magaddal, először én az uralodóhoz vagyok hűséges, utána bárki máshoz. Amúgy sem lehetne állást foglalnunk a hercegek között. Sok: Oh igazán? Milyen könnyen elfelejtetted hogyan szövetkeztél Musztafa herceg ellen Rüsztem pasával.. Ne várj túl sok mindent feleslegesen. Bejelentik az uralkodót, aki gratulál Piyale Pasa kapitánynak a keresztény erők leveréséhez Tunéziában. Suleyman: Ellenségeinknek már nem lehet kétség, hogy a Földköi-tenger már a mi uralmunk alá tartozik. Semiz: Nagyuram, ezek után a jó hírek után, bár nem szeretném, mégis tájékoztatnom kell téged a következőkről: Egy velencei flotta megtámadta a Dratch Port-ot, Albánia mellett. A károk nagyon jelentősek. Piyale: A hírek igazak, de mindent megteszünk, hogy azonnal legyőzzük az ellenséget. Suleyman: Hogy merészelnek ilyet tenni a legutóbbi győzelem után? Sok: Tudják, hogy Beyazid herceg Perzsiában van. Azt hiszik, hogy amit tesznek, javukra válik majd. Beyazid herceg Anatoliában maradt seregei kisebb lázadásokat szítanak. Nem könnyű ilyen időben háborúban harcolni. Suley: Ezt később még megvitatjuk, de ahogyan mind tudjátok, a Nagy Vezíri tisztség üressé vált. Isten nyugosztalja, Rüsztem pasa nagyon értékes ember volt, és ügyleteinek köszönhetően kincstárunk tele van. És országunkban béke honol, kritikus hogy ezt meg tudjuk-e tartani. Éppen ezért, Ali Pasa, téged jelöllek ki a Nagy Vezír tisztség betöltésére. Így lesz a legjobb. Semiz: Nagy megtiszteltetés ez számomra, imádkozom, hogy a birodalom fényét méltón emelhessem majd tovább. Tahmasp épp nyilaz, mikor a küldönc és bizalmas embere,Marwan így szólnak: Sah-om, nézd el kíváncsiságom, de teljesíteni fogod a szultán kérését? Tahmasp: Nem tudhatjuk, Szelim herceg elhozza-e az ígért összeget. Amíg nem értesít, a szultánnal is tartanunk kell az üzletet. Marwan: Ha Szelim hercegnek adjuk ki a testvérét, Szulejmán szultán azonnal felforgatja az összes városunkat. Tahmasp: szulejmán szultán ereje már rég a múlté Marwan. Nagyon megöregedett. Ha ő a tűz, már csak egy egész kicsit ég. Ráadásul, nem döntene háború mellett, ha egyik fiát kiadnánk a másiknak. Marwan: Bármi legyen is, az Oszmán birodalom jövője a kezedben van. Tahmasp: Nincs különbség Husrev pasa és Szelim herceg között. A lázadó herceg sorsát már réges régen megírták.
 
Beyazid: Hiányzik Mehmet fiam és a kislányaim, bárcsak láthatnám még őket.. Defne: Kérlek ne beszélj így , biztosan eljön még az az idő! Hiszem, hogy hamarosan újra együt leszünk. Kopognak, Lokman érkezik: Husrev pasa érkezett az uralkodó utasításából és látni kíván. Beengedjem vagy elküldjem? Beyazid: Defne, menj a gyerekekhez majd behívatja Husrevet. A pasa köszönti. Beyazid: Végre jött valaki a fővárosból.. Husrev: Bárcsak ne így kellene találkoznunk. Beyazid: Én sem erről álmodom, de Szelim herceg és Sokollu Mehmet Pasa kényszerített ebbe a pokolba. Remélem Isten akaratából jó hírekkel érkeztél. Husrev: Ez rajtad fog múlni Hercegem. Nagyurunk azt az utasítást adta, hogy vissza kell jönnöd velem a fővárosba. Beyazid: Megkötötték az egyezséget? Ne is tagadd! Tudom, hogy hónapokig tárgyalt a Sahhal. Husrev: Ez mind igaz. Csak hogy tudd a feltételeket - jelenleg az ellenség palotájában vagy. Próbáld meg a másik szemszögből nézni. Nagyurunk biztonságban akar téged tudni. Nem ismerem döntését, nem tudom, megbocsájt-e. De van remény. A te uralkodó édesapádban még maradt kegyelem. Bey: Többé nem tudhatjuk, ki az ellenség vagy barát. Nem tudom ki küldött valójában, Szelim herceg vagy az uralkodó. Husrev: Esküszöm neked hogy kieályunk küldött. Minden szavam igaz. Ha nekem nem hiszel, higgy az ő szavainak. Átnyutja a szultán pecsétjével ellátott levelet Beyazidnak. Suleyman: "Oh fiam, Oh Beyazid Han, szégyenkezem tetteid miatt. Megsebeztél és megátkoztál engem. Ilyen gyorsan elfelejtetted mi okozta Musztafa bátyád halálát? Nem tanultál az eddig átéltekből oh fiam? Engedelmeskedj és cselekedj. Vissza kell térj a fővárosba Husrev pasával. Ne kínozz tovább se engem, se magad. Maga a halál jobb, mint az ellenséghez menekülni. Anélkül hogy gondolkoznál, taktikáznál, csak gyere vissza! Gyere és kérj bocsánatot! Fogadd el, hogy vétkeztél. Tedd ezt úgy, hogy szemtől szembe, ismét elém merj állni." Mihrimah: Ha bármelyik ágyas megszegi a szabályokat, könyörület nélkül kell megbüntetni. Nagyurunk hogy van? Gülfem: Sajnos ugyanúgy. Egyik nap jobb, másik nap rosszabb. Néha fel sem tud állni a fájdalomtól. Ez a köszvény nem ereszti el.. Mih: Amíg a lelki sebeit nem gyógyítja meg, testének bajai sem jönnek rendbe. Lehetetlen. Csak akkor talál békét, ha megbocsájtott Beyazid hercegnek. Gulfem: Isten akaratából.. Ez az egyetlen kívánságom..

2076. lipe2014-06-08 23:37
4-dik évad 138-dik török részhez 45 kép a naplóba !


2075. lipe2014-06-08 18:26
Szulejmán megnézi Bajazid életelen testét.

[link]

2074. lipe2014-06-08 18:17
Ezt nem lehet szavakkal leírni ! Ezt láttni kell ! Szulejmán itt már tudja mi történt Bajaziddal !

[link]

2073. ferré2014-06-08 17:27
Ja akkor értem. Köszi.
(válasz Ardilla 2070. hozzászólására)

2072. lipe2014-06-08 17:14
Íme Bajazid halála ! Nem találtam megfelelő képet ehhez,így videót hoztam.

[link]

A 138-as és 139-es részekben óriási ugrások vannak és több helyen is eltértek a történelemtől.

2071. ancsika6882014-06-08 00:00
Mahidevran nemesi származású,az apja fejedelem volt.A szultán még csak herceg volt,élt az apja,amikor összehozták őket,és megszületett Musztafa.

2070. Ardilla2014-06-07 22:56
Ágyas és ágyas között is volt különbség. Mahidevrán nem volt rabszolga, mint Hürrem. Sőt ha jól tudom, nem is akármilyen családból származott. Tehát rangban lényegesen felette állt.
(válasz ferré 2068. hozzászólására)

2069. ferré2014-06-07 20:14
Kissé furára sikeredett az egyik mondatom :) bocs.

2068. ferré2014-06-07 20:08
Komoly? Nem volt a felesége? De akkor meg azt nem értem én,hogy ha ő is csak egy ágyas volt akkor hürremnek miért kellet elötte régebben mindig fejet hajtania,meghajolnia? Akkor egyenrangúak nem volétak nem? Hiába szülte ő az első fiút. Hürrem meg aztán szült egy rakás fiút akkor ennyi erővel ő volt magasabb szinten.
(válasz maluka 2056. hozzászólására)

2067. lipe2014-06-07 13:48
Ibrahim fog haldokolni a mérgezett nyíl miatt,de nem hal meg.
Ez van az előzetesbe,bár elég rosszúl csinálták meg.
(válasz stokimagdi 2065. hozzászólására)

2066. lipe2014-06-07 13:46
Kicsit lejebb leírtam de megírom ismét.
Ibrahimot nem Hürrem embere sebesítette meg,hanem Ayaz pasa embere.Ayaz pasa lenne a Nagy Vezír ha Ibrahim meghalna,ez az oka.
A nyílal a szívét célozták de Ibrahim elfordúlt így került a hátába ! A nyíl mérgezett volt ennek még nagy jelentősége lesz!
Mostantól elég sokszor lesznek pár hónapos ugrások majd a második évad végénél több éves ugrások is.
(válasz grizus 2061. hozzászólására)

2065. stokimagdi2014-06-07 12:32
Nem.
Az Rtl-en a magyar előzetesre.
(válasz lipe 2059. hozzászólására)

2064. Nikolett932014-06-07 11:19
A sok csatázás alatt, hogy távol voltak egymástól biztos megedzette őket, mert én el nem tudnám képzelni, hogy hónapokat "haragban" vagyok a kedvesemmel :)


2063. Nikolett932014-06-07 11:16
Igen, elég sokat ugrottak most. Én azt hittem, hogy Hürrem a vadászházban csak pár napot, hetet fog tölteni, erre jó pár hónapot ott volt. Mikor visszakerült a palotába azt hittem akkor egyből ki is békülnek, de csak pár hónap múlva.

2062. grizus2014-06-07 02:59
Durva volt, ahogy Hatidze panaszkodott Hürremnek, hogy fél, hogy Ibrahim elhagyja, és főleg Jakup effendi jóslata miatt. Miközben ha jól emlékszem, pont Hürrem fizette le a jóst, hogy hazudjon Hatidzének! Azért ez a Hürrem is megéri a pénzét. Senki sincs a sorozatban, aki egyértelműen pozítív szereplő, még Nigar és Gül aga sem.

2061. grizus2014-06-07 02:56
Nem maradt ki, én láttam. Visszaemlékezésben volt asszem.
Ami furcsa nekem, hogy mintha nagyon nagyokat ugrottak volna most az időben. Hatidze kb. két résszel ezelőtt jelentette be, hogy terhes, erre most óriási hasa van már. Vagy pl. a múltkori rész végén Hatidze azt mondta Ibrahimnak, hogy az már hónapok óta tudott a szultán esküvőjéről, miközben Szulejmán a rész elején mondta meg Ibrahimnak. Furcsa.
Azt se értem, miért kellett hátbalőni Ibrahimot? A piros sapkás leállította a merénylőt, akkor miért? Pláne, hogy a sebesülése nem is volt veszélyes. Talán a gerincét akarta eltalálni?
(válasz dorka12345 2034. hozzászólására)

2060. dorka123452014-06-06 23:10
Igen de ugy tudom csak feliratok vannak..vagyis nem videó :(
(válasz lipe 2047. hozzászólására)

2059. lipe2014-06-06 22:48
A török előzetesre gondolsz ? Az Bajazid halála.
(válasz stokimagdi 2058. hozzászólására)

2058. stokimagdi2014-06-06 20:44
Mi volt ez a gyász-előzetes?
Látta valaki?

2057. lipe2014-06-06 20:14
Igen,lehetett ágyas.Gyakorlatilag amint a háremben érkezett egy lány onantól ágyasnak számított.Nem csak akkor lett egy nőből ágyas ha lefeküdt a szultánal vagy valamelyik herceggel.
(válasz maluka 2056. hozzászólására)

2056. maluka2014-06-06 19:46
Így már értem. Nem tudom, hogy miért gondoltam azt, hogy Mahidevrán is a felesége volt.Lehet tényleg azért, mert mindig őt emelték ki. Meg azért mert ő már azelőtt a szultánnal volt, mielőtt szultán lett volna belőle. Már akkor is lehetett ágyasa?

2055. lipe2014-06-06 18:44
4-dik évad 137-dik török rész befejezése:

Visszatérve Isztambulba, Mihrimah a piactéren találkozik Atmacával. Visszajátszást látunk. Beyazit: „Lépésről lépésre távolodom az otthonomtól és a fővárostól, Atmaca. Ebben a vad világban most csak egy feladatom van, életben maradni.” Atmaca: „Ne veszítsd el a hited. Egy nap visszatérünk.” Beyazit: „Nem tudom, velem mi lesz, de te visszatérsz, Atmaca.” Atmaca: „Hogy érted ezt?” Beyazit: „Évek óta ég benned a tűz, hogy bosszút állj Rüstemen. Ígéretet tettem neked. Hogy mikor trónra kerülök, személyesen nyújtom át az áruló fejét. De… úgy tűnik, a trón egyre messzebb kerül tőlem. Menj vissza a fővárosba, és vedd el te annak az áruló kutyának a fejét.” Atmaca: „Nem hagylak itt. A Hercegek is itt vannak.” Beyazit: „Mint ahogy vannak olyan fájdalmak, melyek sosem múlnak el, bizonyos árulások sem. Ez olyan, mint a vörösön izzó parázs példája. Amelyről azt hisszük, kiolthatjuk, de csak a megfelelő szélre vár, hogy újra lángra kapjon… Elmész… Már nincs itt semmi, amit értem tehetsz. A bátyámért, Mustafáért, kisfiáért Mehmetért, értem… menj, és öld meg Rüstemet.” Aztán látjuk, hogy Atmaca megnyugtatja Mihrimaht: „Beyazit Herceg és fiai jól vannak. Tiszteletét és üdvözletét küldi, és reméli, te jól vagy.” Mihrimah: „Amíg az én bátor, de szerencsétlen bátyám a perzsáknál van, hogy lehetnék jól? Még mindig nem tudom megérteni a történteket. Képes lesz a bátyám onnan visszatérni? Lesz alkalmam újból átölelni?” Atmaca: „Ez csak rajtunk múlik, Szultánám.” Mihrimah: „Több levelet is küldtem, de egy válasz nem érkezett.” Atmaca: „Talán Selim Herceg emberei akadályozták meg, hogy megkapja.” Mihrimah: „A dolgok egyáltalán nem alakulnak jól, Atmaca. Nem bízom Tahmaspban. Egyetlen megoldás az lenne, ha Beyazit Herceg valami biztonságos helyre tudna menni.” Atmaca: „Megtettük, amit tudtunk. De minden ajtót bezártak előttünk. Nem volt más választásunk, csak Perzsiába menni. A tűz kellős közepében vagyunk. Vagy megmérgezzük magunkat, mint a skorpió, vagy benne égünk a tűzben.” Mihrimah: „Akkor, hogy-hogy visszajöttél? Miért jöttél vissza? Miért hagytad magára a Hercegemet?” Atmaca: „Beyazit Herceg parancsát teljesítem. Igazságot akar szolgáltatni. Azt akarja, hogy fizessenek meg az árulók.” Mihrimah: „Rüstem Pasa?” Atmaca: „Vagy most ölj meg, Szultánám, vagy segíts nekem, hogy végleg megszabaduljunk ettől az ördögfajzattól!”
Defne Beyazit gyerekeihez beszél: „Szultán apátok ellenségeivel harcol. Legyőzi őket, aztán jön is. És attól a naptól kezdve, soha többé nem válunk szét.” Ayse: „Te mindig ezt mondod, de sose jön! Már két éve! El is felejtettem az arcát… Visszatér valaha?” Lokman érkezik: „Mihrimah Szultána üzenetet küldött.” A gyerekeket kiviszik, miközben Defne is és Lokman is abban reménykednek, jó hírt kaptak. „Bárcsak azt írná, hogy Nagyurunk megbocsátott Hercegünknek!” Defne végigolvassa a levelet. Lokman: „Mi történt?” Defne: „Nagyurunk tárgyalásba kezdett Tahmasp Shahhal Beyazit életéért. Lokman Aga, Hercegünket értesíteni kell ezekről a tárgyalásokról!” Lokman. „Képtelenség innen üzenetet küldeni Perzsiába! Mindannyian tudjuk, hogy jártak azok a küldöncök, akiket Perzsiába küldtünk a múltban! Kutakban találtuk meg a fejüket.” Defne: „Ha Hercegünket sikerül informálni, ha nem hagyja el Perzsiát, meghal… Miután nem bízhatjuk ezt küldöncre, én megyek.” Lokman: „Mi mondasz? Viccelsz?” Defne megrázza a fejét. Nagyon elszánt.
Rüstem a gyerekeit jött megnézni: „Ahogy múlik az idő, egyre gyönyörűbbek vagytok! Remélhetőleg, a jövő sok szépet tartogat számotokra! Osman, fiam!” Humashah észrevesz egy kalitkát, benne egy madárral: „Mi ez? Milyen madár ez? Milyen szép színei vannak!” Rüstem: „Egy indiai kapitány hozta. Papagájnak hívják. Ez az én ajándékom neked.” Humashah: „Csodálatos színei vannak!” Leülnek enni. Rüstem: „Csodálkoztam, hogy anyád elhívott, hogy együtt vacsorázzunk.” Humashah: „Az anyám nem olyan, mint gondolod, nem szívtelen. Gondol a gyerekei boldogságára. Biztos vagyok, most is látja, mennyire törődsz velünk.” Rüstem: „Reméljük. Na, együnk!”
Mihrimah a szobájában van, mikor Sümbül érkezik: „Rüstem Pasa megérkezett.” Visszajátszás. Atmaca: „Egy időben üldöztem Rüstem Pasát. De mindig megmenekült. Ezúttal nem fog, nem futhat el.” Mihrimah Atmacához: „Ha arra gondolsz, hogy megmérgezhetnénk, nem jó ötlet. Zal Mahmud saját maga ellenőriz mindent, amit az asztalára tesznek.” Atmaca: „Katona vagyok, Szultánám. Ha elveszem valaki életét, azt a saját két kezemmel teszem, erőből. Úgy akarom csinálni, hogy közben belenézek a szemébe.”
Később… A gyerekek a madárral játszanak, mikor Mihrimah belép: „A gyerekeknek most már ágyban a helyük. Késő van.” A gyerekek távoznak. Mihrimah közelebb lép férjéhez: „Hallottam, beteg voltál. Remélem, nem volt súlyos.” Rüstem: „Egy ideig rendetlenkedett a gyomrom. A mellkasom megfeszült, és alig kaptam levegőt. De az orvos gyógyszere segített. Ma már jobban vagyok.” Mihrimah. „Van egy-két fontos dolog, amiről beszélnünk kell. Találkozunk a szobádban…” Kint a folyosón Mihrimah a szolgálójának: „Vidd a gyerekeket a Topkapiba, és maradjatok ott.” Szolga: „Mi történt?” Mihrimah: „Tedd, amit mondtam.”
Atmaca közben kapucnival a fején belép a palta kapuján.
Rüstem várja Mihrimaht, aki meg is érkezik. Rüstem: „Igazság szerint, kíváncsi vagyok, minek köszönhetem figyelmedet. Azt hittem, gyűlölsz.” Mihirmah: „Amikor először megláttalak, te voltál a főlovász. Az uralkodó család lovait kellett ellátnod. Az én lovamat is beleértve. Anyám kegyének köszönhetően te egy vagy kettő lépcsőfokot is megtettél egyszerre. Egészen addig, míg Nagy Vezír lett belőled.” Rüstem: „Mit akarsz mondani?” Mihrimah: „Egy disznópásztor fiának ez egy hatalmas ugrás, nem?” Rüstem: „Én választottam az utam, Mihrimah. Különben, ha úgy lenne, ahogy mondod, akkor most egy távoli vidéken vigyáznám a disznókat. A te nyelvedre lefordítva, nem véletlenül értem el ezt a pozíciót. Mindeértt, amit elértem, foggal-körömmel megküzdöttem. Én vagyok e birodalom legerősebb Nagy Vezíre. Mi a célod? Azért hívtál ide, hogy ezekről beszélgessünk?” Kopognak. Sümbül az: „Szultánám, Herceged nem tud aludni. Téged hív.” Mihrimah: „Majd, ha elaludt Osman, folytatjuk a beszélgetésünket.”Mihrimah távozik. 
Zalt látjuk, hogy a folyosón ácsorog. Atmaca hirtelen feltűnik mögötte, és megragadja: „Zal Mahmud! Emlékszel arra a napra? Mikor megfojtottad Mustafa Herceget! Én egyáltalán nem felejtettem el!” Tőrével többször is beleszúr.
Rüstem szobája előtti folyosó tele van testőrrel. Észre se veszik Atmacát, csak mikor harcosunk kihúzza kardját hüvelyéből. Egyesével végez mindegyikkel. Rüstem meghallja, hogy odakint történik valami. Egy puskával megcélozza a bejárati ajtót. Mikor Atmaca feltűnik az ajtóban, rálő. Azonban Atmaca fel tud kelni, és a két férfi egymásnak esik. Atmaca: „Azt hitted, hogy ágyban, békésen fogsz meghalni?” Atmaca egy zsinórt teker a nyaka köré: „Emlékszel? Azt mondtam, hogy egy nap megöllek! Ideje, hogy bosszút álljak Mustafa Herceg miatt!” Rüstem holtan esik össze a padlón. Atmaca fájdalmaival küszködve lép ki a szobából. Eszébe jut családja, és Mustafa. Aztán katonák érkeznek, de már nincs dolguk, mert Atmaca holtan esik össze
Mihrimah érkezik, hogy megbizonyosodjon, hogy sikerült a tervük. Látja az összes férfit, Atmacát is beleértve a földön. Aztán Rüstemre is rátalál. Mihrimah Sümbülnek: „Takarítsátok fel. Dobjátok a holttesteket a vízbsse. Atmacát pedig szokásaink szerint temessék el. Rüstem egy ideje a gyomrával küzdött. Azt akarom, hogy mindenki azt higgye, ez vitte el.” Sümbül: „Szultánám, mit tegyünk Zal Mahmuddal?” Mihrimah: „Mondd meg neki, ha egy szót is mer szólni, saját magam fejezem le… Viszlát, Rüstem.”
Tahmasphoz küldönc érkezik levéllel a kezében: „Isztambulból érkezett. Az a Rüstem Pasa írt választ javaslatodra.” A levelet hangosan olvassa fel: „Perzsia uralkodójának, Tahmasp Shahnak! Megkaptuk leveled. Javaslatodat megtárgyaltuk Süleyman Szultán Hannal. Bagdadot és 1,2 millió aranyat kérsz Beyazit Hercegért cserébe. Készek vagyunk a kér összeget megadni. Viszont, hogy feladjuk Bagdadot, nem lehet kérdés tárgya. Nagyurunk hajlandó Kars várát odaadni helyette. Azonban, feltételül szabjuk, hogy Beyazit Herceget élve kapjuk vissza. Husrev Pasa és küldöttsége már elindult. Ha nem fogadod el a feltételeket, akkor nem mi leszünk a felelősek azért a véres háborúért, amit el kell indítanunk ellenetek. A Nagy Vezír, Rüsem Pasa.”
Hussain érkezik: „Hercegem, új híreim vannak!” Beyazit: „Atmaca?” Defne és Lokman lép be helyiségbe.
Lala megérkezett Perzsiába. Tahmasppal kíván tárgyalni.
Beyazit: „Hol vannak a gyerekeim?” Defne: „Amasyában hagytam őket. Nem tehettem ki őket vezélynek.” Beyazit: „Mi hozott ide?” Lokman: „Mihrimah Szultána küldött levelet.” Beyazit: „Mit írt?” Defne: „Tárgyalásba kezdtek Tahmasppal, aki pénzt és földet követel érted cserébe.”
Lala: „Méltóságos Tahmasp Shah! Van bégje vagyok, Mustafa Pasa. Selim Herceg parancsára jöttem hozzád. Üdvözletét és tiszteletét küldi.” Shah: „Hallgatlak, Mustafa Bey. Mit akar tőlem Selim Herceg?” Lala: „Azt szeretné, ha a lázadó Beyazit Herceget kiadnád neki.” Shah: „Süleyman Szultán Husrev Pasát küldi, hogy adjam át neki Beyazit Herceget. Ha nekik adom át a Herceget, busás ajándékot kapok cserébe.” Lala: „Természetesen, méltóságos Nagyurunk nemes és jómódú. Viszont senki sem akar Selim Herceg nagyvonalúságától elesni. Ha nekünk adod át Beyazit Herceget, megsokszorozzuk, amit megígértek neked. És ezzel szoros köteléket köthetnél a jövő királyával.” Látjuk, hogy Selim is ott áll hátul, mintha a küldöttségbe tartozna…

2054. lipe2014-06-06 18:21
A hitt szerint neki 4 hivatalos felesége lehet és bármennyi ágyasa.Hürrem a felesége lett míg Máhidevránt nem vette feleségül,ő továbbra is csak ágyas.Hürrem ezzel előnyben van!
(válasz maluka 2049. hozzászólására)

2053. megi042014-06-06 18:10
Mahidevrán nem volt a felesége.Ő csak azért volt első asszony,mert ő szülte az ELSŐ,vagyis a legidősebb trónörököst.
(válasz maluka 2049. hozzászólására)

2052. johigyőz2014-06-06 16:46
Borzasztó tragédia ez a trónörökös gyilkolászás,Szelim fia már 19 testvérét ölette meg.!!!Szerintem Hürrem is abba rákosodott bele,h belátta,h a Szulejmán nem fog a kedvéért törvényt változtatni,és a halálra ítélt gyereke vajon melyik. Akárhonnan nézzük,iszonyú barbár törvény volt ez!!
(válasz lipe 2033. hozzászólására)


2051. Ardilla2014-06-06 16:25
Többször utaltak rá a filmben, hogy évszázados szokás szerint az uralkodó nem nősül meg. Tehát Mahidevrán hivatalosan nem volt a felesége.
(válasz maluka 2049. hozzászólására)

2050. maluka2014-06-06 15:47
Bocsi és, hogy most már ő a szultán felesége.
(válasz maluka 2049. hozzászólására)

2049. maluka2014-06-06 15:47
Nekem az lenne a kérdésem, hogy azzal, hogy a szultán elvette Hürremet, így automatikusan elvált Mahidevrántól? Vagy így két felesége lett? Csak azért bizonytalanodtam el, amit Hürrem mondott neki, hogy ő most már csak egy ágyas, szolga és a szultán felesége.

2048. lipe2014-06-05 22:31
Sajna igen.
(válasz dorka12345 2046. hozzászólására)