Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Mi a véleményetek a Szulejmán c. török filmsorozatról (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


2659. Barbara2302015-02-10 12:25
Helló! :)) Nem jött be .. az összes ismerősöm odavan érte egytől egyig. :D Nem értem ..

2658. ketrintintin2015-02-10 12:20
Egyébként meg Szulejmán szerintem azért tette magát túl rajta olyan "könnyen" mert bár Hürrem azt hitte, az uralkodó is szerelmes a hercegnőbe, szerintem nem volt az. Olyan érzései biztosan nem voltak felé, mint amit Hürrem iránt érzett. Szerintem egyszerűen csak vonzónak találta, ő volt a "tiltott gyümölcs", aztán miután megkapta, már annyira nem érdekelte, meg végülis politikai ügyek miatt tartotta maga mellett a hercegnőt. Nem hiszem, hogy túlzottan el akarta volna mélyíteni vele a kapcsolatát.
(válasz N.Eszter 2656. hozzászólására)


2657. ketrintintin2015-02-10 12:18
Hürrem eredeti ötlete az volt, hogy pestissel megfertőzik, mert akkor senki nem gyanakodott volna rá, hisz amúgy is voltak már fertőzöttek a palotában. Nigar asszony viszont Ibrahim parancsára mérget tett az ételbe, amit Isabella szolgálója fogyasztott el, így ő meghalt, de a hercegnő életben maradt. Hürrem nagyon mérges lett, mert ha kitudódott volna az eset, mindenki őt gyanúsította volna. Ezért megparancsolta Nigarnak és Gül agának, hogy tüntessék el őket a palotából, tehát igen, a tengerbe dobták őket. Ezek után én se nagyon értem az egészet, mert Ibrahim tudta, hogy Hürrem megszabadult tőlük, de nem jelentette senkinek, gondolom mert tudta, hogy az uralkodó nem hinne neki. Bár Mahidevran meg mindenki más is Hürremet gyanúsította, Szulejmán azt mondta, hogy majd kideríti, hogy bűnös-e és ha az, akkor megkapja a büntetését. Ezt pedig úgy derítette ki, hogy magához rendelte Hürremet, és elmagyarázt neki, hogy szeretné, ha a családja is tisztában lenne azzal, hogy nem fogja eltűrni, ha valaki szembeszegül vele vagy a háta mögött kavar, mert érezniük kell a tettek súlyát. Megragadta Hürrem torkát, aki még akkor is megesküdött arra, hogy szereti őt és ehhez az egészhez nincs köze (végül is közvetlenül nem is volt, mert nem ő tette a mérget az ételbe) és az uralkodónak ez elég volt. Amúgy szerintem utána azért nem tulajdonítottak ennek akkora jelentőséget, mert mindenki úgy hitte, hogy a hercegnő és a szolgálója megszöktek, nem pedig meghaltak. Még Ibrahim is ezt mondta, meg elég furcsán vette volna ki magát az, ha az uralkodó asszonyát gyilkosággal vádolja meg bizonyíték nélkül. A másik meg, hogy Isabella alapból kitalált szereplő volt (legalábbis ahogyan a sorozatban megjelenik, nem hiteles, de tény, hogy létezett egy ilyen nevű kasztíliai hercegnő) meg a valóságban Szulejmán még sokkal jobban szerette Hürremet, mint ahogy azt a sorozatban látjuk. A sok kavarás, meg rivális ágyasok inkább csak azért vannak benne a sorozatban, hogy fenntartsák a nézők érdeklődését és "izgalmasabb" legyen az egész.
(válasz N.Eszter 2656. hozzászólására)

2656. N.Eszter2015-02-09 22:49
Már régebbi dolog, de a spanyol hercegnő eltűnése nagyon kurtán-furcsán történt. Szulejmán másnapra el is felejtette, pedig nagyon hetyegett vele.
elvitték és bedobták a tengerbe, vagy hogy szabadult meg tőle Hürrem?

2655. ketrintintin2015-02-09 21:39
A következő, 110. rész hivatalos ismertetője:

A valide magához tér, de képtelen kapcsolatba lépni a környezetével, és nyaktól lefelé mozgásképtelen. A törvényeknek megfelelően az uralkodó Mahidevrant nevezi ki a hárem vezetőjének, amíg a valide felépül. Hürrem kétségbeesve tiltakozik, biztos benne, hogy őt és gyermekeit támadni fogják. Aggodalma beigazolódik, amikor Mahidevran minden lányt elküld mellőle, és Gül agát is sikerül eltávolítania. Hatidzse azonban közbelép. A birodalom a keleti hadjáratra készül, mert a díván gyűlése úgy határoz, csak így vethetnek véget az ottani lázongásoknak.

2654. lipe2015-02-09 00:07
15 meglepi kép a naplóba ! :-)

2653. stokimagdi2015-02-04 08:48
Köszi Lipe !
(válasz lipe 2651. hozzászólására)

2652. lipe2015-02-03 19:49
2015.február.04. 109.dik magyar rész,58.dik török rész második fele,21:20-22:50-ig,de 22:20-kor gyors híradó közben.:

Nigart Válide bezáratta,de Gül aga megszökteti.Nigar haza siet és elmondja Daje asszonynak mi történ,hogy a Válide rájött a viszonyra.Ibrahomot Szümbül tájékoztatja,hogy Nigart Válide bezárata,de Nigar eltünt.Ibrahimnak azzonal világos mi történt,hívatja Matrakost.Matrakos elmegy Nigarhoz,hogy pakolja össze a holmiatt mert Ibrahim arra útasította vigye őt el a városból és elmondja hogy Válidevel mi történt.Daje vissza akar térni a palotába Nigarral de nem akarják beengedni.Hürrem segítségével Daje vissza térhet a Válidét ápolni.A hárem élére Máhidevrán kerül aki rögtön Hürrem ellen fordúl.
Musztafa Maniszába készül.Fatma elmondja Máhidevrának hogy Gülsah verete meg Daje asszonyt.Máhidevrán ezért Gülsahot a régi palotába akaeja küldeni kiházasitásra,de Gülsam Hürremhez fordúl majd később meghalja Nigart hogy terhes.A Válide kinyitja a szemét de mozogni,beszélni nem tudd.

2651. lipe2015-02-03 19:10
Hürrem tervét teljesíti ép Gül aga,megöl egy ágyast majd az állítja hogy Máhidevrán adta ezt az útasítást.Ibrahim persze nem hisz neki.
Ibrahim hivatja Gül Agát. Elmondja, hogy Mahidevran képtelen lett volna ilyen tervet kieszelni, ráadásul Nigar látott mindent, hogy becsapták Fiden Hatunt, hogy menjen Valide szobájába és látta, mikor megölte azt a háremhölgyet, aki velük összedolgozott. Ibrahim döntése szerint Gül elhagyja a palotát

Ha a teljes rész magyarúl szeretnéd elolvasni keresd fel a www.nodola.blogspot.hu blogot.Itt az összes évad minden részét megtalálod leírva magyarúl. : - )
(válasz stokimagdi 2650. hozzászólására)

2650. stokimagdi2015-02-01 19:04
Kedves Lipe ! Gül agát miért küldik el a palotából?

( 60. bölüm )

2649. Cippora2015-01-31 14:40
Nekem már ez a hisztérikussága sem tetszett ami volt...jobban illik Nigar hozzá,mondjuk Nigart sem értem,hogy mehetett ebbe bele...

Amúgy facebookon ezt olvastam:

"Minden jel arra utal hogy azt RTL Klub megvásárolta a harmadik évadot, a negyedik évadról eddig semmi tudomásunk sincs!
Harmadik évad promo képek az RTL hivatalos oldalán:
[link] "
(válasz ketrintintin 2648. hozzászólására)

2648. ketrintintin2015-01-31 02:03
Én is egyre kevésbé kedvelem, már jóideje. A törést nálam is az okozta, ami Ibrahimnál is. Tény, hogy a hűtlensége nem szép dolog, én is teljes mértékben elítélem az ilyet, DE nem csodálom. Ibrahim mindig teljes odaadással szerette Hatice-t, de nem meglepő, hogy eltávolodott tőle, miután asszonya tudatta vele, hogy végsősoron egy szolgát lát benne, akit bármikor megfoszthat címeitől, csak egy szavába kerül az uralkodónál... Ha belegondolok a helyzetébe, ez engem is bántana. Így nem csoda, hogy Nigar mellett kötött ki, aki nem szolgaként tekint rá, csupán szereti és elfogadja olyannak, amilyen. És ami a legsajnálatosabb, hogy Hatice még mindig nem érti, mivel bántotta meg ennyire Ibrahimot... Egyébként hozzátenném, hogy Ibrahim nem a kedvenc karakterem, de ahogy a világot sem lehet csak feketére és fehérre felosztani, őt sem lehet ily módon bekategorizálni.
(válasz Cippora 2639. hozzászólására)

2647. ketrintintin2015-01-31 01:58
Nem volt felesége. Sem Mahidevran, sem Gülhem nem volt Szulejmán felesége. Választott asszonyai voltak csupán, Hürrem volt az egyetlen, akit hitveséül fogadott. Pár résszel ezelőtt a Valide is megmondta, hogy a padisahok sosem házasodnak. Akkoriban ez nem volt szokás, épp azért, mert nem akarták, hogy a nők túl nagy befolyással legyenek a birodalom vezetőjére. Egyébként Gülfem helyzete érdekes, mert fiúgyermeket szült a szultánnak, tehát őt is megilletné a haseki, de legalább a szultána rang; mégsem hangzik el ez egyszer sem a sorozatban. Nem közönséges ágyasként kezelik, de nem is teljes jogú űrnő, de valamilyen úton-módon mégis uralkodói családtag maradt, annak ellenére, hogy a fia meghalt (ott van az uralkodó köszöntésekor, nem a háremhölgyekkel alszik, stb.)
Mahidevrant meg tévesen fordíthatták az első részben "feleségnek", mert nem volt az ő sem. Viszont a Valide után tényleg ő számított a legrangosabb asszonynak a háremben, mindaddig, míg Hürrem nem érte utol ebben, illetve nem vált Szulejmán törvényes feleségévé.
(válasz megi04 2563. hozzászólására)

2646. stokimagdi2015-01-29 17:04
hm......mostmár értem :D


2645. stokimagdi2015-01-28 09:02
Hm......
Megnéztem 1-2 török részt, most a 60. bölümnél járok, valahol majdnem a felénél.
Eddig még Nigar nincs bezárva !

2644. lipe2015-01-27 22:50
2015.január.28. 108-dik magyar rész,57-dik török rész befejezése és 58-dik török rész első negyede,21:05-23:05-ig,de 22:35-kor beteszik közbe az esti hiradót is!: 

Daje távozik,de az úton megtámadják a banditák akiket Gülsah küldött rá.Amikor Máhidevrán erről tudomást szerezz írtó dühös lesz Gülsahra.Daje Nigarnál talál menedéket.Válide hivatja a szolgát aki Ibrahimot követte,fény derül a viszonyra.Válide hivatja Nigart,lepofozza majd bezáratja.Válide Szulejmánal akar beszélni de ő nincs a palotába ezért üzen neki siesen vissza.Hürrem megrémül amikor megtudja hogy gyerekei Musztafával vannak.Azzonal útánuk megy.Amikor odaér előbb rátámad Musztafára majd meglátja hogy Szulejmán is velük van.Szulejmán amint viszatér a palotába fogadja Válidét,aki amikor el akarja mondani mi a helyzett agyvérzést-szélütést kap.Majd elveszti az eszméletét és azt látjuk amikor a Válide fiatalon a palotába kerül és a szultán kedvence lett.
Eközben Ibrahim az álnok elhiteti Hatidzével hogy minden rendben és hogy nagyon szereti.
(A reklám alapján eddig lesz leadva).

2643. lipe2015-01-25 20:13
Sajnos apám is ilyen tipus.Nyugdijas lett és nem tudd magával mit kezdeni.Állandóan a munkán jár az esze és a volt munkatársain.Mi most azt csináljuk hogy minden nap kitalálunk valami munkát neki,így elvan. ;-)
(válasz Zulu1 2641. hozzászólására)

2642. lipe2015-01-25 20:10
Az 57-dik török rész befejezése lesz szerdán és a 63-dik rész a második évad befejezője , nem sok van már belőle.
A Válidé hamarossan meghal.
(válasz Cippora 2640. hozzászólására)

2641. Zulu12015-01-25 15:32
Lelkileg teljesen padlóra kerülnek az ilyen "szolgalelkű" emberek, és ezért nem tud magával mit kezdeni, ha végre 'szabad' lesz.
(válasz lipe 2638. hozzászólására)

2640. Cippora2015-01-24 19:52
Akkor nemsokára meghal a Valide?Hány rész körül van még a 2. évadból?
(válasz lipe 2638. hozzászólására)

2639. Cippora2015-01-24 19:51
Én már utálom Haticét...
(válasz lipe 2636. hozzászólására)

2638. lipe2015-01-24 16:33
Daje most elhagya a palotát,a birtok felé tart amitt Válide ajándékozott neki.Ám az úton annak az undok Gülsahnak az emberei megtámadják,kirabolják és össze verik.Daje ezútán Nigar házában keress menedéket.Daje amikor megtudja mi történt Válidével kéri hadd mehessen vissza a palotába.Szulejmán vissza engedi Daje asszonyt,de ezútán csak a Válide eláttása lesz a feladata.Amikor Válide meghal újra elhagya a palotát de nem tudd nyugodtan élni és öngyilkos lesz,felakasztja magát.
(válasz nteszti 2637. hozzászólására)

2637. nteszti2015-01-24 06:31
Daje asszonnyal mi lesz?

2636. lipe2015-01-23 21:45
A házasságuk sose jönn már rendbe.Ibrahim Nigar felé fordúl,de csak egy rövid ideig,majd kivégzik.Hatidze továbbra is szereti majd és végül pont ez a reménytelen szerelem miatt lesz öngyilkos a 3-dik évad végén.Nigar belebolondúl,hogy Hatidze elvette tőle a lányát és nem láthatja,a 3-dik évad végén leveti magát egy szikláról.
(válasz Cippora 2635. hozzászólására)

2635. Cippora2015-01-23 09:24
Akkor ibrahim meg hatidze már nem is fogják helyrehozni a házasságukat? olyan szép volt ibrahim monológja egyébként amit akkor mondott mikor hatice aludt...

És Nigarral egyébként folytatódik a viszonya?
(válasz lipe 2634. hozzászólására)

2634. lipe2015-01-22 22:18
Hamarosan elfogadja a helyzetett Ibrahim,addig is Nigarnak vezetnie kell a háremet.Ibrahim el akarja rejteni Nigart amikor kábé 7 hónapos terhes lesz,de elkésik Hürrem megelőzi.Hatidze elfogja Nigart és börtönbe veti a szülésig.---Itt van vége a 2-dik évadnak,ha nem lesz tovább leadva akkor a szülést már nem fogják a magyar nézők látni.
Ibrahim és Hatidze elhidegenülve élnek tovább és a 3-dik évadban Ibrahimot kivégzik,majd Hatidze öngyilkos lesz.
(válasz N.Eszter 2633. hozzászólására)


2633. N.Eszter2015-01-22 21:58
Mi lesz szegény Nigarral? Az Ibrahim nagyon szemétül otthagyta.
(válasz lipe 2632. hozzászólására)

2632. lipe2015-01-20 23:25
2015.január.21. 107-dik magyar rész,57-dik török rész közepe(reklám alapján nem lesz végig leadva),21:05-23:05-ig,de 22:35-kor beteszik közbe az esti hiradót is!:

Daje és Nigar beszélgetését kihalgatja a bába.Gülsah arra biztatja a bábát ölje meg Daje asszonyt,mert ha nem teszi őt a bábát fogják kivégezni az abortusz miatt.A bába bemegy Daje útán a fürdőbe hogy megölje de végül ő hal meg.
Dajet emiatt elbocsájtják a palotából,a Válide ad neki pénzt házat hogy boldogan élhessen.Gülsah irigy Daje asszonyra ès már is rosszban töri a fejét.A hárem élére mindenki meglepetésére Nigar kerül.Nigar el akarja mondani Ibrahimnak hogy terhes de ő elútasitja.Ibrahim trónt készített magának,koronát húzz és így fogadja a követeket,szultánként viselkedik és a beszélgetésben szultánnak is nevezzi magát.-(ennek negy jelentősége lesz még)-.Hatidze kiborúl Ibrahimon,Ibrahim ismét Nigarhoz megy de Válide embere meglátja.Hürrem kiborúl amikor megtudja hogy gyerekei Musztafánál vannak.

Izgi rész! :-)

2631. Cippora2015-01-15 07:27
Ez aranyos :D
(válasz ferré 2629. hozzászólására)

2630. lipe2015-01-15 00:48
Igen parancsot teljesített de a Válide leváltotta hogy magát végye az abortusz elrendelése kapcsán.Így Daje viszi el a balhét.
(válasz stokimagdi 2627. hozzászólására)