Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Tud valaki ajánlani jó fajta barna rizst?

Kategória: Összes fórumtéma » Diéta & fitness » Egyéb diétás témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2

45. Guruljka2013-03-04 20:07
A kölesgolyó az puffasztott és ilyen-olyan ízesítésű köles. Gondolom, a gyerek valamelyik adaléktól lett rosszul.
A normál, nyers kölesre is lehet persze érzékeny valaki, de ilyen alapon sok anyagra lehet érzékeny vagy intoleráns valaki.

44. Gabóca102013-02-28 18:47
A kölessel nagyon vigyázzatok!
Rettenetesen rosszul voltam szédűltem hányingerem volt!!!van egy ilyen fórum a hoxán,van aki a gyermeke kölesgolyóból evett pár darabot és rosszul lett!!!
A bulgurt viszont ajánlom és nagyon finom!


43. evangelika2013-02-28 17:11
Nekem sincs kuktám, sparos barna rizst használok, kb. dupla annyi vízet adok hozzá, mint a fehér rizshez, és szépen megpuhul. Két titka van tehát: több víz és több idő.

42. Guruljka2013-02-27 19:50
Igen, ezer bocs és egy anyamedve!!! Tényleg a kuszkusszal kevertem!!!

A két "u" azonos bennük, és az, hogy a környéken nem kapható. :D
De szerzek bulgurt, feltétlenül!

41. Bébinyuszi2013-02-27 18:33
igen, én is úgy tudom hogy az búzatöret. Magas rosttartalmú és egészséges:)
(válasz zebracsikó 40. hozzászólására)

40. zebracsikó2013-02-27 18:21
nem nem! a bulgur búzatöret.
Amiről Te írsz, az a kuszkusz!
(válasz Guruljka 39. hozzászólására)

39. Guruljka2013-02-27 18:15
Igen, de a bulgur nem gabonaféle, hanem gyakorlatilag egy tarhonya-szerűség. Búzadarából van. Én a finomított dolgokat igyekszem nem enni, és fogyok is szépen.
A köles a koleszterint is lejjebb viszi, és tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal.
(válasz Bébinyuszi 37. hozzászólására)

38. zebracsikó2013-02-27 17:55
én ismerem, szoktam is (ritkábban) főzni
(válasz Bébinyuszi 37. hozzászólására)

37. Bébinyuszi2013-02-27 17:55
A bulgurt próbáljátok még ki,nagyon finom,jó az állaga, és nem lehet elrontani! A kisfiam kedvence.Ugyanúgy lehet elkészíteni mint a rizst:)

36. zebracsikó2013-02-27 17:52
nekem ízlik az alakor, valami ősgabonaféle, vagy mi. Ha szereted a barnarizst, akkor ez is ízleni fog.
(válasz Guruljka 35. hozzászólására)

35. Guruljka2013-02-27 17:47
Falun élek! Van egy jó netes beszerzési forrásom, de náluk nincs alakor.
Holnap megyek a városba, majd megkeresem, hol van biobolt, mert az eddigi bezárt.

34. zebracsikó2013-02-27 17:46
van amarantom is, de az annyira nem jön be, a quinoát próbáld még ki, az is gyorsan fő.

Én a Herbaházban szoktam bevásárolni ezekből
(válasz Guruljka 33. hozzászólására)

33. Guruljka2013-02-27 17:40
Köszi a tippet, én eddig csak a kölest szeretem, mert a többihez még nem jutottam hozzá. Sőt, az alakorról most hallok először, de nézem máris!
Amarántom viszont már van. :D

32. zebracsikó2013-02-27 17:20
kölest vagy hajdinát vagy alakort akár. Én szeretem ezeket.
(válasz Guruljka 31. hozzászólására)


31. Guruljka2013-02-27 16:45
Ha nem ragaszkodtok feltétlenül a rizshez, próbáljátok meg a kölest! Nagyon jók a beltartalmi értékei, gyorsan megfő, és ugyanúgy jó köretnek, vagy desszertnek is, mint a rizs.
Én rendszeresen használom.

[link]

30. sutoczkine2013-02-27 16:18
Én még nem is hallottam, hogy a rizst kuktába kell főzni. Nekem nincs is kuktám. A barna rizst meg 3x-os vízzel felöntöm és szépen megfő mire eltűnik a víz alóla.

29. Anthico2013-02-27 16:16
Őszintén nem tudom, milyen a riceland-es. Most nem vagyok otthon.
Nézegettem már én is, h nincsenek biok nagyon 1000ft/kg alatt, de ha kicsit felturbózza az ember a köretet, akkor nem is kell belőle olyan sok.

Most keresgéltem, h más is úgy főzi-e a rizst, mint én, és elég sokan hasonlóan készítik: felteszik sok vízben, leöntik, lemossák. Csak nem vagyok egyedül ezzel :D
(válasz zebracsikó 27. hozzászólására)

28. zebracsikó2013-02-27 16:10
a barnarizshez mindig kukta kell
(válasz Anthico 26. hozzászólására)

27. zebracsikó2013-02-27 16:10
bio kerekszemű barnarizst a Herbaházban szoktam venni,sajnos drága: 600 ft körül van fél kiló

A Riceland barnarizs előfőzött lehet, nem?
(válasz Anthico 26. hozzászólására)

26. Anthico2013-02-27 16:01
Ha ez a Kunsági ilyen kényes rizs, h kukta kell neki, akkor maradok a Riceland-nél. De most már biok között keresgélek valami megfizethetőt. Már ha elfogy a mostani, arra térek át rizsben is.
(válasz zebracsikó 23. hozzászólására)

25. Anthico2013-02-27 15:59
Én csak múltkor szembesültem ezzel a ráöntöm-a-vizet-és-mindet-szívja-be főzési technikával. Nem is nyerte el a tetszésemet.
Nem hiszem, h áttérnék a módszeremről, mert tökéletes minden rizs. Forrós, sós vízbe öntöm, főzöm, nézegetem, mikor jó, aztán leöntöm, jól lemosom, és garantáltan jó. Mostanság zöldfűszeres vajjal kicsit átforgatom, teszek bele főtt kukoricát, és így nagyon ízletes, nem ragadós, nem mállós, laktatós köret. :)
(válasz zebracsikó 22. hozzászólására)

24. cat..e..rina2013-02-27 15:55
Én szeretem ha kicsit rágósabb, ezért ugyanúgy kétszerese mennyiségű vízzel öntöm fel mint a fehéret. Ha vendégeknek készül akkor 2,5*-es mennyiségű vízzel számolok.

Nekem az a módszer vált be, hogy lepirítom egy kicsit a rizst (a barnát is), majd felöntöm forrásban lévő vízzel, sózom, betakarom és mehet az előmelegített sütőbe a fehér 20 percre, a barna 30-ra.

Fajtával nem szoktam foglalkozni, ami nem előgözölt az eddig mind jó volt.

23. zebracsikó2013-02-27 15:54
nem kuktában volt, gondolom:)
(válasz Anthico 21. hozzászólására)

22. zebracsikó2013-02-27 15:54
a fehér rizs kétszeres mennyiségű vízben készül, ez se nem sok, se nem kevés, éppen beszívja és jó lesz.
kis lángon, lefedve. Én nem is szoktam alákukucskálni se, nem nézegetem, kóstolgatom, mikor beszívta az összes vizet, akkor kész. Lefedve hagyom kicsit.
(válasz Anthico 20. hozzászólására)

21. Anthico2013-02-27 15:54
Érdekes, hogy a többi barna rizzsel nem volt bajom, de Kunsági azóta is ott díszeleg a konyhaszekrényben. Pedig mondom, 1 óráig hagytam forró vízben főni, aztán meguntam.
(válasz zebracsikó 17. hozzászólására)

20. Anthico2013-02-27 15:52
Én minden rizst úgy szoktam főzni, hogy felöntöm sok vízzel és kóstolgatom, mikor van kész. Aztán leöntöm, jól átmosom, és így nem fog összeragadni, és nem is málik szét, ha esetleg tovább főzöm. Nekem bevált. :)
(válasz zebracsikó 19. hozzászólására)


19. zebracsikó2013-02-27 15:49
leöntöd a vizet?? én még ilyet nem is hallottam. Be kel az összeset szívnia, olyan rusnya , mikor ázik a lében
(válasz Anthico 15. hozzászólására)

18. Bébinyuszi2013-02-27 15:49
Köszi mindenkinek a válaszokat:)

17. zebracsikó2013-02-27 15:49
a Kunsági a SPAR-os rizs, szerintem a forfalomban lévők közül a legjobb..
Akinek rossz tapasztalatai vannak, az nem kuktában főzi!
(válasz Anthico 15. hozzászólására)

16. Bébinyuszi2013-02-27 15:47
Már csak a családdal kell megszerettetni, mert eddig nem nagyon sikerült...érthető okokból

1 2