Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Kórházi italautomatákba helyezett árucikkeknél is kötelező egyenként a magyar nyelvű tájékoztatót szerepeltetni a terméken?

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Minden más


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

8. kszb2013-02-25 18:56
annyiban azért igaza van, h ha automatából vásárolsz, akkor még ha rajta van a magyar nyelvű feliratozás sem tudod, h mi mennyi benne.... akkor meg nme mindegy? Akkor csak a víz a biztos egy cukrosnak (is).... Vissza nem fogja venni az automata, csak mert meggondolta magát vki...
(válasz Macskanita 6. hozzászólására)

7. Escobana2013-02-25 14:55
Ezt nem gondoltam volna. :O
Mondom, az automatákra van valami külön szabályozás, amit nem ismerek, de ettől még az előre csomagolt élelmiszerekre vonatkozó rendelet érvényes kell, hogy legyen rájuk. Ha a fogyasztóvédelemnél jelented, akkor ők már büntetést szabnak ki.
Nem fér a fejembe ez a hozzáállás. Még ha esze ágában se lenne változtatni, minimum sűrű elnézés kérés közepette illedelmesen megnyugtatott volna meg, hogy intézkedik.
(válasz Macskanita 6. hozzászólására)


6. Macskanita2013-02-25 14:49
sziasztok
gondoltam
felhívtam az üzemeltetőt, mire közölte, cukorbeteg csak vizet fogyasszon az automatából...:-) végem van asszem.ez a hozzáállás, majd kézcsókom , és letette a telefont.

5. Escobana2013-02-25 11:44
Az automatákra valamiben van külön kitétel, azt nem ismerem. Amúgy előre csomagolt élelmiszerekre vonatkozó jelölési rendeletek vonatkoznak rá, így vagy feltűntetik az automatán, vagy egyesével a darabokon.
Ha más lenne a csomagolási egység. pl. zsugor, akkor elég lenne azon is.
(válasz Macskanita 3. hozzászólására)


4. Regin_a2013-02-25 11:16
Törvény van róla és a Magyar Élelmiszerkönyv, hogy magyar nyelven kötelező feltüntetni az összetételt
(válasz Macskanita 3. hozzászólására)

3. Macskanita2013-02-25 11:01
ettől függetlenül kereskedelmi forgalomba hozható?pl egy cukorbeteg nemigen tud olaszul, vagy a egy lisztérzékeny sem feltétlen...

2. Escobana2013-02-25 10:48
Lehetne a zsugoron, ha zsugorben árulnák.
Lehetne az automatán is. Ha ott sincs, akkor ha szólsz cégnek, biztos pótolják, és minden bizonnyal megköszönök, hogy szóltál.
(válasz Macskanita 1. hozzászólására)

1. Macskanita2013-02-25 10:42
Sziasztok! Kórházi italautomata...benne a san. b.detto, nem írtam ki a nevét teljesen ice tea, olasz termék, nincs rajta magyar felirat semmi, de még az a kis pici etikett sem, amit úgy szoktam ráragasztani olyan árucikkekre, ami import, és nincs magyar nyelven ráírva semmi.
Kötelező rátenni? Vagy van olyan, hogy csak a 6 db-os kiszerelésű zsugoron van a magyar tájékoztató? vagy mi ez?:-)