Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Hogyan alakulhat ki a gyerekkori asztma, mik az árulkodó jelek, mikor lehet arra gyanakodni?

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Egészség


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

6. urbanszkyviki2013-01-30 13:25
Igen, pontosan, ahogy írod: az asztmánál a kilégzés a nehezített, a kruppnál a belégzés az.
Viszont a krupp egy un. ugató köhögés, az asztma viszont nagyon ronda, mélyről jövő. Mondjuk a krupp is nagyon rémísztő hangzásra is. :( Viszont nem csak a krupp jelentkezik éjjel, hajnalban, hanem az asztma is - vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy alvás közben, mert a gyerekek még korukból kifolyólag napközben is alhatnak/alszanak.
(válasz *Aja* 5. hozzászólására)

5. *Aja*2013-01-30 12:39
Első körben szerintem érdemes tisztázni, hogy asztma vagy krupp.

Az asztmánál a tüdőből nem tud kipréselődni a levegő vagyis a kifújásnál van probléma a nap bármely szakában.

A kruppnál a belégzés jelent problémát, hiszen a légcső beödémásodik így a levegő nem tud beáramlani a tüdőbe. Ez általában éjjel/hajnalban jelentkezik.

Nem vagyok orvos de érthetően ez a külömbség.


4. urbanszkyviki2013-01-30 12:31
Nálunk 2-3 hósan köhögéssel kezdődött (nekünk "állítólag" oltás következménye). A doki azt mondta nem kell más, csak c vitamin , anyatej és elmúlik - hát nem múlt el, főleg hogy mentünk éppen bele a nagy télbe....:( kicsit később a tüdeje is elkezdett sípolni, zörögni, egyre csúnyábban és fullasztóbban köhögött, és egyre többet. Gyógyszerek nem használtak. Éjszakáink rémesek voltak. És nálunk jelentkezett még jól láthatóan a fizikai fáradékonyság. Az elsőt végül sikerült elmúlasztani, de sajnos visszatért, és azóta is asztmás a gyerek, mos 2.5 éves. Nálunk általában enyhe kis köhécselésekkel kezdődik, ami egyre mélyebbül és egyre fokozódik órák alatt. Előfordul betegségek előszeleként, betegségek maradványaként, ha erősebben/gyorsabban hül/melegszik a levegő, illetve ha csapadék várható - teljesen mindegy és tökre kiszámíthatatlan.

3. smumika2013-01-30 12:21
Nekünk anno mindig megfázott befulladt többször majd a 3. kórházba fekvés után szoltunk a dokinak hogy vizsgálja ki a gyereket akkor kiderült allergiás pollenekre ,penészgombára,tojásra a tej határértéken volt és mivel ilyen sűrűn elöfordult a fulladás néztek többször légzést fujnia kellett ami kimutatta hogy nem olyan jó a légzése .Így nekünk allergi-asztmánk van.
Úgyhogy ha többszöri fulladás előfordul akkor érdemes kivizsgáltatni egy pulmologusal .
Sajnos ilyen ködös időben sokkal több a fulladás használni kell inhalálot a pipáit amiket felirtak neki és így mi elvagyunk de kérdezz nyugodtan szivesen válaszolok

2. Katinkaboszi2013-01-30 11:45
Először nem az asztma alakul ki, hanem ilyen ködös, ronda időben köhögéssel kezdődik, ami nagyon csúnya, mintha éppen fulladna, és főleg éjjel kezdődik :(

Ekkor érdemes azonnal orvoshoz vinni a gyereket, vagy kivinni felöltöztetve a hideg levegőre, akkor kis idő után csendesedik.

Inhaláltani is érdemes, ha van szobai párologtató akkor eléültetni, sót a vizbe tenni.

Ha ezek után is fullad, máris orvoshoz.!!!!!!

1. Madagaszkár22013-01-30 11:39
Várom azok válaszait akik sajnos ezzel küzdenek. Köszönöm.