Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Bejgli készítés, segítenél? fórum

Bejgli készítés, segítenél? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2012. dec. 22. 22:22

Már sül. tettem közé sütőpappírt, remélem nem dagadnak már tovább.:) Hosszába már nem tud, mert pont akkora mint a tepsi.

Izgulok milyen lesz.:)

36. acuko (válaszként erre: 32. - Csillag03)
2012. dec. 22. 22:21

Szívószállal?? :) Ilyet sem hallottam még. :) Hmm..

Amúgy nekem még fő a káposzta. Nemsokára kész. Elzárom a gázt, és reggelig kihűl. Reggel beteszem a hűtőbe.

A beigli ha megsül, kicsit muszáj lehúteni, majd konyharuhával letakarni, és nejlonba tenni. Igy nem szárad ki.

35. c6973617d3 (válaszként erre: 32. - Csillag03)
2012. dec. 22. 22:20
meg kell szurkálni, jól mondta :)
34. c6973617d3 (válaszként erre: 33. - C6973617d3)
2012. dec. 22. 22:19
* kell lassan sütni.
33. c6973617d3 (válaszként erre: 31. - Acuko)
2012. dec. 22. 22:18
Azért kell hűtőbe tenni, hogy lassan keljen, ne válljon el a tészta, mer ha melegre teszed hírtelen megemelkedik és szétvállik :( a töltelék pedig sütés után kipotyog, ezért lassan sütni is
2012. dec. 22. 22:18
Most megszúrkáltam szívószállal... nekem egyik ismerősöm mondta így. Recept meg netöl. 7 körül kezdtem el, csak a téglalap alakúra nyújtásal kicsit megszendvedtem...
31. acuko
2012. dec. 22. 22:14

Nem kel la hűtőbe tenni. Ki mondta ezt??

HA készen van, meg kell kenni tojással a tetejét és mehet a sütőbe. Én sütőpapirt teszek alá és a rudak közé, hogy ne süljön le és össze.

A sütés max fél óra, ha ennyi időd már nincs mára, miért kezdted el késő este a ütést??

Ha meg már elkezdted, akkor fejezd is be. Holnap nem kell korán kelni.

2012. dec. 22. 22:11
0 percig és utána süsd meg azért annyira méh nincs késő.
29. Szidra<3 (válaszként erre: 1. - Csillag03)
2012. dec. 22. 22:10
Én is így csinálom a bejglit,ahány ház annyi szokás attól még nem kell szúrós megjegyzéseket tenni. Hagyd szobahőmérsékleten 3
2012. dec. 22. 22:09
Holnap vörösboros marha pörit kell főznöm pár barátomnak.:)
2012. dec. 22. 22:09

remélem 180 fok elegendő lesz neki:)

El is szaladok beizzítom a sütőt.:)

Nem gondoltam, hogy ilyen késő este még fogok sütni.

2012. dec. 22. 22:08

Tudod mit!?

Maradj fenn egész éjjel, süss meg mindent, holnap meg alszol estig. ;)

25. c6973617d3 (válaszként erre: 21. - Csillag03)
2012. dec. 22. 22:08
10 perc előmelegítés.
24. 37403e3af4 (válaszként erre: 7. - Csillag03)
2012. dec. 22. 22:08
ahhoz 5 perc is elég hogy megszáradjon rajta a tojás :)
23. 9f98008a3b (válaszként erre: 21. - Csillag03)
2012. dec. 22. 22:08
Persze, hát ilyen kérdést!???? :)
22. c6973617d3 (válaszként erre: 20. - Csillag03)
2012. dec. 22. 22:07
vagy addig nejlon zacsi...
2012. dec. 22. 22:07

Köszi.:) Akkor most beteszem sütni, de elötte lekenem, és megszurkálom.:)

Már csak annyit szeretnék tudni, hogy előmelegítsem a sütőt?:)

2012. dec. 22. 22:06
és gondolom folpakba kellene csomagolni... Ami pont nincsen. Bár reggel tudok venni.:)
19. e48f774df8 (válaszként erre: 14. - 9f98008a3b)
2012. dec. 22. 22:06
És lehet hogy még jó is. Ki tudja.
18. reload (válaszként erre: 1. - Csillag03)
2012. dec. 22. 22:05

Süsd meg!


Ha a hűtőben hagyod reggelig és holnap sütöd, akkor valószínűleg szét fog folyni/repedni, mert túl kel.


Vagy ha nem sütöd meg ma, akkor mélyhűtőbe tedd éjszakára ott nem kel tovább.


(a cukrász férjem mondta) :)

2012. dec. 22. 22:05
Köszi, de már a kelesztés megvolt. azaz még a tésztát mielött kettészedtem 1 órát kelesztettem. ha ez tovább kell, nem fog beleférni a tepsibe:):)
16. c6973617d3 (válaszként erre: 1. - Csillag03)
2012. dec. 22. 22:05
Megsütöd, letakarod egy konyharuhával, reggel meg majd becsomagolod. semmi baja nem lesz.
15. 9f98008a3b (válaszként erre: 11. - Csillag03)
2012. dec. 22. 22:04

Amúgy se durran szét! :D

Ááááá!


Biztos, hogy bejglit készítesz!????

14. 9f98008a3b (válaszként erre: 12. - E48f774df8)
2012. dec. 22. 22:04

Na ja!


Olyat még Én se nem ettem.

13. 9f98008a3b (válaszként erre: 9. - Miramira77)
2012. dec. 22. 22:03
Na ezt a macerát ma már tuti nem csinálja meg! :)
12. e48f774df8 (válaszként erre: 5. - 9f98008a3b)
2012. dec. 22. 22:03
Mindig tanul az ember valami újat.
2012. dec. 22. 22:03

sok sok receptből ollóztam össze, nagyon kíváncsi vagyok mi lesz belőle...:)

Még meg is kell szúrkálni a tetejét, ezt olvastam.:) És akkor nem durran szét:)

10. 9f98008a3b (válaszként erre: 8. - Csillag03)
2012. dec. 22. 22:03
Húzd fel az órát! :)
2012. dec. 22. 22:02

Szió! Itt egy pék

Van egy ventillátorod?

Tojássárgájával lekened, negyed óra hideg helyen ventizés, utána tedd meleg helyre hogy megkeljen, úgy fél órát. Kend le tojásfehérjével, utána mehet a sütőbe. Szúrd meg és nem kell félned, hogy kireped

2012. dec. 22. 22:02

Oks de amíg megsül, az sok sok idő, és addig elalszom.....:)

Ha kint hagyom szerintetek megszárad?

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook