Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - A küzdelem fejben dől el

Kategóriák: Összes fórumtéma » Babák & mamák » Vajúdás és szülés » Érzések


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

5. Msee2007-11-06 13:54
sziasztok! Én is a természetes szülést választom majd, de azért vannak félelmeim a szüléssel kapcsolatban! Szerintem mind2őnek vannak előnyei és hátrányai! Én mind2 től félek:) Nekem teljesen mindegy hogy hogy szülök csak minden rendben, komplikáció mentesen legyen!!! Szerintem a császármetszés, és a természetes szülés is ugyanúgy megviseli a babát! Hiszen a védelmező meleg anyaméhből kijön erre a zord és hangos világba! Természetes hogy megviseli a csöppségeket!

4. smallviki2007-02-14 16:06
Most olvastam csak a cikket. Érdekes. Én - amikor a családalapításon gondolkodunk a párommal - mindig a császár mellett voltam.
Amúgy a császárról is rengeteg dolog kering. Egyesek szerint pont jó, mert a gyermeknek "sokk" a hüvelyen való keresztül nyomás. Máshol azt olvasom, hogy pont azért jó a normál szülés, mert így a gyermek fokozatos "sokkokkal" tud felkészülni az életre a mama pociján kívül.


3. Zsuzsi132006-12-28 17:58
Az én környezetemben elég sok olyan várandós kismama van aki kizárólag császárral akar szülni vagy akart szülni.
Én inkább a természetes és fájdalmas szülést választom majd.

2. emilia2006-06-06 16:16
Mostanában egyre több a császáros szülés, viszont arról nem világositják fel a mamákat, hogy az első immunerősitő adagot a szülő csatornában kapják meg a babák. Igy ez kimarad a kis életükből a babáknak, aztán nem csoda, ha allegia érzékenyek lesznek egyre többen. Nem tudom mi van a háttérben, miért ezt a megoldást választják rögtön a szülés megoldásának. A kis baba érde4kében szerintem sokan válalnák a kinokat is.

1. Hoxa2006-06-05 16:08
Emlősök vagyunk. Az emlősök általában szépen, könnyen szülnek. Mi történt hát velünk? Mi is szépen szültünk valaha. A „primitív" kultúrák asszonyai ma is szépen szülnek. És mi történt a modern nőkkel?

Szülésnél átok a gondolkodó elménk, ez a legnagyobb akadálya a kínmentes szülésnek. Másokra hallgatunk, szülési történeteket nézünk a tévében, tanulmányozzuk a császármetszési statisztikákat és az epidurális érzéstelenítés lehetőségét, és mindeközben teljesen elveszítjük a képességünket arra, hogy azt tegyük, amire a testünk eredendően meg lett teremtve.

A fórumhoz tartozó cikk már nem aktív, így további szövege nem olvasható.