Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Tudnátok ajánlani valami olcsó és finom tortakrémet? De ne csokisat.

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

19. globus2017-12-08 11:09
Nagyon finom. Mi ezt szokás szerint mézes lapok közé töltjük.
(válasz rozsa13 6. hozzászólására)

18. Guruljka2017-12-07 23:46
Ezt elmentettem! Köszi!
(válasz katie_rose 5. hozzászólására)


17. katie_rose2012-10-12 17:38
Észrevettem... nem is értettem a stílust és hangnemet amiben írtál...
Van az a kis jel, tudod a smile. Így néz ki: :)
Ez azt jelenti,hogy amit írok,azt viccnek szánom. A kérdező feltételezem értette.

Egyébként meg lényegtelen. Gondolom a süti azóta már elkészült. És biztosan meg is ették.
További nagyon szép napot Neked!
(válasz ecus 16. hozzászólására)

16. ecus2012-10-12 16:42
Láttam a fölötte lévőt is de én nem arra írtam a komentet ha nem vetted volna észre......
Bonyolult ....na igen mihez képest ......
(válasz katie_rose 10. hozzászólására)

15. bubó bubó2012-10-11 13:11
én múltkor a piskótát mascarpones gesztenyepürével töltöttem meg. 2 evőkanál mascarponet adtam 3/4 csomag gesztenyepüré masszához. Jól kikevertem, és isteni finom lett! Csak hidegnek kell lennie a piskótának maximálisan ahhoz, h ne melegedjen fel a mascarpone, és ne folyjon ki a krém belőle! Utána is hűtöttem, és tökéletes volt! Tálalásnál a tetejére tejszínhabot tettem.
(válasz csihiro11 1. hozzászólására)

14. katie_rose2012-10-10 21:44
Az egyik kedvenc sütim :)
(válasz Libra924 12. hozzászólására)

13. Libra9242012-10-10 20:52
Ez is isteni finom, csak én még szoktam bele tenni egy gondolatnyi citromlét és a citrom reszelt héját.

Hallottam valakitől, hogy ő meg cukorszirupban megfőzött hajszálvékonyra vágott narancshéjat is tesz bele.
(válasz rozsa13 6. hozzászólására)

12. Libra9242012-10-10 20:49
De jó, hogy ezt leírtad, olyan régóta keresem, de nem tudtam a nevét!:)

Ez tényleg nagyon finom!!!
(válasz katie_rose 5. hozzászólására)


11. kotheo2012-10-10 20:36
1 dl tejszínt felfőzöl 10 dkg cukorral és 4 dkg holland kakaóval. Addig főzöd állandóan keverve, amíg egy pohár vizbe beleeresztessz egy cseppet belőle és az gömb marad a vízben. Akkor kihűtöd és kikeversz 18 dkg ramát 1 van. cukival habosra. A kettőt összekevered és mekóstolod kell-e még bele cukor- de ekkor csak porcukit tehetsz bele.Igen finom párizsi krém!

10. katie_rose2012-10-10 20:35
A lekvár az egyik legjobb a piskótához. Legalábbis a nagymamám lekváros piskótáját imádtam (házi lekvárral). :)
Nem kérte,hogy kreatív legyen,csak azt,hogy ne csokis és ne drága...

másrészt írtam fölötte egy általad biztosan megfelelően bonyolultnak ítélendő másik ötletet...
(válasz ecus 8. hozzászólására)

9. gevi19312012-10-10 20:32
35-40 dkg kimagozott meggyet, megturmixolni, és fél liter hulala tejszint jól felverni keményre 2 dkg zselatint feloldani de nem forralni ha kihűlt a meggyre önteni, majd össze keverni és a tejszínt apródonként hozzá keverni.

Ha befőtből készül akkor a meggylével oldjuk a zselatint.

Megtöltjük a piskotát.

8. ecus2012-10-10 20:32
Nagyon kreatív ötlet :-/
(válasz katie_rose 4. hozzászólására)

7. ecus2012-10-10 20:31
Szia
Én a hétvégén sütöttem tortát a krém ebböl állt:
2dl tej,6dl tejföl(frissfölt használtam),6evőkanál liszt,2db tojás.2cs van.cukor,25 dkg cukor,fél ráma
Megfőztem a tejben meg a tejfölben a lisztet bele a van.cukrot meg a 2 tojást a cukrot kikevertem a margarinnal amikor kihűlt a kettőt összekevertem.Ez a krém nagyon finom a vendégeknek nagyon ízlett mindenki kérdezte milyen torta ez nagy sikere volt sok sikert hozzá :-))))

6. rozsa132012-10-10 20:24
tejbegrízes krém, az is nagyon finom!
fél liter tej
5 kanál buzadara,
1 vaniliás cukor
megfőzni, ha kihült: 20dkg cukor, és 25dkg ráma margarin kikeverve vajkrémmel összekeverni.

5. katie_rose2012-10-10 20:20
Vagy:

Ez a Kinder paradiso szelet krémje:

2,5 dl tej
6 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 csipetnyi só
3 ek liszt
1/2 citrom reszelt héja
2 ek rum (vagy néhány csepp rumaroma)
2 dl habtejszín

A krémhez a lisztet, a sót, a cukrokat csomómentesre keverjük kevés hideg tejjel.
A maradék tejet felforraljuk, lassan hozzáöntjük a lisztes masszához, és kis lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, a keveréket időnként megkavargatva teljesen kihűtjük, és ízesítjük a citromhéjjal és a rummal.
Végül a keményre vert tejszínhabot is beleforgatjuk.


4. katie_rose2012-10-10 20:19
Lekvár! :)
(válasz csihiro11 1. hozzászólására)

3. csihiro112012-10-10 20:16
Pudingot nem szeretnék bele. Csoki lehet csak ne kelljen olyan sok hozzá. Szerencsére tojás van. A habtejszín annyira nem drága csak akkor ha mondjunk 5 darab kell belőle.

2. pipázó sün2012-10-10 20:13
Vanília pudinggal nem akarod?

1. csihiro112012-10-10 20:11
Van egy piskótám és ahhoz kéne.