Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Ti főztetek már körtéből lekvárt, nagyon vizes, sokáig kell főzni?Tartósító nélkül eláll?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

11. Ikszypszilon2017-02-16 06:10
Főztem. (Tavalyelőtt, kivételesen, amikor jó termés volt körtéből.)
Pár hete, hogy elfogyott az utolsó üveggel, az egyik "kóstoló" nem akarta elhinni, hogy nem baracklekvár. (Mondjuk én már a színéről megmondtam volna, hogy nem az. :-D)
Egy kevés cukrot tettem bele, tartósítószert nem.
Ha elég hosszan főzöd, akkor nagyobb az esélye, hogy eláll.

10. papája2012-09-24 11:28
Én így főzöm a körte lekvárt.A megtisztított, de héjas körtét kevés vízben puhára főzöm.Ugyanannyi birsalmát szintén.A körtét leszűröm, majd botturmixal pépet készítek belőle.Ez egy híg massza.Hasonlóan előkésA birsalmát kevés főzővízzel szintén botturmixal pépesítem.Ez nagyon sűrű. A két masszát összekeverem,felforralom- főzhetem is, de nem kell, mert sűrű- cukor mehet bele aki igényli szerintem elég édes. Üvegbe rakom és száraz dunsztba.Nagyon finom lekvárnak, de gyakran télen vízzel citromlével esetleg kevés cukorral "átalakítom" rostos gyümölcslének.


9. pista552012-09-23 19:54
Ezt nem véletlenül írtam. Egyszer nagyon régen olvastam ezt egy fórumban:

13. era06 2009-08-19 19:27
Kínálhatjuk hideg sültekhez, sajtokhoz, túrókrémhez, de nagyon finom füstölt halakhoz kínálni. Még nem csináltam

Cukkiniből, ananászbefőtet csináltam. Az idén előszőr próbáltam, vallatáskor kiderűl, milyen lett.

8. pista552012-09-23 19:49
Mindenből lehet biztosan, csak ne baracklekvárt akarj főzni belőle!:)))
(válasz murva 1. hozzászólására)

7. Kedit2012-09-23 19:43
Nem, ha sokáig főzöd nem kell. Én vagy 4 órát szoktam főzni és minden tartósítás nélkül megy dunsztolódni, és évekig eláll(na ha nem ennénk meg).
(válasz murva 5. hozzászólására)

6. malkata2012-09-23 19:29
Mi nem szoktunk bele rakni se cukrot se tartósítót, nagyon édes lesz, egy kis citromlevet igényel. Addig főztük míg lekvár álagú nem lett. grizestésztához nagy kedvenc:)

5. murva2012-09-23 19:20
Tett bele tartósítót?,mert én a nélkül szeretném.
(válasz Kedit 4. hozzászólására)


4. Kedit2012-09-23 19:16
Én csak a körtét még nem próbáltam, ellenben anyukám főzött körte-szeder lekvárt, hát az valami fenséges!!! Csak ajánlani tudom.

3. Marjann2012-09-23 19:14
Dzsemfixxel hamar megvan.

2. Georgina3192012-09-23 19:10
Én már főztem, de dzsemfix-et tettem bele.

1. murva2012-09-23 19:07
Ti főztetek már körtéből lekvárt, nagyon vizes, sokáig kell főzni?Tartósító nélkül eláll?