Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Van itthon egy nagy fej nyers káposztám, mi finomat készíthetnék belőle? fórum

Van itthon egy nagy fej nyers káposztám, mi finomat készíthetnék belőle? (tudásbázis kérdés)


1 2
2012. szept. 20. 09:22
A káposztás csirke is nagyon fincsi: a csirkehúst apróbb darabokra vágom,pörköltként kezdem el főzni.Közben a káposztát csíkokra vágva enyhén ecetes,sós,babérleveles vízben majdnem készre főzöm,leszűröm és hozzáadom a majdnem kész pörkölthöz,megborsozom,készre főzöm.Főzés közben csak annyi vizet adok hozzá,hogy ne legyen nagyon híg szaftja.Puha kenyérrel mennyei étel.
2012. szept. 19. 16:01

Káposztás palacsinta:

a dinsztelt káposztát belekevered a sós palacsinta tésztájábaba, nagyon finom.

35. 9c8432d068 (válaszként erre: 29. - Globus)
2012. szept. 17. 16:30
Igazad van,akkor kell a káposztát beletenni,amikor már szinte puha a hús,főleg,ha új káposztát használunk. kb.15 perc főlés elég a káposztának,mert akkor finom,ha kissé roppanós,nem pedig szétmállós.
34. suora
2012. szept. 17. 16:24
ui a káposztáslángos a nyerő
33. suora
2012. szept. 17. 16:23

-káposztástészta

-káposztáslángos

-salinak felkockázva citrommal és olivaolajjal só bors

-káposztásrétes

32. pierot
2012. szept. 17. 16:05
fogyókúrás káposztalevest:-))) ahhoz jó sok kell
2012. szept. 17. 16:04
én is amerikai káposzta salit csinálnék, hétvégén is volt, nyami:)
30. malkata (válaszként erre: 26. - A14deb9047)
2012. szept. 17. 16:04
nálunk ez a lucskoskáposzta, kaporral és tejföllel is lehet, igaz bébi káposztából finom igazán!
29. globus (válaszként erre: 26. - A14deb9047)
2012. szept. 17. 16:01
A káposztát nem később teszik bele? Szafttá fő, mire a füstöltek megpuhulnak...
2012. szept. 17. 15:38
Tejfölös káposzta-főzelék :)
27. anyuci74 (válaszként erre: 26. - A14deb9047)
2012. szept. 17. 15:18
Szerintem ezt kiprobalom, jol hangzik!
2012. szept. 17. 15:04

Amennyiben van otthon némi füsölt hús (kolozsvári szalonna, tarja, néhány karika kolbász)...

Egy fej vöröshagymát felszelsz és a vékonyra szeletelt káposztával együtt olajon megpirítod. Piros paprika rá és felöntöd, bele a füstölt apróságok, csipetnyi köménymag és só. Felénk ezt úgy hívják, hogy "édeskáposzta".

25. mirror (válaszként erre: 23. - Jacques)
2012. szept. 17. 15:00
Nálam nem! :) Sertéshúsból pörköltet főzök, közben leforrázom a káposztát, öntök rá pici ecetet, a levét leszűröm, összekeverem a pörkölttel, ha kell még teszek bele ecetet és a végén kap tejfölt:) nálam ilyen a székely káposzta!
2012. szept. 17. 14:53
Paradicsomos káposztát készítenék belőle:)
23. Jacques (válaszként erre: 16. - Mirror)
2012. szept. 17. 14:50
Az nem savanyú káposztából készül...? :)
22. Kangaroo Island (válaszként erre: 13. - Szabolts)
2012. szept. 17. 14:50
nem, megfőzöd sós vízben a leveleket és voilá :-D
21. a97b9a4e4e (válaszként erre: 18. - Búgócsiga*)
2012. szept. 17. 14:50

Kérek...kérek szépen!!!! :D


Eszembe jutott még vmi, bár ehhez kell egy kis disznóság is. Ha lenne a közelben egy kis hurka-kolbász, vagy egy kicsike oldalas, akkor egyrészt meghívatnám magam ebédre, másrészről meg készíthetnél belőle egy finom kis komplett ebédet. Lepárolod mellé a káposztát, a végén megsózod, kicsi ecettel savanyítod, és már kész is. Az is nagyon finom tud ám lenni. ;)

2012. szept. 17. 14:49
dinsztelt káposzta, sült hús, knédli :)))
2012. szept. 17. 14:41
káposztás tészta
18. Búgócsiga* (válaszként erre: 15. - A97b9a4e4e)
2012. szept. 17. 14:38

frankfurti: jó az, de mi kelkápiból szoktuk


töltött kápi:D az van épp:)

2012. szept. 17. 14:31
Huuu, ez igen! milyen jo ötletek! csemegezek mit fogok csinalni! jöhetnek meg. itthon van ami altalaban szokott otthon lenni srepa krumpli stb...
16. mirror
2012. szept. 17. 14:31
székelykáposzta, nyami :)
2012. szept. 17. 14:31

Frankfurti leves, jó sok virslivel, meg káposztával...jaj, de szeretem. :)

Vagy esetleg ha akad otthon egy kis darált husi, akkor töltött káposzta, jó vastagon meglocsolva friss házitejföllel. Nyamm..nyamm.

2012. szept. 17. 14:24
én is paradicsomos káposztát fogok csinálni a héten
13. Szabolts (válaszként erre: 11. - Kangaroo Island)
2012. szept. 17. 14:23
Azt nem savanyú káposztából szokták?
2012. szept. 17. 14:23
paradicsomos káposzta
2012. szept. 17. 14:22
rakott káposzta
2012. szept. 17. 14:18

Nyisd meg a linket,jobb oldalon sok-sok receptajánlat van.


[link]

2012. szept. 17. 14:17
Régen mi anyuval csináltunk olyat, hogyha megmaradt nokedli, akkor anyu megdisztentelte a káposztát és serpenyőben összeforgatta a káposztával.
2012. szept. 17. 14:16
KFC káposztasaláta, répa kell még hozzá, itt olvastam a receptjét a Hoxán, megcsináltam, isteni.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook