Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (50. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Egészség


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


17676. Channa*2015-08-13 19:44
Már simán moshatod, ahogy akarod:DD
Én a műtét után 7 nappal jöttem ki a kórházból, akkor szedték ki a varratokat és megkérdeztem mikor érheti víz, erre azt mondta, hogy tegnaptól és kenegessem, stb.
Nekem is valami icike-picike darabot hagytak bent, de nem csinál semmit, csak ott van. A műtét utáni napon nézték a vérképemet, ekkor már 11 volt a koleszterinem, a TSH-m is ennyi volt, a vérnyomásom nekem is megborult és azóta sem rendeződött. A műtét után 1 hónappal 96 volt a TSH-m. Rendesen alulműködtem. Én is jól éreztem magam, bár így utólag azt gondolom hogy nem emlékszem rá:D
Az új munkahelyemen is gondjaim voltak. Nekem a penge agyúnak mindent többszőr el kellett mondani, jegyzetelnem kellett és így sem voltam képes megtanulni:DDDD Na, ez a gyógyszertől rendbe jött!
(válasz ganita73 17667. hozzászólására)

17675. Channa*2015-08-13 19:35
:DDD
Nekem sem tűnt fel, hogy vékonyabb lett a nyakam, de a férjem azóta hattyú nyakúnak hív:DDD
(válasz ganita73 17665. hozzászólására)


17674. Channa*2015-08-13 19:34
Ne hidd, hogy magánban máshogy viselkednek veled, max. mosolyogva néznek hülének.
A kollégám magánban volt. A teljes kivizsgálása 60 ezer volt, felírták neki a letroxot és persze ajánlgattak még egyéb vizsgálatokat, amiknek semmi köze a pm-hez. Azt már nem csináltatta meg, hiszen 27 éves pasi volt ekkor. Azóta én látom el gyógyszerrel, én nézem meg a leletét, nekem mondja el, ha problémája van és én ötletelek neki:D És mindig jobban van, ha azt tanácsolom csökkentse a gyógyszert vagy növelje az adagot.:DDD
(válasz IlDee 17664. hozzászólására)

17673. ganita732015-08-13 18:03
Elhiszem. A melegről most nem tudok nyilatkozni, mert valamit kivettek belőlem a műtőben :-) amióta nincs pajzsmirigyem, nagyon jól tűröm a meleget. A kórházban még nagyon nehéz volt, mert akkor is 40 fok volt, de a mostani hőséget kifejezetten jól viselem, pont én, aki évek óta 30 fokban már a halálán volt. Éjszaka még be is szoktam takarózni, igaz csak egy huzattal, a műtét előtt tárva nyitva volt az ablak, mégis szakadt rólam a víz, most csak bukóra hagyom nyitva éjjel, az is bőven elég. Remélem ez így is marad most már, és nem jön vissza az a pokoli izzadós időszak.
(válasz LC52 17672. hozzászólására)

17672. LC522015-08-13 13:30
Hidd el alig várom már,hogy pontos diagnózist kapjak.Még rossz is jobb,mint a bizonytalan.
Ma délelőtt megint cudarul éreztem magam. Lehet,hogy ez a hülye meleg teszi. Egy hét múlva okosabb leszek.
(válasz ganita73 17671. hozzászólására)

17671. ganita732015-08-13 11:18
Igezad van, és erre tényleg én vagyok a példa, hogy hosszú ideig tartó kezelések ellenére nem javult a vállam, a műtét óta viszont semmi problémám nincs vele.Lassan többet tudunk mi pm gondokkal küszködők a "mellékhatásokról" mint az orvosok, ennek ellenére szeretik azt mondani hogy ja, hát ez nem a pm miatt van,pedig DE!Remélem ha megoldást találnak a te pm problémádra, akár műtéti úton, akár máshogy te is jobban leszel, és megszünnek a fájdalmaid.
(válasz LC52 17670. hozzászólására)

17670. LC522015-08-13 10:15
Ebben a cikkben bővebben beszél az idegbecsípődésekrők,húzódásokról,de engem a pajzsmiriggyel összefüggésben hozott rész ragadott meg,ugyanis nekem hónapok óta nem gyógyul a jobb lapockám alatti izom /vagy ideg????/. Lásd Ganita vállfájdalma.
Mégis van összefüggés??????

"Azt hihetnénk, hogy az idegbecsípődés valamilyen rossz, hirtelen mozdulat következménye, azonban nagyon sokszor hosszú idő alatt alakul ki az ideg károsodása. Bármi kiválthatja, ami a nyomással jár az idegre, például ha valaki gyakran ül egy bizonyos pozícióban, keresztbe teszi a lábait vagy éppen rosszul tartja magát. Az idegbecsípődés okai között találhatjuk a gerincsérvet (hiszen a kitüremkedés nyomhatja az idegeket), a hízást, illetve vízvisszatartás, valamint az ezekkel összefüggő betegségeket (például a pajzsmirigyproblémákat), a sokszor ismétlődő mozdulatokat is. A várandósság idején megnőhet az idegbecsípődés esélye."

Ha érdekel valakit egy egész cikk van róla,de számunkra ez fontos.

17669. LC522015-08-13 08:04
Ezt fejtsd ki bővebben légyszi...engem nagyon érdekel.
(válasz IlDee 17664. hozzászólására)

17668. LC522015-08-13 08:01
Sziasztok Lányok! Ezek nagyon jó hírek,hogy jól vagytok.Főleg az idegességgel kapcsolatos tünetek.Engem ,mint már írtam ez zavar a legjobban.Az ok nélküli feszültség.Valószínű akkor nem működik vagy túlműködik a pm-em.
Ildee! Miben nyílvánul meg az ,hogy rosszul érzed magad? Milyen tünetei vannak? Csak ideges vagy,vagy van más is? Pl. szédülsz,fáradt,gyenge vagy?
(válasz IlDee 17666. hozzászólására)

17667. ganita732015-08-12 11:11
Nekem 27.-én kellett levenni a kötést, aznap már érhette víz, de áztatni nem volt szabad, tusfürdőt még nem merek használni rá, bár meg sem kérdeztem hogy azt mikortól lehet. Igen nekem is teljes eltávolítás volt, illetve a jobb oldalon egy mellék pajzsmirigy is "áldozatul" esett, mert e lebeny rá volt nőve. Szóval nekem a sebész is, és a háziorvos is mondta, hogy azért nem adtak a műtét után rögtön gyógyszert, hogy ne kezdjek túlműködni, és hogy a műtét után 3-4 héttel kezdi érezni a szervezet, hogy nincs pm, és azért kell műtét után 6 héttel vérképet nézetni, mert akkor már az aktuális hormonszintet mutatja, és könnyebb elsőre belőni a gyógyszert.Én még nem szedek ugyan gyógyszert, de azt én is észrevettem magamon, hogy sokkal türelmesebb vagyok, nem kapom fel minden apróságon a vizet, ha mégis valami felbosszant, könnyen lenyugszom, nem kattogok rajta napokig mint régen. Egyenlőre még nem érzek semmiféle hiányt arra vonatkozóan, hogy nem szedek gyógyszert, a bal lebenyből csak egy körömnyi darabka maradt bent, hát csoda lenne ha az elkezdene működni, de Anyumnál a 3. műtét után szintén ennyit hagytak, akkor szedett cirka 2 évig gyógyszert, és beindult a működése, azóta sem volt vele gond, és ez már 27 éve volt. Nem tudom te alul vagy fölül működtél a műtét elött? Mert nekem teljesen normális volt a működésem, csak a göbök nagysága miatt volt rá szükség. Azt hiszem azt írtam hogy a műtét után elszállt a vérnyomásom, volt hogy 179/103 volt, na arra szedek gyógyszert 27.-e óta, elég alacsony dózist kaptam, és bár állítólag 1 hónap kell hogy beálljon, szinte 4 nap alatt rendeződött a gyógyszerrel, most 120/80-as az érték, mondta is a házidoki, hogy idővel azt is el lehet majd hagyni, mert a pm hiánya borított mindent. És akor elmondta hogy a pm felelős a test hőmérséklet szabályozásáért, a testsúlyért, a nemi hormonokért, az idegrendszerért, a vérnyomásért is.Én hozzányúlok a hegemhez, nem zavar hogy ott van, ha a sebészem nem mondta volna hogy idén nem érheti napfény, simán mászkálnék kendő nélkül, nem szégyenlem hogy van egy örök nyakláncom:-)
(válasz IlDee 17666. hozzászólására)

17666. IlDee2015-08-12 10:40
Szia ganita! Igyekszem sűrűn jönni, de néha csak arra van idő, hogy olvassak, pedig sok mindent irnék:)
Nagyon szépen gyógyul a nyakad! Tényleg már csak egy csik van, szépen eltűnt a varrás nyoma. Majd én is teszek fel képet, csak már bekötöztem. Neked mit mondott az orvos, érheti már viz?
Ez furcsa. Pedig a kiütés az bőrt érő irritáció nyoma, nem hiszem, hogy az belső gyulladástól kijöhetne. Vagyis, ha nagyobb gyulladt pattanásokról lenne szó, akkor az igen.
Én a műtét óta szedek gyógyszert, mert kivették az egész pajzsmirigyet. Illetve 2 mellékpajzsmirigyet hagytak bent, hogy a kalciumszintet rendbe tartsa. Az még kérdéses, de szerintem működnek :) Most legutóbb azt olvastam, hogy végül Neked sem hagytak bent a lebenyből????Hogy értette az orvos, hogy most ürül ki a hormon, akkor miért nem adott egyből hormonpótlót?? Én ezt nem értem!Én már 1 szem letroxot szedek. Féllel kellett kezdenem. Pénteken sajnos eléggé ideges lettem, összejött minden egyszerre, és ettől nagyon rosszul voltam. Úgyhogy erre figyelj Te is, hogy teljes nyugalom legyen :) Viszont mióta kivették, nagyon nehezen leszek ideges, és semmi stresszt nem érzek, vagy hamarabb lenyugszom. Te milyen változásokat vettél észre???? Ezt majd este én is megírom. Nekem a seb kenegetése megy nehezen (pszichésen), utálok hozzá érni, meg azért kellemetlen is.
(válasz ganita73 17665. hozzászólására)

17665. ganita732015-08-12 09:03
Szia IlDee!Jó hogy időnként felbukkansz 😊 Én is takarom a nyakam kendővel ha elmegyek itthonról,de itthon szabadon van.Tegnap volt 3 hetes,raktam fel újabb képet az adatlapomra. A pöttyök konkrétan a nyakam jobb oldalán vannak, nem a vágás körül,hanem majdnem az állam alatt,ott időnként duzzadtabb a nyakam,és még egy kicsit érzéketlen. A bal oldalon már megszünt az érzéketlenség.Tegnap voltam a melóhelyemen,bevittem a táppébges papírt, ki volt akadva a főnököm hogy milyen nagy volt a pm-em, gogy ilyen vékony lett műtét után a nyakam. Nekem annyira fel sem tűnt, pedig tényleg az lett 😊 Hogy vagy? Te már szedsz valami gyógyszert?
(válasz IlDee 17663. hozzászólására)

17664. IlDee2015-08-11 23:26
Valóban rengeteg az összefüggés, és az is igaz, hogy az orvosok ezt nem fogadják el. Pedig orvosi könyvekben írják le a legtöbbet, a tünetek között.Magánrendelésen persze egyet értenek a kedves beteggel :) Ha elsőre odamegyek, most én sem tartanék itt, hanem egészséges lehetnék. Na majd erről holnap bővebben :) Mindenkinek nyugodt, szép éjszakát!

17663. IlDee2015-08-11 23:24
Beszoktad kötni még a sebed? Ha igen, akkor mivel? Én, ha elmegyek itthonról, akkor bekötöm, és annak ellenére, hogy bőrbarát antiallergén ragasztót vettem, nekem is kiütéses lesz attól. Ez a melegnek köszönhető! Nem hiszem, hogy a körömvirágkrémre lennél allergiás, hiszen az már az első kenésnél kijött volna! Én a melegre gondolok. Én este és reggel is, egy hideg vizes szivaccsal lassan áttörölgetem a seb körül, és a nyakamat. Ez megnyugtatja, és elmúlik a pirosság egyből, meg a kiütések is enyhülnek.
(válasz ganita73 17648. hozzászólására)


17662. IlDee2015-08-11 23:20
Örülök, hogy túl vagy rajta. A neheze meg volt :) Innentől türelemjáték, és pozitív gondolkodás :)
A fejedet tudod mozgatni? Vagy próbálod?

Durva, hogy nekem nem kellett vérhígítót szurkálnom, pedig van 2 ápoló barátnőm, és anyukám is az. Feltudok nektek ajánlani 3 vállalkozót erre :)
(válasz hay93 17657. hozzászólására)

17661. IlDee2015-08-11 23:17
Valószínűleg elkaptál valami vírust, betegséget, és begyulladt a nyirokcsomó és a pajzsmirigy is. Nekem ez minden betegségem előtt volt. Háziorvoshoz menj el. Most amúgy is van valami hányásos-hasmenéses vírus :/
(válasz LC52 17659. hozzászólására)

17660. ganita732015-08-11 18:47
Nem tudom, mert nekem nem fájt sosem, de valahol régebben olvastam,hogy általában akkor fáj, ha valamiért hirtelen bevérzik.
(válasz LC52 17659. hozzászólására)

17659. LC522015-08-11 18:38
Gyógyulást a frissen műtöttnek!
Téged Pécsett műtöttek?

Tapasztalt pm-esek!Ma elkezdett fájni a bal oldali göböm és a bal fülem meg a nyakam..illetve a göb érintésre érzékeny./eddig nem volt/ Gyulladásba lehet a pajzsmirigyem? Na még ez hiányzott....

17658. ganita732015-08-11 18:14
Örülök neki hogy minden jól ment, üdv a műtöttek klubjában :-) A vérhigító szurit nekem sem vállalta a családom, így nekem kellett beadnom, én a hasamba adtam a 10-et, felváltva jobb és bal oldalra naponta.Mát kezdenek felszívódni a véraláfutások, időnként eltaláltam egy-egy vékonyka eret, de a helye nem fájt. Bát szerintem szemétség, hogy amit a kórházba adtak nekem, sokkal vékonyabb tűvel volt ellátva, mint amit a gyógyszertárban kiváltottam. Tágra is nyílt a szemem mikor megláttam :-)
(válasz hay93 17657. hozzászólására)

17657. hay932015-08-11 16:31
Köszönöm a bíztatást, ma végre itthon vagyok!
A műtéttel minden rendben ment, az ébredés volt kicsit problémás. Hányni nem hánytam csak öklendeztem bár arra nem is emlékszem csak, hogy teljesen bepánikoltam, mert nem tudtam hol vagyok és mi történt, a nővér meg jól leteremtett, hogy nyugodjak meg mert csúnya lesz a hegem aztán bealudtam.

Aztán délutánra átvérzett a kötésem (reggel 8-kor műtöttek) és 2-3 óránként kellett kötést cserélni ez így ment másfél napig aztán tegnap reggel jött a sebészem és betett még egy öltést azóta minden renben. Még mondta is, hogy ezt a gyakornokok is megcsinálhatták volna, akkor nem kellett volna egy nappal tovább benn maradnom. A vérzés miatt a csövet is csak tegnap szedték ki, annak már nagyon örültem.

Egy hét múlva kell varratszedésre mennem.

Meg még a 10 vérhigító beszurkálása lesz vissza, kérdezgetem a családtagjaimat, hogy ki vállalja, mert a tűiszonyommal biztos, hogy magamnak nem fog menni. Azt is nehezen viseltem, hogy ez alatt a pár nap alatt próbáltak szitát csinálni belőlem.

17656. hay932015-08-11 16:21
Én a mohácsi belgyógyászhoz jártam, a háziorvosom oda küldött.A radiojódot nem ajánlotta azt mondta azt csak akkor mondaná ha valami miatt nem lehetne műteni.
(válasz pieta4 17622. hozzászólására)

17655. ganita732015-08-11 15:29
Biztos igaza volt a dokidnak, nekem más instrukciókat adott, kerüljem a napozást, pihenjek sokat, mert kivülről gyorsan gyógyul a seb, de a belső varratoknak min 90-100 nap kell hogy felszívódjanak és regenerálódjon, helyre kerüljön minden. Élem én is az életem, nincs betegségtudatom, de strandra nem járok.
(válasz sziszizso 17653. hozzászólására)

17654. ganita732015-08-11 15:26
A tiéd még szebb lesz, ha lesz :-)
(válasz LC52 17652. hozzászólására)

17653. sziszizso2015-08-11 15:20
Szeretném elmondani minden btegnek,amikor a orofessor mütét utá azt mondta megműtött,meggyógyultam .a l é n y e g é l j e m t o v á b b a z é l e t e m e t . ez áprilisban volt , én bizony igy tettem a hat hét táppénz alatt stradokkal tarkitva .lebarulva menetem a dokimhoz, szájtátva fogadott,s csak eőnyömre vált,. Jó tanács mindenki térjen vissza az eredeti életéhez.

17652. LC522015-08-11 15:13
Hát ez szép vágás....ilyen lesz az enyém is? Húúúúú...egy hét múlva kiderül.

17651. ganita732015-08-11 13:19
Adatlapomon a ma 3 hetes nyakam. A varratok szinte már nem is látszanak :-)


17650. ganita732015-08-11 13:18
Igen, sajnos olyan. Mindegy, akkor próbálok türelmes lenni, és nyugton maradni.
(válasz Channa* 17649. hozzászólására)

17649. Channa*2015-08-10 21:15
Ha olyan a munkahelyed, akkor inkább ne menj valóban. Én, mint írtam már 1 hónap és 5 nappal a műtét után kezdtem dolgozni és annak ellenére nehezemre esett, hogy csak ücsörgök az irodában.
(válasz ganita73 17648. hozzászólására)

17648. ganita732015-08-10 20:51
Körömvirágkrémmel, mert a contratubexre én is allergiás vagyok. Eddig nem volt gondom a körömvirágkrémmel, de lehet hogy most hanyagolom egy idejig, és kiderül.Olyan béna voltam, hogy ma voltam házidokinál, és nem kérdeztem rá, mert lesokkolt hogy nem enged dolgozni.
(válasz Channa* 17647. hozzászólására)

17647. Channa*2015-08-10 19:57
Mivel kened?
Én a contratubexre allergiás voltam és attól jöttek ki ilyenek, na meg a letroxot is meg kellett szoknom és most meg a melegtől vagyok állandóan kiütéses...
(válasz ganita73 17644. hozzászólására)