FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában?

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Egészség

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

16894. imver2014-09-13 15:33
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata, milyen feltételekkel fizeti a kulföldi biztositó (EU kártyám van) a mutét költségeit?

16893. ßeu$2014-09-07 14:24
Köszi!
Végül is elmentem szerdán 9 percre, mivel a pajzsmirigy ambulancián is azt mondta a doktornő, hogy ennyit várjak.
Szerencsére semmi elváltozás nem volt a vágásnál, én viszont máris jobban érzem magam, hogy egy pici színem lett! :)
(válasz 654321 16892. hozzászólására)


16892. 6543212014-09-07 08:24
Szia!
Engem május elején műtöttek, és azt mondta a doki, hogy idén nyáron ne érje nap! Gondolom hasonló vonatkozik a szoláriumra is.
(válasz ßeu$ 16888. hozzászólására)

16891. Gracielita2014-09-04 14:36
Nekem alul is működödtt a pajzsmirigyem, meg most már nincs is pajzsmirigyem, de ilyen mértékű hajhullásom sosem volt. Tény, hogy a műtét utáni pár hónapban több kihullott, de azért nem volt olyan kóros, és magától rendeződött.

16890. ßeu$2014-09-02 13:04
Akkor már én is mehetek, ez szuper :) mivel pont ma 3 hónapja műtöttek!
Köszönöm az infót!
(válasz Kolett1980 16889. hozzászólására)

16889. Kolett19802014-09-02 11:54
Szia!
Én megvártam a 6 hetet, és csak utána mentem újra szoliba. Eleinte kicsit barna volt a heg emiatt, de 2 héten belül elmúlt, és most már egyáltalán nem is látszik.
(válasz ßeu$ 16888. hozzászólására)

16888. ßeu$2014-09-01 16:28
Kicsit más, de ide tartozik.
Akinek volt műtétje és előtte szoláriumozott, azoktól kérdezném, hogy műtét után tovább jártatok? Ha igen, mennyivel a műtét után mentetek?

16887. ßeu$2014-09-01 16:27
Én L-Thyroxin-t szedek, most napi 1.5 szemet az 50 g-osból. Októberben kell visszamennem friss vérlelettel, addigra jó lenne, ha az eredményeim az értékeken belül lennének és a hajhullásom is megszűnne.
(válasz somogyi bettina 16885. hozzászólására)

16886. Bettiduci2014-09-01 14:56
De ezt igy lehet h hagyjak az orvosok h kihulljon a hajad?
Az en dokim sem reagalt ra nagyon.
Akkor ezt bekell tudni mellekhatasnak?
En meghalok ha kihullik az egesz.
(válasz somogyi bettina 16885. hozzászólására)

16885. somogyi bettina2014-09-01 14:37
sziasztok nekem meg mütét után kb egy hónappal kezdett hullani a hajam euthyrox 125szedek napi 1 szemet majd csak novemberbe kell mennem dokihoz addig meg már mind kihullik...

16884. Bettiduci2014-09-01 13:59
Uhh köszi a valszt,azt hittem a mütet utan elmulik...a doki csak annyit mondott h szedjek zinket es szelent..
(válasz ßeu$ 16883. hozzászólására)

16883. ßeu$2014-09-01 13:53
Nekem is volt hajhullámos pajzsmirigy alulműködés miatt, de a metothyrin nekem megállította, sőt utána lett egész sok babahajam.
Most a műtét után újra jelentkezett a hajhullás, viszont még nincs rendesen beállítva a gyógyszerem.
Szerintem kérdezz rá a dokidnál.
(válasz Bettiduci 16882. hozzászólására)

16882. Bettiduci2014-09-01 11:22
Sos
Hullik a hajam,mar alig van,sajna igysem volt sok,
metothirint szedek napi 1 szemet,1 honap mulva mutenek
akinek volt valami hasonlo,mikor allt le a hajhullas?
felek kihullik lassan az összes-ez normalis?
köszönöm a valaszokat

16881. Juli852014-08-24 23:01
Szia! Én most voltam 3 hete másodjára (szerencsére utoljára :) ), egész testes spect ct-t csináltak, mielőtt hazaengedtek, úgy tudom, hogy ez minden apró elváltozást kimutat bárhol a testben!
(válasz Gracielita 16880. hozzászólására)


16880. Gracielita2014-08-24 13:33
sziasztok. lenne egy kérdésem. A test ct amit jódkezelés után csinálnak minden féle daganatot felismer vagy csak a pajzsmirigydaganatot?

16879. bozsi612014-08-18 13:33
Köszi a biztatást!

16878. papaver132014-08-17 21:14
Ne félj, nem lesz semmi baj!!!!
(válasz bozsi61 16875. hozzászólására)

16877. papaver132014-08-17 21:13
Sziasztok, a feladatok engem is érdekelnének, mert 4 hete műtöttek, és a hangom még olyan, mint akinek hangszálgyulladása van. Már nagyon zavar, hogy zajban egyáltalán nem tudok kommunikálni, 2 éves kisfiam hisztijét nem tudom ezzel a hanggal kezelni. A dokim megnézte a hangszálaimat szerinte rendben van, csak beszélni kell sokat! hát délutánra elmegy a hangom, estére meg a kedvem a beszédtől.

16876. Szviola2014-08-17 09:29
Sziasztok!

Nagy kérésem-kérdésem van felétek, aki járt foniáterhez, illetve mindenféle kezelésre műtét után, azzal szeretnék beszélni, és elkérni a feladatokat, amiket régebben itt cseréltetek egymás közt. Egy ismerősömnek szeretnék vele segíteni, mert a gégéje (vagy ott valami, nem szakértő) lebénult, és a sebésze azt mondta neki, csak fél év múlva van értelme neki bármit is tenni!
Szerintünk meg nem.
Így ha valakinek birtokában vannak a feladatok, kérlek jelentkezzetek!

Köszönöm

16875. bozsi612014-08-15 15:19
Tegnap tudtam meg ,hogy ki kell venni az egész pajzsmirigyemet. Jövő héten megyek a sebészhez.
Már most nagyon félek!

16874. BlondPower2014-08-12 22:12
Köszönöm!
(válasz 654321 16873. hozzászólására)

16873. 6543212014-08-01 22:00
Engem a MÁV-ban dr. Helfferich Frigyes műtött május elején, ő a Fül-orr-gégészeti osztály osztályvezető főorvosa. Csak a legjobbakat tudom mondani róla, és az osztályról is. Amúgy, ha szükséges, nem sebésszel, hanem fül-orr-gégésszel kell műttetni, kisebb esély van a szövődmányekre.
(válasz BlondPower 16871. hozzászólására)

16872. ili832014-08-01 16:56
Sziasztok! Basedow kórom van ami a gyógyszer elhagyása után rögtön visszatért így műteni fognak 09.10.-én. nem igazán félek majd lesz vmi:)
Abban viszont segíthetnétek hogy mennyit illik adni egy ilyen műtétért. Privátba kérném a választ! köszönöm!

16871. BlondPower2014-07-30 13:26
Szia! Én is azért pörgetem végig a fórum sorait, mert sebészt keresek, vagy endokrinológust, aki esetleg azt mondaná, hogy még várjunk a műtéttel van más megoldás is, de sajnos neveket én sem találtam, átnézek az általad nyitott fórumra :)
(válasz Gerda-Bp 16106. hozzászólására)

16870. papaver132014-07-25 14:50
Nekem ma egy hete volt a műtét, ma voltam varratszedésen. Jól el is felejtettem a hajhullás kérdést, de aug.8-án megyek vérvételre, és megnézzük, elegendő-e a jelenlegi L-Thyroxin adag.
(válasz ßeu$ 16869. hozzászólására)

16869. ßeu$2014-07-25 09:21
A doktornő megnövelte a gyógyszeradagomat, azt mondta a hajhullás így már lehet csökken, de egyébként bármilyen korábbi tünet (bőrszárazság, hízás, stb.) jelentkezhet. Most 2 hétig 1 szemet kell szednem, utána pedig 1.5-et és október 8-án megyek majd megint friss véreredménnyel. Remélem addigra minden a normál értékek között lesz.

Mikor lesz a műtéted?
(válasz papaver13 16868. hozzászólására)


16868. papaver132014-07-23 12:28
A TSH értéked alapján egyenlőre a gyógyszert nem sikerült beállitani, ahogy látom.

Nekem is hullott a műtét előtt a hajam, de most brutális. Pénteken megyek vissza varratszedésre, nem tudom mikor küld újabb vérvételre a dokinő. Én is L-Thyroxint szedek az 50-esből napi 1-et. Azzal szépen beálltak az értékeim. Hogy a műtétet követően hogy lesz, nem tudom, egyenlőre még szedem az eddigiek szerint. Valami olyasmit mondott, hogy szépen lassan majd leállunk, és megnézzük, hogy a jobb lebbeny átveszi-e a funkciót, és ha igen, akkor nem kell gyógyszer.
(válasz ßeu$ 16866. hozzászólására)

16867. ßeu$2014-07-23 07:28
Ja és a fT4, fT3 sincs a határokon belül nálam most.
fT4 5.17 (határok 7.75-15.21)
fT3 3.31 (határok 3.80-6.00)
(válasz papaver13 16865. hozzászólására)

16866. ßeu$2014-07-23 07:25
Igen, nekem is van hajhullásom. Műtét előtt is volt, de amikor elkezdték szedetni velem a Metothyrint, megállt. Majd műtét után újra jelentkezett. Gondoltam az új gyógyszer (L-Thyroxin) most is megállítja, de egyelőre nem. Holnap megyek pont vissza a pajzsmirigy ambulanciára a friss véreredménnyel és fogom mondani a doktornőnek ezt a problémát. Bár a leletből is látni fogja, hogy valami még nincs jól, mert a TSH-m 49.82, több, mint a megadott érték intervallum (0.40-4.00)
Ha holnap kaptam választ a hajhullásomra, megírom!
(válasz papaver13 16865. hozzászólására)

16865. papaver132014-07-22 09:31
Hajhullás??? Brutális. Nálatok is előfordult? Szedtetek rá valamit vagy elmúlt egy idő után?
Már itthon vagyok minden oké.