FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában?

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Egészség

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

16868. papaver132014-07-23 12:28
A TSH értéked alapján egyenlőre a gyógyszert nem sikerült beállitani, ahogy látom.

Nekem is hullott a műtét előtt a hajam, de most brutális. Pénteken megyek vissza varratszedésre, nem tudom mikor küld újabb vérvételre a dokinő. Én is L-Thyroxint szedek az 50-esből napi 1-et. Azzal szépen beálltak az értékeim. Hogy a műtétet követően hogy lesz, nem tudom, egyenlőre még szedem az eddigiek szerint. Valami olyasmit mondott, hogy szépen lassan majd leállunk, és megnézzük, hogy a jobb lebbeny átveszi-e a funkciót, és ha igen, akkor nem kell gyógyszer.
(válasz ßeu$ 16866. hozzászólására)

16867. ßeu$2014-07-23 07:28
Ja és a fT4, fT3 sincs a határokon belül nálam most.
fT4 5.17 (határok 7.75-15.21)
fT3 3.31 (határok 3.80-6.00)
(válasz papaver13 16865. hozzászólására)


16866. ßeu$2014-07-23 07:25
Igen, nekem is van hajhullásom. Műtét előtt is volt, de amikor elkezdték szedetni velem a Metothyrint, megállt. Majd műtét után újra jelentkezett. Gondoltam az új gyógyszer (L-Thyroxin) most is megállítja, de egyelőre nem. Holnap megyek pont vissza a pajzsmirigy ambulanciára a friss véreredménnyel és fogom mondani a doktornőnek ezt a problémát. Bár a leletből is látni fogja, hogy valami még nincs jól, mert a TSH-m 49.82, több, mint a megadott érték intervallum (0.40-4.00)
Ha holnap kaptam választ a hajhullásomra, megírom!
(válasz papaver13 16865. hozzászólására)

16865. papaver132014-07-22 09:31
Hajhullás??? Brutális. Nálatok is előfordult? Szedtetek rá valamit vagy elmúlt egy idő után?
Már itthon vagyok minden oké.

16864. ßeu$2014-07-21 06:05
El fog múlni :)
Nekem a tarkófájás kb. 1.5 hét volt, de szerintem azért, mert miután kijöttem a kórházból egész sokat voltam úton és nem pihentem, hanem tartottam egész nap a nyakam.
A toroknál a zavaró érzés kb. 1 hét volt. Szóval ne aggódj, hamar elmúlik! :)
(válasz papaver13 16863. hozzászólására)

16863. papaver132014-07-20 20:55
Köszönöm! Remélem ez a torok és tarkófájás gyorsan elmúlik. Ma délután egy kicsit leengedtem. :-(
(válasz ßeu$ 16862. hozzászólására)

16862. ßeu$2014-07-20 20:37
Sajnos műtét előtt nem tudtam minden jót kívánni, mert nem voltam netközelben, de most együtt örülök Veled, hogy jól vagy :)
További gyors felépülést!
(válasz papaver13 16853. hozzászólására)

16861. papaver132014-07-20 09:48
Köszönöm szépen a bíztatást!!!
(válasz majean 16859. hozzászólására)

16860. papaver132014-07-20 09:47
Most volt a csőkiszedés. Huhhh nem volt gyenge! Úgy süvitett ki a levegő a nyakamon mint Szaffi cimű mesében a tábornok feje tetején lévő szelepből. Kicsit megrántotta a nyakam is ,hátul a tarkóm kicsit megfájdult, de innen már hajrá előre! Azt mondta a dokinő hogy inkább folyadékkal teli ciszta volt a bal lebbenyben, jó nagy. Ha reggelig rendben vagyok holnap hazaenged. :-)

16859. majean2014-07-19 21:36
Fel a fejjel, tuodod minden ott dől el ! Akarni kell meggyógyulni és megadatik !
Én már nagyon öreg vagyok, hat éve volt pajzsmirigy műtétem, hála jó Istennek jól vagyok. Vigyázz Magadra. Puszi Egy sorstárs? Márta
(válasz papaver13 16857. hozzászólására)

16858. Gracielita2014-07-19 20:13
na látod!!! hú, én nagyon féltem a kapocsszedéstől, meg a csőszedéstől. De meg se éreztem :D

16857. papaver132014-07-19 19:58
Holnap megszabaditanak a kulacsomtól:-) már alig várom. Délután a párom segitett lezuhanyozni, teljes felüdülés volt! Ettem hazai töltött káposztát, na az is jól esett. Kértem fájdalomcsillapítót a fejemre, úgyhogy nem panaszkodom, jól vagyok. :-)

16856. Gracielita2014-07-19 13:13
Az még fájni is fog vagy egy hétig. Én fájalomcsillapítót szedtem rá.

16855. papaver132014-07-19 11:06
Igyekszem. Jó meleget fogtam ki. A tarkóm fáj mint akit erősen tarkón vágtak.


16854. Gracielita2014-07-18 20:12
na látod, már túl i vagy rajta. örülünk neki, hogy jól vagy, innentől már csak jobb lehet, úgyhogy türelem! :)

16853. papaver132014-07-18 20:07
Köszönöm egész jól vagyok. A délután nagy részét átaludtam. Már jol megy az ivás és vacsorát is megettem. Műtét után nagyon fájt a fejem de kértem gyógyszert és aludtam tovább.

16852. kemping2014-07-18 19:19
Mütet utan probalj meg ne köhögni,tüsszenteni.En odaraktam egy pohar vizet az agyamhoz ha kohogtem egy kicsit egybol ittam.
(válasz papaver13 16848. hozzászólására)

16851. kemping2014-07-18 13:33
Nekem is a jobboldaliba volt,a nyirokcsomokba nem volt attet.De az orvos ugy latta es kivett parat.
Hazaengedtek hala istennek.Be is kajaltam hazafele.
Kedden kontrol,de neztek mi maradt bent,nagyon keves,ez nem problema.Ök tudjak.
Az ödemat majd valahogy leszedik,de ez mar nem problema a masikhoz kepest.
Felev mulva kontroll.
Az a lenyeg vege van,tul vagyok rajta.
Kitartast es Jobbulast kivanok mindenkinek.!!!
Meghogy ne olvasson senki internetes cikkeket,mert attol cdak megörül meg bekepzel maganak mindent,mint ahogy en is.Ott valamiert csak a vegleteket irjak le esz nelkul,semmi magyarazat,dehat biztos faradtak utanna nezni valaminek.
Minden ember mas es nincs ket egyforma betegseg.

16850. Gracielita2014-07-18 10:19
ja értem. Nekem egy jódkezelésem volt, de az orvos azt mondta még a későbbiekben lehet, hogy szükség lesz rá, de az eredményeim jók voltak, szóval legközelebb decemberben nézik majd miújság. Ha vissza kezd nőni apm-em akkor megyek megint. De úgy állítják be, hogy többet szedjek, mint amire szükségem van (thíroxint) mert úgy kevesebb az esélye, hogy vissza akar nőni. Amúgy nekem is benne volt az egyik nyirokcsomóban, 12-t vettek ki, de csak egyben találtak áttétet. meg a jobboldali pajzsmirigylebenyben volt a daganar, a másikban semmi nem volt.
(válasz kemping 16846. hozzászólására)

16849. Gracielita2014-07-18 09:44
ne idegeskedj!

16848. papaver132014-07-18 08:58
A 6. vagyok a műtéti sorban. Addig étlen szomjan ebben melegben... na de majdcsak túl ledzek rajta.

16847. kemping2014-07-18 07:31
Sok sikert,nem lesz semmi baj.Az elsö het eleg gaz,de utanna minden jobb lesz.
(válasz papaver13 16842. hozzászólására)

16846. kemping2014-07-18 06:50
Allandoan fajt a fejem,egesz nap tompan,reggeltol estig.Persze a tb-es orvosok semmit nem talaltak,azt mondtak a sok stressz,azt a legkonnyebb mondani.Elmentem egy magandokihoz ervizsgalatra,es ö talalta meg a daganatot.A verkepem teljesen jo volt.Utanna biopsziat vettek belole es itt mondtak meg hogy mi van.Es fzrcsa mod a biopszia ota nem faj a fejem.
Ma reggel kaptam hormon tablettat is,ha a nyakamrol eltünne az az ödema el is felejtenem vegre az egeszet.De eleg sokmindent kivettek onnan,ez varhato volt.Neked a jodkezeles elsore sikerult vagy meg kelett ismetelni kesobb?
(válasz Gracielita 16841. hozzászólására)

16845. Gracielita2014-07-17 22:53
pár órát aludtam mindkét műtétem előtt. mikor felkeltem és rájöttem, hogy műtenek aznap már úgyvoltam vele, hogy nincs visszaút, már felesleges parázni. utána pedig már csak annyi lesz a dolgod, hogy pihengess :)

16844. papaver132014-07-17 22:38
Köszönöm szépen! :-) Remélem azért fogok tudni aludni.
(válasz Gracielita 16843. hozzászólására)

16843. Gracielita2014-07-17 22:22
jajj. sok sikert a holnapi műtéthez! tudom, hogy most nagyon rossz. Ez az éjszaka a legrosszabb! :S Gondolj arra, hogy hamar túlesel rajta!


16842. papaver132014-07-17 22:05
Sajnálom... Mielőbbi gyógyulást!!!

Engem holnap műtenek...kezdek parázni.
Leginkább azon aggódok, hogy hogy leszek utána, mennyire tudok majd már jövő héten aktiv lenni, a gyerekkel foglalkozni, vezetni, mobil maradni...

16841. Gracielita2014-07-17 21:40
ekem is rosszinudlatú volt... kitartást, tudom, hogy nagyon unalmas meg félelmetes de gondolj arra hogy túl leszel rajta és utána minden visszatér a régi kerékvégásba. hogy vették észre, hogy daganatod van?

16840. kemping2014-07-17 18:18
Sajnalom.Azota remelem.teljesen meggyogyitottak.En sugarzok,tegnap kaptam 3 db kapszulat,mert maradt bent egy ket cm-es pajzsmirigyszövet darab.Olyan helyen ahol.nagyobb gondot okozott volna ha kiveszik,igy nem.kockaztattak.Hetvegen kiengednek,ha lemegy a sugarzas,Remelem kiirtja a maradek szöveteket,aztan par napra ra lesz egy teljes test scanneles vagy mi es remelem vege ennek a remalomnak.

16839. Szviola2014-07-17 16:19
Igen.
(válasz kemping 16838. hozzászólására)