Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell Mátrai Borzaskát csinálni? fórum

Hogyan kell Mátrai Borzaskát csinálni? (tudásbázis kérdés)


26. levendula6 (válaszként erre: 8. - Virgilius)
2009. dec. 25. 16:35

"ésdiótöltelékettéveráfelcsavarjuk"

De megfogott ez a szó! :)

25. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 16. - 1366d1807f)
2009. jan. 3. 19:33
Meggyújtani ételt csak akkor lehet ha tömény szesszel locsolták le. Hogy mi a pennának kell elégetni a szeszt lükeség.
2008. nov. 11. 20:33
A mátrai borzaska egyszerűen tócsnis hús. A szelethúst tócsnimasszába mártva sütöd meg, utána meglocsolod tejföllel, rá reszelt sajt. Nagyon laktató étel. Én szombaton ettem Patádsasváron.
23. 533bb4d1fe (válaszként erre: 7. - Virgilius)
2008. máj. 1. 19:18
Hát elég nagy baj,ha a csöröge fánk" égetett",azt ki enné meg?Ellenben égetett tészta pl a képviselő fánk,ekler fánk,de a Csöröge??:)
22. 1366d1807f (válaszként erre: 21. - Katinkaboszi)
2008. márc. 13. 06:57
Nekem aztán mindegy, hogy minek hívják. A lényeg, hogy finom volt.
21. Katinkaboszi (válaszként erre: 16. - 1366d1807f)
2008. márc. 12. 21:59

A régóta meglévő Gundel szakácskönyvben kikérik maguknak, hogy ezt Gundel palacsintának nevezzék, mert ha leöntik és meggyújtják, az onnan már nem Gundel, csak lángoló palacsinta.

Az igazi Gundel, simán palacsinta, finom diós töltelékkel háromszögre hajtva és csokimázzal leöntve.

De mind a kettő igen finom.

20. PAGI62
2008. márc. 12. 19:57
Ki süti holnap??????????????
19. PAGI62 (válaszként erre: 18. - Lily3)
2008. márc. 7. 13:41
Köszi, én is tettem, a családom imádta!!!
18. lily3
2008. jan. 29. 21:21
A borzaska masszájába én teszek majoránnát és összezúzottfokhagymát is.Mi is szeretjük,finom.
17. virgilius (válaszként erre: 16. - 1366d1807f)
2008. jan. 24. 19:43
Hát hasonló, az biztos, de ez valamilyen magyar tájjellegű palacsinta. :) Legalábbis így szerepelt.
16. 1366d1807f (válaszként erre: 8. - Virgilius)
2008. jan. 24. 18:14
Ez nem a Gundel palacsinta? Egyszer ettem, az is valami diós palacsinta volt csokival leöntve, és mikor kihozták, meggyújtották.
15. spinneli (válaszként erre: 14. - Virgilius)
2008. jan. 24. 02:22

köszi szépen én is lépek. remélem összejön.

jóccakát.

2008. jan. 24. 02:21
Na jól van, megyek aludni, csak nem vettem volna a lelkemre, ha az embör emiatt tényleg beadja a keresetet. :P Boldog borzaskázást előre is, palacsintával megkoromázva. :)))
2008. jan. 24. 02:21
( a homokot nem várt tűzesetek kezelésére gondoltam:)
12. spinneli (válaszként erre: 11. - Virgilius)
2008. jan. 24. 02:21
a palacsinta még megy, max a csokiöntet nem lesz meggyújtva, jó ötlet.
11. virgilius (válaszként erre: 9. - Spinneli)
2008. jan. 24. 02:19
De a palacsintába? Persze nem meggyújtva.
10. spinneli (válaszként erre: 8. - Virgilius)
2008. jan. 24. 02:19
ez még lehet menne, egy zsák homokot azér bekészítek:)
9. spinneli (válaszként erre: 7. - Virgilius)
2008. jan. 24. 02:18
köszi, aranyos vagy, de azok nekem még tl bonyolult sütemények a kavartak mennek, a dagasztósba még bele sem merek kezdeni.
2008. jan. 24. 02:14

Vagy ez pl nagyon profi lenne (én nem csinálnám meg asszem, de attól még...):


Égô betyárbatyu


Hozzávalók 10 fôre:

8 db palacsinta,

2 dl tej,

8 dkg sárgabarack íz,

8 dkg dióbél,

24 dkg porcukor,

4 adag csokoládéöntet,

kevés tiszta szesz és rum


Kedvelt és igen látványos desszert! A darált diót cukorszirupban felfôzzük, reszelt citromnak héjával ízesítjük. Az édes palacsintákat finomházifôzésûbaracklekvárralmegkenjük,ésdiótöltelékettéveráfelcsavarjuk. Megforrósítjuk, leöntjük forró csokoládémártással, és rummal elkevert tiszta szesszel meglocsolva meggyújtjuk. Lángolva adjuk az asztalra.

7. virgilius (válaszként erre: 5. - Spinneli)
2008. jan. 24. 02:11
Valami palóc édesség... Mikor mi arra jártunk, inkább ilyen égetett tésztákat kínáltak mint helyi jellegzetesség, olyan csörögefánk-félét. Remélem, nem mondok hülyeséget... keressem?
6. virgilius (válaszként erre: 4. - Spinneli)
2008. jan. 24. 02:09
:P
5. spinneli (válaszként erre: 4. - Spinneli)
2008. jan. 24. 02:09

ja persze nagyon ksözönöm a második verzió lesz a befutó.

egy hozzáillő süti, na?

4. spinneli (válaszként erre: 2. - Virgilius)
2008. jan. 24. 02:08
akkor én hogy voltam olyan segg, hogy nem találtam???:)
2008. jan. 24. 02:08

Egy részletesebb, ízesebb leírás (Pamina Tavernájából):


Mátrai borzas pecsenye



80 dkg kicsontozott sertés rövidkaraj (vagy 2 nagy csirkemell),


só,


őrölt bors,


50 dkg burgonya,


1 tojás,


4 evőkanál finomliszt,


a sütéshez bőven olaj,


2 dl tejföl,


10 dkg reszelt sajt


A húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy órára behűtjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, a reszelő középső (durva) fokán lereszeljük, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután a burgonyát kissé kinyomkodjuk, a nyers tojással és a burgonya nedvességétől függően 1-2 evőkanál liszttel összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. A hússzeleteket papírtörlővel leitatjuk, utána először lisztbe mártjuk, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa. Nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat (ne legyen túl forró!), és a krumpliba bundázott hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütjük. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassa. Tálaláskor a tányéron tejföllel megkenjük. Reszelt sajttal megszórva, párolt zöldséggel kínáljuk.

2008. jan. 24. 02:02

Ezt mondta a gugli:


Mátrai borzaska

Hozzávalók 10 fôre:

1,4 kg sertés szûz,

5 dl olaj, 50 dkg burgonya,

20 dkg liszt, 3 db tojás,

só, bors, 5 adag párolt rizs,

5 adag hasábburgonya


A húst szeletkékre vágjuk, enyhén klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

A lisztbôl és tojásból palacsintasûrûségû masszát készítünk, beletesszük

a durvára reszelt nyers burgonyát, belemártjuk a húst, forró zsiradékban kisütjük.

2008. jan. 24. 01:49

Szóval, kétségbe vagyok esve, rákeresem gugli, és semmi, mély sóhaj, nemtom hogy kell csinálni, oké tejföl meg sajt, dehát csak kéne valami pontos.

Kedves gyakorló háziasszonyok kérlek titeket segítsetek, mer ember azt akar hétvégire, ha nem lesz aszonta válik, szóval....

írjatok sürgősen.

előre is köszönöm.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook