Lúgosítás de mivel? (beszélgetős fórum)
Kedves Piros alma hiába kétled de igaz a cukor erjedés közben savasodik lásd gyümölcs
a citrom hogy miért semlegesíti a gyomorsavat le lehet vezetni kémiailag is de egyszer próbáld ki és furcsa élményekben lesz részed
Hidegen miért nem?:-)
(ÉS melegen miért igen?)
(Egyébként kétlem, hogy a citrom semlegesítené a gyomorsavat. Miért tenné?)
Szia, Boszi!
Hogy termelne savat? Dehogy termel:-)
rendben, akkor ki fogom próbálni
és köszönöm
tényleg fura
és szerinted az éhgyomorra citrom? az nem teszi tönkre a gyomrot? úgy értem: az éhgyomri citromos víz?
a citrom tele van antitoxinokkal és a gyomor savat semlegesíti tudom furcsa de ha egyszer úgy érzed pl hogy hányingered van mindig azt mondják igyál citromos vizet vagy egyél egy kis citromot és csodásan elmulasztja a hányingert
pl a cukor oldódás közben savat termel a gyomorban
igazán?
köszi!
csak olyan fura, hogy a citrom, ami végül is SAVAS, szóval hogy a citrom lúgosít!?
szia. sziasztok. kellene nekem egy igazán megbízható forrás, meg lista a lúgosító ételekről.
tud vki nekem ilyet küldeni.
választ priviben várom.
ksözönöm
Apró dolgok teljesítésével nem bújhatsz ki a lényeg alól...
Ennyi erőből nyakalhatod a szódabikarbónát, legfeljebb egy darabig nem ég a gyomrod, és jókat fogsz böfögni.
Köszi, ez természetesen csak egy szál, amin agyaltam, a téma összetettsége számomra is ismert.
Szerves anyagok terén viszont nagyon régi megfigyelésem, a kelkáposztában lehet valami. Én ugyan csak a jó hatását érzékeltem, de nemrég valahol olvastam, állítólag sok kalciumot tartalmaz, ami ebben a szerves formában különösen hatékony. Valamint általában a leveles zöldségek érdekesek lehetnek ilyen szempontból.
Miután feltűnt a jótékony hatása, hogy például a szememen gyakran érzett égő érzést csökkenti, lenyugtatja, egy időben csináltam is, hogy simán sós vízben megfőztem a kelkáposztát, levével együtt megettem, még működött is a dolog. (A növény ízéből adódóan egyéb ízesítő nem fontos hozzá, így is tökéletes.)
Ez ugyan nem bonyolult, de azért nekem még ezt a minimális főzőcskét jó lenne kiiktatni... :-) (Persze, az egészség sem utolsó...)
Nem, a kalcium-foszfát alatt a trikalcium-foszfát értendő (utóbbi nevet nem használjuk): Ca3(PO4)2
Amit te kaptál, az CaHPO4. Ez vízben jobban oldódik, kevéséb lúgosít a trik.-foszfátnál. De különben jó.
Nézd, a lúgosító hatás a más vegyület miatt más. önmagában viszont ez nem old meg semmit szerintem.
Amit kaptam: Calc. hidrogen phosph.
Ez azonos lenne a trikalcium-foszfáttal?
Kalciumkarbonátom van egyébként, de az mintha nem lenne olyan jó. Tudok a Tepperwein-féle keverékről is, tesztelésére még nem került sor.
Szia!
Vegyél gyógyszerészeti tisztaságű kalcium-foszfátot vagy -karbonátot:-)
Hello, arról esetleg van valakinek fogalma, miért tűnnek el az üzletekből olyan, trikalcium-foszfáttal dúsított élelmiszerek, melyek -- nekem legalábbis -- egész jól beváltak? Direkt csinálják?
Ott volt pl. a kalciumos Milka csoki, eltűnt. Kalciumkarbonátos Tibi-csokit lehet kapni, közel sem olyan.
Véletlenül felfedeztem egy Linco Family light nevű, vitaminozott, trikalcium-foszfátos margarint (csészés kiszerelés, vaj ízű aromával). Már kezdeném megkedvelni, erre eltűnik.
Kalciumkarbonátos margarin sehol nincs hozzá képest. Főleg a szintén Linco, kenhetetlen, gipsz ízű, kockamargarin.
Szinte már arra vagyok kénytelen gondolni, hogy ami véletlenül jó, azt bizonyos érdekeltségi köröknek gyorsan el kell tüntetni a polcokról. Mivel nekik inkább az az érdekük, hogy minél több gyógyszer fogyjon, dögöljön a nép...
OK, bizonyíték nélkül pusztán paranoia, de az ilyen dolgok baromira bírnak bosszantani.
Véletlenül savasodási gondokkal kínlódom, ha igaz, ezért került a látókörömbe ez a két termék (is), illetve tűnt fel egyfajta jótékony hatásuk.
Szia!
Rájöttem, mit értettem félre, bocsánat érte.
Szia!
Válaszom a 375-ön!
Nem volt rá, ezért nem mondom meg, hogy ki csinálta, de utánajárhatok a kedvetekért, hogy hol és mennyiért lehet, megvannak az összeköttetéseim...
Egyébként a többinek semmi értelme, amit írtál!
Dehogy tudok:-)
Elméletileg meg kell egyeznie, a gyakorlatban ez nem biztos, hohy így van. De pontos adatok ismerete nélkül kár volna bármelyikről is azt állítani, hogy nincs benne a hatóanyag.
Alapvetően igaz a táplálékkiegészítők piacán, hogy a minőség az árral arányos, de csak egy bizonyos szintig (a legfelső kategória mondjuk, 5-szörannyiba kerül, mint a legalsó, de nem 5-ször jobb).
Tudsz te :)
Szerintem arról van szó Zs. írásában, hogy baromira nem egyforma a hatóanyagtartalma a DM-ben vett 80 ft-os C vitaminnak és a pl. Lenkeinél kapható 2.400 ft-osnak. Lehet, hogy rossz a példa, de nekem így érthető.
Természetesen, mindig értem, amit leírok:-)
Lehet, rosszul fogalmaztam, akkor a lényeg: törvény írja elő, hogy mekkora lehet a különbség egyes termékeknél a címkén feltüntetett és a valós mennység között. Pl.: 1 kg +/- 5 %. Vagyis ha te egy 1 kg-os kenyeret veszel, az lehet 950 g vagy 1050 g. Ugyanígy: ha te veszel valamilyen multivitamint, és abban van 60 mg C-vitamin tablettánkánt a címke szerint, akkor lehet, hogy valójában 57 mg van benne, de lehet, hogy 63 mg. Ez belefér, viszont 20 % eltérés (60 mg*0,8 = 48 mg) nem.
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a lúgosítás segít, ha nem esünk teherbe?Milyen termékek vannak lúgosításra?
- Paleolit, lúgosítás vagy "csak" gyógyszer refluxra?
- Test-lélek egyensúly, lúgositás
- Próbálta már valaki lúgosítás céljából a Zöldmező varázsfű teakeveréket?Tapasztalatok?
- Reridot ásványvíz 8.8 jó lúgositáshoz?
- Hatásos a lúgosítás?