Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Lúgosítás de mivel? fórum

Lúgosítás de mivel? (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
639. 1560f47887 (válaszként erre: 637. - Anka2007)
2012. febr. 12. 21:12
Azt eddig is tudtuk, hogy a nátrium-hidrogénkarbonát (köznapi nevén szódabikarbóna) lúgos kémhatású. De nem valószínű hogy Dr. Tullio Simoncini jött erre rá először.
638. Várhegyi Márton (válaszként erre: 636. - 1560f47887)
2012. febr. 12. 21:08

Ezt írtam:


"Hosszú távon talán a csönttömegre lehet jótékony hatása, de a lúgosítással összekapcsolt állítások (beleértve azokat az ökörségeket, amiket Robert Young ír a könyvében) továbbra sem bizonyítottak, ill. bizonyítottan hamisak."


Fönntartom.

2012. febr. 12. 21:07
Számtalan diéta segít abban, hogy a szervezeted lúgosítsd, de ne feledkezz meg a szódabikarbóna hatásáról sem. Tudományos kutatások is alátámasztják (Dr. Tullio Simoncini római onkológus), hogy ez a jótékony szer vízben oldva könnyen felszívódik, lúgosító hatást fejt ki a belekben és a vérben is. A szervezeted méregtelenítheted egy 2 hetes kúrával, mely során naponta kétszer, étkezés előtt egy teáskanál szódabikarbónát vízzel feloldva elfogyasztasz. Az étkezések után kiöblítheted a szádat is ezzel az eleggyel, mely megszűnteti a száj szárazságát és savasságá t.
636. 1560f47887 (válaszként erre: 635. - Várhegyi Márton)
2012. febr. 12. 21:02
A szakmai véleményeddel azt sugallod a laikusoknak (nyilván a többség ilyen), hogy van alapja ennek a marhaságnak.
635. Várhegyi Márton (válaszként erre: 634. - 1560f47887)
2012. febr. 12. 20:58

Persze, nem a lúgosítás miatt.


"Akkor meg minek beszélünk egyáltalán lugosításról?"


Leírtam a szakmai véleményemet, most is csak visszautalni tudok rá.

634. 1560f47887 (válaszként erre: 631. - Várhegyi Márton)
2012. febr. 12. 20:23

De ugye nem a lugosítás miatt van egészségvédő hatása a zöldségeknek, hanem a sokféle biológiailag értékes tápanyag miatt.


Akkor meg minek beszélünk egyáltalán lugosításról?

Minek beszélünk zöldségeket?

633. 6b006fc769 (válaszként erre: 631. - Várhegyi Márton)
2012. febr. 12. 17:57
Köszi!
632. e1ba0e35af (válaszként erre: 627. - Totek63)
2012. febr. 12. 17:47
Olyan szorulásom lett,azt hittem belehalok:(
631. Várhegyi Márton (válaszként erre: 629. - 6b006fc769)
2012. febr. 12. 17:15

Az, hogy egy vegyület/étel "savasít", "lúgosít" vagy éppen semleges-e, az nem csak attól függ, hogy milyen a kémhatása, hanem attól is, hogy a szervezet hogyan bontja le (és egyéb tényezőktől is).


Az ecetről nem tudom, hogy "lúgosít"-ana, a citrom/citromlé viszont valóban "lúgosít".


Lúgosít = a vizelet pH-ját növeli;

savasít = a vizelet pH-ját csökkenti.


NB.: Ezekből nem következik, hogy a lúgosítás egészségvédő hatású. Hosszú távon talán a csönttömegre lehet jótékony hatása, de a lúgosítással összekapcsolt állítások (beleértve azokat az ökörségeket, amiket Robert Young ír a könyvében) továbbra sem bizonyítottak, ill. bizonyítottan hamisak.


Aki lúgosítani szeretne, annak a magasabb gyümölcs- és zöldségfogyasztást tudnám javasolni, annak tényleg van értelme, egészségvédő hatása.


(A cukorfogyasztás csökkentése is előnyös, a cukor azonban - a közhiedelemmel ellentétben - nem savasít.)

630. zinnia (válaszként erre: 629. - 6b006fc769)
2012. febr. 12. 13:22
na valami hasonlót akartam kérdezni én is...
2011. nov. 22. 21:22
magyarázza meg valaki, hogy a savas kémhatású ecet és citrom hogy a vérbe lúgosít... köszi
2011. nov. 22. 21:00

Az emberi szervezet lúgosítása úgy hülyeség ahogy van.

Itt egy remek cikk róla, hozzáértőtől:


[link]

627. totek63
2011. nov. 22. 20:44
Aki csinált már lugositást?
626. CsillagTM (válaszként erre: 625. - Maruszja)
2011. jún. 8. 11:52
lett eredménye?
2011. ápr. 13. 20:28

Sziasztok!

Én most éppen fogyókúrán vagyok, eszem a Gastroxal kajákat. A reggeli mindig valamilyen lúgosító gyümölcsleves. A lúgosítás fogyasztó, éppen ezért beszereztem a lúgosító teát és a fehér teát és napközben azt iszom. Még mindig olcsóbb, mintha innám a Gastroyal löttyeit 500 Ft-ért naponta.

624. Vigyorex6 (válaszként erre: 623. - 5239d91094)
2011. ápr. 13. 14:02
Nem vészes az ára, mert 120 darabos és kitart. Ha lebontom ,akkor havi viszonylatban teljesen jó áron van sztem.
623. 5239d91094 (válaszként erre: 621. - Vigyorex6)
2011. ápr. 13. 13:53

Nézdd csak, otthon is lehet kapni a Basicat, de jóval drágább, mint nálunk:

[link]

622. Vigyorex6 (válaszként erre: 619. - 0065f66d69)
2011. ápr. 13. 13:25
A citromlevet többen írtátok. Azt hiszem rámegyek. :)
621. Vigyorex6 (válaszként erre: 620. - 5239d91094)
2011. ápr. 13. 13:24
Utánanézek, hogy mik az összetevői. Köszönöm szépen.
620. 5239d91094 (válaszként erre: 611. - Vigyorex6)
2011. ápr. 13. 13:23

Szia! Nem tudom, hogy lehet-e otthon kapni gyógyszertárakban vagy gyógynövényboltokban Basica-t ( por vagy kapszula formában ), én egy hónapig szedtem és utána terhes lettem.

Egy próbát mindenképp megér.

2011. ápr. 13. 12:58
párdon: citromlevet
2011. ápr. 13. 12:57
...de a legegyszerűbb: egy pohár vízbe citrom levet nyomni!:-)
2011. ápr. 13. 12:55
Köszönöm szépen! :) Ez mindjárt nagy segítség!!!!
2011. ápr. 13. 12:51
50 ml Aloe Vera gél reggel éhgyomorra, szénsavmentes ásványvíz, a retek is nagyon jó lúgosító, de csak só nélkül
2011. ápr. 13. 12:49

Lúgosító ételek


Lúgos elektronokban gazdag étel (a legjobb)


Babok, hüvelyesek: szójadió, szójabab, szójagranulátum


Ital: lúgos víz (Szentkirályi szénsavmentes ásv.víz.)


Fűszer: lúgosító folyékony só, kelta só, pirospaprika, Cayenne bors, fokagyma, gyömbér, hagyma


Zsírok: csak hidegen sajtolt a jó


Gyümölcsök: banán, ananász, mazsola


Húsok,szárnyasok,halak: ---


Tej,tejtermék: emberi anyatej


Gyökerek: cékla, retek, gyömbér


Magvak:tökmag


Zöldségek: fűfélék, csírák, szójacsíra, uorka, kelkáposzta, petrezselyem, paradicsom, avokádó, zöldbab, sóska, spenót, fokhagyma, zeller, káposzta, fejes saláta, paprika, brokkoli, okra,burgonya



Lúgosság szempontjából még jó:


Babok, hüvelyesek: Lencse, tofu, szójaliszt


Ital: desztillált víz


Fűszerek: gyógynövények, legtöbb fűszer


Zsírok: olíva olaj, kókuszolaj, avokádó olaj, halolaj, lenolaj, tőkehalmáj olaj


Gyümölcsök: lime, citrom, grapefruit, kókusz, meggy


Gabonafélék: hajdina, tönkölybúza


Tej,tejtermék: kecsketej


Dióféle: mandula


Gyökerek: édesrépa, torma, fehérrépa, sárgarépa


Magvak: szezám, római kömény, édeskömény


Édesítők: stevia, cikória


Zöldségek: kelbimbó, borsó, spárga, articsóka, karfiol, cukkini, rebarbara, póréhagyma, karalábé, snidling



Savas protonokban enyhén gazdag ételek:


Babok, hüvelyesek: csicseriborsó, vesebab, feketebab


Ital: friss gyümölcslé


Fűszer: curry, ketcup, vanília, asztali só, majonéz


Zsírok: napraforgó olaj, szőlőmagolaj, margarin, vaj, kukoricaolaj


Gyümölcsök: narancs, őszibarack, dinnye, mangó, alma, szeder, szőlő, áfonya, málna, szilva, ribizli, cseresznye, sárgadinnye, füge, datolya, sárgabarack


Gabonafélék: barnarizs, búza, fehérrizs, ab, fehérkenyér, keksz, rozskenyér, teljes kiőrlésű kenyér


Húsok,szárnyasok,halak: mindenféle hal


Tej,tejtermék: szójatej, rizstej, tejszín


Magvak:napraforgómag, lenmag, brazil dió, törökmogyoró, dió


Zöldségek: ---



Lúgosság szempontjából a legrosszabb (nagyon savas):



Ital: alkohol, cukrozott gyümölcslé, kávé, kakaó


Fűszerek: mustár, ecet, lekvár élesztő, maláta


Zsírok: ---


Gyümölcsök: szárított és savanyított gyümölcsök


Gabonafélék: árpa, kukorica, zabkorpa, rozs


Halak, szárnyasok: kagyló, tenyésztett halak, sertés, borjú, marha, csirke szárnyasok, tojás, belsőségek


Tej,tejtermék: sajtok, jégkrém, joghurt


Dióféle: pisztácia, földimogyoró, kesudió


Gyökerek: ---


Magvak: ---


Édesítők: szacharin, fehérukor, répacukor, maltóz szirup, juharszirup, méz


Zöldségek: ---


Ezeket találtam!

2011. ápr. 13. 12:46
Csírák rendkívül jók,zöldségek minden mennyiségben,lúgos víz,teák..hirtelen ennyi :o)És persze kerüld a savas ételeket.
613. Etke75
2011. ápr. 13. 12:37
Almaecet, citromlé
2011. ápr. 13. 12:30
lucernakapszula.
2011. ápr. 13. 12:30
Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy lúgosítani szeretnék, de pontosan mik azok az ételek és italok, amiket célszerű ilyenkor fogyasztani? Köszönöm!
2011. ápr. 13. 12:28
Lúgosítás, de hogyan?
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook