FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Lúgosítás de mivel?

Kategória: Összes fórumtéma » Diéta & fitness » Más diéták

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
658. Tejespite2014-02-06 14:35
Elég régóta nem járt itt senki. Lehet, h ha nagyon utánaolvasnék a hozzászólásokban találnék választ, de inkább megkérdem, hallottatok-e már a 9.2 pH-jú vízről, fogyaszja-e vki és ha igen, van-e vkinek vmilyen tapasztalata?
Köszi a választ előre is!

657. dorka123452013-09-16 09:12
Sziasztok!

En most szeretnem elkezdeni a lugositast,de minden oldalon mást olvasok....valahol azt írja a banán es alma lugosit,valahol azt hogy savasit.....most akkor hogy van?illetve ha zöldsegeket( pl sárgarépa levele,spenót,soska)ki szaritom esledaralom állítólag az is jo turmixokba...ez igaz?koszi


656. sunshine192013-09-02 12:31
citrom a legjobb,de sok gyum is jo erre a celra.es zoldsegek is.

655. edike782013-08-28 17:57
Szia Kisnyuszi!:)A hajdina nagyon jól lúgosít!

654. k i s n y u s z i2013-07-09 20:12
Szia, én biológus vagyok és hasonlót tanultam. Megdöbbentem, hogy az erős paprika is lúgosít (a citrom is). Zöldség, gyümölcsön kívül van olyan étel, ami lúgosít? Pl: köles? Hal? Megolajok?köszi ha valaki segít.
(válasz Várhegyi Márton 631. hozzászólására)

653. k i s n y u s z i2013-07-09 20:08
A sárgarépa lúgosít? Gyakran készítek magamnak sárgarépa levet, esetleg céklát, almát is teszek hozzá. Olvastam olyat is, hogy a citrom is lugosít.Szerintetek?

652. csilla9992012-12-19 07:30
Nekem ajánlották hogy szódabikarbónával lugosítsak 2 dl víz 2 kiskanál szódabikarbóna reggel és este de étkezés után meg öblögetni kell a szánkat.Mi a vélemény vagy tapasztalatok?

651. Specy2012-03-05 16:22
Ok,köszönöm.Azért nem értettem,mert ezek szerint fordítva ültem a lovon...:)
(válasz Várhegyi Márton 649. hozzászólására)

650. Földhözragadt2012-03-05 16:07
A hasukra ütnek.
(válasz Várhegyi Márton 648. hozzászólására)

649. Várhegyi Márton2012-03-05 16:04
Ha "lúgosító" ételeket fogyasztunk, vajon miért csökken a protonürítés? Azért, mert kevesebbet kell kiüríteni.
(válasz Specy 647. hozzászólására)

648. Várhegyi Márton2012-03-05 16:02
Arra nem emlékszem, hogy milyen volt a lista, két kategória volt-e, de a kérdés nem is ez volt, hanem hogy hogyan állapítják meg.
(válasz Panna33 646. hozzászólására)

647. Specy2012-03-05 15:30
"Lúgosít = a vizelet pH-ját növeli*"

Miért?Ez* csökkent proton-leadás...
Lúgosítani pedig a vér-pH-t szeretnék,nem?

"savasít = a vizelet pH-ját csökkenti**"

Miért? Ez** fokozott proton-leadás...
Savasodáson meg a vér-pH csökkenését értik.

Nem tudom érthető-e a problémám.
Tényleg nem értem.
(válasz Várhegyi Márton 631. hozzászólására)

646. Panna332012-03-05 12:56
Értem. Szóval csak a fekete- és az üdvözítő lista van benne? /nem olvastam../
Készülsz valamire, érzem..;))
(válasz Várhegyi Márton 645. hozzászólására)

645. Várhegyi Márton2012-03-05 12:53
Youngé? Nincs benne.
(válasz Panna33 644. hozzászólására)


644. Panna332012-03-05 12:15
ugye?:)) a főguru szent könyve biztos sokat segít
(válasz Várhegyi Márton 643. hozzászólására)

643. Várhegyi Márton2012-03-05 12:03
Meg tudja valaki mondani, mi alapján állapítják meg egy ételről, élelmianyagról, hogy mennyire lúgos vagy savas, vagy éppen semleges-e?

642. CsillagTM2012-03-05 11:27
hát ez nem tartott sokáig :)
(válasz lugos-kave 641. hozzászólására)

641. lugos-kave2012-02-29 23:05
Sziasztok!

Lúgosítàs nàlam egyszerűen szokott zajlani. Sok-sok zöldség.Főként brokkoli és fürtös uborka. Ez utóbbi a leglúgosabb zöldségként van szàmontartva. Sok víz. Persze lúgos víz. Néha bàzisporral is megspékelem a lúgosító kúràmat. és persze iszom lúgos kàvémat. ez is mehet kúràban. segíti megemészteni azt a rengeteg zöldséget amit megeszek és semlegesíti a.felesleges.savakat.

640. Panna332012-02-12 21:26
én inkább csak sütikbe használom, remélem így is elég hatásos (a sütiket szépen megemeli)7
öreganyám mondjuk gyomorégés ellen is használta
(válasz anka2007 637. hozzászólására)

639. Józan Paraszt2012-02-12 21:12
Azt eddig is tudtuk, hogy a nátrium-hidrogénkarbonát (köznapi nevén szódabikarbóna) lúgos kémhatású. De nem valószínű hogy Dr. Tullio Simoncini jött erre rá először.
(válasz anka2007 637. hozzászólására)

638. Várhegyi Márton2012-02-12 21:08
Ezt írtam:

"Hosszú távon talán a csönttömegre lehet jótékony hatása, de a lúgosítással összekapcsolt állítások (beleértve azokat az ökörségeket, amiket Robert Young ír a könyvében) továbbra sem bizonyítottak, ill. bizonyítottan hamisak."

Fönntartom.
(válasz Józan Paraszt 636. hozzászólására)

637. anka20072012-02-12 21:07
Számtalan diéta segít abban, hogy a szervezeted lúgosítsd, de ne feledkezz meg a szódabikarbóna hatásáról sem. Tudományos kutatások is alátámasztják (Dr. Tullio Simoncini római onkológus), hogy ez a jótékony szer vízben oldva könnyen felszívódik, lúgosító hatást fejt ki a belekben és a vérben is. A szervezeted méregtelenítheted egy 2 hetes kúrával, mely során naponta kétszer, étkezés előtt egy teáskanál szódabikarbónát vízzel feloldva elfogyasztasz. Az étkezések után kiöblítheted a szádat is ezzel az eleggyel, mely megszűnteti a száj szárazságát és savasságá t.

636. Józan Paraszt2012-02-12 21:02
A szakmai véleményeddel azt sugallod a laikusoknak (nyilván a többség ilyen), hogy van alapja ennek a marhaságnak.
(válasz Várhegyi Márton 635. hozzászólására)

635. Várhegyi Márton2012-02-12 20:58
Persze, nem a lúgosítás miatt.

"Akkor meg minek beszélünk egyáltalán lugosításról?"

Leírtam a szakmai véleményemet, most is csak visszautalni tudok rá.
(válasz Józan Paraszt 634. hozzászólására)

634. Józan Paraszt2012-02-12 20:23
De ugye nem a lugosítás miatt van egészségvédő hatása a zöldségeknek, hanem a sokféle biológiailag értékes tápanyag miatt.

Akkor meg minek beszélünk egyáltalán lugosításról?
Minek beszélünk zöldségeket?
(válasz Várhegyi Márton 631. hozzászólására)

633. Panna332012-02-12 17:57
Köszi!
(válasz Várhegyi Márton 631. hozzászólására)


632. wani*2012-02-12 17:47
Olyan szorulásom lett,azt hittem belehalok:(
(válasz totek63 627. hozzászólására)

631. Várhegyi Márton2012-02-12 17:15
Az, hogy egy vegyület/étel "savasít", "lúgosít" vagy éppen semleges-e, az nem csak attól függ, hogy milyen a kémhatása, hanem attól is, hogy a szervezet hogyan bontja le (és egyéb tényezőktől is).

Az ecetről nem tudom, hogy "lúgosít"-ana, a citrom/citromlé viszont valóban "lúgosít".

Lúgosít = a vizelet pH-ját növeli;
savasít = a vizelet pH-ját csökkenti.

NB.: Ezekből nem következik, hogy a lúgosítás egészségvédő hatású. Hosszú távon talán a csönttömegre lehet jótékony hatása, de a lúgosítással összekapcsolt állítások (beleértve azokat az ökörségeket, amiket Robert Young ír a könyvében) továbbra sem bizonyítottak, ill. bizonyítottan hamisak.

Aki lúgosítani szeretne, annak a magasabb gyümölcs- és zöldségfogyasztást tudnám javasolni, annak tényleg van értelme, egészségvédő hatása.

(A cukorfogyasztás csökkentése is előnyös, a cukor azonban - a közhiedelemmel ellentétben - nem savasít.)
(válasz Panna33 629. hozzászólására)

630. zinnia2012-02-12 13:22
na valami hasonlót akartam kérdezni én is...
(válasz Panna33 629. hozzászólására)

629. Panna332011-11-22 21:22
magyarázza meg valaki, hogy a savas kémhatású ecet és citrom hogy a vérbe lúgosít... köszi

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22