Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Segítenétek, hogyan kell jól elkészíteni a töltött paprikát?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

23. pocak252012-08-10 12:59
Én is így csinálom,es mindig finom.
(válasz olvedireka 20. hozzászólására)

22. Sydney012012-08-10 12:26
Juhhéj! :)

Én is így csinál.:DDD

Csak a gombócokat jobban fűszerezem.
(válasz olvedireka 20. hozzászólására)


21. selena782012-08-10 12:16
Én is így készítem, a paradicsomlében főzöm a paprikákat. Így nem fő szét a paprika, és a paradicsomlé is jobban átveszi a paprika ízét.
(válasz olvedireka 20. hozzászólására)

20. olvedireka2012-08-10 09:36
Nálunk úgy készül, hogy a darálthushoz teszek főtt rizst, egy tojást, sót, borsot - ezt jol összegyurom. A töltelékkel megtöltöm a paprikákat. Előtte odateszem főni a paradicsomlevet, amikor kezd forrni beledobom a paprikákat , rakok a lébe illatos borsot, kis sót (ki hogyan fűszerez ), majd mikor megfőttek a paprikák kiveszem őket és a paradicsom levet berántom , majd visszateszem a paprikákat(azért veszek ki, hogy ne törjem össze mikor belerakom a rántást ) és egyet forr és kész. Cukrot én teszek bele picit, de lehet más nem szokott.

19. bowie2012-08-10 09:27
Kipróbáltam én is lével, de ha tényleg a recept szerint csináljuk, tehát jó minőségű paradicsomlével, úgy azért elég drága, főleg, hogy nálunk nem volt elég egy üveg. Úgyhogy én azt a dobozos fél literes sűrített paradicsomot szoktam venni, az olyan püré és lé közötti állagú.:) És akkor ahhoz megy át a főzőléből.
De egyszer érdemes kipróbálni azért lével is.:) Finom volt úgyis.
(válasz kismazsi 18. hozzászólására)

18. kismazsi2012-08-10 09:17
Nagyon jó ez is, bár én még nem probáltam sima paradicsomlével, de ami késik nem múlik!!A leírás felcsigázott, hogy így milyen lehet!!
(válasz bowie 12. hozzászólására)

17. bowie2012-08-10 09:12
Nem változik vele semmi, csak kimarad a tojás, és rövidebb idő alatt megfőnek a gombócok, sosem mértem, de olyan 20-30 perc.
(válasz kismazsi 16. hozzászólására)

16. kismazsi2012-08-10 09:09
Valószínű!!Én előfőzve még nem probáltam!
(válasz bowie 15. hozzászólására)

15. bowie2012-08-10 09:07
Ahhaa...megvan akkor az enyém miért nem esik szét tojás nélkül sem!
Mert én a rizst előfőzöm kicsit, vagyis kevés olajon átforgatom, picike vizet öntök rá, és csak addig hagyom "főni", míg ki nem fehéredik szépen az összes..ilyenkor leszűröm és mehet hozzá a húshoz..gondolom ez már ragacsos így, és ez tartja össze, nem a tojás. Ha jól gondolom. De jó..10 év után ez is kiderült.:))
(válasz kismazsi 11. hozzászólására)

14. kismazsi2012-08-10 09:07
Paradicsomszósz: rántást készítessz, én sűrített paradicsomot szoktam ráönteni, és utána a gombócos vízzel hígitom! Ízesítem egy kis cukorral, ez már ízlés kérdése!


13. kismazsi2012-08-10 09:05
Ha paprikával készíted, ugyanez a menet, csak megtöltöd a paprikát, és úgy teszed a vízbe!

12. bowie2012-08-10 09:04
[link]

Itt is vegyesen van csinálva, de főként gombóc, paprika alig egy pár darab vaqn megtöltve.:)

11. kismazsi2012-08-10 09:04
Kedves Tamara!
Én a darált húst fűszerezem(só, bors, pici őrölt kömény, pici fokhagyma, pirospaprika). Az egészet jól összekevered, és után nem sok mosott rizst adsz hozzá(kb. fél kg húshoz, 1/2 maréknyit-laposan)!Utoljára 1 tojás, s jól elkeverni! Fazékba vizet forralsz, só bele, és ha forr, óvatosan beleteszem a gombócokat! Addig főzöm benn, míg a rizs puha, én kb. 1-1,5 órát szoktam-ez mennyiségtől is függ!A paradicsomszósz elkészítem, ha kész belemerem a gombócot! A szószt azzal a lével szoktam hígítani, amiben a gombóc főtt! Mi nagyon szeretjük így, és soha nem esik szét a gombóc, de ugyanakkor finom puha!Sok sikert!

10. bowie2012-08-10 09:03
Én meg a nosaltyról.:))
(válasz Júlia* 8. hozzászólására)

9. bowie2012-08-10 09:02
Én sosem szoktam még csak tojást sem belerakni, de nem szokott széthullani. Nem tudom miért nem, ezen sokan csodálkoznak, de akkor sem. Nem forgatom meg pedig semmiben, csak összegyúrom a hozzávalókat.

8. Júlia*2012-08-10 09:01
"Mindmegette" oldalról származik, én onnan szeretek plagizálni.:D
(válasz Júlia* 6. hozzászólására)

7. Tamara972012-08-10 09:01
Még életemben nem csináltam, így nem tudom az arányokat.
Ugy szeretném, hogy legyen paprika, meg gombóc is.

Szóval szeretném, ha mindent a számba rágnátok.:))
Köszi:)

6. Júlia*2012-08-10 09:00
50 dkg darált pulyka vagy sertés
6-8 TV (alias tölteni való) paprika
4 evőkanál sima rizs
1 fej vöröshagyma
2 tojás
5 dl paradicsompüré
1 dl tej
2 evőkanál étkezési keményítő
cukor
zellerlevél

bors
pirospaprka
zöldségkeverék (bio)

Elkészítés:

Fél kiló darált húst keverjünk el 4 evőkanál rizzsel, reszeljünk bele 1 fej vöröshagymát, üssünk rá 2 tojást, és ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával és zöldségkeverékkel. Jól keverjük össze. A töltelék ezzel kész.

Vágjuk le 6-8 db zöldpaprika végét, szedjük ki a magokat, és töltsük meg kb. 70 százalékosan a töltelékkel. A maradékból
formázzunk kis gombócokat.

Tegyük a megtöltött paprikákat, a golyókat, pár zellerlevelet, a
paprikák levágott gallérját egy nagy lábosba, és öntsünk rá forró
vizet. Ízesítsük sóval, zöldségkeverékkel, és főzzük addig, míg a
paprika héja megpuhul és a lakást elárasztja az isteni
töltött paprika illata (kb. 30-40 perc).

Egy másik edénybe öntsük a passzírozott paradicsomot, higítsuk a
megfőtt paprikák zamatos, leszűrt levével, majd ízesítsük sóval és
cukorral. Rántani is lehet, de egészséges alternatíva az 1 dl tejben
elkevert 2 evőkanál étkezési keményítővel való sűrítés. Egyet rottyan, majd pottyannak bele óvatosan a megtöltött paprikák és gombócok
átmelegedésre. Főtt krumplival tálalhatjuk, de friss kenyérrel is
isteni.

5. géniusz2012-08-10 08:59
Tegyél bele tojást, meg egy kevés rizst is. Ezek össze fogják a gombócot.


4. bowie2012-08-10 08:58
Töltött paprikát akarsz vagy húsgombócot? Mert a paprikába töltve nem hullik szét.:))

3. Sydney012012-08-10 08:58
Széthullik???

Mennyi húshoz mennyi tojást teszel?

2. Tamara972012-08-10 08:55
Hogy csináljam, hogy ne hulljon darabjaira a gombóc?:)

1. Tamara972012-08-10 08:54
Segítenétek, hogyan kell jól elkészíteni a töltött paprikát?