Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Milyen engedélyekre lenne szükségem egy webcukrászda üzemeltetéséhez, ha a termékeket magam kívánom előállítani? fórum

Milyen engedélyekre lenne szükségem egy webcukrászda üzemeltetéséhez, ha a termékeket magam kívánom előállítani? (tudásbázis kérdés)


26. Tina91
2012. aug. 6. 19:11

Sziasztok!

Én érdeklődni szeretnék, hogy milyen engedélyek szükségesek, egy fagylaltozó megnyitásához, illetve üzemeltetéséhez?

Válaszotok előre is köszönöm :)

Tina

25. Annie1130 (válaszként erre: 21. - Cb4d6e9d49)
2012. júl. 26. 12:21

Listaépítés, partnermarketing, és nem utolsó sorban a hírlevél. Gyűjts folyamatosan érdeklődői listát, pl. itt is nyugodtan elkérheted azoknak az email címét, akik jelezték, hogy érdeklik őket a termékeid. Én már is küldöm neked privátban az enyémet!:)


Írj izgalmas cikkeket, hogy pl. miért jó a paleloit táplálkozás,majd azt küldd ki hírlevélben. Ne értékesíteni próbálj, mert arra már szinte senki sem "harap", hanem légy szakértő az adott területen és hidd el, tőled fognak vásárolni. Ez egy többlépcsős folyamat, de megéri!Ja, és akármilyen kicsiben is kezded, építs márkát!A jó termék, vagy szolgáltatás az alapvető elvárás manapság, gondolj csak bele, hogy a márkanevekben van az igazi pénz!:)

24. cb4d6e9d49 (válaszként erre: 23. - 038710e7da)
2012. júl. 26. 12:21
köszi
23. 038710e7da (válaszként erre: 19. - Cb4d6e9d49)
2012. júl. 26. 12:02
Küldöm, de szerintem ezt töröltesd ki, mert könnyen megdobhatja a spam-ek számát mailboxban.
22. cb4d6e9d49 (válaszként erre: 19. - Cb4d6e9d49)
2012. júl. 26. 12:01

melitta79

bocsánat!

21. cb4d6e9d49 (válaszként erre: 20. - Annie1130)
2012. júl. 26. 12:00

Internetes hírdetés,google,

közösségi oldalakon reklám,több még nem jutott eszembe.

2012. júl. 26. 11:53
Az otthonodban is lehet, persze, de csak külön leválasztva a lakóteredtől. A tojásnak például külön hűtő kell, az biztos, meg még van egy csomó ilyen szabály ami nem kis beruházást igényel. Nem szeretnélek elijeszteni, nagyon klassz az ötleted, különösen a webcukrászda rész tetszik. A marketingre van már valami elképzelésed? Hogyan fogod megtalálni a célközönséget és ők hogyan fognak megtalálni téged?
19. cb4d6e9d49 (válaszként erre: 18. - 038710e7da)
2012. júl. 26. 11:21
mitta79@gmail.com
18. 038710e7da (válaszként erre: 14. - Cb4d6e9d49)
2012. júl. 26. 11:20
Akkor küldj, mail címet. Az öcsike meg hasznos :D
17. 038710e7da (válaszként erre: 15. - Cb4d6e9d49)
2012. júl. 26. 11:19
Ha egy olyan házban élsz, ahol a saját konyhádtól, életteredtől elkülönítve megoldható amit leírtam, akkor igen.
16. f36e266467 (válaszként erre: 12. - Cb4d6e9d49)
2012. júl. 26. 11:19
Akkor hamar kell majd az oldalcímet küldened :)
2012. júl. 26. 11:18
Elképzelhető az,hoghy engedélyeznék,hogy az otthonomban alakítsam ki az erre alkalmas helyet?
14. cb4d6e9d49 (válaszként erre: 10. - 038710e7da)
2012. júl. 26. 11:17

Köszönöm!

A bla-bla-t is szívesen elolvasom.

Van egy webfejlesztő öcsém..

13. cb4d6e9d49 (válaszként erre: 9. - Remoni)
2012. júl. 26. 11:15
Lehet,hogy egy csak PALEO-shop nyerőbb lenne,ahol süti is rendelhető?
12. cb4d6e9d49 (válaszként erre: 8. - F36e266467)
2012. júl. 26. 11:14

Köszönöm!Feltétlenül:-)

Az első 10 Hoxa-s megrendelőnek kedvezmény jár.

11. 038710e7da (válaszként erre: 10. - 038710e7da)
2012. júl. 26. 11:11

Ha helyben is lesz eladás, a főzés helyének el kell különülni szintén a főzéstől.

*az eladási helytől.

10. 038710e7da (válaszként erre: 3. - Cb4d6e9d49)
2012. júl. 26. 11:09

Mivel friss áruval is fogsz dolgozni, ezért külön helyiség kell a földes áru megmosásához, és a készítéshez. Mindkét helyiségben külön (két medencés) mosogató kell, mert nem moshatod a földesben azokat az eszközöket, amivel főzöl. Ezen kívül kell még vízvételi lehetőség kézmosásra, takarításra. Egy plusz csap helyét le lehet csalni azzal, ha olyan csapot teszel be, aminek ki lehet húzni a nyakát, belül el van rejtve egy zuhanycső szerű toldalék. A földes árut nem viheted át azon a helyiségen, ahol főzöl. Ezek a legfontosabbak, mikor a helyiséget megválasztod.

Ha helyben is lesz eladás, a főzés helyének el kell különülni szintén a főzéstől.


Ezeket tudva érdemes keresni, vagy kialakítani, de mielőtt bármit csinálsz, vagy kiveszed a helyiséget, kérd meg az állat e.ü. helyi munkatársát, hogy menjen ki, és beszéld meg vele, mit szeretnél. Egyrész így nem fogsz ráfaragni, hogy utólag kiderül, hogy valami mégsem jó, másrészt a közhiedelemmel ellentétben nagyon segítőkészek, ha látják, hogy valaki rendesen akar dolgozni.


A webshop jogi hátteréhez szükséges bla-blát szívesen átküldöm mailben.

Egy webshop 200-500ezer forint, tervezőt tudok ajánlani.

2012. júl. 26. 10:50
A paleo lekvárra vevő lennék....
8. f36e266467 (válaszként erre: 5. - Cb4d6e9d49)
2012. júl. 26. 10:26
Ha beindul, akkor küldhetnél majd priviben weboldal címet :) Rendelek majd tőled puncstortát :)
7. f36e266467 (válaszként erre: 5. - Cb4d6e9d49)
2012. júl. 26. 10:24
Értem :)
2012. júl. 26. 10:16

Először is kell, hogy legyen egy EU-előírásoknak megfelelő termelő üzemed (rozsdamentes berendezések, élelmiszerbiztonsági feltételeknek megfelelő tároló helyiségek,az élelmiszer szállítása zárt láncban történhet:ez az jelenti pl., hogy a hűtés és az élelmiszerbiztonság nem szakadhat meg szállítás során, stb.)Amikor ez megvan, bejelented a megfelelő szerveknél (önkormányzat, ÁNTSZ (azt hiszem ennek már más neve van)hogy megnyitnál, ők ezt jegyzik és ha szerinted megfeleltél a követelményeknek, akkor saját felelősségre ki lehet nyitni, mert ma már nem kötött működési engedélyhez a nyitás úgy mint régen, hanem bejelented, hogy működsz, és majd egyszer csak kimennek ellenőrizni.


A webes értékesítéssel szerintem nincs külön tennivalód, mindenki úgy promótálja a termékét, ahogy akarja, viszont nagyon fontos, amit fentebb is írtam, hogy gondoskodnod kell arról, hogy amíg a termelőüzemből elér az áru a megrendelőig, addig ne kerüljön ki a hűtésből és ne "szennyeződhessen" az áru!


Úgy indulnék neki, hogy bemmennék a hivatalba, kiszúrnék egy szimpatikus munkatársat (már ha van olyan) és "rávezteném" arra, hogy segítsen!A "Deák-bérlet" hasznos szokott lenni ilyen esetekben! :))


Sok szerencsét kívánok!

5. cb4d6e9d49 (válaszként erre: 4. - F36e266467)
2012. júl. 26. 10:14
Persze,nyílván ott fixálom le,meg fogok bizonyosodni.Csak hajt a kíváncsiság:-)
4. f36e266467 (válaszként erre: 2. - Cb4d6e9d49)
2012. júl. 26. 10:13

Szerintem jobb, ha ezt az ÁNTSZ-től kérdezed meg hivatalosan. Azt hiszem, hogy tőlük kell.


Amit itt mondanak, az nem biztos, hogy teljes lenne. Inkább menj tutira.


:)

2012. júl. 26. 10:12
Jogi feltételekre gondolok,illetve mivel élelmiszert állítanék elő...ÁNTSZ?Költségekről tudtok valamit,az engedélyeket illetően?
2012. júl. 26. 10:07

Nekem csak körülbelül van fogalmam.De szeretném a szolgáltatásomat legálisan kínálni,mondjuk azt,hogy megrendelésre sütök,bármit.Tortákat,kalácsokat,muffinokat,palacsintát...Paleo-t is és egyéb diétás termékeket.Árulni szeretnék magam készítette Paleo lekvárokat is.

Én jó elképzelésnek érzem.Kérlek segítsetek,hogy milyen engedélyek kellenek ehhez!Köszönet előre is mindenkinek!

2012. júl. 26. 10:04
Milyen engedélyekre lenne szükségem egy webcukrászda üzemeltetéséhez, ha a termékeket magam kívánom előállítani?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook