Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Parasztdiéta fórum

Parasztdiéta (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8
224. a14deb9047 (válaszként erre: 223. - B489973a29)
2012. aug. 27. 20:46
A spanyolviaszt már feltalálták :)
2012. aug. 27. 18:29
Úgy látszik dugába dőlt a parasztdiéta:-)Nagyobb volt a füstje,mint a lángja:D
222. Mazsinka (válaszként erre: 218. - Bd55e3f068)
2012. júl. 20. 11:40
Nem is én állítottam, hogy nincs krumpli íze, bocsi.
2012. júl. 20. 07:24

Én sem szeretem a mélyhűtött sült krumplit.

Nem műnek tartom, hanem egyszerűen nem ízlik. Vagy nagyon ropogós, vagy nem ropog egy kicsit sem, vagy nem pirul meg rendesen, vagy túlsül. Tehát, nem a kedvencem.

220. bd55e3f068 (válaszként erre: 219. - A14deb9047)
2012. júl. 19. 21:14

A fajtától, tárolásból adódó minőségtől, olaj vagy zsír hőmérsékletétől, sütési időtől is függ a kész élet milyensége, és ami tényleges eltérés van a kettő között, az a nyers burgonya hűmérséklete. A fagyasztott ropogósabb lesz.

Ízlésről nem lehet vitatkozni. Te azt szereted sokakkal együtt, én meg mást egy másik táborral.

219. a14deb9047 (válaszként erre: 218. - Bd55e3f068)
2012. júl. 19. 20:42
Egyszer ettem, de számomra borzalmasan ehetetlen volt a fagyasztott szalmaburgonyának nevezett valami kisütve.
218. bd55e3f068 (válaszként erre: 217. - Mazsinka)
2012. júl. 19. 20:36
Ha nem ettél még soha, akkor maradjunk annyiban, hogy nincs nagy különbség a burgonya szerkezetéből adódóan.
217. Mazsinka (válaszként erre: 215. - Bd55e3f068)
2012. júl. 19. 18:11

Életemben nem ettem még fagyasztott krumplit, hála az égnek.


Csak múltkor láttam a boltban, hogy mennyire drága, és megjegyeztem, hogy ennek az árán kb. 10 kg friss krumplit lehet venni, ami egy zsáknyi. Azért nagyon nem mindegy.

216. a14deb9047 (válaszként erre: 214. - Mazsinka)
2012. júl. 19. 18:06
Ha 100-150,-Ft egy kg krumpli, akkor is érdemes megvenni, tisztítani, felaprítani és kisütni.
215. bd55e3f068 (válaszként erre: 214. - Mazsinka)
2012. júl. 19. 18:04
Azért ott még nem tartunk, hogy olyan "luxust", mint a fagyasztott krumpli, ne engedhessünk meg magunknak. Hobbyból ültetünk ezt-azt, nekünk ennyi elég.
2012. júl. 19. 17:58
A fagyasztott burgonya árán egy kertet beültethetsz krumplival.
213. bd55e3f068 (válaszként erre: 212. - Zsoka1984)
2012. júl. 19. 17:58
Szerintem te valamit félre értettél. Van olyan krumpli készítmény is, de van sima szeletelt is. A püré csak úgy állna össze újra, ha hozzáadnának valamit, vagyis aminek az egyetlen összetevője a burgonya, az nem lehet más. Meg amit a férjem szokott venni, az nincs is elősütve, csak mélyfagyasztva.
212. zsoka1984 (válaszként erre: 209. - Bd55e3f068)
2012. júl. 19. 17:53
A fagyasztott krumpli, mint egy műsorban hallottam, nem leszeletelt egész krumpli, hanem olyan mint a krumpli püré amit zacskosan veszel. Valami püréből csinálják megformázzák és leszeletelik meg elő sütik.
211. bd55e3f068 (válaszként erre: 210. - A14deb9047)
2012. júl. 19. 17:51
Én nem tartom borzalmasnak, bár személy szerint elég ritkán eszek olajban sült krumplit. Ha már burgonya, akkor én inkább saláták készítek belőle, és kifli krumplit szoktam venni, meg lila van most megint a kertben. :o) Amúgy nagy átlagban kapható burgonya választék és minőség elég silány szokott lenni, azt elismerem.
210. a14deb9047 (válaszként erre: 209. - Bd55e3f068)
2012. júl. 19. 17:40
A fagyasztott krumpli maga a borzalom... és még drága is.
209. bd55e3f068 (válaszként erre: 208. - Zsoka1984)
2012. júl. 19. 17:37

Azért a krumplit nem szokták másra cserélni. :o)

Amúgy egy rendes finomított olajnak nem sok íze van, inkább annyi lehet a különbség, hogy nincs olyan íze, mint a zsírnak.

208. zsoka1984 (válaszként erre: 206. - A14deb9047)
2012. júl. 19. 17:33

Én nem is szeretem az izét, apósom mániája, hogy csak avval lehet náluk főzni. Nem is értem, hogy lehet vele egy pörköltet megcsinálni.

Egy ismerősöm mesélte, hogy náluk nyaraltak a német rokonok és sütött krumplit, a németek el voltak ájulva, hogy lehet ez ilyen finom. Ismerősöm válasza: zsírban sütöttem és tényleg krumplit.

2012. júl. 19. 17:13
igen sajnos
206. a14deb9047 (válaszként erre: 202. - Zsoka1984)
2012. júl. 19. 17:08

Ha kisütöd a szalonnát, a liba-kacsahájat, akkor legalább tudod, hogy mit csináltál... De az olajnál...??? Néha iszonyatos a szaga. Egyszer láttam dokumentum filmet az olaj készítéséről. Azóta csak néha használom...

Köszönő viszonyban nincs a 10-20 évvel ezelőttivel.

205. f799cac10e (válaszként erre: 202. - Zsoka1984)
2012. júl. 19. 17:02
igen ez így van sajna én egyiket sem használok nagyon nagyon minimális szinten. 1 liter olaj kb 1,5 hónapig elég meg van olívaolaj is ezt szoktam én. anyumék meg mikor melyiket
2012. júl. 19. 16:52
Tegyél ki egy tányérra olajat, zsírt, margarint. Találd ki, melyikbe másznak bele a hangyák! A műanyagot kerülik, még ők is okosabbak, mint az ember.
2012. júl. 19. 16:48
El sem tudom képzelni, mennyibe fog ezek után kerülni a szalonna meg a hurka.
202. zsoka1984 (válaszként erre: 201. - F799cac10e)
2012. júl. 19. 16:45
Amikor azt találják ki, hogy az étolaj az egészséges azért fizetünk többet, mikor a zsír akkor meg azért. 2 éve 300 volt 1 kiló most 600-800 attól függ hol veszed.
2012. júl. 19. 16:32
a zsír a barátunk ez köztudott dolog, régen is ezzel főztek, sütöttek Mamáméknál ez volt mert ezt megtudták maguknak "termelni" olaj az még nem is nagyon volt akkoriban később meg nagyon drága volt, mint ahogy most is drága.
200. zsoka1984 (válaszként erre: 199. - Mazsinka)
2012. júl. 19. 15:40

12 kilót fogytam minden féle diéta nélkül, hogy elkezdtünk állatokat tartani és a kertet is nagyban csináljuk a kenyeret is magam sütöm, nem mindig, de 60-70%-ban igen.

Ja és zsirral főzünk-sütünk.

Nekem megnézte a pajzsmirigyem a doki a htc vagy mi pont határ vonalon volt, de szerinte akkor is jó. Közben hallottam, hogy azt nem lehet ilyen általánosan vizsgálni. Sok mindentől függ az érték és az hogy kinek jó vagy nem.

199. Mazsinka (válaszként erre: 196. - Zsoka1984)
2012. júl. 19. 12:34

Mi megveszünk egy egész disznót, amiből csak házi kolbászt csinálunk egész évre némi szalonnával, párolt csülökkel, sonkával... Aztán pedig fél disznóból, csirkéből, halból, nyúlból főzök egy évig. Parizer nincs egy ideje, se virsli, se pástétom-az pláne, van tojás, némi sajt, gyümölcsök, zöldségek, magok, és ezekből süti, ha megkívánjuk.


Fél év alatt tíz kilót fogytam, hogy nem éhezek huzamosabb ideig, és nem tornázom (azt azért kellene egy kicsit), viszont akkor eszem, és azt (a felhozatalból), amit akarok.


Úgy, hogy valószínűleg pm alulműködésem van...vagis ha nem lenne, talán még ettől is több lement volna.


Különben a koleszterinem tökéletes, és más értékem is.

198. c1e9612cd3 (válaszként erre: 195. - A14deb9047)
2012. júl. 19. 11:51

sztem az már most is van... legalábbis saját maguknak szokott csináltatni speckót....

Az én párom amúgy már évek óta mondogatja, h kellene a piacra egy kis light szalonna :)))))))))))

2012. júl. 19. 11:41
parasztdiéta: Ne egyé' má' annyit vazze! .)
2012. júl. 19. 11:17

Ettek régen is kenyeret csak nem ezt az állomány javítos vackot, meg ezt a lisztnek nem nevezhetőt.

Viszont nem ettek parizelt meg előre gyártott h*lyére tartósitott gyorséttermi kajákat.

A szörp gyümölcsből volt, nem cukorból meg aromából és sorolhatnám.

A húst meg nem mosták hypoval meg ecettel.

A cukor talán még az amit nem fogyasztottak ilyen mennyiségben.

2012. júl. 19. 11:17
Majd nemsokára lesz Norbi-kolbász... Csak éppen drágább lesz, mint a Gyulai-csabai-... Akik évtizedek óta világismertek a Pick-kel egyetemben... Jön a Norbi füstölt teaszalonna, Norbi-kolozsvári húsos szalonna, stb. Néhányan meg jól bekajolják, és azt hiszik, hogy feltalálta évszázadok disznóvágását és feldolgozását.
1 2 3 4 5 6 7 8

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook