Kárpátaljáról van valaki? (beszélgetős fórum)
szerintem Borscs leves lehetett az:
Hozzávalók: 30 deka marhahús, 1-1 szál fehér-, és sárgarépa, 20 deka gyalult káposzta, ugyanannyi gyalult cékla, 20 deka burgonya, késhegynyi törött bors, babérlevél, kis doboz paradicsompüré, só és 1 dl tejfel.
A 30 deka marhahúst hideg vízben feltesszük főni.
Közben kevés forró zsíron a züldségeket megpirítjuk, csontlével feleresztve néhány percig pároljuk, majd a húshoz öntjük.Teszünk bele 20 deka gyalult káposztát, ugyanannyi gyalult céklát, 20 deka kockára vágott burgonyát, megsózzuk, késhegynyi törött borssal, babérlevéllel, kis doboz paradicsompürével ízesítjük. A félkész húst kiszedjük, és apró kockára vágva rakjuk ismét vissza a levesbe, majd tovább főzzük, kb fél óráig. Vékony rántással berántjuk.
Tálaláskor tejfellel ízesítjük.
Ha már vagytok itt néhányan lenne egy kér(d)ésem. 4évvel ezelőtt voltam kárpátalján,és egy étteremben ettem vmi nagyon finomat, de azóta se találom sehol a receptjét,mert h nem tudom a nevét. Ugy rémlik h vmi paradicsomos leves volt és káposzta volt benne meg talán hus. De nem paradicsomos káposzta volt, hanem ez leves volt!!! Ha tud vki segiteni irjatok nekem légyszi sikizita@gmail.com
köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában?
- Jelentkezett valaki a Gastroyal Zsírégető Klubba?
- Van valaki, aki beszélgetne velem? Köszönöm!
- Miért szidtál ma valakit?
- Hiányzik e valaki?
- Tudja valaki Kárpátaljáról Szabolcs-Szatmár-Beregbe mennyi idő alatt érkezik meg egy csomag postán?