| Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
| Igen a csörögét én is ismerem, de én nem igazán azt keresem. Ennek a herőkének, papírvékony hólyagos a tésztálya mikor kisül a forró olajban, még forrón kell megporcukrozni hogy ráragadjon, és nagyon törékeny. Ennyire emlékszem a nagyanyám sütötte sütiből, hát ennek keresem a receptjét. | ||
|
| ||
| Olyan régi a dátum nem érdemeS válaszolni rá
herőcét ismerek az nem másmint=CSÖREGEFÁNK | ||
| ||
| Tiszta röhej, de senki nem tudja az igazinak a receptjét. Már annyit kipróbáltam hogy HERŐKE undorom van, már múltkor apám megkérdezte hogy Már megint herőkét sütsz? Neki is már biztos undora van. Úgylátszik ez a boros herőke recept örökre a sírba szállt a nagymamámmal sajnos. | ||
|
| ||
| na sikerült megtalálni a receptet? :) | ||
| ||
| Fújott herőce
Gyengébbre gyúrt levestésztát vékonyra kinyújtottak, olvasztott zsírral megkenték és összehajtogatták. Ezt háromszor megismételték és minden hajtogatás között 5-10 percet hagyták pihenni. Derelyevágóval rombusz alakúra vágták és nem túl forró olajban, vagy zsírban kisütötték. Sütés közben a tészta felfújódott, megdagadt. Vaníliás porcukorral megszórták, magában vagy lekvárral fogyasztották | ||
| ||
| Szia!
Nálatok rummal, vagy fehérborral készítik? Én igazábó egy fehérboros receptet keresek. | ||
|
| ||
| Érdekes nálunk herőcének nevezik, ahány ház annyi szokás vagy név? :)) | ||
|
| ||
| Íme egy újabb HERŐKE recept amit ma kaptam:5 db tojássárgája, csipet só, 1 ek cukor, 1 ek rum, 1 nagy ek tejföl, annyi liszt amennyit felvesz, de ne legyen kemény a tészta, inkább kicsit lágyabb.
Kinyújtani késfok vékonyra, derejevágóval felszabni, és forró olajban kisütni. HA VALAKI KIPRÓBÁLTA KÉREM IRJA MEG HOGY SIKERÜLT!!!! | ||
| ||
| Haaaaaahhhh
Hiába várom én a kedves rokonomtól a HERŐKE receptjét, asszem még egy darabig nem lessz meg. Úgyhogy ismét kérlek titeket, ha hozzájuttok valami HERŐKEszerű csörögeféléhez, akkor írjatok!!!!!!!! | ||
| ||
| Akkor jó. :))
Néha a legegyszerűbb nem jut az eszembe. | ||
|
| ||
| Köszi az ötletet, közben én is rájöttem. | ||
|
| ||
| A receptek között találsz 2 oldalnyit. | ||
|
| ||
| Naaaaaaaaaaaaaaaaa valaki írjon már nekem egy jó kis farsangi fánk receptet???!!!!! | ||
| ||
| Vagy pogácsaszaggató. | ||
|
| ||
| Vékony falú pohár pont megfelel a célnak. | ||
|
| ||
| Ez végülis ésszerűnek tűnik, hogy ne tekerkessük mert gyűrődik a tészta. Csak akkor valami éles szélű izét kell szereznem hogy eggy nyomásra átvágja a tésztát, mert különben tépni fogom őket ha nincs elvágva egymástól. | ||
|
| ||
| :)) | ||
|
| ||
| Én is így tudom.
Amivel szaggatod a tésztát (pohár vagy nagyobb pogácsaszaggató) nem szabad tekergetni a tésztán, hanem egy gyors mozdulattal lenyomni és kész. Valamint a tésztát nagyon vékonyra sem szabad nyújtani, legalább egy centis legyen. | ||
|
| ||
| A szaggatáson múlik a szalag. Legalábbis nekem. :)) | ||
|
| ||
| Amíg várom a HERŐKE receptjét, addig nem tudna valaki egy jó FARSANGI FÁNK receptet? Ami szalagos is lessz? Az enyémről, mikor megfordítom az olajban, mindig eltűnik a szalag. | ||
| ||
| Még nincs a kezemben, de remélem sikerül megkaparintani. | ||
|
| ||
| Így már értehető. Remélem megtalálod, és ahogy fentebb olvastam meg is találtad, amit keresel. :)) | ||
|
| ||
| Jóhír!
Hamarosan a kezembe jut az eredeti HERŐKE recept, egy Ceglédberceli rokonomtól, aki megkérdezi a 93 éves anyukájától, aki a világ legfinomabb, és legporhanyósabb HERŐKÉJÉT süti. Ha meglessz felteszem, és lehet kisérletezni vele. | ||
| ||
| Azt sütötted meg a boros receptet?
Ennyire rossz lett? | ||
|
| ||
| Szia
Én Albertirsán lakom, de a nagymamám Ceglédberceli volt, ami kimondott sváb falu, és onnan származik az eredeti recept amit keresek. Az tuti hogy bor kell hozzá. | ||
|
| ||
| kemény lett nagyon és az egyetlen ízt, a vaniliás cuki adja, amibe belehempergettem. szóval nem lett jó :( | ||
|
| ||
| Mi a baj vele? Állaga vagy az íze nem jó? | ||
|
| ||
| én megsütöttem ma. . . háááááát. . . szerintem ez ehetetlen. . . . vagy nem tudom, nekem nem sikerült. . . :((( | ||
| ||
| Ha megsütötted légy szi nyilatkozni, hogy ezt a Pitz-féle recit kerested-e! | ||
|
| ||
| Tegnap este pletyiztek a házunk előtt a nénik, és kimentem megkérdezni, ők hogy ismerik. Még a két nagyimat is felhívtam. Mindenki ugyannak ismerte. Merre laksz, hogy ez nálatok másképp ismeretes? Nagyon kíváncsi lettem. Az egyik nagyim Debrecenben lakik, a másik Gyálon, és Győr mellett kérdeztem meg. :))) | ||
|