| Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
| Köszönöm szépen! Azt hiszem azért is vagyok nagyon boldog ,mert pajzsmirigybeteg vagyok és két éve nem sikerült egy dekát sem leadnom. A futás tényleg segített. Sose késő elkezdeni! | ||
|
| ||
| Minden elismerésem! Tényleg nagyon látványos a változás. | ||
|
| ||
| Ezt most én is csak tesztelem, de télen bizonyíthatóan megszoktam a hideget és meg is szerettem a minuszban futást. A meleggel eddig nehezebben boldogulok, de nagyon alkalmazkodó az emberi szervezet :) | ||
|
| ||
| Köszönöm! Tehát akkor most inkább szoktassam magam, és inkább menjek ki, akár rövidebb távra is, de utána 'könnyebb' lesz? Gondolom most a melegre, télen meg a hidegre fognám a dolgot, rá kell szánnom magam a kimozdulásra megint. (a váci futást nagyon szeretném, ezért legalább egyszer előtte menni kéne) | ||
| ||
| Én tovább próbálkozom a hozzászoktatással mert 2 versenyen is indulok 2 héten belül. Jó lenne "megszokni" a meleget. Télen is ment a hideggel.
Ezt irja a futanet (http://www.futanet.hu/cikk/futas-hosegben-2): Hozzászokn i a forrósághoz A megfelelő módszerrel, a magasabb külső hőmérséklethez való szoktatással minden ember hőségtűrő-képességét javítani lehet. Kb. 7-10 napra van szüksége a szervezetnek ahhoz, hogy átálljon a jelentősen megnövekedett környezeti hőmérsékletre. Ezt az átállási időszakot a melegebb éghajlatú országok versenyeinek teljesítésénél is figyelembe kell vennie a résztvevőknek, ha a lehetőségekhez képest jó eredményt akarnak elérni. Erre a pár napra azért van szükség, hogy a szerveink hozzászokjanak a hőséghez, és megakadályozzák egészségünk károsodását futás közben. Az átállás során a szervezet "megtanulja" a gyors és intenzív izzadtságképzést és a verejték minőségét is optimalizálja. Az izzadtság kevésbé sűrű, így könnyebben el tud párologni a test felületéről, ezáltal az izzadás hűsítő hatása is nő. A szív- és érrendszer, valamint a hormonok terén is végbemennek változások - ezek a szervezet belső hőmérsékletének és a pulzusszám növekedését okozzák, és növelik a futás teljesítményét. | ||
| ||
| Nem szabad futni ilyen melegben, a párom reggel 6-kor ment, de már az is necces volt. Inkább szobabicózom a ventillátorral szemben :) | ||
| ||
| :( nem mentem futni. Ez a meleg kikészit teljesen. A lakásban is alig birom elviselni, de kint még rosszabb. Elismerem, hogy megbuktam :( Esti futás sem jó, mert Lucát kell fektetni.
Éppen ezért mindannyian ügyesek vagytok, hogy bármennyit tudtok ebben a kánikulában futni!! Valami lökés vagy valami új inditás kéne :( | ||
| ||
| Én is hasonlóan voltam tegnap is és ma is. A 8. km után azt mondtam elég. | ||
|
| ||
| én mostanában kicsit lazítottam ,négy -öt kilométereket futok. De gondolom látványos lehet ,mert mindig megállítanak mitől fogyok. Raktam fel újabb képeket,és igazából ez nem diéta hanem csak a futás eredménye. | ||
| ||
| Most értem haza futásból (33 fok)... 10 km volt a terv, 7 sikerült (volt nálam víz, sapka, minden ami kell). Ebben a melegben nem tudom hogy fogom lefutni a tervemet :( | ||
|
| ||
| Hű, ez de jól hangzik! Már meg is dumáltam a férjem. (Úgyis szereti Vácot!) | ||
|
| ||
| Közel két hét után ma újra kimentem futni. A lábam tökéletesen működött, de ebben a melegben 8 km elég volt. Mikor hazaértem kiraktam az erkélyre száradni a pólómat, kisebb tócsa lett alatta, ahogy kicsöpögött belőle a víz :-) | ||
| ||
| Ó de szép kor! Boldog születésnapot kivánok, és erőt, egészséget neki még sokáig!
Andelina, ügyes vagy! Nem értem a pulzusmérést, annyit tudok én is, hogy sajnos az én pulzusom is nagyon magas. (bár eddig még csak egyszer futottam a pulzusmérővel) Az edzésen csinálunk sprintelő, és szakaszonként gyorsitós futásokat is, pont azért hogy ne csak egy tempóban fussunk, szokja azt is szervezet, igy kicsit meglöki a pulzust, de elég gyorsan visszaáll. Majd most fogunk összeülni kettesben az edzővel, hogy megbeszéljük, mik a céljaim, és azt hogyan fogjuk elérni stb. | ||
| ||
| Sziasztok!! Betegeskedőknek jobbulást, a többieknek jó futást kivánok!!
Lucamami: mamám 85. születésnapját ünnepeljük a családdal...(23-án) Úgyhogy majd itthon "szokom" a meleget. | ||
|
| ||
| Sziasztok! Lassan egy éve kezdtem el futni 46 évesen, úgy, hogy mindig is azt gondoltam, hogy mindegy milyen mozgás, csak futni ne kelljen. Az első 5 kilóméterem programot csináltam meg sikeresen. Aztán valahogy nem akartam fejlődni, lefutogattam az 5 kilómétereket, de vártam, hogy vagy jobb idővel, vagy úgy érezzem, hogy menne még. Olvasgattam pulzusmérésről, kaptam is egy ilyen órát és hát kiderült, hogy nagyon magas a pulzusszámom, pedig a maximumot meg sem mértem. Szóval, ha tartom a 165-ös pulzust akkor a 6, 5 km (most ennyi a 2 kör) 48-50 perc. Tegnap úgy döntöttem megyek ahogy visz a lábam, 45 perc lett,de azért kipurcantam a végére, hiába indultam reggel 8-kor, már nagyon meleg volt, a pulzusmérőm 174-nél kiakadt, néha bevillant egy 179-es érték...Nem tudom mi lenne a jó, szeretném a gyorsabb tempót, de félek, hogy ez a szervezetemnek nem ideális. Mit tudtok tanácsolni? | ||
| ||
| Cherryl, ez jó felkészülési lenne a hortobágyira is :) Próbáld ki! | ||
| ||
| jól hangzik!! Lehet, ott leszünk megint! | ||
| ||
| Nézem az időképet és annyira meleg lesz a héten, hogy 4* kelhetek hajnalban futni. Utána még a melóba is be kell érni :(
23.án jó kis verseny lesz Vácon (6.51 km) ha van kedvetek: http://www.visevac.hu/futavac2013/index.php | ||
|
| ||
| Én is kihagytam egyébként vagy két hetet, mert becsipődött a derekamnál, vagy nem is tudom, lehet huzat is belejátszott, de nagyon fájt.
És ez itt off téma, de nem készül véletlen valaki a Balaton-átúszásra is? Szeretnék menni, de gyerekkel nem tudom hogy lehet kilogisztikázni... | ||
| ||
| Dr Emmett sajnálom, remélem nem lesz gondod a futással, és helyrejöttél.
Joe, jó korán keltél!! ... de úgy látszik, a kisfiad is :D Annyira meleg van már 8-kor is, hogy nehézkes a futás! (véletlen egy órával korábban mentem az edzésre, csodálkoztam, hogy nem jött senki..lefutottam 5km-t, 9 előtt mikor már nyújtottam, látom, hogy most szállingóznak a többiek a 9órakor kezdődő edzésre :)) Most a szomszéd lány talált rám, hogy szeretne velem futni, (kocogni más néven :)) de nem tudom, neki szabadna-e, mert műtötték a térdét télen...nincs súlyfeleslege, sőt, de azért kezdőként ez nem sok? Mondtam neki, hogy kérdezzen rá azért a dokinál is, hogy mit tanácsol neki. | ||
| ||
| Sajnos másfél hete foci közben ért egy kisebb sérülés, és nem tudtam futni sem. De holnap ismét elkezdem,szerencsére már majdnem tökéletes a lábam. Kíváncsi vagyok ez a meleg mennyire fogja befolyásolni a teljesítményem. | ||
|
| ||
| Én ma hajnali 5kor indultam 22 km-re. Lefutottam és gondoltam alszok egy jót. A 2 éves fiam viszont egész nap pörgött, semmit nem tudtam pihenni. Még este sem akart elaludni, túlpörgött. Bolond egy nap volt... | ||
|
| ||
| Sziasztok!! Nagyon leült a fórum:) Mindenki strandon volt? :)
Én tegnap végül este futottam 6 km-t, mikor már nem volt olyan nagyon meleg. Ma pihentem, és holnap sem tudok menni, sajnos. Majd akkor kedden. Szép álmokat nektek!!! | ||
| ||
| Sikerülni fog! Lassan növeld a távot,és menni fog. Bár nagy melegben tényleg nem jó futni, de aznap bármi lehet még. | ||
|
| ||
| hát, lehet kissé elkapkodtam a nevezést. De ha már így jártam, szerencsét próbálok!! Hátha nem lesz olyan meleg :) Fő az optimizmus. Mivel nem lesz szintidő, hiába hatod maraton, ezért akár be is kocoghatok a célba:) Csdak 7 km-t válalltam el, pont a meleg miatt. Addig pedig eddzem magam itthon a jó kis melegben, hagy szokjam. Ám én se szeressem a meleget, eddig mindig hűvösben edzettem/futottam. Ha ezt megcsinálom Július 13-án, büszke leszek nagyon magamra. Remélem, nem fogok sem elájulni, sem behányni a melegtől... | ||
|
| ||
| Elismerésem, hogy indulsz a Délibábon. Én nem mernék, nem bírom a meleget. Szenvedek most is az edzések alatt.
Visszaolvastam kicsit a fórumon, és csak Futingertől láttam tanácsot részedre. Szerintem semmi rossz szándék nem volt benne. Ne szegje kedved szerintem, sokat lehet mások tapasztalataiból tanulni. A lefutható futótávok hossza sajnos tényleg csak apránként, lassan növelhető. Ez sajnos ilyen, türelmesnek kell lenni. | ||
|
| ||
| Sziasztok!!
Igazán le tudják törni egy lelkes kezdő futkározó szárnyát, a nem megfelelően adagolt kritikák. Nyilván nem futunk még úgy, és annyit, mint itt, vagy bárhol egyesek, de ettől vagyunk kezdők. Lehet a türelmetlenségem belehajszolt nagyobb távokba, és azokat nem futom még túl jó idő alatt, de lehet erre megfelelően reagálni:( Én kissé lelkis vagyok ilyen téren: napokra kedvem szegte itt olvasott pár (nem akarattal bántó) vélemény, kritika... Ma nagyon meleg van, de én futást tervezek mára. Muszáj, ha indulni akarok a Délibáb hatodmaratonon. Ami júliusban lesz, pont déltájban. El lehet képzelni, sehol egy árnyék, lévén a "buli" a Hortobágyon lesz:) Szép napot nektek!!!! Kellemes hétvégét! | ||
| ||
| Két hét szünet után ma kb. 3 és fél km. Nagyon lassan, de jól esően.
Sajnos a telefonom bekrepált, ezért csak órával mértem, lehet, hogy nagyon fals. De olyan érdekes, hogy már nagyon hiányzott, és ezzel álmodtam. Nem is éreztem a nagy szünetet. Mondjuk, most ennyi elég volt. | ||
| ||
| Köszi!
Igaz. Azért azokat nem irígylem aki az elsőre készült és beleszaladt a 28 fokba. Viszont amit nagyon nem értettem, hogy az 5 km-es váltók 2 km után sétáltak. Biztos a cég erőltette bele őket a váltó futásba, de elég gáz volt kerülgetni őket. | ||
|
| ||
| Gratulála!
Azért a 67 feladó futó jól bizonyítja azt a tényt, hogy a félmaratonon sokkal többen kidőlnek, feladják, megsérülnek mint a maratonon, mert sok olyan belevág, akinek nem kéne még. | ||
|