Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mondanátok nagyon egyszerű fasírt receptet? fórum

Mondanátok nagyon egyszerű fasírt receptet? (tudásbázis kérdés)


16. Márti5 (válaszként erre: 1. - 3f1b57f571)
2012. máj. 15. 01:46
Vegyél 1 zacskó fasírt port és a ráírtak szerint készísd el!
15. 2a69f78972 (válaszként erre: 14. - Lysiantus)
2012. máj. 13. 09:26
Igen, az epéseknek valóban jobb így!
14. Lysiantus (válaszként erre: 13. - 2a69f78972)
2012. máj. 12. 23:17
Lehet, hogy finomabb, de sosem pirítom meg a hagymát, csak párolom. Akinek epés problémái vannak, párolva ajánlom.
13. 2a69f78972 (válaszként erre: 12. - Lysiantus)
2012. máj. 12. 21:54

Próbáld ki egyszer kicsit lepirítva!

Sokkal finomabb!


Eleinte - régen - én sem pirítottam, aztán valaki rábeszélt, csak így csinálom azóta!:)

12. Lysiantus (válaszként erre: 3. - Zebracsikó)
2012. máj. 12. 21:52
Én nem szoktam olajon megpirítani a hagymát, csak ledarálom a fokhagymával együtt. Ennyivel is egyszerűbb. :D
2012. máj. 12. 21:47
Én vízbe áztatom a zsemlét, jól kinyomkodom, és a darált húshoz teszem, egy tojást is ütök bele, só bors piros paprika, egy kis vegetát is szórok bele ízlés szerint! Hagymát nem mert attól megfigyeltem hogy puffaszt, és egész nap büfiztet, csak fokhagymát egy pár gerezddel. :-(
10. zebracsikó (válaszként erre: 7. - Zebracsikó)
2012. máj. 12. 21:38

soknak tűnik ez a1,5 ek pirospaprika.

elég lesz bele csak 1 .


nehéz így meghatározni a mennyiségeket, mert én mindig csak úgy érzéssel csinálom :)

2012. máj. 12. 21:36
Nagyon szépen köszönöm!
2012. máj. 12. 21:35

ha tepsiben sütör, akkor kenj alá olajat és a külsejét is tapicskold be olajos kézzel és szórj rá vékonyan zsemlemorzsát.


de legjobb, ha őzgerincben sütöd, akkor is kicsit olajozd a formát.

190 fokon kb 3/4 órát sül

7. zebracsikó (válaszként erre: 6. - 3f1b57f571)
2012. máj. 12. 21:33

beáztatod, mikor mát teljesen tottyadt, akkor kicsavarod a tejet belőle


a fűszereket szemre adom hozzá, de

ehhez a mennyiséghez k. 3/4 ek só, 1,5 ek pirospaprika, 1 mokkáskanál bors

fokhagyma reszelve vagy finomra vágva

2012. máj. 12. 21:30

Köszönöm!


Tejbe beleáztatom a zsemlét teljesen,majd kinyomkodom,de meddig álljon a tejben?


Mennyi só,bors,pirospaprika kell bele???


Fokhagyma reszelve?


(teljesen analfabéte vagyok a főzésben.még...)

2012. máj. 12. 21:28
Én pont most készítettem. Majorannát és köménymagot nem szoktam beletenni.
2012. máj. 12. 21:26

ebből vagy gombócokat formálsz, zsemlemorzsába hempergeted és olajban kisütöd,

vagy egyben megsütöd tepsiben vagy őzgerincformában

2012. máj. 12. 21:25

a fasírt eleve nagyon egyszerű


fél kiló darált húst összekeversz egy tejbe áztatott kinyomkodott zsemlével/1 szelet kenyérrel, egy tojással, só, bors, pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, egy fej hagyma, amit előtte olajon megpirítasz, kis majoranna, esetleg köménymag.

Ha túl lágy, akkor kis zsemlemorzsát szórsz bele

2012. máj. 12. 21:23
De tényleg nagyon egyszerűt,és olyat ami nektek bevált.
2012. máj. 12. 21:22
Mondanátok nagyon egyszerű fasírt receptet?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook