FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Idézetek Müller Pétertől :)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Minden más

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

893. Forever Happy2015-08-04 21:14
Azt sugárzod magadból, amit a lelkedben, önmagadban átélsz. Ami benned történik, az árad belőled. Akiben öröm él, abból öröm árad. Derű.

892. *Zolcsika*2015-07-27 00:41
"Az emberlét hatalmas drámája a hűség és hűtlenség küzdelme. Az egónak a harca ez isteni Énünkkel, a mindennapos nehéz döntés, hogy sorsunkat éljük -e, vagy önző életünket. Jézusi nyelven szólva: "Az én akaratom legyen -e meg, vagy a tiéd, Atyám?" Ez alól a dráma alól senki nem kap felmentést."

/Müller Péter/


891. *Zolcsika*2015-07-27 00:39
"Régebben úgy vélték, hogy az utolsó idők vallástalanok lesznek. Nem így van. Az utolsó idők álvallásokkal vannak tele."

/Müller Péter/

890. *Zolcsika*2015-07-27 00:37
"A sorsterheknek csakis egy magasabb Én-tudat látja az értelmét - az ego soha. Sőt le akarja vetni magáról minden erejével. Az ego nem akarja a sorsot élni, mert az minden esetben nehéz. A hűség tehát nemcsak igazi valónkhoz, de sorsunkhoz való hűség is. Lélektani értelemben ennyit jelent a hit."

/Müller Péter/

889. *Zolcsika*2015-07-27 00:32
"Hitünket nem a veszedelmek rongálják, hanem főleg a hétköznapok: a legmélyebb Önmegismerés a földi hétköznapok során megromlik, korrodálódik, s ami a legdöntőbb: az ember egója, ez az egyetlen életre létrejött, halandó szerepe, amely az istenélmény hatására háttérbe szorult s "elájult", mindenáron vissza akarja szerezni hatalmát, s az esetek nagy részében ez sikerül is neki: a hűség és a hűtlenség kivétel nélkül minden embernek, még a szenteknek, jógiknak és bölcseknek is alapvető drámája."

/Müller Péter/

888. *Zolcsika*2015-07-27 00:29
"Ahogy az emberek között vannak bölcsebb s ihletettebb lelkek, a nyelvek sem erednek azonos mélységből."

/Müller Péter/

887. *Zolcsika*2015-07-27 00:27
"Nemcsak a mondatainkat - a szavainkat is másképpen értjük. Szegény Nietzsche már százhúsz évvel ezelőtt azt kiáltotta, hogy: "Hiába azonosak a szavaink, ha tapasztalataink nem közösek!" Nem értjük egymást. Ez még nem is lenne baj. A baj az, hogy állandóan félreértjük egymást."

/Müller Péter/

886. Forever Happy2015-07-07 11:55
A szélirányon nem tudsz változtatni, a hullámokon sem, csak a vitorláidat igazítsd jól, és hamarosan hazaérsz a kikötődbe.

885. Forever Happy2015-07-05 10:08
Ha társad van, egyszerre vagy varázsló és elvarázsolt. Egyszerre hozzuk ki egymásból jót és a legrosszabbat is.

884. *Zolcsika*2015-07-05 09:11
"Ahogy az ember képtelen levegő nélkül élni, mert megfullad, úgy az ego sem tud megtorpanni és mozdulatlanul állni, mert meghal. Számára ez a vég. Ahogy a testünk levegőt, vizet és táplálékot vesz magához, hogy éljen, úgy egónk tudata időt szív be, időt iszik, időt eszik, s ha ezt nem teheti: elpusztul. Ezért kerül pánikba az ego, ha meg kell állnia. A meditáció célja: az elme működésének, rezgésének (csittavritti, ahogy a hinduk nevezik) a leállítása. Ilyenkor az egóra rájön a fulladás érzése. Inkább rohan, inkább száz helyen van egyszerre, inkább zaklatott, ideges, nyugtalan és feldúlt, mintsem hogy megálljon - mert akkor vége. Minél erősebb az egónk, annál jobban iszonyodunk a nyugalomtól, mert úgy érezzük, a létünket fenyegeti. Mégis vannak pillanatok, amikor az egónk elájul. Amikor elménk nem "rezeg", s én-tudatunk lebénul. Tetszhalottá válik. S ekkor váratlanul az történik, hogy az eszméletlen ego s a megvakult és kiüresedett tudatunk helyén megjelenik egy másik, fölényes és biztos látás, egy időtlen és végtelenül nyugodt, szinte rebbenetlen Tekintet - s ez nemcsak lát, de ugyanakkor cselekszik is - vagyis a tudni és a tenni egyidejű számára -, s az egész problémát, amitől a tanácstalan ego elájult, néhány fölényes és magabiztos mozdulattal elintézi. Ez a lélekjelenlét."

/Müller Péter/

883. Forever Happy2015-06-30 10:48
Aki nem lát fölfelé, azt a bajok tönkreteszik. Aki fölfelé lát, ott lesz erős, ahol eltört, és ott lesz legyőzhetetlen, ahol sokat vesztett. Kudarcaiból hatóanyag lesz, vereségeiből diadal – tragédiái érlelik naggyá.

Müller Péter

¯`•.¸¸.Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Köszönöm ♡ Szeretlek Ƹ̴Ӂ̴Ʒ ..•

882. *Zolcsika*2015-06-20 20:15
"Minden egyéni és közösségi életet, minden történelmi "izmust", de hozzátehetném, hogy minden nívós színpadi drámát is egy-egy ilyen uralkodó szenvedély mozgat, amely az embert tragédiába sodorja, amelynek végén, ha megéli katarzisát, megtisztulhat. A hőst vakon űzi egy szenvedély, meggyőzhetetlenül, elvakultan és lebeszélhetetlenül sodródik, míg a végén belerohan egy megnyerhetetlen csatába; itt összetörik, tébolya romokká hullik, vérével és könnyeivel oldja ezeket a romokat, míg végül keménységük lágyul, cseppfolyóssá válnak, mint az olvadó jég szilánkjai, míg végleg eltűnnek... elfolynak... elpárolognak... és ekkor az ember látni kezd végre... felébred."

/Müller Péter/

881. *Zolcsika*2015-06-20 20:13
"Ha visszanézel, látod, hogy a különféle történelmi korokat valójában nem világnézetek vagy ideológiák mozgatták, hanem közös tudatalatti szenvedélyek. Az ideológiák mindig ennek a ténynek az elfedésére szolgáltak."

/Müller Péter/

880. *Zolcsika*2015-06-20 20:09
"Az angyal tudja az ördög titkait - de nem adja magát oda neki."

/Müller Péter/


879. *Zolcsika*2015-06-20 20:07
"A mai ember a "megértés" legszélső határáig merészkedett - de meg akarja úszni a megismerést. Ezért állt elő az a kétségbeejtően mulatságos helyzet, hogy miközben mindenki látja, hogy a földi élet szinte minden pontján el van rontva, s az emberiség végveszélyben van, a sok milliárd ember közül alig találsz néhányat, aki belátná azt, hogy ebben az általános létrontásban egy picikét, csak egy icike-picikét neki is valami része van. Mindenki áldozat - tettes sehol. Arra a kérdésre, hogy akkor ki rontotta el a világot, kórusban hangzik az egységes válaszunk: Mások! A művészet és az egész szellemi elit másokra mutogat: az élet bírálata, a történelem bírálata, az emberiség, sőt az egész emberfaj bírálata régóta kordivat: mások hülyesége, mások elvetemültsége és mások menthetetlen gonoszsága - de kimarad belőle az Én, a saját felelősségem tudata, annak a felismerése, hogy én magam itt és most, ebben a botrányban nem csupán áldozat, de tettestárs is vagyok. A "Mit művelnek velem?!" panaszos kiáltásától hangos a világ, de a "Mit művelek én!?" felismerésétől mindannyian távol tartjuk magunkat."

/Müller Péter/

878. *Zolcsika*2015-06-20 20:03
"Az okos és a bölcs ember között a döntő különbség ott van, hogy az okos emberből hiányzik az alázat."

/Müller Péter/

877. *Zolcsika*2015-06-20 20:02
"Nincsen ma olyan szülő a világon, akinek ne ez a kérdés lenne a legégetőbb problémája, hiszen látja: ha nem nevel gyermekéből gazembert, eltapossák. A közéletben a gazemberség létfeltétellé vált - a becsületes, a tiszta, a jó, az alázattal teli őszinte és szerény emberre azt mondják, hogy életképtelen, vagy még gyakrabban, hogy hülye. Magam is sokszor szembesültem ezzel a kérdéssel, s odáig jutottam, hogy bár vigyázni kell arra, hogy ne zuhanjunk le az általános erkölcstelenség pocsolyájába, de azért a gazemberség lélektanával nagyon is tisztában kell lennünk!"

/Müller Péter/

876. Forever Happy2015-06-18 10:36
A hűség az emberi léleknek az a ritka képessége, amikor már az út elején tudja, mi lesz majd később és az út végén.

875. Forever Happy2015-06-16 10:48
Beethoven dúsgazdag bátyja a neve alá mindig azt írta: „földbirtokos”. Beethoven meg azt: „jövőbirtokos”. A hívő ember ilyen jövőbirtokos, akárhány esztendős. Számára nincs hervadás és halál. Mert az, aki a bimbót teremtette benne, majd később a kibomló és hervadó rózsát, nem hal meg soha. Ha jól élsz, mindig úton vagy. És az a hang a legszebb és legfontosabb benned, aki hív. „Gyere!”... Feleld rá: „Jövök!”

Müller Péter

874. Forever Happy2015-06-09 16:20
Azt sugárzod magadból, amit a lelkedben, önmagadban átélsz. Ami benned történik, az árad belőled. Akiben öröm él, abból öröm árad. Derű.

873. Forever Happy2015-05-26 05:01
Az élet nem körbe-körbe forgás. Hanem fejlődés, változás, a csillagunk megtalálásának lehetősége.

872. *Zolcsika*2015-05-24 10:54
"Szellem, lélek és test viszonya akkor egészséges, ha a szellem irányítja a lelket és a lélek a testet. És a fej tesz különbséget jó és rossz között,... és az embernek nem a hullámzó lelkiállapotai uralják az életét. Az éber szellemünk vezet s az öntudatlan részünk követi- ez lenne a jó. De mi nem így élünk... Zűrzavar van bennünk. Vágyak, átláthatatlan félelmek és ambíciók irányítanak. És a társadalmunk éppolyan, mint a lelkünk: Kaotikus. Nincs irányító, bölcs öntudat bennünk - vagy ha van is elnyomottan, elfedve. A hangzavar eluralta életünket. Az "Ismerd meg önmagad" parancsa arról szól, hogy lázadó, tudatlan lényedben fedezd fel száműzött, bölcs királyodat, és állítsd vissza a hatalmát. Ami ezután történik, életed legcsodálatosabb fordulata lesz. Lesz kit tisztelned magadban. Lesz kire hallgatnod magadban. Lesz kihez fordulnod, ha nehéz helyzetbe kerülsz, és sohase mondod majd, hogy "egyedül vagyok", mert ha éppenséggel nincs körülötted egyetlen ember sem, akihez szólhatnál, még mindig ott van Ő, aki tudja, hogy minden nehézség megoldható a segítségével. Ezt jelenti, hogy a "lelkem a barátom". Van, akit szeretek magamban."

/Müller Péter/

871. Forever Happy2015-05-24 07:17
Ne félj az öregedéstől. A fejlődés végtelen. És az emberben lévő szellem örökké fiatal, és teremt, alkot és él, és örökké élni is akar.

870. Forever Happy2015-05-19 16:01
Bízz magadban! Légy önmagad jó barátja, mestere, orvosa és erőforrása. Fontos, hogy tudd: ez a benső vezéred nagyon erős! Atomerő van lelked magjában. Száz életre elegendő energia! Fedezd föl! És élj vele!

869. *Zolcsika*2015-05-18 00:45
"Minden megvalósítás háborúsággal jár, amelyet meg kell nyerni. Ezért van szükség arra, hogy az ember leleplezze önzését, önbecsapásait, terméketlen ábrándjait, hogy tisztán lásson a saját lelkében - és utána a külvilágban is. A harcban minden önbecsapás életveszélyes! Az őszinteség itt az önmagunkhoz és másokhoz való kendőzetlen viszonyt jelenti."

/Müller Péter/

868. *Zolcsika*2015-05-18 00:42
"A hit segít át a nehézségeken. Mert amikor valami elindul a megvalósulás felé, szüntelenül akadályokba ütközik. Gondolj egy földbe vetett magra! Száz "Nem megy" után érkezik el a pillanat, amikor egyszer csak: "Megy!" Rengeteg csőd, kétségbeesés és "Ebből nem lesz semmi!" útján érkezünk el a beteljesüléshez. Ezeknek a legyőzése csakis hittel lehetséges."

/Müller Péter/


867. *Zolcsika*2015-05-18 00:39
"A másokkal való egységnek - vagyis a szeretetnek - a legnehezebben elviselhető tapasztalata, hogy egymás kudarcainak a terhét is hordoznunk kell. Minél inkább szeretünk valakit, annál inkább így van: a másik gondja a miénk is, és szenvedünk miatta."

/Müller Péter/

866. *Zolcsika*2015-05-18 00:38
"Az emberi léleknek sokkal hosszabb története van, mint ahogy sejtjük. Mindannyian az érlelődés más-más színvonalán tartunk. Erre szoktuk mondani, hogy vannak "fiatalabb" és "öregebb" lelkek. De ezt csak jelképesen értsd. Az, hogy valakiben mennyi tapintat, illem, megértés, lelki finomság, önuralom, bölcsesség, tisztaság, alázat, önérzet, tisztánlátás, jóság, netán egy bölcs derűje van, az nem az egyetemi végzettségen és a műveltségen múlik. Az sem, hogy mennyire foglya valaki a saját önzésének vagy szenvedélyének. Ez tapasztaltság, megéltség - végső soron érettség kérdése."

/Müller Péter/

865. *Zolcsika*2015-05-18 00:28
"A lelkednek két szeme van: az egyik közelre, a másik messzire lát. Az egyik az éles sziklákkal és a fagyott hóval borított meredek emelkedőt látja, amelyen kapaszkodsz fölfelé - a másik a hófödte csúcsot, ahol "az Istenség lakik".

/Müller Péter/

864. cherry coke2015-05-17 10:27
A boldogsághoz az kell, hogy semmi mást ne akarj. Elégedj meg azzal, hogy boldog vagy. Minden más csak boldogtalanná tesz.