FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Idézetek Müller Pétertől :)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Minden más

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

854. Forever Happy2015-04-17 05:16
Lelkünk úgy működik, mint az örvény. A szélén veszedelmesen kavarog, ott a sok szemét, és fölkavart, iszapos rossz gondolat, negatív érzés, szorongás és félelem - de a legközepén csend van és nyugalom. És biztonság. Itt lakik az igazi valód. És itt van az öröm forrása is.

853. *Zolcsika*2015-03-31 23:28
"Versenyszférában" élünk, "növekedésről", "hajtásról" beszélünk - a ráérő idő elfogyott. Mondjuk is, hogy pörgős életet élünk, "rohanunk", "kavarunk" - mintha sejtenénk a hindu létkerék szimbólumát. Mókusok vagyunk. De hogy hová futunk s miért? Erre nincs felelet. A mai embernek nincs ideje. Elfogyott. A mókuslélektant feltétlenül meg kell ismerned, mivel Mókus-korban élünk, és mókusok vagyunk. A taoista bölcsek azt mondták: a Lét titka nem a kerék tetején, hanem a mozdulatlan közepében van. Ott lakik a Mozgató. Vagyis lényünk közepén, szellemi valónk szívében örök béke van. Nyugalom. Most is. Benned is... bennem is. Csak nem éljük át. Minél távolabb kerülünk tőle - vagyis lényünk magjától -, annál gyorsabban rohanunk. A kerék peremén már olyan eszeveszett a forgás, hogy szinte kirepülnek a fogaink. Minél távolabb élsz a benned lakó Istentől, annál gyorsabban kell futni. De ki forgatja a kereket? Te magad. Mert ahogy a centrumból kilépsz - máris forogsz. Márpedig kilépsz, mert az élet szétpörgésből áll - az örvény a teremtéssel együtt született, amikor szikraként kipattantál a centrumból, s azóta forogsz a centripetális és centrifugális erők táncában. A centrumban - léted szívében - csend van. Időtlenség. Oda visszatalálni csakis meditatív állapotban lehet. Nem könnyű, mert olyan, mintha egy hurrikán "szemét" keresnéd - ha rátalálsz, megéled, hogy az örvény közepén teljes nyugalom van. De ahogy távolodsz tőle, egyre zaklatottabb, hajszoltabb leszel, és fogy az időd. Mi készteti bennem a mókust rohanásra? Ráadásul egyre űzöttebb rohanásra? Egyetlen mondattal lehet rá válaszolni. Mert elvesztettem az aranykori boldogságomat. És keresem. Elkezdek futni, mert sehol sem jó, és azt hiszem, hogy a jövőben majd jó lesz. Ha üldözöm, előbb-utóbb elkapom valahol a Célt, s akkor megnyugszom s boldog leszek. De ez sohasem történik meg. Elérem, amit akarok - s rájövök, hogy "nem az". Sorozatos csalódások érnek, s mivel a jelenemmel mindig elégedetlen vagyok - rohanok a jövőbe. Majd ott! Az irodalom ezt a jelenséget a fausti ember tragédiájának nevezi. Madách is annak nevezi, az ember tragédiájának, hiszen mi másról szól ez a nagy mű, mint hogy Ádám és Éva kiestek a paradicsomi "középpont" időtlen nyugalmából, ahol "Óh, élni, élni mily édes, mily szép!" belezuhantak a földi lét keserves múlandóságába."

/Müller Péter/


852. **sue**2015-03-24 14:02
"Érdekes dolog a lelki sebeknél, hogy sokkal lassabban gyógyulnak, mint a testiek. (...) Néha úgy tűnik, hogy a fájdalmunk (vagy a félelmünk) időtlen. A lélek emlékezete mélyebb és valóságosabb, mint a testé."

851. Forever Happy2015-03-23 05:40
A mesék azt mondják, hogy a virágtündér így működik. Ha beteg a rózsa, odarebben fölé, elfelejti, hogy tündér, belebújik a rózsába, és rózsává válik. Így aztán átéli, hogy mi bántja, mitől beteg, s meg is tudja gyógyítani. Az igazi megismerésben van valami tündérszerűség.

850. **sue**2015-03-19 13:39
"Merj szeretni. A szüntelen önvédelmedet fel kell adni. Le kell vetni a páncélodat, és ami alatta van, mindent - egészen a bőrödig. Aki szeret, bizonyos értelemben védtelenné válik. Ezért nem merünk szeretni. Félünk, hogy kiszolgáltatjuk magunkat, hogy visszaélnek velünk. Vissza is élnek. Nem egyszer. Százszor. És mégis: nyitni kell. Nyitni azonban csak erős ember képes! Akinek nincs félnivalója. Szeretni bárkit csakis erőből lehet, sohasem gyengeségből. Szeretni csakis az erős ember tud."

849. Forever Happy2015-03-16 05:14
Figyelj a jelenre! Figyelj magadra! Figyelj másokra! A nagy dolgok észrevétlenül lépnek az életedbe! Ne várd a csodát, ha nem úgy élsz, hogy minden pillanatodban a csoda lehetősége rejlik.

848. *Zolcsika*2015-03-16 02:53
"A maga gondja mindenki számára áthatolhatatlan őserdő! Amikor egy milliomos öngyilkos lesz, a szegény ember azt gondolja: "Ha nekem millióim lennének, sohasem lennék öngyilkos!" Mert csak a pénzét látja, a lelkét nem. Csak azt látja, amit irigyel tőle, de azt a poklot, amelybe éppen a gazdagsága miatt belemászott, már nem veszi észre: pedig éppen ezzel szerezte meg a millióit. Mindenkinek megvan a saját pokla. Kétségtelen, hogy vannak nehezebb sorsok és forróbb poklok is: de a pokol az pokol."

/Müller Péter/

847. *Zolcsika*2015-03-16 02:50
"Valaha a szellemi ember pontosan látta, mi készül az idők méhében. Ez nem jövőbelátás, hanem léleklátás kérdése."

/Müller Péter/

846. Forever Happy2015-03-13 11:24
Minél tágabb a lelkem és minél szabadabb, annál több az ismerősöm is. A saját páncélomtól kellene megszabadulnom először, ha igazi barátokra vágyom.

845. **sue**2015-03-05 18:36
"Ha valakit valóban szeretsz, azonnal tudod, ha megbántod - nem azért, mert látod az arcán, hanem mert a bántás pillanatában önmagadon érzed a bántalmat, neked is fáj - és tudod, hogy nem kellett volna. Nemcsak neki, neked is sajog, azonnal. A szeretet nem ismer sem időt, sem távolságot."

844. Forever Happy2015-03-05 05:23
A sors nem magányos vállalkozás.

843. zsuzso192015-03-04 09:17
"Az él jól és bölcsen, aki tudja, hogy a küzdelem az élet értelme. És élvezi. Minél nehezebb, annál inkább. És küzd vidáman, játékosan, hittel és önbizalommal."

842. Forever Happy2015-03-04 05:49
Szokj hozzá, hogy akik igazán szeretnek, néha megkarcolnak. Visszafordítják tekintetedet oda, ahol még munkád van önmagadon.

841. Forever Happy2015-03-03 05:50
A segítők mindig készen állnak. Emberek, angyalok, látható és láthatatlan lények egész serege. De addig nem indulhatnak a segítségedre, míg te - önmagadtól - a föltápászkodás és fölemelkedés nagy erőfeszítéseit nem teszed meg.


840. zsuzso192015-03-02 09:20
"A kudarc és a vereség a legnagyobb tanítómestere annak, akinek "van Csillaga és hisz a Hitben!"

839. *Zolcsika*2015-03-02 00:34
"Bármi történik velünk, nem az a lényeg, hogy alá- vagy fölérendelt helyzetbe kerülünk -e, hanem az, hogy lényünk centrumát megőrizzük."

/Müller Péter/

838. Forever Happy2015-03-01 17:22
Minden nőre rá lehet mondani, hogy csúnya. Minden írói műre, hogy gyenge. És minden emberre, hogy rossz. Te azokra hallgass, akik szebbnek és jobbnak látnak, mert ők fölfelé néznek benned, s ez a szeretet perspektívája.

837. cherry coke2015-03-01 16:50
A sors sohasem egyenes vonalban, hanem cikcakkban szövődik. Eltér, visszatér, meglódul, megtorpan - már úgy néz ki, hogy az egészből nem lesz semmi, amikor hirtelen mégis megvalósul valami.

836. *Zolcsika*2015-02-15 18:13
"Ha látnád, hogy milyen országunk felett a földközeli, szellemvilági légkör: megrettennél. Ha látnád, milyen sötét árnyak osonnak az utcákon, a házakban, a tetők felett, a meggyalázott sírok felett: elfogna a szorongás. Ez a szellemi világ egyébként egy emberi közösség, egy nép kollektív tudatalattija. Tele megváltatlan, föloldozatlan vétkekkel. Lehazudott, senki által nem vállalt bűnökkel. Nem véletlen, hogy ide-oda temetgetjük az ötvenhatos halottakat, sírokat dúlunk fel, levakarjuk, és újra véssük az emléktáblákat, a hősökből időnként bűnözőt, a bűnözőkből hősöket csinálunk, attól függően, hogy jelenleg éppen ki a nyerő; nem véletlen, hogy a nagy nemzeti ünnepeink olyan hazug, gyűlölködő légkörben zajlanak, hogy az utcákon csak orrbefogva lehet járni. És ez nem csak az utolsó ötven év története. Az, hogy őseink nem tudnak nyugodni ebben a földben, a magyar költészetnek visszatérő gondolata. Visszalapozhatod a történelmünket: sem a második, sem az első világháború, sem a kommunizmus, sem Hitler, sem a Monarchia, sem 48, sem a török, sem a tatár idők valóságos megértése és "megváltása" nem történt meg. Ady Endre és az ihletett íróink műveiben ezer év háborog. Tanulság nélkül múlt el a történelmünk. Ezért érezzük, hogy minden démonunk ma is él, kísért, és bármelyik pillanatban újjászületik. És ismételünk, ismételünk, ismételünk... Itt még a roppant mély és magasrendű ősi magyar kultúrával, a "pogánysággal" való könyörtelen leszámolás sincs lélektanilag tisztázva. Érdemes lenne erről őszintén beszélgetni, végre."

/Müller Péter/

835. Forever Happy2015-02-15 12:30
Légy erős! És higgyél magadban! És tartsd a nehezet könnyűnek. És a küzdelmet gyönyörűnek. Az élet: kalandtúra.

834. cherry coke2015-02-15 11:49
Ha a társad szemében nem látod meg életed mélyebb, sokszor kellemetlen igazságát, vagyis ha nem őszinte tükör, akkor ő nem a te igazi párod.

833. Forever Happy2015-02-10 05:27
Aki bölcs, tudja, hogy mindig úton van. És minden megérkezés egy másik út kezdete. És nem fél a változásoktól.

832. **sue**2015-02-08 16:53
"Egyre inkább az az érzésem, hogy az életünk egyetlen mondat, csak nem tudjuk kimondani, hogy mi az. (...) A nagy találkozások, a lélek közeli pillanatok mindig azok voltak, amikor valakit megszerettem. Az igazi csoda a barátság, a valódi, emberközeli kapcsolat, amikor egyszer csak repül velünk az idő, és az az érzésünk, hogy mi már valahol találkoztunk. Néha egy pillanat többet ér, mint egy egész esztendő."

831. *Zolcsika*2015-02-07 16:05
"Az ego nem azt látja, ami van, hanem azt, amit
látni akar."

/Müller Péter/

830. *Zolcsika*2015-02-07 16:04
"A tisztánlátó ember nemcsak jó úton jár, de rejtélyes hatással van a környezetére is. "Belülről" néz, s ez a tekintet nemcsak tiszta, de roppant erős is. Nem gyengíti semmiféle önző érzelem vagy gondolat. Bárkire néz: látja a gyengéit is. Nem lehet elbújni előle. Ez a félelem nélküli, átható tekintet ereje."

/Müller Péter/

829. *Zolcsika*2015-02-07 16:02
"A tisztánlátás azt jelenti, hogy nem vagy belekeveredve a világba. Nem azonosulsz semmivel: csak látod. Nézed, mint magasról egy tájat, mint utazásod térképét. Látod, hol vannak az ösvények, hol az akadályok, fölismered sorsod rejtett összefüggéseit, s innentől kezdve nem fordulhat elő, hogy azt mondod majd: "Bocsáss meg, Uram, nem tudtam, mit cselekszem!"

/Müller Péter/


828. *Zolcsika*2015-02-07 15:57
"Egy meggyűlt, rohadó foggal nem lehet "kíméletesen" bánni! Ki kell húzni. Van pillanat, amikor ítélni kell! Az Ítélet lehet tisztánlátó, bölcs, előrelátó, jó szándékú, isteni, igazságos... csak egy nem lehet: kíméletes nem lehet, mert a baj gócát nem szabad megkímélni."

/Müller Péter/

827. Forever Happy2015-02-05 19:50
Nagy áldozat figyelni egy másik emberre. De még nagyobb áldozat megérteni őt.

826. cherry coke2015-02-05 19:46
A női szeretet legnagyobb értéke, hogy képes önmagát teljesen odaadni. A női bölcsesség értéke pedig az, hogy tudja, kinek szabad és érdemes magát odaadni... és kinek nem!

825. Forever Happy2015-02-03 05:50
A segítők mindig készen állnak. Emberek, angyalok, látható és láthatatlan lények egész serege. De addig nem indulhatnak a segítségedre, míg te - önmagadtól - a föltápászkodás és fölemelkedés nagy erőfeszítéseit nem teszed meg.