FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Idézetek Müller Pétertől :)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Minden más

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

873. Forever Happy2015-05-26 05:01
Az élet nem körbe-körbe forgás. Hanem fejlődés, változás, a csillagunk megtalálásának lehetősége.

872. *Zolcsika*2015-05-24 10:54
"Szellem, lélek és test viszonya akkor egészséges, ha a szellem irányítja a lelket és a lélek a testet. És a fej tesz különbséget jó és rossz között,... és az embernek nem a hullámzó lelkiállapotai uralják az életét. Az éber szellemünk vezet s az öntudatlan részünk követi- ez lenne a jó. De mi nem így élünk... Zűrzavar van bennünk. Vágyak, átláthatatlan félelmek és ambíciók irányítanak. És a társadalmunk éppolyan, mint a lelkünk: Kaotikus. Nincs irányító, bölcs öntudat bennünk - vagy ha van is elnyomottan, elfedve. A hangzavar eluralta életünket. Az "Ismerd meg önmagad" parancsa arról szól, hogy lázadó, tudatlan lényedben fedezd fel száműzött, bölcs királyodat, és állítsd vissza a hatalmát. Ami ezután történik, életed legcsodálatosabb fordulata lesz. Lesz kit tisztelned magadban. Lesz kire hallgatnod magadban. Lesz kihez fordulnod, ha nehéz helyzetbe kerülsz, és sohase mondod majd, hogy "egyedül vagyok", mert ha éppenséggel nincs körülötted egyetlen ember sem, akihez szólhatnál, még mindig ott van Ő, aki tudja, hogy minden nehézség megoldható a segítségével. Ezt jelenti, hogy a "lelkem a barátom". Van, akit szeretek magamban."

/Müller Péter/


871. Forever Happy2015-05-24 07:17
Ne félj az öregedéstől. A fejlődés végtelen. És az emberben lévő szellem örökké fiatal, és teremt, alkot és él, és örökké élni is akar.

870. Forever Happy2015-05-19 16:01
Bízz magadban! Légy önmagad jó barátja, mestere, orvosa és erőforrása. Fontos, hogy tudd: ez a benső vezéred nagyon erős! Atomerő van lelked magjában. Száz életre elegendő energia! Fedezd föl! És élj vele!

869. *Zolcsika*2015-05-18 00:45
"Minden megvalósítás háborúsággal jár, amelyet meg kell nyerni. Ezért van szükség arra, hogy az ember leleplezze önzését, önbecsapásait, terméketlen ábrándjait, hogy tisztán lásson a saját lelkében - és utána a külvilágban is. A harcban minden önbecsapás életveszélyes! Az őszinteség itt az önmagunkhoz és másokhoz való kendőzetlen viszonyt jelenti."

/Müller Péter/

868. *Zolcsika*2015-05-18 00:42
"A hit segít át a nehézségeken. Mert amikor valami elindul a megvalósulás felé, szüntelenül akadályokba ütközik. Gondolj egy földbe vetett magra! Száz "Nem megy" után érkezik el a pillanat, amikor egyszer csak: "Megy!" Rengeteg csőd, kétségbeesés és "Ebből nem lesz semmi!" útján érkezünk el a beteljesüléshez. Ezeknek a legyőzése csakis hittel lehetséges."

/Müller Péter/

867. *Zolcsika*2015-05-18 00:39
"A másokkal való egységnek - vagyis a szeretetnek - a legnehezebben elviselhető tapasztalata, hogy egymás kudarcainak a terhét is hordoznunk kell. Minél inkább szeretünk valakit, annál inkább így van: a másik gondja a miénk is, és szenvedünk miatta."

/Müller Péter/

866. *Zolcsika*2015-05-18 00:38
"Az emberi léleknek sokkal hosszabb története van, mint ahogy sejtjük. Mindannyian az érlelődés más-más színvonalán tartunk. Erre szoktuk mondani, hogy vannak "fiatalabb" és "öregebb" lelkek. De ezt csak jelképesen értsd. Az, hogy valakiben mennyi tapintat, illem, megértés, lelki finomság, önuralom, bölcsesség, tisztaság, alázat, önérzet, tisztánlátás, jóság, netán egy bölcs derűje van, az nem az egyetemi végzettségen és a műveltségen múlik. Az sem, hogy mennyire foglya valaki a saját önzésének vagy szenvedélyének. Ez tapasztaltság, megéltség - végső soron érettség kérdése."

/Müller Péter/

865. *Zolcsika*2015-05-18 00:28
"A lelkednek két szeme van: az egyik közelre, a másik messzire lát. Az egyik az éles sziklákkal és a fagyott hóval borított meredek emelkedőt látja, amelyen kapaszkodsz fölfelé - a másik a hófödte csúcsot, ahol "az Istenség lakik".

/Müller Péter/

864. cherry coke2015-05-17 10:27
A boldogsághoz az kell, hogy semmi mást ne akarj. Elégedj meg azzal, hogy boldog vagy. Minden más csak boldogtalanná tesz.

863. Forever Happy2015-05-11 05:12
Azt sugárzod magadból, amit a lelkedben, önmagadban átélsz. Ami benned történik, az árad belőled. Akiben öröm él, abból öröm árad. Derű.

862. *Zolcsika*2015-05-10 18:44
"Boldogok csak azok lehetnek, akik vállalják a küzdelmet, az üldöztetést és háborúságot. Nem a "békések" a boldogok, hanem a "békességteremtők". Vagyis béke sincs magától. Magától viszály van és háborúság. A békét meg kell teremteni. Nagy munkával."

/Müller Péter/

861. *Zolcsika*2015-05-04 21:04
"Bármit el akarsz érni az életben, az csakis az áldozatból születik. Egy eredményes vizsga, egy
győztes sportverseny, de még egy jó barátság és párkapcsolat is áldozatból jön létre. Még az önmagunkra ébredés is. ÁLDOZAT NÉLKÜL NINCS MEGVALÓSULÁS."

/Müller Péter/

860. *Zolcsika*2015-05-04 21:00
"Sok bőrt kell levetni magunkról, míg megérünk egy élethelyzetre."

/Müller Péter/


859. *Zolcsika*2015-05-04 20:59
"Az, aki vár valamire, nem egészen ugyanaz, mint aki megkapja. Át kell változnunk hozzá. Úgy szoktuk mondani: meg kell érnünk rá. Meg kell nőnöd, hogy elérd a vágyott almát a fán."

/Müller Péter/

858. Forever Happy2015-05-03 07:54
Félelem és az igazi szeretet egymást kizárja. Az a szeretet, amit bármiféle félelem vagy szorongás motivál, nem valódi szeretet.

857. *Zolcsika*2015-05-02 14:23
"Minden ember a fényre vár. Fényre a sötétségben, örömre a szomorúságban, békére a zaklatottságban, jóra a rossz időkben. Ilyenek vagyunk, te is, én is, mindenki. A már felnőtt Jézus is szüntelen várakozásra tanítja híveit: Legyetek készen, mert nem tudjátok, mikor jön el az Uratok. Lehet, hogy éjfélkor vagy kakasszóra, vagy reggel. Ne találjon alva, ha váratlanul megérkezik... Legyetek éberek! (Márk 13:35) De várni kell. Jézus a tanítványait a szüntelen várakozás állapotában tartja."

/Müller Péter/

856. *Zolcsika*2015-05-02 14:19
"Ma már, az "idők végén" mi is kezdjük látni: az, hogy jobb autónk legyen, nem éri meg, hogy föláldozzuk érte a lelki békénket. És menekülünk, ki a városból! De ez kezdetben még nem volt ennyire nyilvánvaló. Az, hogy a nyugati civilizáció éppen a lelki nyugalmat, az eseménytelen boldogságot - és persze a mélyebb lelki tartalmat - kéri el az embertől a "fejlődésért" cserébe, nem volt előre látható."

/Müller Péter/

855. *Zolcsika*2015-05-02 14:13
"Hányszor mondjuk manapság mi is: "Nem jól vagyok!" És éppen ezért! Gondoltál már erre? Hogy nem a vírusok okozzák a járványokat, az influenzát, az allergiát és sok egyebet, hanem ez a beteg, elvetemült világ, melyet nehezen viselsz el, s ettől hamar legyengül és összeomlik az immunrendszered? Gondoltál erre? Hogy a "Nem jól vagyok!", amit egy évben számtalanszor érzel, honnan ered? Nem akarsz emberek közé menni, találkozni senkivel, nemcsak idegenekkel, még az ismerősökkel sem! Tudatosult benned, hogy nem csak a lelked, de gyakran a szervezeted is tiltakozik ez ellen a korrupt és lélektelen világ ellen, amelyben élsz? És az önbetegítés nem válogat: egy beteg világban mindenki beteggé tehet, azok is, sajnos, akiket egyébként szeretsz. Ilyenkor terhessé válnak számodra még a saját hozzátartozóid is."

/Müller Péter/

854. Forever Happy2015-04-17 05:16
Lelkünk úgy működik, mint az örvény. A szélén veszedelmesen kavarog, ott a sok szemét, és fölkavart, iszapos rossz gondolat, negatív érzés, szorongás és félelem - de a legközepén csend van és nyugalom. És biztonság. Itt lakik az igazi valód. És itt van az öröm forrása is.

853. *Zolcsika*2015-03-31 23:28
"Versenyszférában" élünk, "növekedésről", "hajtásról" beszélünk - a ráérő idő elfogyott. Mondjuk is, hogy pörgős életet élünk, "rohanunk", "kavarunk" - mintha sejtenénk a hindu létkerék szimbólumát. Mókusok vagyunk. De hogy hová futunk s miért? Erre nincs felelet. A mai embernek nincs ideje. Elfogyott. A mókuslélektant feltétlenül meg kell ismerned, mivel Mókus-korban élünk, és mókusok vagyunk. A taoista bölcsek azt mondták: a Lét titka nem a kerék tetején, hanem a mozdulatlan közepében van. Ott lakik a Mozgató. Vagyis lényünk közepén, szellemi valónk szívében örök béke van. Nyugalom. Most is. Benned is... bennem is. Csak nem éljük át. Minél távolabb kerülünk tőle - vagyis lényünk magjától -, annál gyorsabban rohanunk. A kerék peremén már olyan eszeveszett a forgás, hogy szinte kirepülnek a fogaink. Minél távolabb élsz a benned lakó Istentől, annál gyorsabban kell futni. De ki forgatja a kereket? Te magad. Mert ahogy a centrumból kilépsz - máris forogsz. Márpedig kilépsz, mert az élet szétpörgésből áll - az örvény a teremtéssel együtt született, amikor szikraként kipattantál a centrumból, s azóta forogsz a centripetális és centrifugális erők táncában. A centrumban - léted szívében - csend van. Időtlenség. Oda visszatalálni csakis meditatív állapotban lehet. Nem könnyű, mert olyan, mintha egy hurrikán "szemét" keresnéd - ha rátalálsz, megéled, hogy az örvény közepén teljes nyugalom van. De ahogy távolodsz tőle, egyre zaklatottabb, hajszoltabb leszel, és fogy az időd. Mi készteti bennem a mókust rohanásra? Ráadásul egyre űzöttebb rohanásra? Egyetlen mondattal lehet rá válaszolni. Mert elvesztettem az aranykori boldogságomat. És keresem. Elkezdek futni, mert sehol sem jó, és azt hiszem, hogy a jövőben majd jó lesz. Ha üldözöm, előbb-utóbb elkapom valahol a Célt, s akkor megnyugszom s boldog leszek. De ez sohasem történik meg. Elérem, amit akarok - s rájövök, hogy "nem az". Sorozatos csalódások érnek, s mivel a jelenemmel mindig elégedetlen vagyok - rohanok a jövőbe. Majd ott! Az irodalom ezt a jelenséget a fausti ember tragédiájának nevezi. Madách is annak nevezi, az ember tragédiájának, hiszen mi másról szól ez a nagy mű, mint hogy Ádám és Éva kiestek a paradicsomi "középpont" időtlen nyugalmából, ahol "Óh, élni, élni mily édes, mily szép!" belezuhantak a földi lét keserves múlandóságába."

/Müller Péter/

852. **sue**2015-03-24 14:02
"Érdekes dolog a lelki sebeknél, hogy sokkal lassabban gyógyulnak, mint a testiek. (...) Néha úgy tűnik, hogy a fájdalmunk (vagy a félelmünk) időtlen. A lélek emlékezete mélyebb és valóságosabb, mint a testé."

851. Forever Happy2015-03-23 05:40
A mesék azt mondják, hogy a virágtündér így működik. Ha beteg a rózsa, odarebben fölé, elfelejti, hogy tündér, belebújik a rózsába, és rózsává válik. Így aztán átéli, hogy mi bántja, mitől beteg, s meg is tudja gyógyítani. Az igazi megismerésben van valami tündérszerűség.

850. **sue**2015-03-19 13:39
"Merj szeretni. A szüntelen önvédelmedet fel kell adni. Le kell vetni a páncélodat, és ami alatta van, mindent - egészen a bőrödig. Aki szeret, bizonyos értelemben védtelenné válik. Ezért nem merünk szeretni. Félünk, hogy kiszolgáltatjuk magunkat, hogy visszaélnek velünk. Vissza is élnek. Nem egyszer. Százszor. És mégis: nyitni kell. Nyitni azonban csak erős ember képes! Akinek nincs félnivalója. Szeretni bárkit csakis erőből lehet, sohasem gyengeségből. Szeretni csakis az erős ember tud."

849. Forever Happy2015-03-16 05:14
Figyelj a jelenre! Figyelj magadra! Figyelj másokra! A nagy dolgok észrevétlenül lépnek az életedbe! Ne várd a csodát, ha nem úgy élsz, hogy minden pillanatodban a csoda lehetősége rejlik.

848. *Zolcsika*2015-03-16 02:53
"A maga gondja mindenki számára áthatolhatatlan őserdő! Amikor egy milliomos öngyilkos lesz, a szegény ember azt gondolja: "Ha nekem millióim lennének, sohasem lennék öngyilkos!" Mert csak a pénzét látja, a lelkét nem. Csak azt látja, amit irigyel tőle, de azt a poklot, amelybe éppen a gazdagsága miatt belemászott, már nem veszi észre: pedig éppen ezzel szerezte meg a millióit. Mindenkinek megvan a saját pokla. Kétségtelen, hogy vannak nehezebb sorsok és forróbb poklok is: de a pokol az pokol."

/Müller Péter/


847. *Zolcsika*2015-03-16 02:50
"Valaha a szellemi ember pontosan látta, mi készül az idők méhében. Ez nem jövőbelátás, hanem léleklátás kérdése."

/Müller Péter/

846. Forever Happy2015-03-13 11:24
Minél tágabb a lelkem és minél szabadabb, annál több az ismerősöm is. A saját páncélomtól kellene megszabadulnom először, ha igazi barátokra vágyom.

845. **sue**2015-03-05 18:36
"Ha valakit valóban szeretsz, azonnal tudod, ha megbántod - nem azért, mert látod az arcán, hanem mert a bántás pillanatában önmagadon érzed a bántalmat, neked is fáj - és tudod, hogy nem kellett volna. Nemcsak neki, neked is sajog, azonnal. A szeretet nem ismer sem időt, sem távolságot."

844. Forever Happy2015-03-05 05:23
A sors nem magányos vállalkozás.