Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért csomósodik be a habarás? fórum

Miért csomósodik be a habarás? (tudásbázis kérdés)


17. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 14. - Globus)
2012. ápr. 1. 22:44
Ez természetes, nem is írtam az ellenkezőjét.
2012. ápr. 1. 21:43
le kell húzni a tűzről..mikor már elkeverted,csak akkor tedd vissza a tűzre..
15. Lysiantus (válaszként erre: 14. - Globus)
2012. ápr. 1. 21:26
igen, ez a lényeg. :)
14. globus (válaszként erre: 12. - Ee1dc9ba06)
2012. ápr. 1. 21:19
Azonnal elkeverni fontos. Nem lehet úgy beleönteni, hogy zutty, aztán elmenni valahová, különben egy tömbben fő meg az egész :) Újraforrásig kevergetni kell.
13. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 9. - RockyRoad)
2012. ápr. 1. 21:12
Vagy a kajából tegyél hozzá, és úgy keverd.
2012. ápr. 1. 21:11

Nekem erre a célra van egy kicsi habverőm, azzal szoktam a habarást kikeverni. És bármennyire sima, mindig szűrőn át öntöm bele a kajába, és azonnal elkeverem.

Ez a rántásra is ugyanúgy érvényes.

2012. ápr. 1. 21:06

Én erőssen forrásban lévő kajába öntöm a habarást, közben kevergetem.

Ha mégis csomós lenne, egy késhegynyi szódabikarbóna segít.

2012. ápr. 1. 21:04

Elég kezdő vagyok a konyhában, nekem is még csak nem rég sikerült rájönnöm, h mi a gond. Én is úgy csinálom, h a főzelék levéből merek hozzá, de annyit, hogy elég folyós legyen, s akkor szépen bele tudom csorgatni a pohárból, s mellette még kevergetni is tudom olyan gyorsan, h ne legyen csomós.


Mióta így, szinte folyósra csinálom, egyszer sem lett csomós.

2012. ápr. 1. 21:03

Koszi, akkor itt szurom el. Megprobalom legkozelebb meleg vizzel.

Koszonom :)

8. 9eb725cf01 (válaszként erre: 6. - Nala63)
2012. ápr. 1. 20:58
Igen,hozzá kell melegíteni!:)
7. 814f8b8f23 (válaszként erre: 2. - RockyRoad)
2012. ápr. 1. 20:56
Én kézi habverővel keverem csomómentesre, és meleg, nem hideg vízzel.
2012. ápr. 1. 20:56
Mielőtt beleöntöd a főzelékbe,vagyél ki belőle forró alapot,azzal keverd ki a habarást,akkor átveszi a hőmérsékletét és nem csapódik ki. Tehát langyos vízzel kikevered,utána merőkanállal veszel ki a főzelékből,kevered és utána lassan sűrű kevergetés mellett belecsorgatod.nem lesz csomós!!
2012. ápr. 1. 20:56

Szia!

Teljesen simára kevered ki?

2012. ápr. 1. 20:55

Meleggel kevered?

Tudod, a hideget meleggel, a meleget meg hideggel mielőtt beleöntöd :) Akkor nem lesz csomós. :)

2012. ápr. 1. 20:54
Marmint a fozelek besurusodik, de a kis habaras csomok benne maradnak es ez nem guszta.
2012. ápr. 1. 20:53
Sziasztok. Akarhanyszor habarok fozeleket, levest kis csomokban marad a habaras. Besurusodik, de nem vmi guszta. Rantasnal sosincs ez. Mit csinalok rosszul?
2012. ápr. 1. 20:52
Miert csomosodik be a habaras?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook