Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell jó Canelloni-t készíteni? fórum

Hogyan kell jó Canelloni-t készíteni? (tudásbázis kérdés)


2008. nov. 16. 20:32

20 db nagy canellonit ( vagy kagylótésztát) 15 percig sós vízben, gyakran kavargatva, (al dente ) megfőzöm.

Töltelék: A darált húst pörköltszerűen lesütöm, grill, és pikáns fűszerkeverék, oregánó, majoránna, színes bors, paradicsom, paprika kerül még bele.

5 dkg rízset, 2 db vékonyra szeletelt sárgarépával, egy kevés borsóval, sós vízben fél puhára főzök, 1 ek olajjal, sóval.

A lesült darált húst, rizst összekeverem 1 egész tojással, és ezzel a masszával megtöltöm a jól átmosott lecsepegtetett tésztát. Kivajazott tepsibe rakom. Ha jól átforrósodott, ráöntöm a következőt:1 tojás 2 dl tejszín. A tetejére-durvára reszelt gauda sajt kerül. Készre sütöm.

Nyáron egy jó adag jégsalátával, igen laktató.

2008. jan. 24. 18:18

A töltelék hozzávalói:


- 500 g ricotta

- 2 db tanyasi tojás

- frissen reszelt szerecsendió

- reszelt parmezán (főleg a Parmeggiano Reggiano de a Grana Padano-t is tudjuk ajánlani)

- sok petrezselyem (ízlés szerint spenóttal)

- maroknyi friss bazsalikomlevél

- só


A hozzávalókat összekeverjük és a canelloni csőtésztákba beletöltjük. Az extra szűz olívaolajjal jócskán meglöttyintett tepsibe beleöntjük a paradicsomszósz felét. Szépen beletesszük a már megtöltött canelloni tésztacsövecskéket. Mindegyik tetejére szeleteljünk 1-1 mozzarella karikát, bőségesen parmezánt reszelünk rá, majd a maradék paradicsomszósszal beterítjük. Az így elkészült remekművet előmelegített sütőben kb. 220°-on 35 percig sütjük. A 30. percnél szeletelt mozzarella karikákat tegyünk a tetejére, és tegyük vissza a sütőbe, így szépen ráolvad és alig várjuk már, hogy ehessünk!!!

2007. dec. 19. 20:20
Akinek van egy jó Canelloni receptje írja meg.Köszönöm

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook