Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Belevágjunk ebbe a vállalkozásba? fórum

Belevágjunk ebbe a vállalkozásba? (beszélgetős fórum)


1 2
51. syria (válaszként erre: 49. - Céda)
2012. febr. 24. 17:23

Ó, ó! A helyzet egyre bonyolultabb.

A tulajnak mi a terve az antik tárgyakkal?

2012. febr. 24. 07:40
Ha minden ilyen király, akkor csak át kell olvasni a szerződést, és hajrá!
49. Céda (válaszként erre: 45. - 4c30444687)
2012. febr. 24. 00:24
A férjem megtekintette az antik tárgyakat. Van belőle több ezer. Régebben kizárólag antik adásvételből élt, szenvedélye.
48. Céda (válaszként erre: 40. - 4c30444687)
2012. febr. 24. 00:22

Többiek bére kezdetben zéró. Nem lennének többiek az első hónapban. Ahol most dolgozik a férjem ott egyedül 50 vendéget kiszolgál minden este plusz még egy pincérnő van, tehát nem új neki a helyzet.

Az élelmiszereket azért nem adja hozzá, mert nem alkalmazottnként dolgoztatna minket, hanem mi béreljük az éttermet. Tehát valamit azért nekünk is bele kell adni. A bérleti díj felől rugalmas. Elejében nem kér semmit amíg beindul a hely. Valószínű nem véletlenül fektetett be milliókat a helybe a tulajdonos, lát potenciált. Svájcban minden jól szervezett.

47. Céda (válaszként erre: 41. - Mókinca)
2012. febr. 24. 00:17
Azért mert nincs konkurencia egyrészt, másrészt több nagy golfclub is van a közelben és sok más cég.
46. Céda (válaszként erre: 44. - 4c30444687)
2012. febr. 23. 23:56
Azért bolondok nem vagyunk!
45. 4c30444687 (válaszként erre: 24. - Céda)
2012. febr. 23. 23:21
Az antikokkal való foglalkozás csak eladást vagy beszerzést is jelent? Mert ha a tulaj csak marketingel, és Neked kell beszerezni... az azért nem olyan, hogy jó szemem van hozzá, aztán kész, ahhoz érteni kell, gyakorlat és sok ismeret kell hozzá.
2012. febr. 23. 23:15
Főleg még valami. Ha ti csak beleadtok, ergo fizetés nuku, és ne adj isten nem jön be a dolog, akkor fél év munkanélküliség után, tartalék nélkül számíthatok valami juttatásra bármenyik államtól? Vagy kicentiziket, hogy még épp haza tudtok jönni, és a szülők majd eltartanak?
43. 2a69f78972 (válaszként erre: 39. - 4c30444687)
2012. febr. 23. 23:12
Igen! Ebbe egy indifferens szakértő véleménye nélkül életveszély belefogni. De hol talál ilyent?
42. Mókinca (válaszként erre: 41. - Mókinca)
2012. febr. 23. 23:06

.....és miért nem Ő intézi a dolgokat, miért adja ki Nektek (vagy bárkinek)?

Ésssss ki fizeti a sok járulékos költséget, amíg fel nem fut az üzlet? Ha egyáltalán nyereséges lesz...

2012. febr. 23. 23:03

Az előttem szólók szintén azt kérdezték, amik nekem is szöget ütöttek a fejemben.

Az is érdekes, hogy egy dúsgazdag vállalkozó (antik tárgyakkal megspékelve) miért a SEMMI közepén épít éttermet???

40. 4c30444687 (válaszként erre: 38. - 4c30444687)
2012. febr. 23. 22:58

...meg a biztonságtechnikát, biztosítást (mert azért nem két fillér lehet), meg a többiek bérét, meg a földszinti mellékhelyiség toalettpapírját...


Minél jobban belegondolok, annál inkább furcsa. Miért pont a kaját kell nektek állni, és aki milliókat öl egy üzletbe, az miért a legkisebb, gyorsan forgó tételt nem adja hozzá? Ill. ha Ti elbukhatjátok a pénzeteket, akkor más (pl. a mosogató, klumploi pucoló lány) kap fizetést, Ti meg, akik viszik ezt az egészet, nem?

39. 4c30444687 (válaszként erre: 17. - 2a69f78972)
2012. febr. 23. 22:38
Így summázva olyan, mint egy horror, de legalább is egy kísérteties, bizarr légkörű film :)
38. 4c30444687 (válaszként erre: 1. - Céda)
2012. febr. 23. 22:34
A rezsit, adót ki fizetné?
37. syria (válaszként erre: 27. - Céda)
2012. febr. 23. 20:47

Ez a vállalkozás nem kétszemélyes. Az tuti nem fog menni, hogy a párod a szakács, te meg a felszolgáló. (Hiszen teríteni, mosogatni is kell, meg árut is beszerezni, stb.) Az ő gyakorlatával eljött az ideje, hogy ne dolgozzon, hanem dolgoztasson, s neked is inkább a recepción kéne reprezentálni, meg az alkalmazottakat felügyelni, mint tálcával, tányérokkal a kezedben egyensúlyozni az asztalok között.

Libra924 meglátásai nagyon jók.

Ahol a párod jelenleg dolgozik, nyilván nem ő az egyetlen személy, nem egyedül futtatta fel a helyet.

Szóval azért ezt alaposan át kell gondolni, (üzleti terv!) de nagyon jók az esélyeitek a sikerre.

36. 2a69f78972 (válaszként erre: 34. - Céda)
2012. febr. 23. 20:04

Egy percig nem vontam kétségbe a férjed magas szintű szakmai tudását és a hatalmas szorgalmatokat.:)

De amellett, hogy realista vagyok rendelkezem egy nagy adag empátiával is.

Ezért, abban a pár percben, ameddig a gondolataimat írtam Neked, szinte úgy éreztem mintha ez az én problémám lenne és hirtelen láttam a buktatókat is. Na nem mindet, mert azokat a mindennapok fogják hozni, sajnos.

De gondolom Te is bizonytalan vagy egy kicsit, hiszen ezért született ez a fórum.

Én azt mondanám nagyon-nagyon alaposan rágjátok át a dolgokat, de ezt csak tényleg Ti tudhatjátok, mert nektek van rálátásotok a dolgokra, aztán döntsetek legjobb tudásotok szerint, de ne hagyjátok belerángatni magatokat valamibe, amit 100%-ig nem jártatok körbe.

Tudjátok, a kibicnek semmi sem drága!:)

35. Céda (válaszként erre: 28. - 2a69f78972)
2012. febr. 23. 19:46
Látod a biztonsági emberre nem gondoltunk! Micsoda jó ötlet!!!!!! Ha tele lesz antik tárgyakkal a ház, az a betörőket is vonzza majd nem csak a vendégeket...!
34. Céda (válaszként erre: 29. - 2a69f78972)
2012. febr. 23. 19:41
Készül az üzleti terv, ez elengedhetetlen! A férjem 15 éve dolgozik a vendéglátásban (Michelin csillagos háttérrel) Több helyet felfuttatott már, vezető beosztásban. Ahol jelenleg dolgozik, ott is ő csinál mindent egyedül, csak éppen nem hozzánk folyik be a pénz, hanem a főnöke zsebébe aki szó szerint semmit nem csinál, még a költségkontrollal sem foglalkozik!
2012. febr. 23. 18:58
bár a karbantartóval nem számoltam. olyan nincs, hogy valaki csak csúcsidööben jön dolgozni?
2012. febr. 23. 18:57
hát...ha a helyedben lennék és így most ezt látom, akkor eleve 3-an, de belekezdenék
31. 2f7db3f503 (válaszként erre: 24. - Céda)
2012. febr. 23. 18:53
jaaa, itt vagy! :) akkor olvaslak, pill:)
30. 2f7db3f503 (válaszként erre: 23. - Simple)
2012. febr. 23. 18:52

mintha valahol olvastam volna a fórumindítótól, hogy öö pincérkedne, a férje meg szakácskodna...


lehet, álmodtam? már tényleg kómás voltam olyan késöön.

2012. febr. 23. 17:26

Magyarországon - legalábbis régebben - nem is lehetett vállalkozást indítani "Üzleti terv" nélkül.

Vannak, akik főfoglalkozásban ezt gyártják.

Készít egy " forgatókönyvet" a vállalkozás menetéről.

Meghatározza a vállalkozás személyi és tárgyi feltételeit, kiszámolja, hogy mennyi ráfordítással mennyi nyereség várható és mikorra.

Ezek komoly dolgok, nem lehet úgy nekiugrani, hogy "gyere cipó, hamm bekaplak!"...aztán lőttek a pénzeteknek és a nyelveteken tapostatok mondjuk egy évet.

28. 2a69f78972 (válaszként erre: 27. - Céda)
2012. febr. 23. 17:03

Egy biztonsági ember is kellene, hogy ameddig a konyhában vagy, ne vigyék el a florentin tükröt!:)


Javaslom, egy hozzáértővel készíttessetek ÜZLETI TERVET, mert ez így nekem nagyon átgondolatlan.


Amit mondok, jó szándékból teszem, nem vagyok ellendrukkeretek!:)

27. Céda (válaszként erre: 23. - Simple)
2012. febr. 23. 11:58
Elejében, kezdéskor mi ketten vinnénk. Munka látástól vakulásik : férjem a konyhában, én mint felszolgáló. Nagyon kellene valaki a konyhára, edényeket mosogatni ez tény, ketten húzós lenne! Szóval rajta vagyunk, hogy találjunk valakit. Egy pincér is kellene, hiszen egyedül gyorsan kidöglenék. Most még tervezzük mikortól vegyünk fel valakit stb. Attól is függ hogyan egyezünk meg a tulajjal.
26. Céda (válaszként erre: 20. - 2f7db3f503)
2012. febr. 23. 11:54
Itt francia a fő nyelv. Az más tészta, hogy van aki tud más nyelven is, mert megtanulta, de ez francia ajkú terület.
25. Céda (válaszként erre: 19. - 2f7db3f503)
2012. febr. 23. 11:53
Recepció nincs, ez nem hotel, hanem étterem. Más részta, hogy van 3-4 szoba amit ha akarunk kiadhatunk, ha másból nincs bevétel.
24. Céda (válaszként erre: 18. - 2a69f78972)
2012. febr. 23. 11:52
Kicsit félreértetted, vagy én nem fogalmaztam jól :-) A férjem a konyhával fog foglalkozni és az antikokkal a tulajdonos pedig a marketinggel :-))) Ha látjuk hogy megy a dolog akkor még valakit felveszünk a konyhára
23. simple
2012. febr. 23. 10:42
Biztos nem ketten látnák el a feladatokat, hanem ők ketten lennének az üzletvezetők, én így értettem. Rájuk lenne bízva minden. Aki meg azt mondja hogy nem menne a hely, attól kérdezném, hogy járt már ilyen helyen? Mert én sokszor és mind nagyon pörgött.
22. a0c1361e44 (válaszként erre: 18. - 2a69f78972)
2012. febr. 23. 07:47

Hasonló gondolatok jutottak az eszembe.

Az is lehet, hogy az üzletvezetés lesz a feladatuk, a többire meg vehetnek fel embert. Mert biztos kell. Ha kicsi az étterem+panzió, akkor is sok dolgot kell csinálni. Igen, takarító, konyhalány, recepciós, szakács, esetleg egy eladó, pincér, karbantartó, stb.


Ha nincs veszteni valótok, akkor mindent bele. Én eszerint szoktam dönteni.

Jelenlegi állásom is úgy van, hogy csak elméletben tudtam programozni, gyakorlatban meg közgazdást vagyok. 2 év munkanélküliség után simán bevállaltam az állást, mert vagy bejön vagy nem. Bejött.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook