Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Óvódai beszoktatás/étkezés

Kategória: Összes fórumtéma » Babák & mamák » Óvodások, iskolások


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

8. tündér742012-02-15 20:54
Még csak most kezdte az ovit, érthető, hogy nem tudja még felszabadultan érezni magát.Szerintem nem tudod rábírni semmivel sem, hogy együtt egyen a többiekkel. Ez az óvónők dolga, akiknek meg kellene próbálni jó pedagógiai módszerekkel /sok van/ minél hamarabb hozzásegíteni kisfiadat az óvodában ahhoz, hogy jól, biztonságban érezze magát.
Ehhez viszont nagyfokú türelem, toleráns viselkedés, gyermek centrikusság szükséges az óvónők részéről. De ha már az elején ilyen türelmetlenek a kisfiaddal, akkor szegénykének lehet, hogy elhúzódik a beszokás.:(
(válasz Cienta 1. hozzászólására)

7. P.Petra2012-02-15 17:02
Autó is jó, hisz arról is gondoskodni kell!:) Étel, mint üzemanyag, különben nem működik a tütüautó.:) Jó körítés kell hozzá!;) Nevezzétek el beszélgessetek róla, hasonlítsd hozzá, milyen közös tulajdonságaik vannak. Mi lesz ha nem eszik az autó...:)
(válasz Cienta 6. hozzászólására)


6. Cienta2012-02-15 16:57
Köszönöm, kipróbálom, bár sajnos kifejezetten kedvenc játék nincs (csak autók), de majd megpróbálom azzal.
(válasz P.Petra 4. hozzászólására)

5. Cienta2012-02-15 16:55
Az mondja az óvónő, hogy ilyen "gyereke" még nem volt. Ezt nem tudom teljesen elfogadni, de lehet, hogy igaza van. Azért nem eszik délbe, mert már várja, hogy menjek érte
(válasz kinni 2. hozzászólására)


4. P.Petra2012-02-15 16:54
Esetleg ha van kedvenc játéka, pl. egy plüss figura, vigye magával az oviba. De ez csak a legkedvesebb játéknál működik. A játék lesz az ő kis társa, akiről gondoskodnia kell, "etetni" , "itatni", "tanítani".
Amikor tízóraiznak vagy ebédelnek, akkor a plüssnek is ezt kell csinálni, de meg kell neki mutatni, hogy hogyan. Tehát a gyerkőc lesz a példakép.
Ezt a módszert otthon el kell kezdeni, anya segítségével és utána át lehet ültetni az óvodai gyakorlatba, majd el lehet hagyni a játékot. Egy fajta szerepjáték.
Mint pedagógus, hasonló módszereket alkalmazok, nálam működik.:)

3. starmama2012-02-15 16:42
Hagyd békén szegény gyereket, ne stresszeld az ovival még otthon is szerintem. Majd leül.A 3 hét nem olyan nagy idő ám. A mi kis nyuszikáink most kezdenek tényleg otthon lenni az oviban szept. óta. Ne aggódj, ha nem siettetik, meg fog oldódni. Vagy adj tanácsot az óvónéniknek, hogy milyen típusú a kisfiad. Hogyan, mivel lehet rá hatni. Nálunk van olyan kisfiú, aki eszik otthon reggel, és csak teát fogad el, azt is állva issza meg. Etesd meg reggel, aztán egyszer csak megéhezik...

2. kinni2012-02-15 16:35
Az óvónők türelmetlenek? Hát, szerintem ez az ő feladatuk lenne kitalálni valamit amivel rábírják a kisfiad, hogy leüljön. Esetleg valami jutalmat fel lehet dobni neki vagy valamit ami motiválja.
Azt nem mondja miért nem ül le és miért nem akar enni?

1. Cienta2012-02-15 16:28
3 hete kezdte a fiam az óvodát és nem hajlandó leülni a többiekkel együtt enni se reggel, se délbe. Az óvónők már türelmetlenek, mit tegyek, hogyan bírhatnám rá, hogy szépen, ügyesen, mint a többiek ő is részt vegyen az étkezésekben. Várom ötleteiteket, válaszaitokat.