Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Halat párolni vízben vagy gőz felett lehet jobban?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

12. judyt6402012-02-09 20:06
A teflont kend ki vajjal vagy olivaolajjal és ugy süsd,elötte áztasd fokhagymás tejbe sokkal jobb az ize és nincs az a büdös hal szaga.

11. morzsek2012-02-09 14:11
egyetértek mimi, ügyi vagy
az picinyke olaj nem árt meg, nem attól hízol meg... a bő olajban sült sültkrumplitól, meg a húspogácsa, amit szintén bő zsírban sütsz. De ha kis olajon megpárolsz egy halat, attól nem.
(válasz mimi08 10. hozzászólására)


10. mimi082012-02-09 13:32
amúgy értem én, hogy fogyókúra miatt kérdzed. Én a helyedben akkor is egy minimális olajon vagy vajon serpenyőben sütném, a hal nagyon hamar megsül és talán olyan rövid idő alatt a kevés olajon sem ég oda, pláne ha valami teflonon sütöd (tegyél rá fedőt és akkor végülis párolódik is :-)

9. mimi082012-02-09 13:30
a sütőben megpárolt hekk amúgy elég víz ízű.. vagyis íztelen...még jól befűszerezve is

8. tuxy2012-02-09 13:28
:P

7. tuxy2012-02-09 13:28
vagy sokkal jobb: valami parázsba

6. tuxy2012-02-09 13:28
szerintem tekerd be alufóliába aztán csupsz a sütőbe :D

5. Doctor Emett Brown2012-02-09 13:28
A hal kirántva, vagy paprikás lisztben forgatva megsütve a legfinomabb. Én a helyedben úgy készíteném. Maximum utána lemennék és a háztömb körül futnék két kört, vagy 5 perccel többet tekernék a szobabicajjal.
(válasz Lillacskaa 1. hozzászólására)


4. mimi082012-02-09 13:27
a fagyasztott hekk szerintem várhatóan mindkét megoldással szétesik. szerintem is sütőben inkább fóliában, max. egy nagyon kicsi vajat vagy olajat thetsz rá, hogy ne tapadjon bele a fóliába, bár elég sok víz kijön még szerintem sütés közben a felolvasztott halból is.

3. Lillacskaa2012-02-09 13:25
nem akarom 1 szelet miatt bekapcsolni a sütőt, mert akkor veszekednek velem itthon
(válasz Mosoly30 2. hozzászólására)

2. Mosoly302012-02-09 13:25
Én sütőben fólia alatt szoktam párolni.

1. Lillacskaa2012-02-09 13:23
Fogyókúrázom, ezért nem akarom kirántani vagy olajban kisütni (nincs olívaolajam amúgysem, amit ajánlanak), ezért gondoltam, hogy megpárolom.
Kétféleképpen tudom megoldani: vagy vízben (tulajdonképpen megfőzni) vagy van olyan edényem, amibe vizet kell tenni, van rajta ilyen kis "kosár", abba tenni a halat és lefedni, tehát gőzben párolódik meg... Szerintetek melyikben lenne jobb, melyikben esik szét kevésbé? Fagyasztott hekkfiléről van szó!
bocsi, ha nagyon hülye a kérdésem, de eddig nem magamra főztem soha, nem tudom én ezt...