Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Cordon Bleu házilag? Hogyan?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

13. tuxy2012-02-04 16:29
úgy kell hogy szép nagyra kinyújtod a húst, rá a többit (sonka, sajt), majd feltekered ÉS becsavarod alufóliába. olyan lesz mint egy bazinagy szaloncukor :D:P
utána lobogó forró vízbe pakolod mindet, majd néhány perc múlva kiszeded. ha kihűlt választhatsz megsütöd vagy lefagyasztod.
garantáltan egyben marad és a sajt sem folyik ki belőle
persze ügyesen be kell tűrni a szélét mikor tekered fölfele

12. tuxy2012-02-04 16:27
ah, nem


11. al_F-A2012-02-04 00:41
Ha ez probléma, akkor csináljad úgy, mint az éttermekben a külünféle hústekercseket.
Hosszú csíkokra vágni a húst, majd kiklopfolni, kiteríteni, megtölteni, "hurkára feltekerni, szükség esetén hústűvel, fogvájóval, kihegyezett hurkapálcával, vagy varrással rögzíteni.
Panírozni, majd sütni.
Elkészülte után a "segédeszközök" kiszedhetők, majd szeletelhető.
(válasz Bella90 1. hozzászólására)

10. rere732012-02-03 22:34
Elmondanám,ha bármilyen vastagságú cordont készítenek az étteremben,akkor is átsültnek fogod látni.
Az olajban barnára sütést követően mikróba teszik,így a belseje is teljesen késznek látszik......
Viszont belegondolva gusztustalannak tartom.

9. szilvia862012-02-03 16:36
nekem sikerült elsőre is. Csirkemellből csináltam. belevágtam tasakot, összetűztem fogpiszkálóval és kisütés után kiszedtem.

8. Pandora Pompadour2012-02-03 15:52
[link]

tessék, találtam neked egy videót az elkészítéséről. :)

7. Pandora Pompadour2012-02-03 15:50
Miért bonyolult azt kiszedegetni? Gondolom késsel, villával eszel, simán félre lehet tolni belőle...
Akkor ne vágd félbe, hanem göngyöld fel! Nincs ebben semmi extra, kis kézügyességgel simán meglehet pikk pakk csinálni. :)
(válasz Bella90 6. hozzászólására)

6. Bella902012-02-03 15:48
Túl bonyolult a fogpiszkáló/hústű, ha kész szedegetni kifelé, az alakja sem lesz olyan, nem lehet normálisan bepanírozni tőle. A vastagabb hússzeletes félbevágós dolgot pedig már többször próbáltam de nem sikerült.Kilyukadt, majd kiszakadt, az egyik része vastagabb mint a másik.

5. Zsóka542012-02-03 15:38
Cérnával is össze lehet kötni.
(válasz Bella90 1. hozzászólására)


4. Pandora Pompadour2012-02-03 15:28
Na ezért nem szeretem a netes recepteket.
Túl van minden kombinálva. Mint ízvilágukban, elkészítési módjukban, mindenben. Csúcs.

3. Pandora Pompadour2012-02-03 15:17
Több variáció van.
Vagy vastagabb hússzeletet vágsz félbe(végét meghagyod úgy) és úgy töltöd meg.
Vagy feltekered, és a két végét behajtod, vagy fogpiszkálózod. Miért van kizárva a fogpiszkáló? Van hústű is, ha a mellékízétől tartasz.
(válasz Bella90 1. hozzászólására)

2. dorry2012-02-03 15:15
Szia!
Én a félbehajtott variációt csinálnám! Hústűvel összefogva a széleket, azt utána simán ki tudod húzni! és persze jó nagy szelet husi! :))) Jó sütést!

1. Bella902012-02-03 15:13
Találtam egy receptet de nem nagyon tudom elképzelni hogy mennyire fog sikerülni.
Van ügye a sertéskaraj szelet, kiklopfolom, sózom, borsozom. Két lehetőség van ez után: vagy kettéhajtom( sonka sajt benne) és úgy bundázom duplán, vagy a másik hogy egy szelet hús, sonka sajt rá és a következő szelet hús( a receptben így volt). Kérdezem én, hogy mitől marad egyben?? Fogpiszkáló kizárva. A receptben annyit írtak, hogy össze kell nyomkodni a széleket. Az első megoldás azért nem jó, mert kicsi lesz a hús és az még össze is sül. Próbáltam már úgy, hogy vastagabb szeletet vágok és azt belül elvágom, hogy ott meg lehessen tölteni. Természetesen nem jött össze. Akinek van ebben kellő tapasztalata, segítsen nekem!